Donacija jajnih celija/ povisen FSH/ smanjenja rezerva jaja

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
Lily-an
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Mar 21, 2008 11:25 pm

Post od Lily-an »

...Potpuno sam zbunjena ovakvim, iznenadnim, novim stavom, i to od nje koja je najveći zagovornik PGD-a???
"I find sensible to do the procedure withput PGD"

:o :roll: :o
Lily-an
Aktivan član
Aktivan član

Post od Lily-an »

hehehehe...Tanja, naravno, čekam i na tvoje mišljenje :wink: :wink: :wink: hihihi

oh...Georgina No2...dok ja odem....ala mi se sve odužilo....više nemam snage ni za dopisivanje,.... da mi je da sednem u aeroplan, ovog časa i završim ..... :P 8)
Korisnikov avatar
tanja68
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 18, 2008 5:05 pm

Post od tanja68 »

Lilika dobices moje misljenje o tome ali za 9 meseci pa ti tad nece ni trebati :wink: . Ulazi vec jednom u taj avion :P :P :P
Lily-an
Aktivan član
Aktivan član

Post od Lily-an »

Novi mail, od moje dr....Počeću da držim komp na kuhinjskom pultu :wink:

Pazite sada, ja poslah 2 reči,usput trebam li da radim AC,ako bih išla na PGD, jer mi je ona dr iz društva genetičara rekla-NE kao i moj dr odavde, na takav mail dobijam automatski odgovor da ne proverava svoje poruke, jer je odsutna, upućuje na gospođicu Juliju...itditd...da je odsutna od 14-23.marta...gledam u mail njen, od jutros...????

dođoh do kompa, da vidim ima li kakvog abera od vas, javi li se Minika,.... kada ono..moja "odustna dr" opet meni pisamce.....
Ajoj, dosta više......
Evo šta je još dodala:
Hi!
PGD does not exclude prenatal diagnostics in the future. So if by the ultrasound any problems in the fetus are visible, choreonbiopsy/amneocentesis may be required.
Ms. Reutova sends you tomorrow the invoice for egg donation + ICSI (6450 Euro).

Hmm, malo mi čudnovato sve , naročito "ako posle svega" ipak odlučite PGD..poslaćemo kasnije račun...Otkud sada posle svega??Kako pgd, sada odjednom, ne isključuje buduću prenatalnu dijagnostiku...mada mi to ima logike, obzirom na tip hromozomskog ispitivanja....

KO SE SNAĐE U MOJOJ PISANIJI, DOBIJA RAZGLEDNICU IZ HERMITRAGA OD MENE

:wink:

Šta je poenta, šta ga, bre, komplikuju više???
ja hoću da se opustim...završavam druge stvari...smatrala da je sve jasno...
Inače, kompanija prihvatila kompletnu cenu, čak i sa Pgd....

Mislim da ću čašicu vina...da se razbistri...
nabla
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Mar 02, 2007 3:16 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od nabla »

Amnio ti daje kompletan uvid u strukturu kariotipa, dok PGD daje selekciju za samo par najucestalijih aberacija.

Kad sam se ja raspitivala za PGD rekli su mi zasto da reskiram da se neki vitalan embrion osteti (s obzirom da imam smanjenu rezervu pa samim tim i potencijalno manje embriona). Iz takve perspektive, kad TM ima normalan kariotip, ja bih PGD preskocila. Kad malo bolje pogledas, PGD je stres za embrion. Tek ima 8. celija a vec ide na operaciju! Ja sad banalizujem, ali to i tako moze da se posmatra.
-ja'75,
-2 rana spontana
-max fsh 15; MTHFR heterozigot; 46,xx,17ps+ (mozaicizam broja kopija p53 gena), sve ostalo OK
-1 prirodni ICSI (Jevremova), beta=0
-1 IUI (Ivanovici), no results
-1 stim. IVF (Ivanovici), beta=0
Lily-an
Aktivan član
Aktivan član

Post od Lily-an »

Ali, znaš šta mene kopka, kako se to sada baš setila? Zašto?Otkud?Ma, o čemu se radi?Neće novac ili je uspostavila neki ok odnos sa mnom/ što je potpuno nebitno/..I sve ovo javlja mi dok je van klinike..i ko zna gde u Evropi?Otkud?Mm kaže: "nemaju reagense"hihihiiiii

A vidiš koliko kontradiktornih info...npr. o tome da mi ne treba amnio, ako radim pgd...
Non entjende! :wink: :roll: :o
Lily-an
Aktivan član
Aktivan član

Post od Lily-an »

If you decide to do PGD after all, we can prepare the separate invoice later.

