Donacija jajnih celija/ povisen FSH/ smanjenja rezerva jaja
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
- rikikiki
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Mar 21, 2008 2:56 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Evo, da vam javim kako je bilo na mom prvom UZV nakon propale stimulacije. Danas mi je 8. dc i na lijevom jajniku imam tri folikula od 11 mm, a na desnom isto tri od 9 mm. Naručena sam u srijedu na kontrolu pa ćemo vidjeti šta će se dalje dešavati. Nikad nisam imala u prirodnom ciklusu niti dva folikula a kamoli 6. Možda se prestanu razvijati, ali ova situacija mi daje nade. Možda to još uvijek malo reagira ona stimulacija od prošlog mjeseca ili možda pomaže i DHEA koji sampočela koristiti prije 2 tjedna.(3 tabletice dnevno = 75 mg). Što vi mislite o tome??!!
- ja '75. visoki FSH-27,8
- mm '68. AT-OAT
- 2 stimulirana - 0 j.s.
- 2 klomifenska - 2 ET - beta=0
- 8 prirodnih - 1 ET = beta 20
- 2 femarska - 1.=ET 2 blast.; 2. nema ET
- mm '68. AT-OAT
- 2 stimulirana - 0 j.s.
-
- Novi član
- Pridružio se: Sub Mar 29, 2008 11:27 am
Vago, ne znam da li je problem u jc. S obzirom a godine i Fsh moze lako biti da je tu problem. inace to mi je bio prvi Ivf. Ako je Fsh veci od 15 onda i ne rade VTO. Ovo je kod mene bio pokusaj da vide kako cu da odreagujem na stimulans. 17-05 imam razgovor sa dr. pa cu da vidim sta ce on da kaze. Inace razmisljam i o donaciji jc.
Kod tebe vidim ide dobro. Bas mi je drago. Kao sto kazes, mora jednom da uspe.
Rikikiki pa to su odlicne vijesti. Cini mi se da sam citala da ti isto imas povisen Fsh. Citala sam da kad je Fsh povisen da je bolje raditi u prirodnom ciklusu. Navijam za tvoje jc.
Kod tebe vidim ide dobro. Bas mi je drago. Kao sto kazes, mora jednom da uspe.
Rikikiki pa to su odlicne vijesti. Cini mi se da sam citala da ti isto imas povisen Fsh. Citala sam da kad je Fsh povisen da je bolje raditi u prirodnom ciklusu. Navijam za tvoje jc.
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Sub Mar 18, 2006 1:50 pm
Sanjalice,bas mi je krivo sto si tako prosla
.Nista ide se dalje,nema odmora,dok traje obnova
.
Rikiki,pa to je sjajan broj folikula.Jeste verovatno reakcija na proslu stimulaciju (tako sam i ja reagovala svaki put posle stimulacije),ali ko ga sisa,imaju sve sanse da budu kvalitetne jajne celije
.A sta je DHEA,nemam pojma ?
Gde ste devojke,sta se radi,Nabla,Jeso,Vago,Kikice sta ima kod vas ?
Mini,kako si duso ? Jesi li se opustila ? Lepo se provedi na putu,napuni baterije.
Ja u sredu ujutro treba da zovem da vidim sta mi rade eskimi,pa ako su deca dobra,odmah idem na ET
.

Rikiki,pa to je sjajan broj folikula.Jeste verovatno reakcija na proslu stimulaciju (tako sam i ja reagovala svaki put posle stimulacije),ali ko ga sisa,imaju sve sanse da budu kvalitetne jajne celije

Gde ste devojke,sta se radi,Nabla,Jeso,Vago,Kikice sta ima kod vas ?
Mini,kako si duso ? Jesi li se opustila ? Lepo se provedi na putu,napuni baterije.
Ja u sredu ujutro treba da zovem da vidim sta mi rade eskimi,pa ako su deca dobra,odmah idem na ET

