Donacija jajnih celija/ povisen FSH/ smanjenja rezerva jaja
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
Nije samo jedan mesec u pitanju nego dva... Ja nisam juce izvadila fsh i scan, znaci to bi trebalo da uradim sledeci mesec posto sam ovo propustial jer sam bila sva van sebe i mislila sam da to nije dobra opcija... Mogla bi potom ciklirati tek end of May. U junu vec moram reci za donor jaja...Tako da zaista nemam taj izbor vise... Juce sam ga imala ali ne i danas.
Ja mislim da gubim plot od svega i da cu ta poludim prosto...
Oprostite sto frkisem...
Ja mislim da gubim plot od svega i da cu ta poludim prosto...
Oprostite sto frkisem...
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Ned Mar 02, 2008 10:11 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Mini,
tesko je biti pametan i savetovati bilo sta,pogotovu ako se nema iskustva sa odredjenom situacijom...Ja bih,ipak,taj element KONACNOSTI koji osecam u tvom razmisljanju pomerila malo u stranu...Nikada ne znas kakvo je dobro za tebe pripremio dragi Bog i da li se ono krije bas tamo gde ti najmanje ocekujes...Mozda prirodni ciklus i jeste resenje...Mozda da objasnis doktorki da ces sa vise optimizma uci u taj "presudan" postupak ako te blago stimulise...Zasto ona tu mogucnost odbacuje?
Sutra su Blagovesti.Spakuj se lepo i idi porazgovaraj sa njom jos jednom...
tesko je biti pametan i savetovati bilo sta,pogotovu ako se nema iskustva sa odredjenom situacijom...Ja bih,ipak,taj element KONACNOSTI koji osecam u tvom razmisljanju pomerila malo u stranu...Nikada ne znas kakvo je dobro za tebe pripremio dragi Bog i da li se ono krije bas tamo gde ti najmanje ocekujes...Mozda prirodni ciklus i jeste resenje...Mozda da objasnis doktorki da ces sa vise optimizma uci u taj "presudan" postupak ako te blago stimulise...Zasto ona tu mogucnost odbacuje?
Sutra su Blagovesti.Spakuj se lepo i idi porazgovaraj sa njom jos jednom...

-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Mar 02, 2007 3:16 am
Rikiki, uspela sam da skinem rad- (ako ga nisi dobila od Pino, salji mi e-mail da ti posaljem)
Mini, evo izvukla sam iz tog rada nesto za tebe:
Nestimulisani IVF
The biological advantages of the natural cycle may provide a single oocyte of better quality and thus allow the transfer of a healthier embryo into a more receptive endometrial environment.
The results of studies support the hypothesis that the naturally developed follicles of poor responders may produce fewer oocytes but oocytes of better quality than their hyperstimulated ovaries. It is clear that, in poor responders, natural cycle is superior once an oocyte has been retrieved and fertilization and implantation rates are significantly better.
Pozdrav svim curicama
Mini, evo izvukla sam iz tog rada nesto za tebe:
Nestimulisani IVF
The biological advantages of the natural cycle may provide a single oocyte of better quality and thus allow the transfer of a healthier embryo into a more receptive endometrial environment.
The results of studies support the hypothesis that the naturally developed follicles of poor responders may produce fewer oocytes but oocytes of better quality than their hyperstimulated ovaries. It is clear that, in poor responders, natural cycle is superior once an oocyte has been retrieved and fertilization and implantation rates are significantly better.
Pozdrav svim curicama

-
- Aktivan član
- Pridružio se: Sub Mar 18, 2006 1:50 pm
Mini,zao mi je sto vidim da si bas neraspolozena.I razumem.Treba sama da sednes da dobro razmislis sta i kako dalje i onda da se drzis odluke koju doneses jer ovakvo stalno preispitivanje ne utice dobro ni na cije mentalno zdravlje
. I sama sam sklona tome,zato ti i kazem.Evo Nabla ti je vec dala nekoliko dobrih razloga za prirodan ciklus
.Ako do juna ne bude nista,onda sledeca opcija i gotovo.Hajde,navijam za tebe.Jace smo mi nego sto nam se ponekad cini,nemoj sebi da dozvolis da te obuzme malodusnost.
Anna,vec i sama znas da ce tek beta pokazati pravo stanje stvari.Ja se iz sveg srca nadam za vas,a ako ne bude ovaj put,tvoji eskimi obecavaju
.
Rikikiki,Kikice,Vago,Jeso,Nabla navijam za vas
.
Ja sam bila danas na UZ,od petka je endometrijum porastao sa 8 mm na 8.5 mada sam se davila u ananasu i pomorandzama.E necu vise iz inata da ih jedem
.Isto tako je i vodeci folikul porastao sam 13.5 na 16,tako da cu u sredu dati sebi Ovitrelle i onda cemo sledecu sredu raditi FET (pod uslovom da eskimi budu raspolozeni
).

