Donacija jajnih celija/ povisen FSH/ smanjenja rezerva jaja

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
Lily-an
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Mar 21, 2008 11:25 pm

Post od Lily-an »

Joj, Mini, kako sam se samo nešto rastužila....odjednom!!!
Pojma nemam...hormoni,druge neke stvari , šta li...ne znam,ma ja sam ti glumica teška, sve kao na oruk,galamdžija, a u stvari drhtim ponekad samo tako...
I ne znam trenutno šta mi je....A i dobila sam, pa sam dodatno šutnuta...ufff
Mini
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Avg 27, 2007 5:07 pm

Post od Mini »

Hormoni su u pitanju... defo.... SAmo nastavi sa noj terapijom... dobro je to... Popi i neku casicu vina, dobro je za lining.... Probaj da setas sto vise .... I baci brigu na veselje za posao... Bice to sve OK...Ja mislim da cemo da slavimo u Junu...

Kad ti budes radila test otprilike...meni ce biti 42 -i rodjendan.... Omatorilo se bogme.... Vise od dve godine od donor govora.... Navikne se covek na sve i svasta.... :roll:

Jeste videli slike od trojki - nick Lana Morales.... to joj je verovatno pravo ime posto joj je tip Argentinac ..... Ona ima 56 a on 19 god mladji.... Pa ima eto i za mene nade... Bice valda jednog dana....

Mozda meni dodje zuta minuta pa odem i ovog leta...ali bilo bi suludo psihicki naravno....a i finansijski.... Ja sam moram reci sve vreme mislila da ce se mm predomisliti...ali eto nije... Mada se danas rastuzio sav....kako ce biti tuzno doci sam kuci... i otisao u shoping da kupi klopu...i ne ratujemo mi ovako... Ali po pitanju dece je rat u kuci odmah i ... do istrebljenja....do zadnjeg daha... Zeznuli smo one, 'war of the Roses' i istorijske i contemporary iz filma....

Lilika - ti samo istresi te svoje misli i da nam odes sto vise relaksirana.... Ovde imas 'cudo' jedno navijaca.... Navijamo za 2 ojke.....
Mini
Aktivan član
Aktivan član

Post od Mini »

DH kuvo' veceru i pozvao me na klopu.... i sav je nice.... Ove 4 nedelje ce biti muka jedna kako vidim... :roll: :o :roll: de ste sve nestale?

ja need a chat... :o :lol:

Helllllllllllllllllloooooooooooooo..... Skuplja se prasina....duva vetric po koridorima doktora.... Nosi staro...opalo lisce.... Ima li ikoga? Aloooooooooooooo Svi na nekoj doktorskoj pauzi...izgleda... :o :wink:
Korisnikov avatar
tanja68
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 18, 2008 5:05 pm

Post od tanja68 »

HAHAHA kakva pauza gledamo seriju :wink:
Mini
Aktivan član
Aktivan član

Post od Mini »

Pa to je bas onako doktorski.... A pacijeenti? :o :roll: :wink:
Korisnikov avatar
tanja68
Aktivan član
Aktivan član

Post od tanja68 »

Pacijenti dobili svoju terapiju i otisli na spavanje hahaha :wink:
Mini
Aktivan član
Aktivan član

Post od Mini »

:roll: :roll: Klasika.... Ima i budnih pacijenata.... Nesanica... Kao neki rad itd... :roll: :wink:
Korisnikov avatar
tanja68
Aktivan član
Aktivan član

Post od tanja68 »

HAHAHA ajde da se dogovorimo da idemo na isti forum evo i Orline je na K pa lakse je hahaha :wink:
Mini
Aktivan član
Aktivan član

Post od Mini »

Ic ni abera od nikoga.... Zene, zene... cu se besim na onu davinu...... :roll: :roll: :roll: :wink: :wink:
Mini
Aktivan član
Aktivan član

Post od Mini »

Mini napisao:Ic ni abera od nikoga.... Zene, zene... cu se besim na onu davinu...... :roll: :roll: :roll: :wink: :wink:
Vezbam citate.... :wink:
Lily-an
Aktivan član
Aktivan član

Post od Lily-an »

Šta da radim?Da li ste imale slično iskustvo?