- rikikiki
- Aktivan član
DHEA pomaze da se snizi FSH ili poboljsa kvaliteta i kvantiteta jajnih stanica. On je anti-aging steroid koji podmlađuje jajnike.
- mm '68. AT-OAT
- 2 stimulirana - 0 j.s.
- mm '68. AT-OAT
- 2 stimulirana - 0 j.s.
- rikikiki
- Aktivan član
Kako je kod tebe izgledalo, što je dalje bilo s tvojim folikulama? Jeslu li dalje rasle ili su stale?holly-molly napisao:Rikiki,pa to je sjajan broj folikula.Jeste verovatno reakcija na proslu stimulaciju (tako sam i ja reagovala svaki put posle stimulacije),ali ko ga sisa,imaju sve sanse da budu kvalitetne jajne celije![]()
- mm '68. AT-OAT
- 2 stimulirana - 0 j.s.
- mm '68. AT-OAT
- 2 stimulirana - 0 j.s.
-
- Aktivan član
- rikikiki
- Aktivan član
Na 8. dc moji folikuli su obično oko 14-16 mm, a ovaj puta tek 9-11 mm, tako da se čini da i moji ovaj puta rastu sporije!
Svakako ću javiti kako se odvija situacija!
Svakako ću javiti kako se odvija situacija!
- mm '68. AT-OAT
- 2 stimulirana - 0 j.s.
- mm '68. AT-OAT
- 2 stimulirana - 0 j.s.
Izgleda da tako reaguju jajnici i folikuli kad se malo promeni balans hormona...
I meni je obicno ovulacija oko 12 . dana, a jos su 9. dc oko 11mm... ali je u ovom ovulacija bila 14.dc sa dva folikula po 15 mm ...i takodje, folikuli zadnja dva dana uopste nisu rasli...
Pretpostavljam da se to kod mene desilo zbog velikog skoka FSH u ovom ciklusu,( kao da sam uzimala clomifen... )
Ja brojim dane, nisam strpljiva i hvata me nervoza...pokusavam da razgovaram sa sobom, ne ide, ... ne slusam...
Nemam nikakve simptome, samo me glava bolucka po malo, valjda nece da krene ponovo u napad...
Mini, jesi li nabacila malo boje na sebe?
I meni je obicno ovulacija oko 12 . dana, a jos su 9. dc oko 11mm... ali je u ovom ovulacija bila 14.dc sa dva folikula po 15 mm ...i takodje, folikuli zadnja dva dana uopste nisu rasli...
Pretpostavljam da se to kod mene desilo zbog velikog skoka FSH u ovom ciklusu,( kao da sam uzimala clomifen... )
Ja brojim dane, nisam strpljiva i hvata me nervoza...pokusavam da razgovaram sa sobom, ne ide, ... ne slusam...
Nemam nikakve simptome, samo me glava bolucka po malo, valjda nece da krene ponovo u napad...
Mini, jesi li nabacila malo boje na sebe?
NADA je kao ptica koja oseća svetlost i peva dok je zora još uvek mračna. Rabindranat Tagora
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Mar 02, 2007 3:16 am
Evo i mene!
Riki, steta sto u ovom ciklusu nisi dobila neku malu stimulaciju!
Kad si u proslom ciklusu imala 5 antralnih- kolike su velicine bile? Ja obicno te folikule do 10mm kod sebe tretiram kao antralne (na osnovu kriterijuma nekih klinika). Cini mi se da je dobro da malo sporije rastu i da ovulacija bude u skolski predvidjenom vremenu. Mozda gresim, al ja to onako laicki. U svakom slucaju, tebi ce se izdvojiti dom. f., mozda i dva al bez stimulacije ne verujem da ce svi narasti za vadjenje.
Obicno kod povisenog fsh ide ranija folikulogeneza, pa bi onda mogli zakljuciti da ti je u ovom ciklusu fsh bio OK. E sad, u ovaj sud se ne uklapa Kikicino iskustvo nesto kasnije ovulacije, ali opet je to mozda sve individualno- kod tebe u ciklusima s visim fsh bude ranija ovulacija a kod nekih (Kikica nije izuzetak) bude dva folikula za pucanje.
Meni vreme ovulacije zavisi iz kog jajnika mi se izdvaja dominantan folikul. Kad sam napravila sumu sumarum svih mojih ciklusa unazad godinu dana, skapirah da mi levi jajnik ne radi (svega 4 puta izdvajanje folikula- 2x u prirodnom ciklusu i 2x u klomifenskom ciklusu) i svaki put se pretvore u ciste!!! Kad je levi dominatni folikul on uvek brze raste od ciklusa kad je desni dominantan.
Npr. 12 dc desno bude oko 16, 17 ili 18 mm, a kad je levo bude oko 23-24 mm.
Mozda je kod mene samo takav slucaj.
Prosli put u ciklusu nakon kontraceptiva- 7 dc svi folikuli 8 mm, 10 dc dominantan f. mrsavih 11 mm, a onda 13 dc 20x16. Dr. Radoncic mi je svojevremeno objasnjavao da u pocetku folikuli kod vecine zena rastu po 2 mm u proseku, a onda kako se blizi ovulacija to pravilo od 2 mm ne vazi- nekad se desava da prosto buknu!
Tako da ova situacija nesto sporijeg rasta folikula ne bi trebalo da vas uljuljka. I naravno, ako mozes, prati rast estradiola da se vidi kad je pravo vreme za pregnil.
Uh kako bih volela da nas sve uskoro pridodam na listu high fsh trudnica i mama
Sanjalice, to sto sad embrioni nisu nastavili da se razvijaju ne znaci da nece u nekom drugom protokolu- samo trebaju da ti pronadju pravi pristup. Ako ovi nisu raspolozeni za daljnje akcijanje trazi drugu kliniku. Slicno iskustvo je imala i Tamaris u prvom postupku- jc se nisu oplodile ili su embrioni prestali da se razvijaju (to ce Kikica bolje znati). Doktorka je u sledecem postupku primenila drugaciji protokol i dobili su super embrione.
Holly, nadam se da si decu dobro vaspitala i da ce biti ekstra poslusna
Kazi mi kad si pocela da koristis utrogestan nakon pregnila? Ja danas dobih pregnil ali nije mi doca napisala kad pocinjem s progesteronom. Ovo mi je hitno
Kikice, nemoj biti nervozna. Znam, nisam mogla dati gluplji savet, no, stvarno, probaj da sto manje mislis na to. Ja sam odlucila da Nablonja i ja krenemo na kurs ronjenja. Bas me briga za bazensku vodu i moguce bakterije i bas me briga za utrogestan koji cu da koristim. Tad cu ga popiti umesto vaginalno da ga stavim. Ma necu vise da tavorim u jednoj tacki i da zivot prolazi pored mene! Stalno nesto odgadjam jer sam samo MOZDA trudna! To odgadjanje zivota mi je jedna od vecih brljoka u zivotu. Al nadam se da cu da se popravim
Dala si maksimum u svakom svom ciklusu, ovih 2ww nije toliko do tebe. Jedino sto mozes za sebe i bebca da uradis a to je da uzivas , da se ne sekiras jer na taj nacin mozes bebcu da odmognes da se ugnjezdi i opstane!
Mini, nadam se da je pao neki dobar avanturisticki provod
Vago, sta se desava kod tebe?
Ljubim vas sve