Anna,vec i sama znas da ce tek beta pokazati pravo stanje stvari.Ja se iz sveg srca nadam za vas,a ako ne bude ovaj put,tvoji eskimi obecavaju

Rikikiki,Kikice,Vago,Jeso,Nabla navijam za vas

Ja sam bila danas na UZ,od petka je endometrijum porastao sa 8 mm na 8.5 mada sam se davila u ananasu i pomorandzama.E necu vise iz inata da ih jedem

-
- Aktivan član
Devojke drage...nadam se da vam odmor prija i da ce to blago povlacenje uroditi plodom,da cete naci svoj mir i snagu za nove borbe i odluke...
Mini...bas ti jako drzim palceve...
Nabla,kako novi plan napreduje?
Holly,javi kada da navijamo...
Vago,sta se desava sa tobom,sta je sa imunologijom na kraju...Ljilja za 3 dana?
Anna,nadam se da ces krilima feniksa za Prag po svoju decicu...
Rikikiki,kako napredujes...?
Kikice,jedino o tebi znam ponesto...i drzim palceve da je vec tu tvoja mala tresnjica...
Ja pijem svoj sintetski progestagen i cekam,cekam,cekam...

Mini...bas ti jako drzim palceve...
Nabla,kako novi plan napreduje?
Holly,javi kada da navijamo...
Vago,sta se desava sa tobom,sta je sa imunologijom na kraju...Ljilja za 3 dana?
Anna,nadam se da ces krilima feniksa za Prag po svoju decicu...
Rikikiki,kako napredujes...?
Kikice,jedino o tebi znam ponesto...i drzim palceve da je vec tu tvoja mala tresnjica...
Ja pijem svoj sintetski progestagen i cekam,cekam,cekam...

