Donacija jajnih celija/ povisen FSH/ smanjenja rezerva jaja

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
kikica
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 01, 2007 4:45 pm

Post od kikica »

Nabla, juce se desilo , u sred radnog vremena!

Otisla ja ujutru, kaze dr - 2 folikula od po 15mm zarez nesto... mali, ali izgledaju kao da ce puci (14.dc)... Jos od 12 dc stoje na toj velicini, i dr kaze jesu mali ali su spremni za pucanje, dodji za par sati da odradimo posao...
Ja dosla, jedan vec puko, drugi se spremao... imala sam bol par sati kasnije, sto znaci da je tajming pogodjen skroz...Ja joj rekoh da hocu blizance, sad ostaje da vidimo hoce li me ispostovati...
Jedino se brinem sto su tako mali... kakve su sanse da postoji jajna celija u njima i to jos zrela ako su tako mali...?

Jeso, sta reci za nasu dijagnostiku... Odes u crkvu, zapalis svecu i molis se da doktorima Bog podari dobru intuiciju, dobar vid i sigurnu ruku...
A antralni folikuli - bravo, to je ono bitno, cista je dosla ali ce otici isto tako...

Mini, svaka ti cast kako izdrzavas...
A da mozda ipak - ...?...?...? Malo samo, uradis testic?
Mozda "budes znala odgovore na sva pitanja"! :D :wink: :P
A, btw, kakve casove ti drzis?

Nabla, hajde ljubim te, raspitaj se o tim magnetima, Goca mi je prepisala utrogestan sad 1+0+2 a od sledece nedelje - udarna doza 2+2+2... A imam osecaj da me od njega takodje boli glava iako ga ne pijem (vec stavljam...) Vec pocinje da me hvata panika od nove glavobolje...Pa ako ti magnetici mogu da mi pomognu, bas bih volela da se " naoruzam"...

Ja krenula sa nekom terapijom mlakom vodom... Pijes ujutru 3 case mlake vode na prazan stomak...
A onda - stara terapija - smokve na prazan stomak;
Pa onda mlec i propolis na prazan stomak;
Pa onda pauza da sve to deluje na prazan stomak, pa dorucak - po mogucstvu na prazan stomak....
Treba mi jos par praznih stomaka da sve to postignem...

Videcemo, vec primecujem neka poboljsanja u probavi, pa smatram da sam na dobrom putu...

Nema Rikikiki, BMW... Gde ste, sta se desava?
NADA je kao ptica koja oseća svetlost i peva dok je zora još uvek mračna. Rabindranat Tagora
Korisnikov avatar
rikikiki
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Mar 21, 2008 2:56 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od rikikiki »

Tu sam, tu sam, čitam vas redovno .... kod mene se ništa ne dešava, čekam da dobijem m, pa da krenem u prirodnjak! Počela sam uzimati DHEA (50 mg dnevno), uz omega3, matičnu mlječ, folnu, ginko ... još ako i smokve krenem uzimati neće mi trebati jelo uopće!

Baš sam se nadala da će nabla uspjeti u prošlom pokušaju, ali će zato u sljedećem!
Jeso, žao mi je zbog te prokl... ciste, neka što prije pukne i da možeš što brže iskoristiti ovo izobilje antralnih folikula!
Kikice, ovo je bilo iznenađenje .... želim da uspije!
Mini, Vago, Holly, Ana i ostale, šaljem vam ~~~~~~~~~~~~~~~~~ za uspjeh!!!
- ja '75. visoki FSH-27,8
- mm '68. AT-OAT
- 2 stimulirana - 0 j.s.
- 2 klomifenska - 2 ET - beta=0
- 8 prirodnih - 1 ET = beta 20
- 2 femarska - 1.=ET 2 blast.; 2. nema ET
holly-molly
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Mar 18, 2006 1:50 pm

Post od holly-molly »

Kikice,IUI je znaci sledeci korak...hajde navijamo za vas :wink: .