Riki, steta sto u ovom ciklusu nisi dobila neku malu stimulaciju!
Kad si u proslom ciklusu imala 5 antralnih- kolike su velicine bile? Ja obicno te folikule do 10mm kod sebe tretiram kao antralne (na osnovu kriterijuma nekih klinika). Cini mi se da je dobro da malo sporije rastu i da ovulacija bude u skolski predvidjenom vremenu. Mozda gresim, al ja to onako laicki. U svakom slucaju, tebi ce se izdvojiti dom. f., mozda i dva al bez stimulacije ne verujem da ce svi narasti za vadjenje.
Obicno kod povisenog fsh ide ranija folikulogeneza, pa bi onda mogli zakljuciti da ti je u ovom ciklusu fsh bio OK. E sad, u ovaj sud se ne uklapa Kikicino iskustvo nesto kasnije ovulacije, ali opet je to mozda sve individualno- kod tebe u ciklusima s visim fsh bude ranija ovulacija a kod nekih (Kikica nije izuzetak) bude dva folikula za pucanje.
Meni vreme ovulacije zavisi iz kog jajnika mi se izdvaja dominantan folikul. Kad sam napravila sumu sumarum svih mojih ciklusa unazad godinu dana, skapirah da mi levi jajnik ne radi (svega 4 puta izdvajanje folikula- 2x u prirodnom ciklusu i 2x u klomifenskom ciklusu) i svaki put se pretvore u ciste!!! Kad je levi dominatni folikul on uvek brze raste od ciklusa kad je desni dominantan.
Npr. 12 dc desno bude oko 16, 17 ili 18 mm, a kad je levo bude oko 23-24 mm.
Mozda je kod mene samo takav slucaj.
Prosli put u ciklusu nakon kontraceptiva- 7 dc svi folikuli 8 mm, 10 dc dominantan f. mrsavih 11 mm, a onda 13 dc 20x16. Dr. Radoncic mi je svojevremeno objasnjavao da u pocetku folikuli kod vecine zena rastu po 2 mm u proseku, a onda kako se blizi ovulacija to pravilo od 2 mm ne vazi- nekad se desava da prosto buknu!
Tako da ova situacija nesto sporijeg rasta folikula ne bi trebalo da vas uljuljka. I naravno, ako mozes, prati rast estradiola da se vidi kad je pravo vreme za pregnil.
Uh kako bih volela da nas sve uskoro pridodam na listu high fsh trudnica i mama