Imam cistu, tako da nista ni od prirodnjaka... Zanimljivost je da mi je receno da ne mogu na ciklus na istoj klinici gde su me ciklirali sa cistom. Imaju novog sonographa... a glavna dr, koja je direktor klinike me je pustila napred u January sa cistom i naravno cycle xled...
Mislim da sam prosla kroz pain barrier, jer ovo danas/sinoc sa odlucivanjem nije bilo humano.... ...
To je otprilike kraj za mene... mada mm sad odjednom hoce jos jedanput da proba ....ali to je pretpostavljam u naletu olaksanja sto smo imali izgovor da ne produzimo sa prirodnjakom jer smo se oboje tako lomili posto su sanse sa prirdonim ciklusom toliko male... Ja bih ciklirala na blagu stimulaciju al prirodnjaci u ovom stadiju su beskorisni... Mislim da su dobri za pocetak, mozda jednom, dvaput..
Nabla - savetovala bih ti da ides na blagu stimulaciju mozda 150 gonal f gde dobijes 2.- 3 folikure a ne samo jedan jer he heartbreak isti, a sanse triput vece..
Kikice- Drzim ti palceve za inseminaciju...
Holly - good luck sa tvojim FET....
Jeso ---- drzim ti palceve...
Ana - sven najbolje za sledeci ciklus.... Nadam se da ces da dobijes termin uskoro...
VAgo - nadam se da si sredila imunologiju...
Cuvajte se sve...
Mislim da sam prosla kroz pain barrier, jer ovo danas/sinoc sa odlucivanjem nije bilo humano.... ...
To je otprilike kraj za mene... mada mm sad odjednom hoce jos jedanput da proba ....ali to je pretpostavljam u naletu olaksanja sto smo imali izgovor da ne produzimo sa prirodnjakom jer smo se oboje tako lomili posto su sanse sa prirdonim ciklusom toliko male... Ja bih ciklirala na blagu stimulaciju al prirodnjaci u ovom stadiju su beskorisni... Mislim da su dobri za pocetak, mozda jednom, dvaput..
Nabla - savetovala bih ti da ides na blagu stimulaciju mozda 150 gonal f gde dobijes 2.- 3 folikure a ne samo jedan jer he heartbreak isti, a sanse triput vece..
Kikice- Drzim ti palceve za inseminaciju...
Holly - good luck sa tvojim FET....
Jeso ---- drzim ti palceve...
Ana - sven najbolje za sledeci ciklus.... Nadam se da ces da dobijes termin uskoro...
VAgo - nadam se da si sredila imunologiju...
Cuvajte se sve...
- rikikiki
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Mar 21, 2008 2:56 pm
Jesa, nadam se da ćeš dočekati što prije..
Ana, jako mi je žao, valjda će se smrzlicama svidjeti tvoja topla maternica, pa se tamo ulogore na 9 mjeseci - od srca ti to želim!
Holly, i tebi želim isto kao Ani i vibram za tvoje smrzlice!
Mini, teško mi je bilo što tebi savjetovati, ali ja bih na tvom mjestu ipak probala sa prirodnjakom!
Kikice...fige za inseminaciju!
Vago, ~~~~~~~~~ da na kontroli prođe sve OK!
Nablo, šta ćeš ti dalje i još jednom hvala za radove ... čitam...čitam...
Meni je danas drugi dan ciklusa i ako bude folikula u ovom ciklusu probat ćemo uhvatiti stanicu. Iza prve stimulacije sam imala čudan, kratki ciklus i nije bilo ovulacije, vidjet ćemo kako će biti ovaj put!
Ana, jako mi je žao, valjda će se smrzlicama svidjeti tvoja topla maternica, pa se tamo ulogore na 9 mjeseci - od srca ti to želim!
Holly, i tebi želim isto kao Ani i vibram za tvoje smrzlice!
Mini, teško mi je bilo što tebi savjetovati, ali ja bih na tvom mjestu ipak probala sa prirodnjakom!
Kikice...fige za inseminaciju!
Vago, ~~~~~~~~~ da na kontroli prođe sve OK!
Nablo, šta ćeš ti dalje i još jednom hvala za radove ... čitam...čitam...
Meni je danas drugi dan ciklusa i ako bude folikula u ovom ciklusu probat ćemo uhvatiti stanicu. Iza prve stimulacije sam imala čudan, kratki ciklus i nije bilo ovulacije, vidjet ćemo kako će biti ovaj put!
- ja '75. visoki FSH-27,8
- mm '68. AT-OAT
- 2 stimulirana - 0 j.s.
- 2 klomifenska - 2 ET - beta=0
- 8 prirodnih - 1 ET = beta 20
- 2 femarska - 1.=ET 2 blast.; 2. nema ET
- mm '68. AT-OAT
- 2 stimulirana - 0 j.s.
- 2 klomifenska - 2 ET - beta=0
- 8 prirodnih - 1 ET = beta 20
- 2 femarska - 1.=ET 2 blast.; 2. nema ET
-
- Aktivan član
Mini,to sto su te pustili sa cistom u postupak...secam se toga...pa to ne radi vise niko na svetu...Dosta sam citala o tome jer sam sada u tom stanju...One su "male fabrike hormona"i sve dok jajnici pokazuju i TENDENCIJU da ih stvaraju stimulacija ne moze da krene...Tako je nesto i meni moja dr. objasnila,zato ce,iako to vise ne praktikuju sa starijima,ipak da me stavi na duzi protokol i dobijacu Dipherelin sve dok jajnike potpuno ne stavi pod kontrolu,a onda ce stimulacijom gledati da dobije samo par folikula...kaze da je 3 dovoljno,ali kvalitetnih...kao da ih stedi...Zasto ne punktiras cistu i ne probas jos jednom,ali na drugom mestu...?

