Donacija jajnih celija/ povisen FSH/ smanjenja rezerva jaja

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
vremejezabebe
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Apr 04, 2008 4:38 pm

Post od vremejezabebe »

drage moje ovako je bilo prvo u maju po 6 menopura dnevno ,i nista prekinuta stimulacija posle 4 dana zbog estradiola niskog ,zatim u oktobru (gala se dobro seca )klomifen 5 dana + po dva menopura jos 5 dana i na kraju odradjena inseminacija na 3 folikula ,pa u decembru klomifen +po dva menopura dnevno +3 cetrotide +orvitel +utrogestan i tad su mi nadjeni prazni folikuli 2,
ja cu pokusati jos nekoliko meseci na svojim naravno da bi mi to bila najveca zelja ali mi je toliko ogromna i da imam bebu pa bilo kako ,a i situacija se pogorsava kod mene u braku bas nam to hvali ,on nista nekaze ali ja vidim da bezi od kuce i nervira se zbog toga
mislim znam da je meni najgore ali ne mogu gledati da neko pati zbog mene jer on moze sutra imati dete
totalno sam sludjena ,hvala vam sto mislite na moj problem i trazite resenje
neznam da li sam pomenula ,ali pitala sam je da li da uradim amh i inhibin b i ona je rekla da mogu amh ali je sigurna da ce biti nizak jer nemam valjda antralne folikule ,a da inhibin nema potrebe
sta vi mislite o tome ?
i ako mozete da mi objasnite vise o toj vujovicki kako bi mogla da mi pomogne ?
vremejezabebe
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Apr 04, 2008 4:38 pm

Post od vremejezabebe »

drage moje ovako je bilo prvo u maju po 6 menopura dnevno ,i nista prekinuta stimulacija posle 4 dana zbog estradiola niskog ,zatim u oktobru (gala se dobro seca )klomifen 5 dana + po dva menopura jos 5 dana i na kraju odradjena inseminacija na 3 folikula ,pa u decembru klomifen +po dva menopura dnevno +3 cetrotide +orvitel +utrogestan i tad su mi nadjeni prazni folikuli 2,
ja cu pokusati jos nekoliko meseci na svojim naravno da bi mi to bila najveca zelja ali mi je toliko ogromna i da imam bebu pa bilo kako ,a i situacija se pogorsava kod mene u braku bas nam to hvali ,on nista nekaze ali ja vidim da bezi od kuce i nervira se zbog toga
mislim znam da je meni najgore ali ne mogu gledati da neko pati zbog mene jer on moze sutra imati dete
totalno sam sludjena ,hvala vam sto mislite na moj problem i trazite resenje
neznam da li sam pomenula ,ali pitala sam je da li da uradim amh i inhibin b i ona je rekla da mogu amh ali je sigurna da ce biti nizak jer nemam valjda antralne folikule ,a da inhibin nema potrebe
sta vi mislite o tome ?
i ako mozete da mi objasnite vise o toj vujovicki kako bi mogla da mi pomogne ?
nabla
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Mar 02, 2007 3:16 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od nabla »

vremejezabebe napisao: ako mozete da mi objasnite vise o toj vujovicki kako bi mogla da mi pomogne ?
Ne znam kako bi mogla da pomogne, to moras cuti od nje. Mozda postoji jos neki protokol na koji bi mogla da odreagujes, ali na tebi je da odlucis da li ces i dalje nastaviti borbu s neizvesnim ishodom ili ces krenuti "precicom". Sve to zavisi koliko ti imas energije za dalje, kakvi su emotivni kapaciteti tebe i TM, kakve su vam finansije.
Zao mi je sto osecas "nervozu" kod svog muza, jer to onda i tebe ubacuje u nervozu i umanjuje ti opcije za manevar.
-ja'75,
-2 rana spontana
-max fsh 15; MTHFR heterozigot; 46,xx,17ps+ (mozaicizam broja kopija p53 gena), sve ostalo OK
-1 prirodni ICSI (Jevremova), beta=0
-1 IUI (Ivanovici), no results
-1 stim. IVF (Ivanovici), beta=0
Lily-an
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Mar 21, 2008 11:25 pm

Post od Lily-an »

Inace dolazim u Srbiju od 7 - 16 Apr. pa ako je neko raspolozen za kaficu... tu sam,... to jest stizem...
E, Minika, Minika, baš si ga gađala! :(
Lili - uspeces ti ... videces... Imam dobar feeling!
:D 8) 8)
nabla
Aktivan član
Aktivan član

Post od nabla »

Mini.....pusa :P

Lilly, :lol: 8)