Sanjalice, to sto sad embrioni nisu nastavili da se razvijaju ne znaci da nece u nekom drugom protokolu- samo trebaju da ti pronadju pravi pristup. Ako ovi nisu raspolozeni za daljnje akcijanje trazi drugu kliniku. Slicno iskustvo je imala i Tamaris u prvom postupku- jc se nisu oplodile ili su embrioni prestali da se razvijaju (to ce Kikica bolje znati). Doktorka je u sledecem postupku primenila drugaciji protokol i dobili su super embrione.
Holly, nadam se da si decu dobro vaspitala i da ce biti ekstra poslusna

Kazi mi kad si pocela da koristis utrogestan nakon pregnila? Ja danas dobih pregnil ali nije mi doca napisala kad pocinjem s progesteronom. Ovo mi je hitno

Kikice, nemoj biti nervozna. Znam, nisam mogla dati gluplji savet, no, stvarno, probaj da sto manje mislis na to. Ja sam odlucila da Nablonja i ja krenemo na kurs ronjenja. Bas me briga za bazensku vodu i moguce bakterije i bas me briga za utrogestan koji cu da koristim. Tad cu ga popiti umesto vaginalno da ga stavim. Ma necu vise da tavorim u jednoj tacki i da zivot prolazi pored mene! Stalno nesto odgadjam jer sam samo MOZDA trudna! To odgadjanje zivota mi je jedna od vecih brljoka u zivotu. Al nadam se da cu da se popravim

Dala si maksimum u svakom svom ciklusu, ovih 2ww nije toliko do tebe. Jedino sto mozes za sebe i bebca da uradis a to je da uzivas , da se ne sekiras jer na taj nacin mozes bebcu da odmognes da se ugnjezdi i opstane!
Mini, nadam se da je pao neki dobar avanturisticki provod

Vago, sta se desava kod tebe?
Ljubim vas sve

Caos zenske,
dobro je, opet smo u akciji.
Sanjalice, meni je nekako najlogicniji odgovor koji mi je dao prof. Vlaisavljevic: da se i kod mladih zena, sa dobrim kvalitetom j.c. uspeh desava oko 40%, tj. nemaju ni one u svakom ciklusu kvalitetne celije (moj slobodni prevod), mi radimo ivf tri puta godisnje, pa je teze ubosti one prave. Zato je izlaz u cescim postupcima, ne bi li se ulovila prava kombinacija.
Nabla, radis li IUI, ili ciljani? Utrozestan nisam koristila za IUI, samo znam u ivf, odmah posle punkcije oralno, pa posle ET vaginalno, ali ti to vec znas.
Kikica bi mozda znala, cini mi se da je prosli put koristila, Kikice?
Ovo o odlaganju zivota mi je bas poznato, svakako si u pravu. Zavidim ti za odluku o plivanju, obozavam plivanje, ipak se ne usudjujem, mada pre 5-6 god. sam se vrtela u krug sa raznim bakterijama iako sam izbegavala bazen iz predostroznosti. Kad sam se najzad resila napasti, pravac bazen i nikad vise nisam imala te probleme. Sve je stvar imuniteta.
Ja koristim deo svoje multiterapije (Se i Aspirin), od petka cu na suprefakt kod Goce. Opet cemo dugi protokol, sugerisacu blazu stimulaciju, ako me ko pita, ha, ha
Pitala sam Radoncica o mojoj terapiji, malo mi je frka od aspiracije, ova terapija razredjuje krv, moze doci do krvarenja. R. kaze da se ne seca da se sve ovo ukljucuje, bar bi izbacio Pronison ili ga duplo smanjio. Mislim da je Miljic stvaaarno zeleo da mi pomogne, pa je ukljuco sve moguce. Valjda cu da prezivim, ha, ha
.
Holly, srecno za sredu!
Rikikiki, dobre vesti.
Kikice, pokusaj da se opustis i ne mislis, uh i meni ovo glupo zvuci, znam kako je, ali to je jedino pametno.
Jeso, sta se desava, pijes li onaj lek P protiv ciste, kad kreces u postupak, koji protokol. Sigurno si u pesackoj fazi, doslo lepo vreme. Javljaj!
Ana, ne tuguj, mnogima uspe sa smrznutim, evo Holly ce da bude jedna od njih i povuci ce te za nos.
Mini, draga, nadam se da si se lepo provela i da si nam dobrog raspolozenja.
Pozdrav svima.
dobro je, opet smo u akciji.