-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Mar 02, 2007 3:16 am
Mislim da razumem Mini- da je prirodnjak besplatan, ne bi imala prakticno sta da izgubi, ovako....em das pare, em ti je "poslednji" ciklus pred ODLUKU sta dalje! Mada uvek ostaje da kopka u kom protokolu dobijes najbolje jc. Ja i dalje ostajem pri tome da prirodnjak za neke moze dati bolju kvalitetu jc.
Mini, zao mi je za cistu- jesi li kao i Jesa na kontraceptivu?
Ja danas ceo dan u prici (diskusiji) sama sa sobom
! Bas sam se zestoko preispitivala i shvatih da nemam apsolutno nikakve dileme oko doniranih jc- po najmanje etickih!.
Zvala sam danas geneticara i rekao mi je da je prvi deo anlize gotov- ispostavilo se da i mama ima satelite na 17. hromosomu sto je kao najbolja solucija- bolje nego da tata ima ili da ni jedno od njih nema. Drugi korak jeste da urade FISH samo za 17. hromosom i to ce oni da urade- nece slati za Nemacku. Iznenadila sam se kad su mi rekli da ce oni uraditi FISH, ali kazu da su uspeli preko nekih fondova da dobiju "analizatore" namenski za taj hromosom i da ce to uraditi samo na nas par kojima je skoro utvrdjen taj satelit, da nece raditi u komercijalne svrh jer su probe izuzetno skupe i da im se to ne isplati. Meni se sve cini da ce i ova analiza biti besplatna jer izgleda rade naucnu studiju
, a drago mi je jer sam ih ja "naterala" na to, odn. da su moja pitanja i traganja po netu imala smisla za njih pa su krenuli da tragaju dalje!
Najnovije sto sam pronasla jeste neko novo istrazivanje koje povezuje 17. hromosom (odnoso mutacije gena sa tog hromosma) sa autoimunim oboljenjima- tacnije sa sistemskim lupusom, reumatoidnim artitritisom i psorijazom. Za njih su karakteristicna povisena antinuklearna antitela (a meni je anti Sm/rnp granicni), a i anti beta2 GPI se javlja u 30% slucajeva kod sistemskog lupusa. Mozda i ova veza ima logike pa cu s tim detaljnije s dr. Miljicem.
Nadam se da cu na kraju ipak izbunariti sta mi je!
Sutra idem kod Vujovicke da vidim sta predlaze!
Jeso, tvoja doca izgleda ima potpuno identican stav ko Vujovicka! Meni je isto rekla, ako bude bilo ciste, ne idemo u postupak dok se to ne resi. I isto planira dugi protokol bez obzira na smanjenu rezervu- kaze isto par folikula je dovoljno, bitno je da se dobije dobar kvalitet.
Holly, vi veceras u kucnu radionost za svaki slucaj, a moze i sutra
. Bilo je slucajeva da je parovima uspeo prirodnjak a i FET u istom ciklusu!
Rikikiki, muz ti je pametnica
! Nadam se da ce ti ovaj ciklus biti onaj pravi!
ps. za one koje ne znaju jer nesetkaju po forumima:
Tamaris nam je trudna
(max fsh cini mi se 15, inbin B i AMH slicno kao i kod mene, mislim da je AMH bio 0,1).
Radila je kod Goce Ivanovic ICSI metod.
Beta 14 od ET=378, transfer je bio 2. dana tako da je velika verovatnoca da su dvojke
Postupak je bio sledeci:
1) mesec dana na kontraceptivu (mikroginon- posto nije bilo stedirila)
2) od 3. dc. (fsh=13.3, E2=23.6): 5 amp. menopura dnevno
3) 6. dc. (E2=112, UZ: 4-5 vecih fol., i vise sitnih)- 6 amp. menopura dnevno
4) 9 dc. (E2=452, UZ: 5 velikih fol.)- nastavljeno s 6 amp. menopura (do 10.dc mislim)+ 1 cetrotide dnevno (do 11. dc- mislim)
5) 12 dc pregnil
Dobila je 7 jc, a od toga 3 embriona super kvalitete.
Ovo joj je bio drugi pokusaj. Prvi put je radila klasicni IVF i bila je na dugom protokolu koji nije urodio plodom jer nije doslo do oplodnje!
Mini, zao mi je za cistu- jesi li kao i Jesa na kontraceptivu?
Ja danas ceo dan u prici (diskusiji) sama sa sobom