Jeso,neverovatno :o ,sve mi je neverovatno,da ne vide cistu i to zbog pregrejane sonde,ali da vide cistu na razlicitim jajnicima, to mi se granici sa naucnom fantastikom :-? .Nista,nemoj da se nerviras,ako su je tri puta videli na levom,onda je valjda na levom :lol: . A valjda je vec sledeci put nece biti :-? .

Vago,sta je sledeci korak ?

Ja sam danas bila kod ginekologa,9 dc,jedan folikul 13.5 velicine,endometrium 8 mm sto bi trebalo da je dovoljno (bilo bi sramota da nije,pored svog silnog ananasa koji sam pojela 8) ),ponovo idem na UZ u ponedeljak,i onda cemo verovatno onaj ponedeljak posle raditi FET.Radujem se malim eskimima i nadam se da ce preziveti odmrzavanje,posto ih ima samo dva :lol: .Bilo kakav savet za FET je dobrodosao,ja se samo brinem za endometrijum i progesteron,ostalo nije u mojoj moci :) .
nabla
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Mar 02, 2007 3:16 am

Post od nabla »

:D :D :D Kikice, al je ovo ekspresno ispalo :D :D :D
Vauuuuu, dva folikula!!!
Ne sekiraj se za velicinu, Goca sigurno ne bi radila da ne veruje da s takvom velicinom jc mogu biti zrele. Evo, cini mi se da i kod rikikiki folikule pucaju na manjoj velicini. Citala sam rad Vlaisavljevica o njihovom iskustvu u Mariboru kad rade prirodni IVF- pregnil daju na velicinu od 15 mm.
Sto se tice magneta, saljem ti pp.

Riki, gojenje nam ne gine :P . Al dobro, sve cemo to da skinemo kad se porodimo :D

Holly, endo ti je odlican- on ce jos da raste. Ne zaboravi na andol i omegu 3.
holly-molly
Aktivan član
Aktivan član

Post od holly-molly »

Andol posle ET-a,zar ne ?

Uh,sad sam se ja bacila u brigu,da nece biti kasno da ja odem u ponedeljak opet na UZ,a danas vec 13.5 folikul ?
nabla
Aktivan član
Aktivan član

Post od nabla »

Ne, andol mozes vec da uzimas i pre ET, radi bolje prokrvljenosti sto verovatno utice i na samo zadebljanje endometrijuma.
Nije ponedeljak kasno za UZ (tad bi trebalo da ti bude oko 15-16 mm).
Ne tripovati se! No-No! :D
holly-molly
Aktivan član
Aktivan član

Post od holly-molly »

Hvala Nabla :oops: . Istorija tripovanja mi je prilicno dugacka (a verujem i vecini nas :lol: ).

Jel' svejedno andol ili apsirin 100 ili 50 mg ? :)
nabla
Aktivan član
Aktivan član

Post od nabla »

Preporucljivije je andol 50 ili beby aspirin (on je cini mi se 70 mg), mada sam ja uzimala andol 100 (mrzelo me da ga prepolovljavam :oops: )
Mogla bi i Ginko da uzimas- neke devojke s Rode su uzimale po preporuci doca 3x2 bas za podebljanje endo i to od 1 dc!
nabla
Aktivan član
Aktivan član

Post od nabla »

holly-molly napisao: Istorija tripovanja mi je prilicno dugacka (a verujem i vecini nas :lol: ).
Ta sam! (hihihihihi)
jesa71
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Mar 02, 2008 10:11 am

Post od jesa71 »