U utorak pre podne, na treći dan ciklusa, potpuno iznenada, bukvalno odjednom, osetila sam jak, kao nikada do sada, bol u prdelu valjda desnog jajnika.Nisam operisala slepo crevo, znam kakvi mogu biti simptomi, za slučaj perforacije, raspitala sam se, za svaki slučaj..Prvo pokušala da ignorišem tu bol, kao htela da nastavim da radim.bila sam u sedećem položaju, ali je naišao drugi talas, užasno jak, i nije me popuštalo,skupljeni položaj mi nije pomogao, pokušala sam da ustanem, i tad mi se dogodilo nešto, što nije nikada do sada. Ostala sam skroz bez vazduha, nisam mogla da napravim ni kratki, ni duboki udah, ti pokušaji da dođem do vazduha pretvorili se u neki ropac i neartikulisani zvuk. to me je užasno uplašilo, mislim da sam imala napad panik-da ostajem bez vazduha, Pa i u tom strahu, pokušala sam sebe da priberem i koncentrišem,na disanje...Pošto je to izgledalo verovatno grozno, i skroz sve odjednom, u nekoliko minuta ili sekundi, kolegenice koje su se tu zatekle su pozvale H pomoć. Bol u predelu desnog jajnikla je popustila i preselila se na donji deo stomaka, ali daleko slabijeg inteziteta.H pomoć je izmerila pritisak gornji140/ ne sećam se donjeng/..Pomodrela sam u usnama i požutela, ali sam bila pribrana, nakon što sam se malo opustila od strah od tog nazovi gušenja..Iz hpomoći, zbog simptologije su rekli, da je procedura takva, i da oni ne mogu da me opserviraju, zbog bolova u trbuhu, već da moram na UC, na hirurgiju, pa je tako i bilo.
Posle dva sata sam pregledena od strane hirurga/ kada sam se skroz pribrala i bila poptpuno u stanju sve da opišem/.
To je bio hirurški pregled stomaka, sa savijenim nogama u kolenu, spuštenim rukama, uz telo. Gde god je dr. pritiskao, ja sam govorila da me ne boli.a nije pritiskao uopšte tamo gde sam locirala bolove, iako sam to pokušala da opišem.
/ nekako nisam uspela da dođem baš do reči od dr.Eto, ima i većih pričalica od mene :wink: /Znala sam nalaze k.slike napamet, podigla ih dan pre toga,...Rekla sam poslebno za kreatinin-ispod granice i za ureu-normalno.
Kada sam dr. rekla da mi je treći dan ciklusa, on je odmahnuo rukom i rekao kao:"pa, to je to..."???ali, ja nikada nisam imala ništa slično.Nisam rekla da sam koristila svu ovu hormon. terapiju, jer sam naletela na dr. koji: mnogo priča-malo sluša... :lol: :( Nisam stigla da do kraja izgovorim rečenicu da imam čudan problem sa često punom bešikom, što mi se skoro pretvorilo u paranoju, jes, da uzimam tečnosti u većim količinama, ali jedva stignem do posla, i odmah toalet...za svaki slučaj, taj hirurg je rekao dijeta 48h i mirovanje.Ja kao mirovala,nešto sam sinoć glocnula..I dalje imam m, krvarim, moj dr. baš danas ima slobodan dan, ne radi, a pošto sam em u ciklusu, em nemam nikakve neizdržljive bolove, čekam do sutra, da vidim kako će se odvijatai. ali, ja i dalje imam, bolove u stomaku.Oni šetaju.Juče mi trnela desna noga, blago, ali trnucka.
Da li je moguć pregled u toku ciklusa?
Da li je moguće da mi od utregestana i Duphastona/ ja sam utripovala, i mislim da ne grešim da je moja dr. sa ovom terapijom+ostalo/ a pošto me pripremala za transfer za 15.april, do kojeg nije došlo, zapravo bacila na terapiju koja je uobičajena za vreme post ET-a?Čula sam , ovde na forumu, da su bolovi uobičajeni, posle transfera?Da jaki bolovi čak dolaze i kod mogućeg dana implantacije, posle ET-a?
ali, toga nije bilo, a pila lekiće... kao da jeste..Ne znam,. možda razmišljam u pogrešnom pravcu.Zadovoljna sam zbog toga što nije slepo crevo.Ali, meni ne zvuči logično u toku ciklusa da mi se tako nešto dogodi.
Rekla sam hirurgu da nemam bolove ni u leđima, ni u krstima, ništa, ...što bi bio mogući simptom bubrega, crevca,..ili za neki drugi organ u unutrašnjoj duplji...Već Donji stomak, desna prepona.tog dana. A sada, celi stomak-po centralnom delu.Nije jako, ali boli.
Eto.
I sada mi predstavlja problem sedeći položaj.I najviše mi prija potpuno ispružena desna noga.
Išla bih sutra kod gin, iako nemam zakazano, ali i dalje krvarim...
Lily-an
Aktivan član
Aktivan član

Post od Lily-an »

Hirurg je dodao da je uobičajen gubitak vazduha, usled jake boli, i da nisam ja "svojom pribranošću" i sugestijom mogla da postignem normalizaciju disanja, već da je do uspostavljanja normalnog disanja došlo kao "spontano".