Riki, tece druga polovina marta.....ima li neke akcije? 8) 8) 8)
-ja'75,
-2 rana spontana
-max fsh 15; MTHFR heterozigot; 46,xx,17ps+ (mozaicizam broja kopija p53 gena), sve ostalo OK
nina68
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Okt 11, 2008 4:17 pm

Post od nina68 »

Lily, slatka si sa tim feniranjem. Ja pred kraj svakog postupka kupujem cipele, po fazonu zivot ide dalje, da ne bedacim sve vreme.
Ne znam sto ti ne daju nesto da srede te bakterijice, pa imas jos vremena.
Mozda nece antibiotike, da ne dobijes gljivice, pa onda opet iznova...
Tesko je proci smiren kroz ovo, pored svih saveta, uvek te nesto izbaci iz normale.
Mene bodu i dalje, kontrolni estradiol 78, posle 4 dana, krenuli smo sa 28.
Koliko je i da li je ok, otkud znam. Secam se da mi je prosle godine posle 4 dana bio 47. Sutra prvi uz, pa cemo videti kakve smo srece. Kaze mi dragi, ovih dana si ona stara, a to je sve zbog hormona, oni kontraceptivi su od mene pravili ljutu guju.
Mini, covek te ucenjuje, to sto je izgubio posao i cak i to sto zivi i dalje gde zivi, ne znaci da je bilo sta reseno. Tebi se otvaraju karte, siguran posao ce te smiriti, prosto, pocni da planiras dalja dejstva bez njega. Nije ti pruzao nikakvu podrsku i to se nece promeniti nikakvim savetovalistima.
nina68
Stalni član
Stalni  član

Post od nina68 »

Lily, slatka si sa tim feniranjem. Ja pred kraj svakog postupka kupujem cipele, po fazonu zivot ide dalje, da ne bedacim sve vreme.
Ne znam sto ti ne daju nesto da srede te bakterijice, pa imas jos vremena.
Mozda nece antibiotike, da ne dobijes gljivice, pa onda opet iznova...
Tesko je proci smiren kroz ovo, pored svih saveta, uvek te nesto izbaci iz normale.
Mene bodu i dalje, kontrolni estradiol 78, posle 4 dana, krenuli smo sa 28.
Koliko je i da li je ok, otkud znam. Secam se da mi je prosle godine posle 4 dana bio 47. Sutra prvi uz, pa cemo videti kakve smo srece. Kaze mi dragi, ovih dana si ona stara, a to je sve zbog hormona, oni kontraceptivi su od mene pravili ljutu guju.
Mini, covek te ucenjuje, to sto je izgubio posao i cak i to sto zivi i dalje gde zivi, ne znaci da je bilo sta reseno. Tebi se otvaraju karte, siguran posao ce te smiriti, prosto, pocni da planiras dalja dejstva bez njega. Nije ti pruzao nikakvu podrsku i to se nece promeniti nikakvim savetovalistima.
nabla
Aktivan član
Aktivan član

Post od nabla »

Jeeeee, Nina ovaj E2 zvuci super :D 8) 8) 8)
-ja'75,
-2 rana spontana
Lily-an
Aktivan član
Aktivan član

Post od Lily-an »

Ooo, Ninočka, nije ti ovo loše sa cipelama! :wink: Hmm...hmm

...ja perem prozore....koji sam lik...a zove me šef, da pita nešto.... i kaže: "Čuvaj se" !!!
hahahaaa, a ja radilica najveća, ali u svojoj kući... :oops: :oops:

Misli odmaram, kao...pa se izvinjava što me kao cima, ju!

:oops: :roll:
nina68
Stalni član
Stalni  član

Post od nina68 »

Hvala Nabla, valjda je dobar, primetila si vec da pojma nemam, nekako mi je lakse da trunem u neznanju. Ne znam da li su tome pomogle sve ove zdrave stvari sto trpam u sebe ili je prosto dr bolje odredila stimulaciju.
Secam se, da sam se izbedacila prosle godine jer je zena kraj mene imala 120 kad sam ja imala 47, posle mi je rekla da uvek zavrsi sa hiperstimulacijom, pa i to je bed.
Lily, pa prozori, naravno, sve sam ih vec izglancala. Kad sve prodje i ako zavrsi negativnom betom, bar ce mi kuca biti cista :wink:
Citam sta pise Vreme je za bebe, uf, nevolja nikad ne ide sama. Em se patis da li ces nesto uspeti sa svojim jc, em muz krece u sopstveni bedak. Moj se jos drzi (cini mi se da trenutno ignorise da se bilo sta desava), ali niko ne moze da garantuje da ce svaka veza izdrzati ta iskusenja. Ko zna mozda za godinu dana i mi vrisnemo.
Nabla, sta ima kod tebe, zar nije isto nesto trebalo da se krene uskoro? ili se ceka dobar fsh?
Korisnikov avatar
rikikiki
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Mar 21, 2008 2:56 pm