Jedan :D da rasteramo oblake...
Mini hoce to :oops: od progesterona...meni to tek pilule pojacaju,proslog meseca sam bila kao bulka,jos kad napadne nocu...talasi kao u klimaksu...da se prepadnes...Da,predajem klavir...Bas bih volela da znam za vas ostale kakva to znanja prenosite...Vaga bese fizika,je l'?
Vago,nista pre juna kod mene,ti ces ranije,dao Bog da startujes...bas ti zavidim...cekanje je uzas...a tek sto ce mi se poklopiti sa ispitima...
Kikice...hm,opasnice,ukrcala si se neopazeno...'Ajd srecno,drzimo palceve da uspe...Uzgred,da me nisi ti startovala na "Kolevci"?Prica bas kao tvoja...
Nabla,hoces li i ti da nas iznenadis nekim expres resenjem kao Kikica?Da 'izburgijas' neku novu ideju za ovaj mesec...Svidja mi se to sa Nablonjom...kakvo ime nadenu coveku...
Holly,Nabla,da ne moze,mozda,da se pretera sa andolom,ipak je on antikoagulant,pa da se izazove neko nezeljeno krvarenje?
Rikikiki...mene bas hoce dijagnostika...to mi je familijarno,mom su tati pre par godina u KBCu 'Bezanijsks kosa' dijagnostikovali karcinom glave pankreasa...a bio samo zacepljen zucni kanal...da ne bi neta i knjiga ne bih ga ni odvela na 'otpusavanje'...Lako cemo sa mojom cistom,nego sta ce ozbiljniji slucajevi...sto rece Kikica-u crkvu...Nadam se da ce ti iduci mesec biti plodonosan...
Sta je sa Annom? :roll:
vaga
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Feb 21, 2007 12:13 am

Post od vaga »

Drage moje,
gotovi su mi nalazi imunologije, sad su mi antikardiolipinska OK, ali su antimikrozomalana (anti-TPO) At blago povisena 268(ref. vred. < 100). To je i Miljic pretpostavio, da su obicno kod povisenog nalaza nekih od At, prisutna i neka druga. Nesto videh da to ima veze sa stitnom, autoimuni problem, hormoni su bili u redu, valjda nije neka boljka.
U sredu idem kod njega na kontrolu, i pitacu ga i za kariotip, ne znam koje su indicije za to. :-?

Kikice, bravo za dva folikula, drzimo palceve za blizance. Bas si me nasmejala sa onim o stomacima. Daj boze da nam se stomaci povecaju 5x ili vise, zavisi od trenutnog obima, ha, ha. :lol: Moj se povecao od prve ivf i ne menja se.

Rikikiki, samo napred.

Holly, mnogima je uspelo sa zamrznutima, skoro sam citala na 'rodi' Ina33, posle nekoliko ivf, uspeh sa zamrznutim. Srecno! :P

Jeso umetnice, ja predajem tehologiju na kursevima za strucno osposobljavanje.
Samo da unistis tu cistu, pa i jun ce skoro, cim u maju krenes sa terapijom drugacije je.

Ana, ne daj se, mislimo na tebe. :D

Nabla, Mini :P
nabla
Aktivan član
Aktivan član

Post od nabla »

Kikice, znas sta mi je palo na pamet!

Migrena- to je ekstremno bolno stanje, kazes imala si kulminaciju dan pre vadjenja krvi. Pitam se koliki ti je bio prolaktin! A secas se da sam jednom nasla info da je u periodu laktacije povisen fsh.
Moracu malo da se tragacki pozabavim tim odnosom! Garant je migrena a ne lekic!

Vago, ja se nadala da ces omedjiti problem, a sad ispada vrzino kolo. Jesi bila pod nekom terapijom pa su ti se smanjila aCL at?
Mislim da nema potrebe da radite kariotip. Indikacija bi mogli da budu tvoji spontani, al mislim da je tvoja imunologija tu ipak bila umesala prste!
Ne znam kako to ide na uput (koji su im uslovi), al ako ces da placas pripremi se na 2x8000 din.

Mini, kako je prosao prvi novi? radni dan? :D

Ana :D , tako bih zelela da nam budes prva trudnica na ovim stranama :D

Svima jedna nocna kissa :D
Mini
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Avg 27, 2007 5:07 pm

Post od Mini »

Cao narode...