Dodatak iz maila :wink: previdela...

Oh, znam da jedva čekate, znam,

:wink: znam :wink: da je odem , već konačno.... :roll:
jessica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Mar 17, 2009 12:48 am

Post od jessica »

hmmmmmmmmmmm bas dosta korisnih stvari ima na ovom forumu!!!
nabla
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Mar 02, 2007 3:16 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od nabla »

jessica napisao:hmmmmmmmmmmm bas dosta korisnih stvari ima na ovom forumu!!!
Naravno :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
-ja'75,
-2 rana spontana
-max fsh 15; MTHFR heterozigot; 46,xx,17ps+ (mozaicizam broja kopija p53 gena), sve ostalo OK
-1 prirodni ICSI (Jevremova), beta=0
-1 IUI (Ivanovici), no results
-1 stim. IVF (Ivanovici), beta=0
Ivana70
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Avg 18, 2006 11:29 am

Post od Ivana70 »

Lily, potpuno se slazem sa ovim sto ti je rekla Nabla, bas je to lepo objasnila :D

Ako je kod tm sve ok i imas donorku mladju od 35 godina, ni jedan normalni doktor ti ne bi preporucio pgd. Samo rizikujes da ostanes bez dragocenih embriona, a to ne iskljucuje eventualne probleme kasnije (naravno da ih nece biti!)

Kao sto sam i pre rekla, nema nikakve garancije za ono sta ce biti posle, kako ce se odvijati trudnoca, da li ce sve biti ok, cak ni amniocinteza nije 100% (ppogledaj svedocenje zene sa sc: rekli joj da ima veliki problem na jednom hromozomu i da treba da prekine trudnocu, pa ispalo da i kod nje na tom isto hromozomu postoji neka promena , te su tek onda skapirali da je sve ok i zena rodi zdravo dete.)
Drugi primer, na zalost vrlo svez..moja drugarica koja je imala super laku trudnocu, svi testovi pokazivali ok i tek u 6-om mesecu ustanovili veliki problem na mozgu, na zalost potvrdilo se da mora da prekine trudnocu, strasno! A ja joj sve zavidela kako nema mucnine, ide svaki dan kolima na posao, zivi normalno :roll:

Probaj malo da se opustis i ne razmisljas unapred o problemima kojih nema na vidiku :wink: Mi smo tu da ti drzimo pesnice da uspe iz prve :D

Inace, da, ja nisam isla na to amnio sr..., rekli su mi da ne moram, te mi je to bas lepo palo 8) 8)
Ta metoda koja spada u tzv "invazivne" ce, kazu strucnjaci, u skoroj buducnosti biti zamenjena drugim postupcima - bez rizika po bebu.
Ivana70
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Avg 18, 2006 11:29 am

Post od Ivana70 »

Lily, potpuno se slazem sa ovim sto ti je rekla Nabla, bas je to lepo objasnila :D

Ako je kod tm sve ok i imas donorku mladju od 35 godina, ni jedan normalni doktor ti ne bi preporucio pgd. Samo rizikujes da ostanes bez dragocenih embriona, a to ne iskljucuje eventualne probleme kasnije (naravno da ih nece biti!)

Kao sto sam i pre rekla, nema nikakve garancije za ono sta ce biti posle, kako ce se odvijati trudnoca, da li ce sve biti ok, cak ni amniocinteza nije 100% (ppogledaj svedocenje zene sa sc: rekli joj da ima veliki problem na jednom hromozomu i da treba da prekine trudnocu, pa ispalo da i kod nje na tom isto hromozomu postoji neka promena , te su tek onda skapirali da je sve ok i zena rodi zdravo dete.)
Drugi primer, na zalost vrlo svez..moja drugarica koja je imala super laku trudnocu, svi testovi pokazivali ok i tek u 6-om mesecu ustanovili veliki problem na mozgu, na zalost potvrdilo se da mora da prekine trudnocu, strasno! A ja joj sve zavidela kako nema mucnine, ide svaki dan kolima na posao, zivi normalno :roll:

Probaj malo da se opustis i ne razmisljas unapred o problemima kojih nema na vidiku :wink: Mi smo tu da ti drzimo pesnice da uspe iz prve :D

