Donacija jajnih celija/ povisen FSH/ smanjenja rezerva jaja

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
jesa71
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Mar 02, 2008 10:11 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od jesa71 »

Samo da vas pozdravim devojke...imam jako puno posla ovih dana,moram da pripremim teren za moje odsustvo s posla,usred ispitnog roka...jos nikome nisam rekla,poludece kad cuju...
Nemam iskustva sa stimulisanim ciklusima,a sto se 'kubanca' tice,uz crno vino ili dobro pivo...uspeh zagarantovan,samo opusteno...navijam Nabla i Sanjalice za vasa jajasca...
Kikice,konacno si se vratila...secas se mog kukanja na kontraceptive,pomoglo mi je kada sam pocela da ih pijem pred spavanje,a vecera je bila obavezna...tako je nestala mucnina...Slazem se sa Vagom za laktobacile,i ja ih imam i dr. kaze da je to super...
Vago,to nadimanje se cesto pominje...Bravo za samobockanje!Ja sam angazovala med.sestru...da ne razmisljam...
Inace,primila sam 9 Dipherelina,ocekujem mecu svakog trenutka...gorim u vatri...itd....

Kissic svima! :P
vaga
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Feb 21, 2007 12:13 am

Post od vaga »

Caos devojke!

Rikikiki, bolje je da uradis one analize, ja sam citajuci Nablu sama trazila i nadjeni su mi potencijalni imuno problemi, pa sam sad na izvesnoj terapiji u vezi toga, i eto nadam se da ce biti nesto. Dr hematolog mi je rekao da sa ovim antitelima koje imam (ACA i TPO) ne mogu ocekivati uspeh bez njegove terapije.

Nabla, ja sam ranije imala bistru rastegljivu sluz u vreme ovulacije, a sad samo bistru tecnost.
Juce me jajnici rasturali, nadutost i sl. a danas puno bistre tecnosti i smanjen pritisak u stomaku, pa se plasim da nisu popucali folikuli :-? .
Tek mi je sutra kontrola, bas sam uplasena, nece valjda to biti. :(

Kod koje dr ides, Vujovicke? Kad ce akcija? POzdrav. :D
nabla
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Mar 02, 2007 3:16 am

Post od nabla »

Vago, ma nisu popucali, mada sigurno do ovog trenutka i sama znas da je sve OK. Nemoj da se tripujes bez veze. E2 kad naraste na oko 200 po jednom folikulu krece indukcija porasta LH. Znaci E2 mora da naraste do odgovarajuce visine. Polako i prepusti se Goci :D

Nisam bila kod Vuje, isla sam kod moje obicne gin na folikulometriju. Kod Vuje sam tek pocetkom juna.

Jeso, od sinoc mi odzvanja u usima tvoje "gorim u vatri"- to mi se pretocilo u ono "gori vatra-a-a, sad u nama-a-a.." hahahahhahahah. Ne mogu nikako da se otarasim tog stiha ceo dan (hihihihihihi).
vaga
Aktivan član
Aktivan član

Post od vaga »

Uh, dobro je, nisu popucali, ha, ha, bas sam sad sama sebi glupa. :oops:
U strahu zaboravila i E2 da uradim, Goca kaze da ne mari, i ne treba nam kad je sve OK - tu su folikuli, endometrijum dobar, i eto opet mi se vratili simptomi - boluckanje i nadutost, ha, ha, sto ti je psiha. :lol:

Sutra jos jedna bocka, kontrola, pa valjda je to to, planirana aspiracija - nedelja.

