Donacija jajnih celija/ povisen FSH/ smanjenja rezerva jaja

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
Lily-an
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Mar 21, 2008 11:25 pm

Post od Lily-an »

Drage moje,
bila jutros kod ginekologa.
Dr. kaže da su to bile:"kontakcije materice i da se nije radilo o desnom jajniku...Mene i dalje žigucka...oko jajnika.Sinoć i jutros se umirilo, ali dok sam došla od dr. već se aktivirala bol, onako, znatno slabije ......Juče sam preležala skoro ceo dan...i dobro mi je došlo to.

Druga stvar, zaista imam stresogenu situaciju na poslu.Ne mogu da poverujem šta se događa...Otvorila sam bolovanje..."Zahvalila" mom šefu na "toleranciji" za vreme odusustvoanja, jer je proteklih meseci sve išlo, po sistemu "pružam ti punu podršku", ali se od mene tražilo da budem na poslu kada mi je najmanje odgovaralo, uvek radi rešavanja " situacija" i uvek po principu " još ovo"...Dala sam svoj maksimum.Potpuno mirna, u tom smislu.Traži se od mene još, i to iduće nedelje, pred sam put, da budem akter krajnje stresnih i neprijatnih dešavanja, znam da me to može , sada, već potpuno izvesno koštati "položaja", koji nije plaćen, ali, ja sam se predala...........Mislim da ni psihički , ni fizički nisam u stanju da budem ravnopravna, sa ostalima, povukla sam se,...nije mi lako, jer se stvari tempiraju, baš u ovom času, to me najviše boli.......... Zato, samo vi , ovde, možete misliti, koliko mi je stalo da se moje bolovanje pretvori u trudničko!

Takođe, želim da podelim sa vama i to da su mir rezultati briseva-svi apsolutno bez ičega, nema PM, nema, gljivica, nema epitela, sterilniRadila sam na Mikrobiološkom.
Znate šta sam koristila.Ništa od antibiotika.Mislim da mi je odmor u Tunisu, dao snagu i malo me oporavio, od svih predhodnih situacija.Samo da izdržim do polaska.
Držite mi palčeve, najjače što možete!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
lisy
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Maj 23, 2008 10:01 pm

Post od lisy »

Draga Lily,ovako iscrpljena do boli nemam nista pametno da kazem...znam da ces mi biti u mislima ,najvjerovatnije i na san ce mi doci neka situacija o tebi, mozda me iznenadis kako mirno i s puno povjerenja prepustas sve tvojoj dr. jer ovaj put znas ............budi jaka i izdrzi sve to!
Lily-an
Aktivan član
Aktivan član

Post od Lily-an »

Lisy,
ne samo da ću joj sve prepustiti, već imam poverenje u dr. iz Rusije...mislim da ga je zaslužila...ne osvrćem se više na samu politku klinke.(.nema garant.pisma za vizu, menjanje cena, itd...)...mislim da sam u dobrim rukama, na žalost,ne zavisi sve od lekara...čak sam joj i poklončić maleni, slatki spremila,...ali, do sada mi bilo blam da vam to kažem,da ne pomislite da sam primitivna.......htela sam da je iznenadim.....tako sam osetila...eto........srpska posla.........

Kako si ti, šta se dešava kod tebe?Još prošle godine si rekla da si našla neku identifikaciju sa mnom.............Da, pamtim,.........jes, ja sam slonče :wink:
Bilo bi bolje da je u pitanju neka lepša strana mog "virtuelnog ja"....znam......

....i Ivana mi nedostaje......Nikako mi ne izbijaju njene reči....da više neće biti ista..i tako ne usuđujem se da je kontaktiram na pp...a njoj se približilo...........

Da li iko ima poimanje dokle prodire ova virtualna, lepa reč?Sem nas?
Ja ne prihvatam da je sve samo navika, razmena info....ne znam .. ja vas "osećam"....
Daću sve od sebe da odem mirna na moj daleki put........pa, da se radujemo......Koliko dugo nije bilo ničega lepog?Kod nas?
Baš dugo.Od Ješine trudnoće.
Lily-an
Aktivan član
Aktivan član

Post od Lily-an »

Lisy,
ne samo da ću joj sve prepustiti, već imam poverenje u dr. iz Rusije...mislim da ga je zaslužila...ne osvrćem se više na samu politku klinke.(.nema garant.pisma za vizu, menjanje cena, itd...)...mislim da sam u dobrim rukama, na žalost,ne zavisi sve od lekara...čak sam joj i poklončić maleni, slatki spremila,...ali, do sada mi bilo blam da vam to kažem,da ne pomislite da sam primitivna.......htela sam da je iznenadim.....tako sam osetila...eto........srpska posla.........

Kako si ti, šta se dešava kod tebe?Još prošle godine si rekla da si našla neku identifikaciju sa mnom.............Da, pamtim,.........jes, ja sam slonče :wink:
Bilo bi bolje da je u pitanju neka lepša strana mog "virtuelnog ja"....znam......

....i Ivana mi nedostaje......Nikako mi ne izbijaju njene reči....da više neće biti ista..i tako ne usuđujem se da je kontaktiram na pp...a njoj se približilo...........