Inace, da, ja nisam isla na to amnio sr..., rekli su mi da ne moram, te mi je to bas lepo palo 8) 8)
Ta metoda koja spada u tzv "invazivne" ce, kazu strucnjaci, u skoroj buducnosti biti zamenjena drugim postupcima - bez rizika po bebu.
vremejezabebe
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Apr 04, 2008 4:38 pm

Post od vremejezabebe »

e pa devojke da se javim ,posle tromesecne pauze ,uz pokazuje cistu malu i sada sam na mikroginonu :cry: :cry: :cry:
moj razgovor sa doktorkom se sveo na sledece;
jajnici losi ,jc isto ,folikuli prazni prosli put sto je 20%verovatnoca da ce biti i svakog narednog puta
na moje pitanje da li uzrok tako losih jajnika moze da bude rendgensko zracenje (posto sam imala problema sa renalnim kolikama pa su me snimali po 2 puta dnevno da vide kako se kamencic krece ,ma ludaci ovde su doktori haos a ja tada nisam to znala jer sam imala 18 god i tako ) :evil: :evil: :evil:
sve u svemu kad sam konstatovala da je meni jedini izlaz donacija ona je samo slegla ramenima :( :( :(
tuzna sam ali moram dalje ,nek mi neko napise ko radi donaciju u zemlji i okolini ja bih imala svog donora
pozdrav za sve
vremejezabebe
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Apr 04, 2008 4:38 pm

Post od vremejezabebe »

e pa devojke da se javim ,posle tromesecne pauze ,uz pokazuje cistu malu i sada sam na mikroginonu :cry: :cry: :cry:
moj razgovor sa doktorkom se sveo na sledece;
jajnici losi ,jc isto ,folikuli prazni prosli put sto je 20%verovatnoca da ce biti i svakog narednog puta
na moje pitanje da li uzrok tako losih jajnika moze da bude rendgensko zracenje (posto sam imala problema sa renalnim kolikama pa su me snimali po 2 puta dnevno da vide kako se kamencic krece ,ma ludaci ovde su doktori haos a ja tada nisam to znala jer sam imala 18 god i tako ) :evil: :evil: :evil:
sve u svemu kad sam konstatovala da je meni jedini izlaz donacija ona je samo slegla ramenima :( :( :(
tuzna sam ali moram dalje ,nek mi neko napise ko radi donaciju u zemlji i okolini ja bih imala svog donora
pozdrav za sve
Mini
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Avg 27, 2007 5:07 pm

Post od Mini »

Vreme je zabebe - zao mi je sto cujem za donaciju.. To uvek bude sok u prvo vreme, ali dobra stvar je sto ti vidis i dalje od toga... Postoji uvek period neko zaljenja, pa onda idu faze... malo denial...pa dvoumljenje, pa jeste, pa nije...itd, pa na kraju prihvatanje i olaksanje da postoje druge opcije, koje ranije nisu potojale.... Donacije po Evropi su anonimne... mislim samo Engleska, Amerika i S. Afrika imaju otvorene donacije...tako da ne znam kako ces to da izvedes... Mislim u Srbiji BMW je pisala da je ona radila sa poznatim donorom u Specijalnoj bolnici ako se dobro secam?

BMW - mozes li da potvrdis...

Ivana - nadam se da si dobro ... Nije jos ostalo tako dugo... :D :P

Llli- nemoj da frkises... Procitaj postove Caroline in Geneva na Reprofit threadu... Ona je imala 4 blasta, radila je pgd, pokazalo se da su dva blasta abnormalna pa su joj stavili dva koja su bila OK sto pokazuje da bi imala miscarriage bez PGD... Sve zavisi koliko ima embrija... Njen muz je imao problema sa spermom, aneuplodija ako se ne varam... Skkoro mi je bas pisala o tome jer sam se ja raspitivala o muskom faktoru infertiliteta....

Akko ti ovi placaju a uz to dobijes dosta embrija, mozda vredi razmisliti o tome...

jusika - gdeeeeeeeee si?

Nabla - nesto si se ucutala.... Sta se desava s tobom?

Ja - tako-tako...
ependorfica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Avg 23, 2008 11:41 am

Post od ependorfica »

Da li se nekome desilo da na postkoitalnom testu, nema nijedan prezivali spermatozoid? 10 h po odnosu...
I kakve je tu prognoza i sansa...
Odgovori