Zvala sam danas geneticara i rekao mi je da je prvi deo anlize gotov- ispostavilo se da i mama ima satelite na 17. hromosomu sto je kao najbolja solucija- bolje nego da tata ima ili da ni jedno od njih nema. Drugi korak jeste da urade FISH samo za 17. hromosom i to ce oni da urade- nece slati za Nemacku. Iznenadila sam se kad su mi rekli da ce oni uraditi FISH, ali kazu da su uspeli preko nekih fondova da dobiju "analizatore" namenski za taj hromosom i da ce to uraditi samo na nas par kojima je skoro utvrdjen taj satelit, da nece raditi u komercijalne svrh jer su probe izuzetno skupe i da im se to ne isplati. Meni se sve cini da ce i ova analiza biti besplatna jer izgleda rade naucnu studiju

Najnovije sto sam pronasla jeste neko novo istrazivanje koje povezuje 17. hromosom (odnoso mutacije gena sa tog hromosma) sa autoimunim oboljenjima- tacnije sa sistemskim lupusom, reumatoidnim artitritisom i psorijazom. Za njih su karakteristicna povisena antinuklearna antitela (a meni je anti Sm/rnp granicni), a i anti beta2 GPI se javlja u 30% slucajeva kod sistemskog lupusa. Mozda i ova veza ima logike pa cu s tim detaljnije s dr. Miljicem.
Nadam se da cu na kraju ipak izbunariti sta mi je!
Sutra idem kod Vujovicke da vidim sta predlaze!
Jeso, tvoja doca izgleda ima potpuno identican stav ko Vujovicka! Meni je isto rekla, ako bude bilo ciste, ne idemo u postupak dok se to ne resi. I isto planira dugi protokol bez obzira na smanjenu rezervu- kaze isto par folikula je dovoljno, bitno je da se dobije dobar kvalitet.
Holly, vi veceras u kucnu radionost za svaki slucaj, a moze i sutra

Rikikiki, muz ti je pametnica

ps. za one koje ne znaju jer nesetkaju po forumima:
Tamaris nam je trudna

Radila je kod Goce Ivanovic ICSI metod.
Beta 14 od ET=378, transfer je bio 2. dana tako da je velika verovatnoca da su dvojke