Nabla, pa kad ce nesto konkretno? :lol:

Jeso, ovo ti je prvi ivf, nesto sam ispustila? Javljaj novosti. :D

Pozdrav svima.
jesa71
Aktivan član
Aktivan član

Post od jesa71 »

Vago,prvi...skidam mrak...
Bravo za tebe,jos malo...navijam iz peta da bude uspesno.Naravno da nema potrebe da brines,Goca je fenomenalna...od pocetka mi delujes bas uravnoteceno(cuj,pa vaga je Vaga) i nemoj da te uzdrma ovaj prolecni povetarac!!!
Nabla...to je zbog evrovizije koje se blizi...i uklapa se uz ciljani za tebe i Nablonju,ali ja sam cula u sebi Juru Stublica i 'FILM' kad sam to napisala...secas se onog albuma na kome je i 'Mi nismo sami'...eh,yugonostalgija...

Moja veca stigla,sad volim da kazem da sam decko...uz poodmaklu supresiju...
Kissic :P
kikica
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 01, 2007 4:45 pm

Post od kikica »

Vago, bas me raduju tvoji poslusni folikuli! Uh, takvi tripovi nam izgleda spadaju u "standardnu opremu"... Nema da omanu...

Jeso, bockalice, kakav decko bre... Samo si se malo sakrila, umotala u egzoticne i orijentalne salove , kad "krene muzika" krenuce i zenski epiteti da bujaju!
Eh, Yu nostalgija, i ja sam iz te grupe, lepa smo zemlja bili, prelepa!

Ja nikako da dobijem, u nedelju popila zadnji mikroginon, i svaki cas trcim da proverim ima li sta, a vestice nema pa nema... cudno je to... Toliko puta mislim da cu presvisnuti od muke ako je ugledam, a sad jedva cekam da dodje... Zensko! :roll:

Pozdrav svima!
NADA je kao ptica koja oseća svetlost i peva dok je zora još uvek mračna. Rabindranat Tagora
vaga
Aktivan član
Aktivan član

Post od vaga »

Cure, da se javnem sa kontrole. Danas zadnja bocka, sutra poslednja kontrola i krvna slika sa posebnim osvrtom na trombocite ( zbog terapije aspirinom i fragminom). Malo mi je frka za trombocite, imam puno modrica po telu, valjda ce biti u granicama, samo da aspiracija moze da prodje.

Jeso, kad je kontrola, hormoni i tako to? :P

Kikice, sto pre da dodje meca, pa da nam se pridruzis. :P

Rikikiki, sta ima kod tebe?

Pozdrav svima.
jesa71
Aktivan član
Aktivan član

Post od jesa71 »

Vago,jos malo...prva ces da postanes cekalica...Kikica i ja cemo tu negde,u isto vreme ako ona ide na kratku semu...Ja dajem krv u ponedeljak a u utorak cu znati kad krece stimulacija...
Pozdrav svima!!! :P
kikica
Aktivan član
Aktivan član

Post od kikica »

Ja dobila...meca cula vase navijanje, pa se postidela od pozitivnih vibracija... :)
Sutra je 2dc, dajem krv za FSH i Estradiol i idem na pregled, ... joj, imam tremu, krecem li u postupak ili ne? Sutra pada odgovor.
Jeso, tu smo negde - koleginice, dugaice :D
Vago, navijamo za veeeeeeeliki broj jc!
NADA je kao ptica koja oseća svetlost i peva dok je zora još uvek mračna. Rabindranat Tagora
nabla
Aktivan član
Aktivan član

Post od nabla »

Bravo Kikice- sa'ce uskoro da pa'nu kojekakvi merionali, gonali i sl. :D :D :D . Javljaj kakav je protokol!!!!

Vago, sta je s tebe :D ? Dokle si dogurala?

Jeso, vibram da sto pre krenes na pravu boc-boc :D

Svima jedna leteca kissa :D
vaga
Aktivan član
Aktivan član

Post od vaga »

Drage moje,
naspavala se i najela i da se javnem: aspiracija prosla dobro, dr kaze da je prezadovoljna, zamislite nisam ni pitala koliko j.c.
Na zadnjoj kontroli u petak dr rekla da je sve suuuper, pokazivala mi na monitoru folikule i endometrijum, bila je sva ozarana, to mi je dovoljno. Imam takav osecaj da ih je OK broj i da ce biti 3 za vracanje, a ostalo, ionako se ne zamrzava.

