Donacija jajnih celija/ povisen FSH/ smanjenja rezerva jaja
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
I jos nesto...
Bolje nemoj utrogestan da koristis oralno...Ume strasno da obori pritisak... Ja probala dva puta da na poslu umesto vag. stavljanja, popijem - mislila sam da cu se onesvestiti od vrtoglavice...Strasno...A i Goca mi je rekla ume da obori pritisak pa da posle boli glava...
Uostalom, mnogo bolje deluje vaginalno...Jedino sto si "curkava" ceo dan...
Bolje nemoj utrogestan da koristis oralno...Ume strasno da obori pritisak... Ja probala dva puta da na poslu umesto vag. stavljanja, popijem - mislila sam da cu se onesvestiti od vrtoglavice...Strasno...A i Goca mi je rekla ume da obori pritisak pa da posle boli glava...
Uostalom, mnogo bolje deluje vaginalno...Jedino sto si "curkava" ceo dan...
NADA je kao ptica koja oseća svetlost i peva dok je zora još uvek mračna. Rabindranat Tagora
Caos devojke.
Nabla, ti sa Utrozestanom pripomazes prirodnom skoku progesterona? Proslog ciklusa (po nalogu Vujovicke) ispratila progesteron, slucajno bila na UZ kod Vlaisavljevica i ovulacija 19 dan c. progesteron radila 21. dana - 6; 25. dana - 20, pa eto kod mene je tako prirodno. Znaci progest. skace nekoliko dana posle ovulacije.
Mom nalazu APTT 34,9 s (ref. vred. 23-34,7) niko nije dao znacaj
, a kod Miljica na KC uradjeni su Protrombinsko vreme - 87% (ref. v. 75-120%) i Parcijalno tromboplastinsko vreme - 33,7 s ( ref. v. 25-35). Na istom papiru su iskazane jos neke stvari, nemam pojma sta je to, dopisano je rukom: KCT - 85,3; AT - 98%; PCG - 1,13; LA1 34,2.
Jesi li ti radila kod njega faktore koagulacije i sta ti od tih nalaza nije u redu?
Sto se tice zamrzavanja kod Goce, ja mislim da oni to ne rade, jer nisam cula ni od jedne zenice. Da l' nemaju ili ne praktikuju... Kad sam posle prve ivf pitala za zamrzavanje (imala 10 j.c, 7 oplodjeno, vraceno 3 E), receno da ne odobravaju jake stimulacije.
Pozdrav
Nabla, ti sa Utrozestanom pripomazes prirodnom skoku progesterona? Proslog ciklusa (po nalogu Vujovicke) ispratila progesteron, slucajno bila na UZ kod Vlaisavljevica i ovulacija 19 dan c. progesteron radila 21. dana - 6; 25. dana - 20, pa eto kod mene je tako prirodno. Znaci progest. skace nekoliko dana posle ovulacije.
Mom nalazu APTT 34,9 s (ref. vred. 23-34,7) niko nije dao znacaj

Jesi li ti radila kod njega faktore koagulacije i sta ti od tih nalaza nije u redu?
Sto se tice zamrzavanja kod Goce, ja mislim da oni to ne rade, jer nisam cula ni od jedne zenice. Da l' nemaju ili ne praktikuju... Kad sam posle prve ivf pitala za zamrzavanje (imala 10 j.c, 7 oplodjeno, vraceno 3 E), receno da ne odobravaju jake stimulacije.