Post od rikikiki »

Mah mah svima :D
Opet nemam pojma šta se kod vas dešava ... za par dana napišete brdo stranica ... moram početi voditi neku evidenciju da vas mogu sve pohvatati!!! :lol:

Ja sam na čekanju .... neka glupava cista me zaje..., cijelo vrijeme sam na microgynonu, bez pauze (što znači i bez menge), kaže dr.R da se tako čuvaju i skupljaju antralni (za sada su tri na lijevom jajniku, desni me ne zanima jer se uvijek pokaže beskoristan)!
Nadam se krenuti početkom Aprila!

Svima držim fige!

Mini ... moj muž je nešto napenalio ... išao bi u Beograd, pitao me jel imam što od nalaza za napraviti da skoknemo do Bg. Ako ćemo dolaziti, probat ću se uskladiti sa tvojim dolaskom, pa se i ja bilježim za neku kavicu!
Nabla ... izgleda da ću ja prije do tebe nego ti do mene :D

Pusa svima!
- ja '75. visoki FSH-27,8
- mm '68. AT-OAT
- 2 stimulirana - 0 j.s.
- 2 klomifenska - 2 ET - beta=0
- 8 prirodnih - 1 ET = beta 20
- 2 femarska - 1.=ET 2 blast.; 2. nema ET
Lily-an
Aktivan član
Aktivan član

Post od Lily-an »

Nina,
u vezi Mirabilice, :wink: možda zato što je nema na cerviksu, već samo u vag. sekretu...A, ne mogu ni vaginalete, jer samo što nije cykle, zato i hitam sa prozorima.... :wink: Svakako, u ponedeljak idem kod mog gin. pa ću mu sve reći, s tim što je prilično neobičan taj nalaz..Posle upotrebe lominexa, II grupe, kod njega i njegovog detaljnog pregleda , sa tvrdnjom da nema nikakvih pločasti epitela..što su mi , inače, naveli u ovom nalazu!
Neću ići sa antibioticima, a smatram da nije loše neke vaginalete...u apoteci mi preporučivali MACMiror, Nemačke.
Sačekaću ponedeljak, za sada, kako je dr. Olga rekla!

Nikada vam nisam spomenula ime moje dr iz Rusije, do sada?

Ninočka, kada Nablota kaže da je E2 odličan, ic se ne sekiraj!

A, kada se Mini večeras nakači, oh, dragi bože, dok ona sve isčita, dok skonta :wink: :roll: ko, šta, kada.... :o :wink:

Lisy, šta je sa tobom?

Vreme,
meni se čini da ste vi baš mladi, mislim i na tm, mnogo je to rano da on gubi strpljenje, ne daj da pada pod uticaj naklapanja,u kojoj god sredini da živite,
osim toga, treba i neke životne zrelosti, za odluke, koje bi mogle biti pogrešne!
I još, ne promoviši samu sebe u kandidata za donaciju, ako to još niko nije svojeručno , na spec. nalazu potvrdio!

Mišljenje jednog dr, može biti predmet preispitivanja kod drugog dr...vidiš, čitaš...
Iskoristi riznicu iskustva koje postoji ovde, prepisuj od drugih, ..pa imaš samo 27 god????
Evo, ja vidim napredak kod tebe, krenuli znaci interpunkcije: ,,,,...?'' :wink:
Malo shale!
Sada begam, da mm ne ostavi pred polazak, jer nema ručka!Inače, on super kuva i sprema, ja neku prostinju, onu srpsku arhaiku, a mm svašta nešto, :wink: :oops:
Lily-an
Aktivan član
Aktivan član

Post od Lily-an »

Nina,
u vezi Mirabilice, :wink: možda zato što je nema na cerviksu, već samo u vag. sekretu...A, ne mogu ni vaginalete, jer samo što nije cykle, zato i hitam sa prozorima.... :wink: Svakako, u ponedeljak idem kod mog gin. pa ću mu sve reći, s tim što je prilično neobičan taj nalaz..Posle upotrebe lominexa, II grupe, kod njega i njegovog detaljnog pregleda , sa tvrdnjom da nema nikakvih pločasti epitela..što su mi , inače, naveli u ovom nalazu!
Neću ići sa antibioticima, a smatram da nije loše neke vaginalete...u apoteci mi preporučivali MACMiror, Nemačke.
Sačekaću ponedeljak, za sada, kako je dr. Olga rekla!