Sanjalice, meni je nekako najlogicniji odgovor koji mi je dao prof. Vlaisavljevic: da se i kod mladih zena, sa dobrim kvalitetom j.c. uspeh desava oko 40%, tj. nemaju ni one u svakom ciklusu kvalitetne celije (moj slobodni prevod), mi radimo ivf tri puta godisnje, pa je teze ubosti one prave. Zato je izlaz u cescim postupcima, ne bi li se ulovila prava kombinacija.

Nabla, radis li IUI, ili ciljani? Utrozestan nisam koristila za IUI, samo znam u ivf, odmah posle punkcije oralno, pa posle ET vaginalno, ali ti to vec znas.
Kikica bi mozda znala, cini mi se da je prosli put koristila, Kikice?
Ovo o odlaganju zivota mi je bas poznato, svakako si u pravu. Zavidim ti za odluku o plivanju, obozavam plivanje, ipak se ne usudjujem, mada pre 5-6 god. sam se vrtela u krug sa raznim bakterijama iako sam izbegavala bazen iz predostroznosti. Kad sam se najzad resila napasti, pravac bazen i nikad vise nisam imala te probleme. Sve je stvar imuniteta.
Ja koristim deo svoje multiterapije (Se i Aspirin), od petka cu na suprefakt kod Goce. Opet cemo dugi protokol, sugerisacu blazu stimulaciju, ako me ko pita, ha, ha

Pitala sam Radoncica o mojoj terapiji, malo mi je frka od aspiracije, ova terapija razredjuje krv, moze doci do krvarenja. R. kaze da se ne seca da se sve ovo ukljucuje, bar bi izbacio Pronison ili ga duplo smanjio. Mislim da je Miljic stvaaarno zeleo da mi pomogne, pa je ukljuco sve moguce. Valjda cu da prezivim, ha, ha

Holly, srecno za sredu!

Rikikiki, dobre vesti.

Kikice, pokusaj da se opustis i ne mislis, uh i meni ovo glupo zvuci, znam kako je, ali to je jedino pametno.

Jeso, sta se desava, pijes li onaj lek P protiv ciste, kad kreces u postupak, koji protokol. Sigurno si u pesackoj fazi, doslo lepo vreme. Javljaj!
Ana, ne tuguj, mnogima uspe sa smrznutim, evo Holly ce da bude jedna od njih i povuci ce te za nos.

Mini, draga, nadam se da si se lepo provela i da si nam dobrog raspolozenja.

Pozdrav svima.
-
- Aktivan član
Nabla,ovaj put mi je doktor rekao da pocnem sa Utrogestanom tri dana nakon Pregnila (odnosno ja sam dobila Ovitrelle),a to mu dodje cetiri dana pre ET-a. 3X2 vaginalno,kaze obavezno vaginalno,oralno se jako slabo apsorbuje.Prosli put sam sa Utrogestanom pocela na dan ET-a,ali je kada sam radila Betu bio beznatno nizi od idealnog,pa sada pretpostavljam iz opreza kaze da pocnem ranije.Mada mi je rekao da su ovi ciklusi bez stimulacije idealni,sam organizam bi trebao da proizvede progesterona vise nego dovoljno,ali visak nece da skodi
.
Sta ti radis ?