Da li iko ima poimanje dokle prodire ova virtualna, lepa reč?Sem nas?
Ja ne prihvatam da je sve samo navika, razmena info....ne znam .. ja vas "osećam"....
Daću sve od sebe da odem mirna na moj daleki put........pa, da se radujemo......Koliko dugo nije bilo ničega lepog?Kod nas?
Baš dugo.Od Ješine trudnoće.
Lily-an
Aktivan član
Aktivan član

Post od Lily-an »

Mini,ako ne vidim šapicu ovde, do večeras, počeću i zbog tebe da brinem!
:o
Idem da malo raspremam po kući....opet haos...

:oops:
Lily-an
Aktivan član
Aktivan član

Post od Lily-an »

.........sve ću da vas isprozivam..............još malo.............za 8) 8) 8)
Mini
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Avg 27, 2007 5:07 pm

Post od Mini »

:wink: :wink: :wink: 8) :lol: :roll: :roll: :wink: :wink:
black magic woman
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Maj 07, 2006 2:59 pm

Post od black magic woman »

ma sve smo tu.....samo ja nemam nista novo..mozda sutra :roll:
Korisnikov avatar
tanja68
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 18, 2008 5:05 pm

Post od tanja68 »

:wink: :wink: :wink:

:cry: :cry: :cry:

:D :D :D
black magic woman
Aktivan član
Aktivan član

Drage moje, da vas obavestim da sam ovog meseca sama sebi i pokusni kunic i dr Mengele :roll:
Doduse, vise dr Mengele jer je on eksperimentisao na ljudima,a ja sam za eksperiment izabrala sebe.

Naime,znate da sam tri meseca bila pod Vujinom esperimentalnom fazom i da se od pocetka,osim folikula od oko 12mm,nije dalje nista desavalo ni u naredna dva pokusaja.

E sada,ja odlucih da sam sebi dajem terapiju.Kako zakljucih neke stvari iz njene tromesecne " brige" za moj slucaj, ja poceh da primenjujem tu njenu terapiju sama.

Neime,zakljucih da pocinje sa hormonima 2dc i da krece sa proginovomod 2dc,a od 3dc daje injekciju estradiola.Od 6dc krece se na folikulometriju,i vadi opet krv.
Ako nema nista na uz, u zavisnosti od nivoa estradiola,ona propisuje jos jednu injekciju (uglavnom injekcija svoje dejstvo otpsta 4 dana-prva dva e2 raste,druga dva postepeno opada)
E sada,ono sto me buni je to sto ona kaze da estradiol dovodi do rasta folikula,ali isto tako on smanjuje fsh-koji pak vodi folikul ka sazrevanju.Tako da su mi tri injekcije estradiola u prvom pokusaju smanjile fsh od pocetnog 8.36 na svega 2.1 (mereno 12dc-kada sam i poslednji put bila na uz jer je folikul prestao da raste)

Ta negativna korelacija me zbunjuje.Ovog meseca moj pocetni fsh je 16,dok je estradiol 26.1.Krenula sa proginovom 2dc,3dc primila sam injekciju,upravo se vratih sa uz( nije bio moj dr),nema nicega jos,vadila sam fsh i e2 i sada cekam rezultate.

Ima li neka od vas neko misljenje.
Da li sam ja uopste NORMALNA? :oops:
black magic woman
Aktivan član
Aktivan član

Evo stigli moji rezultati
fsh 15,1
e2 953.7

resila da sutra primim injekciju estradiola,taman ce jos malo da spadne :roll:
Kad bi me sada cuo neki dr,ali oni su nas odavno napustili,rekao bih da sam za Lazu Lazarevica!
gloria2
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Mar 24, 2008 3:05 pm

Post od gloria2 »

Lily,tu sam .Tako mi je potrebno da ti uspe,nemas pojma.U pravu si da se osecamo na neki nacin,i ja ta imamisti osecaj.Mora se jednostavno desiti i tacka!Ma ja sam u stvari vestica za neke stvari.Pratim sve,ali nemam nista novo,pa se ne oglasavam. :lol: :lol: :lol:
Tanja,bas si me nasmejala sa onim da si Mengele.Mozda imas prirodni talenat,nikad se ne zna.Pozdrav svima
black magic woman
Aktivan član
Aktivan član

Ubih se i ja od spavanja,a ne samo tu neke... :wink:

Probudih se uz najbolju pesmu svih vremena,odslusa je od reci do reci...svaka mi se zabadala u srcea,ali STVARNO SHOW MUST GO ON (i ovako pospana nemam pojma kako se pise so!) :evil:

Gde ste devojke...Lily,ti pogotovo pusti ne so( nego cirkus) na poslu da ide bez tebe,pa cak i da kako kaze Djole,ode iz tvog (mog,nasih) malog grada.

A sad jedna lepa ljubavna pesma upravo iide.....mmmm......." wish I didn't miss you any more" (za Mini posebno)

Pozdravlja vas sada jako sentimentalna vasa BMW :P
black magic woman
Aktivan član
Aktivan član

A sad jedna ljepa,vesela pjesmica od Djavola: "Sto je danas ljep i suncan dan" i podseca me na vreme kad mi se svidjao taj Neno Belan i to sjajno vreme mog detinjstva.....ajd ve da slusate radio i uz put neka dobra knjigica. :lol:
black magic woman
Aktivan član
Aktivan član

Stvarno sam jos pospana...non stop gutam slova :roll:
Odgovori