Pozdrav

-
- Aktivan član
- Pridružio se: Ned Mar 02, 2008 10:11 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Evo i mene malcice...
Kad ste vec kod progesteronskih preparata,,,ja sam letos pila Dabroston 40 dana,terapijski,od 2 dc 26 tabletica pa jos 14 u narednom...Prakticno je zamenjivao kontraceptiv jer kada se nivo progesterona podigne hipofiza dobija signal da je ovulacija prosla pa do iste i ne dodje...Zato,Nabla,nemoj prerano poceti,tu se i LH poveca prerano pa folikul iako nezreo moze ranije da pukne ili atrofira...Najbolje da natempiras od pucanja...A o vrtoglavici da ne pricam...
Ja popih Primolut,navukoh se na progestagen i sad mi fali...rastura me pms...U cetvrtak se javljam dr.
Kiki,znam da treperis pred taj dan...delim sa tobom to osecanje...
Vago,ko polako ide brze stigne-valjda ce i nas sa dugim protokolom Bog pogledati...
Holly,kad otapas...?
Rikikiki,rasporedio organizam da ima i za iduci put...cekam vesti sutra...
Sanjalice,da sto pre dodje maj...
Anna,sigurno punis baterije...kao i
Mini?
Kad ste vec kod progesteronskih preparata,,,ja sam letos pila Dabroston 40 dana,terapijski,od 2 dc 26 tabletica pa jos 14 u narednom...Prakticno je zamenjivao kontraceptiv jer kada se nivo progesterona podigne hipofiza dobija signal da je ovulacija prosla pa do iste i ne dodje...Zato,Nabla,nemoj prerano poceti,tu se i LH poveca prerano pa folikul iako nezreo moze ranije da pukne ili atrofira...Najbolje da natempiras od pucanja...A o vrtoglavici da ne pricam...
Ja popih Primolut,navukoh se na progestagen i sad mi fali...rastura me pms...U cetvrtak se javljam dr.
Kiki,znam da treperis pred taj dan...delim sa tobom to osecanje...

Vago,ko polako ide brze stigne-valjda ce i nas sa dugim protokolom Bog pogledati...
Holly,kad otapas...?
Rikikiki,rasporedio organizam da ima i za iduci put...cekam vesti sutra...
Sanjalice,da sto pre dodje maj...
Anna,sigurno punis baterije...kao i
Mini?

-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Mar 02, 2007 3:16 am
Hvala vam na svim info
Ma Vujovicka meni uvek daje da pijem utrog. nakon ovulacije, nego sam se nesto pogubila sad. Znam da nesme prerano jer ce inkapsulirati jc u folikulu. Mislim da je najbolje sutra vece da pocnem s tim. Progesteron preporucuje kod mene zbog mojih spontanih, , pa kao priprema endometrijuma i sl.- valjda
Jeso, narkomanko, hehehehehhe, sta ces kad nam je to sudbina. Meni nikad utrogestan nije smetao kad sam ga pila- nije mi se nesto preterano spavalo niti sam imala problema s pritiskom.
Jel sad cekas mecu, pa u postupak?
Vago meni je jedino protrombinsko vreme bilo nesto nize od donje granice- ne nista znacajno, al je Miljic trazio dodatno ispitivanje nekih faktora i jedan od njih (faktor V) je bio granicno snizen pa se zbog toga plasi kod mene da na lepe oci da heparin.
A sto se tice zamrzavanja, bas me cudi da ni jedna od 4 preostalih nisu bile dobre za frizider (inace terbalo bi to da rade jer sam ja licno pitala njenog muza za to i on je rekao da imaju sve sto je potrebno al za tim kao nema potrebe jer ne rade jake stimulacije pa samim tim nema ni sta da se zamrzava)
Holly, Rikikiki ~~~~~za sutrasnji dan
Kikice, ne znam kad planiras test, al nadam se.....

Ma Vujovicka meni uvek daje da pijem utrog. nakon ovulacije, nego sam se nesto pogubila sad. Znam da nesme prerano jer ce inkapsulirati jc u folikulu. Mislim da je najbolje sutra vece da pocnem s tim. Progesteron preporucuje kod mene zbog mojih spontanih, , pa kao priprema endometrijuma i sl.- valjda

Jeso, narkomanko, hehehehehhe, sta ces kad nam je to sudbina. Meni nikad utrogestan nije smetao kad sam ga pila- nije mi se nesto preterano spavalo niti sam imala problema s pritiskom.
Jel sad cekas mecu, pa u postupak?
Vago meni je jedino protrombinsko vreme bilo nesto nize od donje granice- ne nista znacajno, al je Miljic trazio dodatno ispitivanje nekih faktora i jedan od njih (faktor V) je bio granicno snizen pa se zbog toga plasi kod mene da na lepe oci da heparin.
A sto se tice zamrzavanja, bas me cudi da ni jedna od 4 preostalih nisu bile dobre za frizider (inace terbalo bi to da rade jer sam ja licno pitala njenog muza za to i on je rekao da imaju sve sto je potrebno al za tim kao nema potrebe jer ne rade jake stimulacije pa samim tim nema ni sta da se zamrzava)

Holly, Rikikiki ~~~~~za sutrasnji dan

Kikice, ne znam kad planiras test, al nadam se.....