Sta ti radis ?
Nabla, ja sam uvek posle IUI kretala sa utrogestanom drugi dan nakon odradjene IUI...Znaci, ako radim IUI u ponedeljak, u sredu uvece krecem sa utrogestanom, i to u dozi 1 + 0 + 2, a sad vidim da je skoro svima promenila dozu - 2 + 2 + 2 ... Sve vaginalno!!!
Kad se radi VTO, sa utrogestanom se krece OBAVEZNO tog dana kad se radi aspiracija!!!To sam licno cula od Goce...
Sto se prvog Tamarisinog VTO postupka tice,imala je 4 folikula, dva su bila prazna, a iz ostala dva su dobili na prvi pogled dve jako dobre jajne celije... Kad je dosla po njih, saopstili su joj da se celije uopste nisu pocele deliti...
Ali, eto, sad mazi stomacic pun beba - jos se ne zna 1 ili 2 ili mozda cak i 3, i ceka prvi UZ...
Kad se radi VTO, sa utrogestanom se krece OBAVEZNO tog dana kad se radi aspiracija!!!To sam licno cula od Goce...
Sto se prvog Tamarisinog VTO postupka tice,imala je 4 folikula, dva su bila prazna, a iz ostala dva su dobili na prvi pogled dve jako dobre jajne celije... Kad je dosla po njih, saopstili su joj da se celije uopste nisu pocele deliti...
Ali, eto, sad mazi stomacic pun beba - jos se ne zna 1 ili 2 ili mozda cak i 3, i ceka prvi UZ...
NADA je kao ptica koja oseća svetlost i peva dok je zora još uvek mračna. Rabindranat Tagora
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Mar 02, 2007 3:16 am
Ciljani- kucna radinostvaga napisao:Nabla, radis li IUI, ili ciljani?

Holly, znaci, ako se dejstvo pregnila ocitava 36 h posle to bi onda znacilo da s utrogestanom pocinjem dan posle odnosa, odn. 72 h? Al sam zakomplikovala

Kikice, kad si ti pocinjala s utrog. kad si isla na ciljane odnose? Odnosno, kad si posle pregnila pocela da ih koristis- tako mi je lakse da se orijentisem, ovo s IUI me zbunjuje?
I u Jevremovoj se pocinje s utogestanom na dan aspiracije- prvo oralno pa onda posle ET vaginalno.
Vago, ako sam ja dobro skapirala, pronison je kortikosteroid i on ne razredjuje krv. A kombinacija aspirina i heparina se relativno cesto koristi! Ne sekiraj se oko krvarenja, Miljic je vec saradjivao s klinikama na IVF-u i ne bi ti prepisao nesto sto bi dovelo do komplikacija. Da li ti je jos uvek APTT produzeno? Npr. meni je na osnovu mojih analiza krvi rekao da nije rad da mi da heparin jer se boji krvarenja, sto govori da je oprezan i da razmislja o posledicama. Samo se ti opusti- ni jedna koja je korisitla kombinaciju andola i heparina nije imala komplikacija!
Sto se tice protokola, jel Goca planira da ponovi onaj protokol kad si imala super embrione? Ili nesto menja? Jel bilo prvi i drugi put nesto za smrzavanje? Dragan je rekao da ima frizider kad sam ga pitala al onako je malo podviknuo (hahahahahah)- kao, sta to nas briga kad oni ionako rade blage stimulacije s max 6-7 folik. pa onda i nema nista za smrzavanje. Jel to tacno da retko smrzavaju?
-
- Aktivan član
I ja sam kao i holly ciljane odnose imala bez utrogestana...Doduse, kod Goce smo ih imali - par puta? I tad nista nisam koristila... Samo za IUI sam ga koristila...i to, od pretpostavljene ovulacije sutradan, ako ti je tako lakse...(a IUI smo uvek radili dan pre pretpostavljene ovulacije, jer ne idem kod Goce i sutra vec tek prekosutra i fol. je uvek bio vec pukao...samo ovaj zadnji pokusaj je pucanje pogodjeno u sat!)A pregnil kod Goce NIKAD nisam koristila...
Ali, nema stete i ako poranis sa utogestanom dva dana ali i ako zakasnis isto toliko...Tad mali embrion (embrioncic nablic) tek putuje i daleko je jos uvek od materice, koja ima vremena da se lepo pripremi za njega/nju...
Ali, nema stete i ako poranis sa utogestanom dva dana ali i ako zakasnis isto toliko...Tad mali embrion (embrioncic nablic) tek putuje i daleko je jos uvek od materice, koja ima vremena da se lepo pripremi za njega/nju...