Postupak je bio sledeci:
1) mesec dana na kontraceptivu (mikroginon- posto nije bilo stedirila)
2) od 3. dc. (fsh=13.3, E2=23.6): 5 amp. menopura dnevno
3) 6. dc. (E2=112, UZ: 4-5 vecih fol., i vise sitnih)- 6 amp. menopura dnevno
4) 9 dc. (E2=452, UZ: 5 velikih fol.)- nastavljeno s 6 amp. menopura (do 10.dc mislim)+ 1 cetrotide dnevno (do 11. dc- mislim)
5) 12 dc pregnil
Dobila je 7 jc, a od toga 3 embriona super kvalitete.
Ovo joj je bio drugi pokusaj. Prvi put je radila klasicni IVF i bila je na dugom protokolu koji nije urodio plodom jer nije doslo do oplodnje!
Zdravo svima!
Nabla, lepo sto si postavila info o Tamaris... U ponedeljak sam se isplakala ko kisa od srece zbog nje, a i zbog Matico sa SC-a - jelence sa Kolevke i Kutka, porodila se i dobila Andreu (mala smrzlica eskimica inace, a divna je, videla sam joj sliku, luce medeno!!!)...
Lepo je kad se desavaju takve stvari, malo se popune ispraznjeni rezervoari...
Mini, ne znam sta da ti kazem, ne razumem se puno, samo si mi nekako posebno draga kao i sve devojke ovde, i bas bih zelela da se razbeze svi oblaci sa tvog neba, nek se desi sta god treba, samo nek se razvedre tvoje lice i tvoje misli... Eto, bas bih to volela!
Ne znam kako ce biti ni sa jednom od nas, ali problem nas navodi da razmisljamo i o drugim varijantama da postanemo mame...
Moja situacija je nekako - za sad, laksa od tvoje, i zato mi je malo glupo da ti kazem svoje misljenje jer nisam ni dosla u situaciju da BAS BAS ozbiljno razmisljam o tome, ali, mislim da se i usvojena deca podjednako vole kao svoja, kad jednom dodju ona su potpuno tvoja, skroz, nista manje nego da si ih ti rodila, a o doniranju da onda ne pricam...
Verujem da se svi lomovi i sve nedoumice zavrse u trenutku kad im ugledas lice, oci...Tad se desava ista stvar koja se desi kad babica stavi porodilji dete na grudi, desi se neraskidiva veza...Ja bar tako mislim, ne zameri mi...
Jeso, frrrrancuskinjo, hvala ti za tresnjicu, i ja tebi zelim jedan par njih, pa da kupujes kolica za blizance, i da se sepuris gradom sva vazna i bitna!
Holly, Anna, rekoh ja gore da se divna deca radjaju od eskimcica, videla sam svojim ocima!!!
Vago, drzim palceve za danasnje misljenje za imunologiju...
Rikikiki, pozdrav!
Ja od sutra utrogestan udarnicki, ne znam zasto je dr u ovom ciklusu tako pojacala dozu, ranije je bilo dve nedelje 3 komada dnevno, sad 6...Jedina razlika od ranijih koriscenja utrogestana je sto me sad ne bole grudi...Vec nedelju dana ga koristim i nista, a obicno pocnu posle par dana...Videcemo, ali moram da priznam da nisam neki optimista (na moju zalost - radost - realnost...sta god?)...
Ljubim vas sve!
Nabla, lepo sto si postavila info o Tamaris... U ponedeljak sam se isplakala ko kisa od srece zbog nje, a i zbog Matico sa SC-a - jelence sa Kolevke i Kutka, porodila se i dobila Andreu (mala smrzlica eskimica inace, a divna je, videla sam joj sliku, luce medeno!!!)...
Lepo je kad se desavaju takve stvari, malo se popune ispraznjeni rezervoari...
Mini, ne znam sta da ti kazem, ne razumem se puno, samo si mi nekako posebno draga kao i sve devojke ovde, i bas bih zelela da se razbeze svi oblaci sa tvog neba, nek se desi sta god treba, samo nek se razvedre tvoje lice i tvoje misli... Eto, bas bih to volela!
Ne znam kako ce biti ni sa jednom od nas, ali problem nas navodi da razmisljamo i o drugim varijantama da postanemo mame...
Moja situacija je nekako - za sad, laksa od tvoje, i zato mi je malo glupo da ti kazem svoje misljenje jer nisam ni dosla u situaciju da BAS BAS ozbiljno razmisljam o tome, ali, mislim da se i usvojena deca podjednako vole kao svoja, kad jednom dodju ona su potpuno tvoja, skroz, nista manje nego da si ih ti rodila, a o doniranju da onda ne pricam...
Verujem da se svi lomovi i sve nedoumice zavrse u trenutku kad im ugledas lice, oci...Tad se desava ista stvar koja se desi kad babica stavi porodilji dete na grudi, desi se neraskidiva veza...Ja bar tako mislim, ne zameri mi...
Jeso, frrrrancuskinjo, hvala ti za tresnjicu, i ja tebi zelim jedan par njih, pa da kupujes kolica za blizance, i da se sepuris gradom sva vazna i bitna!
Holly, Anna, rekoh ja gore da se divna deca radjaju od eskimcica, videla sam svojim ocima!!!
Vago, drzim palceve za danasnje misljenje za imunologiju...
Rikikiki, pozdrav!
Ja od sutra utrogestan udarnicki, ne znam zasto je dr u ovom ciklusu tako pojacala dozu, ranije je bilo dve nedelje 3 komada dnevno, sad 6...Jedina razlika od ranijih koriscenja utrogestana je sto me sad ne bole grudi...Vec nedelju dana ga koristim i nista, a obicno pocnu posle par dana...Videcemo, ali moram da priznam da nisam neki optimista (na moju zalost - radost - realnost...sta god?)...
Ljubim vas sve!
NADA je kao ptica koja oseća svetlost i peva dok je zora još uvek mračna. Rabindranat Tagora