Cao devojke!
Nista ni ovaj put od bebe... Ponela dva testa jutros u kupatilo, samo jednom ne verujem, i oba su rekla -
Znam da sam nestrpljiva, ali ipak racunam taj cetvrtak kao prvi dan kad je IUI radjen,tako da je danas vec 28 ...
Nekako sam znala...Pa sad i nije strasno ko sto zna da bude...
Goca zna sta radi, eno toliko dokaza o tome seta celom Srbijom, pa valjda cemo i mi dati doprinos tome...
I da, juce nam je bio svestenik - mi novi u kraju, zacudili se sto sam zove da se najavi da ce doci da osveti vodicu za Uskrs - pa eto nama lepog signala...Ljudi moji, ja prvi put treba da farbam jaja - imam tremu!
Drago mi je da je glavobolja stala - treba raditi analize...
Pozdrav svima!!!
Nista ni ovaj put od bebe... Ponela dva testa jutros u kupatilo, samo jednom ne verujem, i oba su rekla -

Znam da sam nestrpljiva, ali ipak racunam taj cetvrtak kao prvi dan kad je IUI radjen,tako da je danas vec 28 ...
Nekako sam znala...Pa sad i nije strasno ko sto zna da bude...
Goca zna sta radi, eno toliko dokaza o tome seta celom Srbijom, pa valjda cemo i mi dati doprinos tome...
I da, juce nam je bio svestenik - mi novi u kraju, zacudili se sto sam zove da se najavi da ce doci da osveti vodicu za Uskrs - pa eto nama lepog signala...Ljudi moji, ja prvi put treba da farbam jaja - imam tremu!
Drago mi je da je glavobolja stala - treba raditi analize...
Pozdrav svima!!!
NADA je kao ptica koja oseća svetlost i peva dok je zora još uvek mračna. Rabindranat Tagora
- rikikiki
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Mar 21, 2008 2:56 pm
Ajme, Kikice žao mi je što nije ovaj puta uspjelo
Šta planiraš dalje?
Holly, nadam se da ćepš danas čuti lijepe vijesti!
Ja večeras trebam primiti štopericu, folikul je 14x17mm, drugi su manji od oko 11 mm, tako da od njih ništa, a endo je 8 mm. Nadam se da će do petka taj vodeći izdržati da ga uspiju punktirati i da u njemu bude dobra stanica.
Cure, držite mi fige, trabaju mi

Holly, nadam se da ćepš danas čuti lijepe vijesti!
Ja večeras trebam primiti štopericu, folikul je 14x17mm, drugi su manji od oko 11 mm, tako da od njih ništa, a endo je 8 mm. Nadam se da će do petka taj vodeći izdržati da ga uspiju punktirati i da u njemu bude dobra stanica.
Cure, držite mi fige, trabaju mi

- ja '75. visoki FSH-27,8
- mm '68. AT-OAT
- 2 stimulirana - 0 j.s.
- 2 klomifenska - 2 ET - beta=0
- 8 prirodnih - 1 ET = beta 20
- 2 femarska - 1.=ET 2 blast.; 2. nema ET
- mm '68. AT-OAT
- 2 stimulirana - 0 j.s.
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Sub Mar 18, 2006 1:50 pm
E Kikice,bas mi je krivo
.Uzivaj u Uskrsu,farbanju jaja,i onda u nove pobede
.
Rikiki,tako je i kod mene bilo,dobila stopericu na 17X14,endometrijum bio 8,5 mm (to me je malo brinulo,ali verovatno on jos poraste do kraja),eto,nadam se da ce onda ovaj ciklus biti bingo za obe
.
Ja ima dobre vesti
! Oba mamina eskima su dobro,idemo danas u tri na ET
.Mamina deca,kaze tata da se ne radujem pre vremena,ali borci smo mi,ovo je korak unapred
.