U utorak ET.

Dr anesteziolog kaze da nije videla opusteniju zensku, pa kazem, radila ja na sebi 3 meseca, samo tako da ostane, ili bar upola.

Sve vas ljubim i pozdravljam. :D
nabla
Aktivan član
Aktivan član

Post od nabla »

Bravo Vago :D :D :D :D :D
Sad je zurka u labosu :D .
No, kako ne zamrzavaju? To mi je vrlo bitna info! Dragan je bio izricit, evo citiram ga: "Sta vas briga dal imamo zamrzivac ili ne....Pa naravno da imamo sve sto je potrebno. Uostalom on nije ni potreban jer radimo blage stimulacije- do 6-7 folikula maksimalno".
A kol'ko ja vidim desi im se i vise folikula i dosta embriona, pa steta ako bacaju visak!
Kako je prosla punkcija- zbog fragmina- nije bilo tegoba posle?
Mini
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Avg 27, 2007 5:07 pm

Post od Mini »

Cestitke Vago...

Bilo bi stupidozno ako bacaju embrije...
pogotovo za over 40s.

Cao svima..

Ja imam nedelju dana da odlucim za donaciju, mm nije za.
vaga
Aktivan član
Aktivan član

Post od vaga »

Mini draga, odluke su nekad teske, nekad lake, kad se odlucuje po srcu - lakse su.
Ne znam, jos nisam dosla do te faze, ali evo moja drugarica pre neki dan 9. neuspeh i kaze mi u tom trenutku poraza, pozelela je da ide na donaciju bez ikakvih premisljanja i dilema.
Pozdrav i podrska. :)

Nabla, dobro je prosla aspiracija, pre toga sam proverila trombocite, nemam krvarenja, malo je urin obojen, to sam prijavila dr i pre nekoliko dana, ali to je izgleda od soka od cvekle i sargarepe. Svaki dan po 1 dl, uz to 3 dl cedjene pomorandze i pola ananasa - dr je prezadovoljna sa endometrijumom, mozda ima veze, mada nisam ranije imala problema.
Sta ima kod tebe? :wink:

Hvala na podrsci, pozdrav. :D
kikica
Aktivan član
Aktivan član

Post od kikica »

Vago, bravo! Svaka cast za opustenost i lezernost! Uh, zavidim ti sto je taj deo gotov i sto je dr zadovoljna! Samo napred!!!

Sto se zamrzivaca tice, imaju ga, ali imaju jako visok kriterijum za embrione koje bi zamrzli. naime, moraju biti savrseni - tj u zamrzivac idu samo oni koji bi inace natrag u matericu pri embrion trasferu. Ako nisu savrseni, Goca ih ne vraca, niti ih stavlja u zamrzivac. Eto, sad je moja drugarica imala 12 jc, (inace nema problem sa FSH) sve su se oplodile, ali je samo 3 bilo skroz dobro - savrseno. Njih su vratili, nista nisu zamrzli. I sad je trudna!!!

Ja juce dobila prvu bockuuuuuu!!!!!
Krenula sam sa Menopurom, dr predvidja da ce trebati 40komada, ali kontrolisacu E2 na 2-3 dana, pa cemo menjati ako ima potrebe.
Imam problem sa iglama, ali veliki verujte, ali uspela sam juce da GLEDAM kako me bode ona igla...I nadam se da cu danas moci sama :o ...
Tri poslednja dana stimulacije primam cetrodide, ali o tom potom...Videcemo kako ce sve ici...
Nocas nisam spavala, nesanica...

Mini, srecno draga, bas mislim na tebe, i nadam se da ce ipak sve biti u redu!
Pozdrav!
Vago, izvestavaj nas, mislimo na tebe!
Odgovori