Isla da izvadim blood test and uradim scan na ovoj novoj klinici. Imam dve nedelje raspusta sad i oni mi rekose da ne mogu ciklirati u ovom ciklusu zato sto moraju da review moj file nakon rezultata ... Bila sam besna samo tako... Nisam cak ni mislila da cu da cikliram sad, ali kad mi rekose da ne mogu ja sva pocela da se tresem...i rasplakala se ko malo dete...

Danas na dan 2 ciklusa... Zvala onu gusku sto mi rekla da trebam psihijatrijski izvestaj da vidim da li bi me ona tretirala i ona pristala ali u prirodnom ciklusu...skan day 5 or 6 ... Sad se pitam da li uopste da probam... Damned if you do and damned if you don't. Verovatno je uzalud ali je neverovatno tesko odustati od sopstvenih jaja... Il sam ja uvrnuta ili je cela stvar sa genima teska..toliko....

Imam i jedan cheeky plan u glavi... tj da se stimulisem sa ovim lekovima sto imam i pretvaram se ko da nemam pojma u utorak na skanu za natural cycle of kud mi folikule porasle... Imam i recept od proslog puta neiskoriscen tako da bi mogla da kupim lekove da ona ne zna i da za cenu natural cycla uradim stimulisani i pravim se grbava... Kostalo bi me duplo manje... STa mislite?

Verovatno je sve ovo uzaludno ali gospode boze nikad nisam mislila da je tako tesko stati... Prosto sam izgubila plot... Nema teorije da ostanem childless a mislim da postoji prilicna opasnost da kvrcnem od svega ovoga i dobijem nervni slom frankly...i zavrsim u ludari...

Izvinite na me post, ali treba da dobijem perspektivu pre nego sto cvrcnem ili odem predaleko....

MM - ne moze vise da prica o tretmanima..

Sta biste vi uradile? I da li sam ja izgubila plot already? Pozdrav iz fertility undergrounda.... Oprostite za doom i gloom... :oops: :oops: :oops:
nabla
Aktivan član
Aktivan član

Post od nabla »

Mini, polako. Prosto osecam kako tvoj mozak radi groznicavo, kao da ti zivot zavisi od tog ciklusa!
Znam kako je kad se osecas stisnjeno uza zid, al mislim da ne razmisljas racionalno. Iskreno, ja se ne bih usudila uzimati lekove na svoju ruku, plasila bih se da ne uprskam ceo ciklus.
Nije tu stvar samo u kolicini jc koje ces dobiti vec u kvaliteti. Mozda ti imas kvalitetnije jc u prirodnom ciklusu.
Ako nisi uverena u uspeh prirodnog ciklusa i plasis se da ne bacis pare uzalud, radje sacekaj ovu drugu kliniku. Jedan ciklus nece promeniti stvari.
nabla
Aktivan član
Aktivan član

Post od nabla »

Rikikiki, nabasala sam na jedan rad (rec je o pregledu raznih protokola kod smanjene rezerve). Posto je rad s kraja 2007, ja nemam pristup njemu zbog restrikcije koja seze do 12 meseci.

Evo tehnikalija (vidi s Pino da li ona moze da skine, pa ako uspe da i nama razdelis ovde):

Different ovarian stimulation protocols for women with diminished ovarian reserve
D. Loutradis, P. Drakakis, E. Vomvolaki and A. Antsaklis

Journal Journal of Assisted Reproduction and Genetics
Issue Volume 24, Number 12 / December, 2007

"Optimistic data have been presented by the use of high doses of gonadotropins, flare up Gn RH-a protocol (standard or microdose), stop protocols, luteal onset of Gn RH-a and the short protocol. Natural cycle or a modified natural cycle seems to be an appropriate strategy. Low dose hCG in the first days of ovarian stimulation has promising results."

Ovo boldirano je za tebe Mini! :D
Odgovori