Donacija jajnih celija/ povisen FSH/ smanjenja rezerva jaja

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
Mini
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Avg 27, 2007 5:07 pm

Post od Mini »

Ja zavezem mokru krpu oko glave i steggnem je onako jako...Obicno potkosulja dh-a.... Nisam probala vunenu kapu.... :lol:
Onako izgledam kao Ikaca...jel ona bese Ckaljina zena u kojoj onoj nasoj seriji... ?
Najvise je pomoglo sto ne odoh na posao.... :wink:

Kako ste sve?
Lily-an
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Mar 21, 2008 11:25 pm

Post od Lily-an »

Eh, stvarno ste šaškaste...
Taman padoh u neki tešku bedastoću, ali ste me oraspoložile.... što, bre, po mojoj kapi..Nije šala...razmislite, vuna, ...toplota...krvni sudovi...

kako izgledam?Bokice, kakvo je to pitanje????

:x :o :roll: :wink: :wink: Lepo, normalno!I sa kapom!!! :wink: Pa makar i posivela u licu!!!

Migrena je karakteristična za menopauzalnu fazu!ali, ja sam je se rešila...srećom...ove druge bede nisam....

Nego, odoh na ff...kad tamo još jedna uspešna priča sa ovom mojom švrćnutom dr.
Mini, ubiću te ako mi turiš post na net! :evil: :wink:

Bože,one tamo sve trudne??!! :D Nema ih mnogo na chatu, jer su bezobrazno skupi u ovoj mojoj klinici,pa ih manje ide, ali sve , bre, trudne kod moje Olge??
Čitala priču tamo jedne...dobila blizance, posle čega sve...joj, još nisam ni trudna, a bojim se komplikacija???
Šta ako ne budem razumela dr?Šta ako krene neko krvarenje, a nema nekog leka u Srbiji?Ili me sj.bu nešto , ovde u Srbiji?Ovoj što ima blizance, e, njoj moja dr. tokom cele trudnoće pomagala..ne bi li održala trudnoću...Eh, nije samo pozitivna beta....Koje su to Progynon tablete?
Vidim dr. baš insistira i na Crinone...
Mini, Karen napisala da je platila 150finti za lekiće posle Et-a,..Šta li daju, za posle?

Eto, slučajno rekoh da vidim ima li šta tamo, kada još jedna uspešna priča...
Ne znam.
Osećam se baš čudno.
Sramota me što su mi druge stvari preokupirale misli, što se brinem zbog pakosti...kojoj nema kraja, ko da mogu da je ja iskorenim...a, sve se pitam, što bre sada?Baš sada?Taman izustim da mi je ok, ono neka s...a!!!!
Sve dajem od sebe da se ne nerviram, i kao ide mi, ali kada dođe noć, ma, ne mogu da zaspim, samo vodim dijaloge, monologe, vrtim se,...a, baš se lepo osvežila....u T.
Nisam neki religiozni fanatik, ali idem sutra da zapalim svećicu, za zdravlje, da nađem neki mir, da izguram sve ovo...
Lily-an
Aktivan član
Aktivan član

Post od Lily-an »

Progynon je ,možda, Proginova?Čista...
Mini
Aktivan član
Aktivan član

Post od Mini »

Trebace ti utrogestan ili progesterone ili gestone, najbolje kombinacija. Ja mislim da sam pila i estrogen. Ovo se uzima do 3 meseca. E sad ako uzimas ii heparin mislim da i to ide do 13 nedelje...

Nisu skupi lekovi za donaciju...ne u poredjenju sa ivf-om. Je si proverila za steroide?

Izes poso' Lilika.... Ako te zaboli glava samo svezi nesto cvrsto i pozeljno hladno za smirenje :wink: Kako dh?

Kako celo drustvo ovde na forumu?
black magic woman
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Maj 07, 2006 2:59 pm

Post od black magic woman »

Mene upravo opici suncanica.

Kopala neki korov po basti,mm posejao travo a da prvo nije iskorenio korov :evil:

I sad odoh da vezem mokru krpu :x

Lily, pa ti kao da si moja sestra bliznakinja :wink:

:P
black magic woman
Aktivan član
Aktivan član

Mishesa,

poslala sam ti pp.

Pazi mene,kao da pisem poslovni dopis :lol:
Samo mi fali s' postovanjem. :roll:
black magic woman
Aktivan član
Aktivan član

Mishesa,

poslala sam ti pp.