Rikiki,tako je i kod mene bilo,dobila stopericu na 17X14,endometrijum bio 8,5 mm (to me je malo brinulo,ali verovatno on jos poraste do kraja),eto,nadam se da ce onda ovaj ciklus biti bingo za obe

Ja ima dobre vesti

- rikikiki
- Aktivan član
Holly, suuuuuuper za eskimiće! Bit će njima toplo u tvojoj bušici i držim fige da tamo i ostanu 9 mjeseci
Meni je uvijek endo oko 8 na dan štoperice, a ono jednom kad sam dogurala do transfera u prirodnjaku, endo mi je na dan ET bio 12, a u klomifenskom ciklusu samo 9 (ali je i na dan štoperice bio tek 6). Tako da ne brinem zbog endo, sigurno će se podebljati! Samo da punkcija bude uspješna (a onda i oplodnja......a onda i dijeljenje......a onda i transfer.....a onda i beta ..... a onda i UZV ...... itd ... itd ...itd...) brrrrrrrrrr!

Meni je uvijek endo oko 8 na dan štoperice, a ono jednom kad sam dogurala do transfera u prirodnjaku, endo mi je na dan ET bio 12, a u klomifenskom ciklusu samo 9 (ali je i na dan štoperice bio tek 6). Tako da ne brinem zbog endo, sigurno će se podebljati! Samo da punkcija bude uspješna (a onda i oplodnja......a onda i dijeljenje......a onda i transfer.....a onda i beta ..... a onda i UZV ...... itd ... itd ...itd...) brrrrrrrrrr!
- mm '68. AT-OAT
- 2 stimulirana - 0 j.s.
- mm '68. AT-OAT
- 2 stimulirana - 0 j.s.
Rikikiki, drzimo palceve, i neka pomodre, necemo ih pustati!!! Samo hrabro!!! Bice sve, i punkcija i oplodnja i deljenje i transfer i beta onda i UZV pa onda cela trudnoca, pa porodjaj, zatim vrtic, boginje, skola, slova, brojevi, takmicenja, prijemni ispiti, ljubavne patnje i radosti... Dace sve Bog!!!
Holly, bravo za maminu zlatnu decicu, dobro vaspitanu, poslusnu a pri tom prave borce!!! Samo veruj u njih, a mi smo tu da mislimo na vas i da saljemo pozitivne talase!!!![/b]
Holly, bravo za maminu zlatnu decicu, dobro vaspitanu, poslusnu a pri tom prave borce!!! Samo veruj u njih, a mi smo tu da mislimo na vas i da saljemo pozitivne talase!!!![/b]
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Sub Mar 18, 2006 1:50 pm
Hvala vam devojke
!
Smesan mi je mm,vidim da ga vec unapred hvata frka od moje reakcije na moguci neuspeh,pa mi sve objasnjava kako je ovo samo jedna bitka,da se ne radujem previse.A meni je ovo najblize sto sam do sada dosla da budem ponosna na svoju decu
.No,mozda je bas ova put to-to
.
I naravno,sad se ja bacila u brigu zasto mi tek u tri rade ET,kazu imaju puno punkcija danas,a nikako da nadjem na netu informacije o tome.Nista,sta je tu je,nerviranjem necu nista postici.
Nabla,ti ni slucajno na kurs ronjenja pod Utrogestanom,on dokazano snizava pritisak,super ako nisi imala simptome,ali nemoj da eksperimentises pod vodom
.
Rikikiki,bice sve u redu,videces,vec kad je sve tako lepo krenulo
.
Kikice,hvala ti duso,kakvi su tvoji planovi dalje ?

Smesan mi je mm,vidim da ga vec unapred hvata frka od moje reakcije na moguci neuspeh,pa mi sve objasnjava kako je ovo samo jedna bitka,da se ne radujem previse.A meni je ovo najblize sto sam do sada dosla da budem ponosna na svoju decu

I naravno,sad se ja bacila u brigu zasto mi tek u tri rade ET,kazu imaju puno punkcija danas,a nikako da nadjem na netu informacije o tome.Nista,sta je tu je,nerviranjem necu nista postici.
Nabla,ti ni slucajno na kurs ronjenja pod Utrogestanom,on dokazano snizava pritisak,super ako nisi imala simptome,ali nemoj da eksperimentises pod vodom