Nikada vam nisam spomenula ime moje dr iz Rusije, do sada?

Ninočka, kada Nablota kaže da je E2 odličan, ic se ne sekiraj!

A, kada se Mini večeras nakači, oh, dragi bože, dok ona sve isčita, dok skonta :wink: :roll: ko, šta, kada.... :o :wink:

Lisy, šta je sa tobom?

Vreme,
meni se čini da ste vi baš mladi, mislim i na tm, mnogo je to rano da on gubi strpljenje, ne daj da pada pod uticaj naklapanja,u kojoj god sredini da živite,
osim toga, treba i neke životne zrelosti, za odluke, koje bi mogle biti pogrešne!
I još, ne promoviši samu sebe u kandidata za donaciju, ako to još niko nije svojeručno , na spec. nalazu potvrdio!

Mišljenje jednog dr, može biti predmet preispitivanja kod drugog dr...vidiš, čitaš...
Iskoristi riznicu iskustva koje postoji ovde, prepisuj od drugih, ..pa imaš samo 27 god????
Evo, ja vidim napredak kod tebe, krenuli znaci interpunkcije: ,,,,...?'' :wink:
Malo shale!
Sada begam, da mm ne ostavi pred polazak, jer nema ručka!Inače, on super kuva i sprema, ja neku prostinju, onu srpsku arhaiku, a mm svašta nešto, :wink: :oops:

tačno znam da će sada 2X, ali ne mogu da sprečim... :x
sladjancija75
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 3:29 pm

Post od sladjancija75 »

Pozdrav svima na forumu!
Molila bih za odgovor. Ukoliko sam dobro razumela, dozvoljena je donacija od poznatog donora u Visegradskoj u Beogradu? Mislim da je to Nabla rekla. Mene zanima da li moja sestra moze da bude moj donor, da li takva opcija postoji u Srbiji i pod kakvim uslovima ?
Unapred hvala!
Mini
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Avg 27, 2007 5:07 pm

Post od Mini »

A, kada se Mini večeras nakači, oh, dragi bože, dok ona sve isčita, dok skonta ko, šta, kada....

E pa Lili - tako ti o meni... dok skonta, ha? Pa jeste da imam bosanske krvi, al' daj mi neki kredit?

Vreme - -bas sam htela da tte pitam koliko imas godina? Al' Lilika sve pamti... Hvala Lili - Pogledaj ff. Slulcaj ne mogu da se setim nika, ali thread o povisenom fsh gde ima dosta slucajeva, raznih cuda... Jenda riba sa 27 god. radila donaciju sa sestrinim jajima na preporuku dr sa UCH-a - univerzitetske klinike ovde koja ima druge najbolje rezultate u zemlji....Rekli joj - nista no donacija... Ode na ARGC i napravi samo 3 jajeta sa punom stimulacijom...konjskom od 650 iu puragona... Ostane trudna sa svojim jajima... Pa ti sad vidi... Defo nemoj da odustajes... Tvoja jaja su dobrog kvaliteta ako ih i ima malo.... Probaj sve alternative uz IVF naravno... onako ruku u ruku... nemoj da krivis sebe...tm bez obzira na godine treba da te podrzava i bude uz tebe....
Nemoj da se kinjis... I nemoj da odustajes...

Riki - defo kafica... Samo javi... Bicu N. S based ali cu da zujim okolo.... Super sto ti je muz tako azuran.... Drzimo fige dok si na cekanju... :D

Lilika - kakav timing... no, sta mogu kad Englezima Uskrs u nezgodno vreme...

Nabla - cutis samo i mudrujes, ha? Nis neces da nam kazes?

Nina - cista kuca je uvek super... Ne daj se... TM i ti ste vezani sad vise nego ikad posle svega sto je bilo... Bice to OK... Drzim palceve.... Ponekad je bolje znati manje...manje se nerviras... No Nabla ti je rekla sve bitno oko vrednosti, pa necu da ponavljam...

Hvala za savet re mm. Moram biti oprezna da se ne upletem u neke emotivne klackalice...ala povuci potegni....

Imam sad neki meeting za pola sata pa moram da palim... :roll: Imam double-booking veceras... :roll: :o Mozak ne radi ... scatty.... Zurka i meeting ... dilema, dilema... Mozda bazen instead... Ajd bok.... 8)
Svratim veceras ako ne budem groggy.... :wink:
Odgovori