Pazi mene,kao da pisem poslovni dopis :lol:
Lily-an
Aktivan član
Aktivan član

Post od Lily-an »

black magic woman napisao:

A, ne! Fali ti i "Vi" "Vam" , "Vašoj" ...hihihihi

...red posla kod mene, red izmamljivanja osmeha na mom licu, vašim postovima...
kad virnem ovde :lol: :wink:

mene glava boli na različie načine :wink: ali, stvarno....sad će i kod mene ladan peškir ....oko glave...
pa će bokica, opet, da me pita "kako mi stoji" :wink:i da me zamišlja....

Mini,ja pravila probu na tvom profilu, pa kao "add comment"...vidi, da li su ga prihvatili...ja pisala"na po srpski".......e, došlo mi...valjda nisam nešto zabrljala....
:o
Mini
Aktivan član
Aktivan član

Post od Mini »

Ic nema Lilika....

Ja onako uz osmeh zakazal sastanak sutra sa stanarima u stanu mm. ON ide sutra tamo da im da otkaz i onda hopefully da se seli....So.... pocelo je poceloo.... Malo sam u soku od svojih postupaka, ali sam ipak nazvala... ~Sutra je na njemu da ode i da im otkaz i onda da me pusti na miru....Tako... Presekla ga ja.... pa videcemo.... Nisam nesto verovala da ce on to sam da uradi... pa sam uzela stvari u svoje ruke..... Tesko mi je, stislo me je... ne znam da li cu imati hrabrosti da sama stvari sprovedem.... Pojma nemam... alil necu da me on kontrolise i odredjuje sta ce se desiti sa mojim zivotom... Mislim da je to uvek bio pomalo problem ali sad je full-blown big time.....##

Danas sam se uvalila nekim komsijama na zurku celi dan.... nepozvana... samo da ne budem kod kuce... Nisu ljudi znali sta ih je snaslo kad me je pozvala prijateljica njihove prijateljice.... Ha, ha.... Anyhow.... :lol: :lol:

Zelim samo da se sve konacno zavrsi tako da mogu da pocnem da se oporavljam.... donor embryo za mene mozda sledeceg leta... T~esko da ce moci pre ... posto bas nemam nikoga.... Ali ne znam.... videcu vec.... Necu da me neko tako ucenjuje i kontrolise.....
Mini
Aktivan član
Aktivan član

Post od Mini »

Lilika - ajd ako mozes skini srpski komentar.... Ne bih htela da otkrijem identitet na engleskom sajtu... Volim vise da budem anonimac...tamo ...Nemoj pogresno da shvatis ...al imam razloge sto to kazem....
Lily-an
Aktivan član
Aktivan član

Post od Lily-an »

Mini napisao:Lilika - ajd ako mozes skini srpski komentar.... Ne bih htela da otkrijem identitet na engleskom sajtu... Volim vise da budem anonimac...tamo ...Nemoj pogresno da shvatis ...al imam razloge sto to kazem....
Skinuto, Minče!Dont worry!
Valjda nisi toliko važan lik :wink: pa da su baš u poslednja 24 časa, išli na tvoj profil :wink: A?
Eh, nema šta pogrešno da razumem, ta znam ja kakvi su to frigidni i ograničeni umovi!!!Ups,sorry ... :wink: :roll:

Ona imenjakinjama moja sa ff me pitala na pm odakle sam?Kao jesu li tamo-ovde, velike vrućine, ...?I da je morala da Googla da nađe gde je Srbija?!!Neka googla, nek nauče malo nešto!Ja bih mogla da izrecitujem sve njene primejere još od Margaret Tačer...a oni ne znaju gdi smo mi ..ma, ko ih ....

Šta ima novo, sa selidbom,jel dh objavio stanarima otkaz, il opet nešto prolongirano?
Mini
Aktivan član
Aktivan član

Post od Mini »

Lilika - hvala za profil.... DH dao otkaz... cudo jedno.... Tuzan je...eno ga dole skrvcio se sav....

A bogme nije ni meni svejedno,a li evo sam se sakrila u radnoj sobi i sljakam....

Kako si ti? Mora da te je uhvatila prpa sa pripremama...kako tvoj dh?
Jesi li prestala sa cigarama? :wink:
Lily-an
Aktivan član
Aktivan član

Post od Lily-an »

evo, tu sam i ja...spavala danas..čudo ...4 sata...užas!Baš sam ljuta na mm što me ne probudi!!!

Interesantno, nemam još nikakav zent, što se približio odlazak...toliko su mi dominantna dešavanja na poslu,no, trebalo bi da radim do petka, a posle može svet da se ruši, ne postojim više ni za koga od njih...Jer imam samo još 2 petka do odlaska :wink: I, to je to!

Treba pogledam neki mali present za tog novog G, pa i za K...ne znam šta ću??!
Ajd, ako neka ima neku ideju, pomagajte..