Rikikiki,bice sve u redu,videces,vec kad je sve tako lepo krenulo

Kikice,hvala ti duso,kakvi su tvoji planovi dalje ?
-
- Novi član
- Pridružio se: Sub Mar 29, 2008 11:27 am
kikice bas mi je zao sto nije uspjelo. Sljedeci put ce biti bolje. Sta planiras dalje?
Holly super za tvoju djecicu. Prav mali borci.
Riki jesi li primala stimulaciju ili je to sve prirodno. Super za folikul.
Saljem ti `~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za oplodnju i transfer i .......
Ja sutra kod dr. Bas me zanima sa ce mi reci.
Svim curkama pusa
Holly super za tvoju djecicu. Prav mali borci.
Ja sutra kod dr. Bas me zanima sa ce mi reci.
Svim curkama pusa
- rikikiki
- Aktivan član
Ovo je prirodni ciklus, a prošli je bila stimulacija!sanjalica38 napisao:.
- mm '68. AT-OAT
- 2 stimulirana - 0 j.s.
- mm '68. AT-OAT
- 2 stimulirana - 0 j.s.
Sad cekam da dobijem , pa verovatno ponovo radim estradiol i FSH (nadam se da ce biti pristojan ovog puta) pa ako bude to u redu - krecem sa stedirilom, pa sa blagom stimulacijom... O tim detaljima jos nista ne znam...Nikako da "skinem mrak" kako nabla kaze...
Kikice, zao mi je, covek se uvek nada, ali IUI nije bas neka uspesnost, i ja sam ih radila bezbroj. Nadam se da ces sledeci ciklus u postupak, to je mnogo izvesnije, malo pritisni dr.
Holly, divne vesti, transfer je sigurno dobro prosao, odmaraj i uzivaj i SRECNO!!!
Rikikiki, drzimo palceve za petak.
Pozdrav svima.

Holly, divne vesti, transfer je sigurno dobro prosao, odmaraj i uzivaj i SRECNO!!!

Rikikiki, drzimo palceve za petak.

Pozdrav svima.
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Ned Mar 02, 2008 10:11 am
Holly,nadam se da je sve uredno proslo i da su tvoje pahuljice stigle kuci...
Rikikiki,mislicu na tebe u petak...
Vago,pratim sta se desava i drzim fige...
Sanjalice,pisi sta se desava sa tobom...
Nabla,da te malo ostavimo na miru ovih dana...hihi...
Kiki,znas da si me rastuzila...ne znam da li sam upoznala nekoga ko je uspeo sa IUI a opet sam se nadala...Bice uskoro...Evo ti jedna moja decja izmisljotina kad su uskrsnja jaja u pitanju koju ja praktikujem vec 25-6 godina-pokacim po jajima gumice za tegle,malo deblje,u raznim pravcima pa onda farabam...a super je i kad ih prvo obojis u zuto pa stavis gumice a onda u plavu,zelenu,crvenu...kad skines gumice ostanu prelepe sare...Odbijam da ovo nije mesto za ovakve price...nego sta nego treba raditi sa jajima u pripremi za IVF...
Anna,Mini...
Ja odoh sutra do moje dr. da proverimo situaciju...
Rikikiki,mislicu na tebe u petak...
Vago,pratim sta se desava i drzim fige...
Sanjalice,pisi sta se desava sa tobom...
Nabla,da te malo ostavimo na miru ovih dana...hihi...
Kiki,znas da si me rastuzila...ne znam da li sam upoznala nekoga ko je uspeo sa IUI a opet sam se nadala...Bice uskoro...Evo ti jedna moja decja izmisljotina kad su uskrsnja jaja u pitanju koju ja praktikujem vec 25-6 godina-pokacim po jajima gumice za tegle,malo deblje,u raznim pravcima pa onda farabam...a super je i kad ih prvo obojis u zuto pa stavis gumice a onda u plavu,zelenu,crvenu...kad skines gumice ostanu prelepe sare...Odbijam da ovo nije mesto za ovakve price...nego sta nego treba raditi sa jajima u pripremi za IVF...

Anna,Mini...

Ja odoh sutra do moje dr. da proverimo situaciju...