Možda je tako, nemam pojma, ali eto to je trenutno...
Nisam ništa javila moj dr. u Rusiji...mislila sam da prvo moj gin. eliminiše neki uzrok, ili već šta...ako bude moguće, sutra...
Korisnikov avatar
dr bokica
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Jul 08, 2008 6:19 pm

Post od dr bokica »

Joj Lily, nemoj mnogo da brines. Sve je to verovatno podsvesno povezano sa skorim odlaskom i strahom od ishoda.
Inace, ja sam sklona tim iznenadnim jakim bolovima, ili treci dan ciklusa, ili pred kraj m ili ciklusa.
Bas kao sto kazes odjednom dodje, izuzetno jak bol, jednom sam cak pala u nesvest. Bol je "sklon" setanju. I posle nekog vremena prodje kao da nista nije bilo.
Jednom sam obisla hitnu i hirurga i ginekologa (pregled i UZ) i nista. Sve u redu.
Utripovala sam bila da verovatno imam neku cistu ili endometriozu, ali laparo kaze nema nista.
Ti idi kod lekara, nema veze sto imas ciklus.
Bices mirnija posle.
Korisnikov avatar
tanja68
Aktivan član
Aktivan član

Post od tanja68 »

Lily, Lily pa neka nam posle neko kaze da samo pravimo dramu :wink: .
Ako je hirurg iskljucio slepaca onda sigurno nije nista ozbiljno. Meni se bas isti takav bol desavao vise puta, ja se cak i onesvestim od jacine bola i svaku put isto tripujem da je slepo crevo.
Jednom je bila cista u pitanju ali to mi se desilo pred sam kraj ciklusa tako da je sigurno imala fore da poraste toliko da pocne da boli. Posto su to kod mene vodene ciste bile u pitanju one najcesce puknu u toku ciklusa tako da se to tada tako zavrsilo. Mislim da to kod tebe nije slucaj jer 3. dan ciklusa je suvise rano za stvaranje neke ciste koja bi pocela da boli.Pogledace te gin na uz i sigurno iskljuciti tako nesto.
Sledeci put bio je pesak i neces mi verovati ta banalna glupost me bolela kao nista do tada. Nisam imala bolove u bubrezima, krstima i bilo gde drugo samo jak iznenadni bol i posle jos par dana neko blago boluckanje u stomaku. Tada sam isto prosla preglede kod hirurga, ginekologa i na kraju urolog za 3 sekunde po opisu bola i mestu gde me bolelo kaze pesak. Tada mi je on i rekao da se to desava kad pijes dosta tecnosti pa onda ona pokrene ciscenje i od tog peska. Sve u svemu ja sam tada nastavila sa cajevima i sigurno izbacila sav peskic koji se nakupio.Da i ja sam par dana pre toga vadila nalaze i sve je bilo ok jer taj pesak jednostavno naidje i napravi haos ali isto tako i nestane.
Oticices uostalom kod gin i iskljuciti bilo sta sa te strane a onda ti ostaju ove banalne gluposti, ja licno mislim da je to to. Utrogestan i uopste terapija za IVF koliko ja znam ne moze tako nesto da izazove ali svi smo mi razliciti ko zna.Za tako nesto stvarno nisam nikad cula.
Bice sve sigurno ok a ti javni sta gin kaze na sve to. :wink:
black magic woman
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Maj 07, 2006 2:59 pm

Post od black magic woman »

A možda ti raste neki folikul :lol:

Mene je levi jajnik užasno boleo kad sam kenula sa Vujinom terapijom,samo ja se nisam plašila slepog creva,jer me je boleo levi jajnik,ali to je bilo takvo užasno probadao da sam se savijala od bola i ležala zgrčena u krevetu.Inače nikada pre me nije tako boleo,jeste po malo žigao,ali ovaj bol je bio ,ne užasan toliko kao tvoj,ali totalno me spakovao u krevet.To je počelo 4dc,a 5 i 6 me otkidao od probadanja.

Posle sam ukapirala da mi je jajnik usled estradiola koji sam primala proradio i da je moj folikul rastao.

Navijam za folikul.Idi kod ginekologa i iznenadi se :lol: :P
Odgovori