Ja umesto da oladim malo od foruma...
Evo skupljala sam informacije o fsh i trudnocama koje sam postirala na SC-u, pa evo sad stavljam i ovde da sve bude na jednom mestu
Za ovih godinu dana koliko sam na netu ostale su trudne:
-(najsvezije) Tamaris- max fsh 15 (ICSI), Klinika Ivanovic
- xmetatronx- max fsh 23 (prirodno),
http://www.doktor.rs/forum/viewtopic ... highlight=
- Cokolada sa Rode- max fsh 145, E2<5 (prirodno),
- Cokoladina sestra: „rodila je u 33.g., a nakon par mjeseci dobila sve simptome menopauze, sve potvrđeno nalazima u nekoliko navrata, potpuno ”izgubila„ ciklus. I onda nakon skoro 2 godine iznenada dobila jedan jedini menzes i zatrudnila (spontano, već se bila pomirila sa stanjem, nije uzimala nikakvu terapiju). Nakon drugog poroda više nikad nije imala ciklus i ”pospremili„ su je u konačnu menopauzu”
- Mica s Kolevke- max fsh 17 (prirodno posle neuspesne VTO),
- Aya- max fsh 15 (ICSI), klinika Kaali u Segedinu
- Eszter sa Rode- max fsh 17 (prirodno uz los spermogram)
- MarijaMarija- max fsh 22 (prirodno posle neuspesne VTO)
- Ahana- max fsh 19 (+ Hashimoto sindrom, VTO), klinika BIS Intermedicus
- Lara01 sa Rode, max fsh 50 (VTO), Maribor, Vlaisavljevic
- žena 66. godiste, max fsh 25 (nestimulisani ICSI), Jevremova, Ljubic
- sestra nine 48g, max fsh 160, prirodno
Info sa stranih foruma:
- Rachel: max fsh 25 (2x zatrudnela i iznela trudnoću do kraja putem VTO, poslednja trudnoća u 36. god.)
- PJ: max fsh 35 (prirodna trudnoća (i porod) u 36.god- max fsh 20, druga trudnoća u 40. god- max fsh 35, porod u 41.god.)- autorka web. strane
www.highfshinfo.com
- Mo: max fsh 16, 34.god (VTO)
- Malka: max fsh 61, 41. god (rodila u 42. god.)- Dr. Check at Cooper Center in Marlton, NJ (Njen slučaj je objavljen u casopisu Clin. Exp. Obst & Gyn, 39 (1), 2002 pod naslovom „Successful pregnancy in a 42 yaer old woman with imminent ovarian failure following ovulation induction without gonadotropins and in vitro fertilization”
- Dobie (sa fertilityfriends.co.uk): max fsh 70 (VTO)
- sleepyllama (sa fertilityfriends.co.uk): max fsh 29, 36 god. (prirodno)
- Cheeks73 (sa fertilityfriends.co.uk): max fsh 36, prirodno
- bez nicka: max fsh 18, 36 god, prirodno
- bez nicka: max fsh 40, 31 god, prirodno, posle par godina još jedna prirodna trudnoća
Ako nekog od vas interesuje jos studija kod povisenog fsh (uspesnih

) neka poseti sajt klinike gde radi dr. Check
http://www.ccivf.com/published.html (ima tu jos stosta zanimljivog pored visokog fsh)
Mini, sto stalno sebi postavljas granice, to je ono sto te opterecuje- pa kakve veze ima ako bi postala mama u 42.god ili kasnije? Star si onoliko koliko se osecas starim. Moras po hitno mentalno da se podmladis

Mislim da bi ti neki avanturisticki odmor dobro dosao, ma neku ludost da napravis
Zao mi je sto nisi ovde, da te vodi dr. Vujovic- mislim da bi te vrlo brzo sredila