Mini, ovlašćujem te, evo, javno, da mi budeš PR, na Doktoru, dok sam tamo...javljaću ti se sms-om...a nastojaću da nađem neki internet-cafe...ne znam gde ćemo biti smešteni, ovog puta, to smo uzeli preko K, tj. agencije koja njih servisira, već godinama...za najam apartmana...Valjda će biti nešto ok...

Sutra podižem neke rezultate krvi, utorak briseve...valjda sve bude ok...
Od dr. nema ič abera, a niti se ja javljam, a niti ima potrebe...sve ide kako treba...mnogo je hvale one sa ff...I znaš šta, stvarno mislim da je njen uspeh tako veliki, upravo što ima specifkaciju tretmana za svakog pacijenta poselbno...a, ne po sistemu..ako si u POF-u...svi listom na istu terapiju..već, krajnja idividualizacija...
ne znam Mini, koliko god da su rigidni, mora da se ona , lično-moja dr. posmatra odvojeno od same klinike, zemlje,...a, ona ti je vrlo "proevropski" rekla bih orjentisana..I, ako misliš na neku embrio adopciju, dobro bih razmislila,eto, baš i o Avi...Ima mnogo razloga "ZA"...
I mislim da treba da to planiraš, čim ti se ukaže prilika, a ne da limitiraš sebe za neko vreme...Kakva 45.godina?Pa ti sve požuruješ, a tako da odugovlačiš?Nemoj!
Ili, sledeće leto?zašto?
U Avi bi mogla to sve završiti u roku-Odmah!
Kada sve sumiram, osim ako ne bude,nekih neprijatnih iznenađenja, hmmm....puno povereenje bih poklonila ovoj mojoj dr...Naravno, to ne znači da mi od nje zavisi hoću li se trudna vratiti, ali mi daje veliku šansu da bi tako moglo biti...

Mm je ok!Evo, sada sam ga spakoval na spavanje :wink:
Stvarno , bre, ne mogu da shvatim da se rastajate samo zato što neće da pristane bar da još jednom probate...Ovo sa stanom, da, baš je ozbiljno ovoga puta....Nije lako.Nije.
Ajd, hrabro, ako si dovde dogurala, prebrodićeš i ostalo...kao sve u životu!
Lily-an
Aktivan član
Aktivan član

Post od Lily-an »

I nije ti skupa embrio adopcija u Avi...
Mini
Aktivan član
Aktivan član

Post od Mini »

Lili - nema probs za reportiranje i pr... Naravno...

Dobro je sto se spremas tako....malo ko nojce sa glavom u pesku....Dobro je to zbog vise razloga.... DA ja sam isto tako radila i onda je malo lakse.... Najtezi je ovaj sad deo, jednom kad si tamo nije vise uopste strasno... Znaci sad prolazis kroz najgoru fazu... Super i to sa spavanjem.... to je od napetosti...

Ja danas dobila papirce crno na belo.... Valja lilika polagati taj QTS a to traje 7 do 8 meseci.... Treba skupiti portfolio, nije u pitanju samo ispit...
Treba imati i sredstva da se plati kredit kad i ako budem trudna... I mislim da treba da se oporavim od svega... Ne mogu gurati sve sama odjednom... Mislim moracu da planiram...

Da, mm je tako resio...jer u principu radi se o krivici..mojoj sa njegove tacke gledista... tako da on nece kroz tako nesto da prolazi...jer ne bi bili u toj situaciju po njegovom da ja nisam vijala karijeru... kao da me na nekom nivou kaznjava...Sta god da ja uradim... bilo da imam donor dete ili embrio, da nisam uradila sve ono sto on nije odobravao, ja bih sad imala biolosko dete....po njemu...

A mislim i da se boji ...debelo i da se oseca generalno besciljno, bezvoljno i promaseno... Kaze da bi ga dete uvek podsecalo na sve napravljene greske, promasaje ...sta smo sve propustili... Tragicno je sto me je toliko sabotirao zadnjih godina i da nije da smo mozda mogli i uspeti...Nema u tim postupcima mnogo ljubavi...i da je tako postupao prema meni od pocetka ja svakako ne bi bila s njime sve ove godine....

Rekao je da se osecao prinudjen prosli put da ide na tretman i da on tako nesto nije nikad hteo...Kao da ja jesam...???

Ne znam, nemam pojma kako cu trenutno da se staram o sebi, emocionalno i fizicki a kamoli o detetu...mada naravno zelim da ga imam...I naravno imam finansijske brige kao i ove oko kvalifikovanja...Mislim da ne bi cope sa svime...ali nadam se in time da ce biti bolje... ja bih najradije otisla sad na leto...da...ali pusti snovi za sada... Jedno po jedno...valda....
Odgovori