Donacija jajnih celija/ povisen FSH/ smanjenja rezerva jaja

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
Mini
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Avg 27, 2007 5:07 pm

Post od Mini »

Cao drustvo!

Kako ste sve... ?

Kuva se ovde nekko uzbudjenje,....osecam.... bice tu svasta....
Lilika - jos malo pa nam ode...

Nina - daj si break sa ciscenjem... Super je sto ste vas dvoje tj ti i tvoj sadasnji muz ok zajedno i podrzavate jedno drugo... Slazem se da je to najvaznije...
Ja nisam nista kontrolisala od kad sam prestala sa mojim jajima proslog februara... Ali primetim da su mi ciklusi poremeceni...Nisu vise kao clock-work....

Nabla - kako ide? Nesto nam cutis?

Anibla - kakvi su tvoji planovi? Kakva su tvoja razmisljanja o donaciji....

Mishesa - kako si nam?

BMW - drzim palceve... Nikad se ne zna....

Ljubim vas sve i nadam se da planirate lep vikend...

Danas izbila tuca u skoli a ja ko balkanac pravi pravo u frku da sredim rat.... Dvoje kolega stajali po strani... kao health and safety...i samo tako vikali stop, stop it... a ja pravo u kosnicu .... Valjda neki impuls... nisam ni razmisljala da li treba ili ne treba.... Malo sam shaken jer umalo nisam dobila po glavi..., ali zaustavi tucu nekako uz pomoc par studenata... Sta li ce kolege da misle nemam pojma ...jer to nije engleski nacin da se sortiraju stvari.... Idem na tusiranje pa cu out sa two girlies...

Eh da onako uzgredno,.... koliko ste vi sve dugo u braku sa svojim muzevima? Onako uzgredno?
Cmokac svima
jucyfruit
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Sep 11, 2008 5:41 pm

Post od jucyfruit »

Pozdrav djevojcice,
evo konacno i malo sunca u ovoj dalekoj hladnoj zemlji, radujem se vikendu. Kod mene nista posebno, faza cekanja, radi se(sreca pa ima jos posla, okolo samo otpustanja), u slobodno vrijeme ucim spanski, onako bez posebnog razloga.
Jos samo da vas pozdravim i pozelim srecu svima koji krecu u postupak. .

Mini, kod nas 12 godina braka..
Mini
Aktivan član
Aktivan član

Post od Mini »

Juicy - podseti me - koliko imas godina... pa da ja to ono zbrojim - oduzmem... Cime se bavis? Da i ovde je shitty za poslove... Ja sva sreca presla u drzavni sektor...na kontrakt ali bar se radi... Nadam se da cu da se uglavim konacno .... Kako se osecas? Kako ti i tm cope sa tretmanima?

Ja imam osecaj da sam ja jedino u braku tj vezi - posto smo se mi vencali pre 4 g a zajedno smo 15, kojoj se odjednom ucinilo da ne poznaje coveka s kojim zivim vec toliko godina...otud pitanje... kao da nismo bili tested ranije...ne dovoljno da bi se pokazalo tacno kakav je ko...
Lily-an
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Mar 21, 2008 11:25 pm

Post od Lily-an »

Jucika imala prošle god. 38 :wink:
Minika, pa ti si bre skroz, naskroz zvrk!!!
E, nasmeja me sa ovim ratnim pokličima u school yardu!!!

Kakvi smo mi bili čudaci, u njihovim očima, u 8.45h...svi se mole...a mi gledamo....

u školi, pre časova...Antihristi...Titovi pioniri... :wink: :roll:

Koliko tema na ff o religiji i ivf-u...šokantno!Ne bi mi palo na pamet da se čak tamo grupišu..po veroispovesti....Nemam vremena da čitam, ali me baš interesuje...kada se vratim...
Nego, kada sam vas se uželela, :wink: eto me...Setila se tebe danas....
Naletim ja tako na jedan post tamo...valjda gde su klinike..itd...Mislim da se neka raspitivala o Bugarskim klinikama....
A, tamo izvesna sa nikom Smiljan..kaže..."u regionu su zemlje : Serbia i Macedonia"....ali, kao piše ta Smilja", jel, slaba "ponuda" jc....radi se o kozervativnim zemljama "!!!!!!!!
Mini, da to nisi bila ti???Bolje da ne tražiš te karteeeeee/ ne znam što govoriš u množini :wink: :o /
Otkud da se ta nn osoba baš setila Srbije i Makedonije...kada ni google im ne može pomoći da nas nadju!!!
Minika???Koji ti je nik???
Jeste, konzerve smo...ne vodimo lj...v sa mrtvom prirodom!

U braku, 12 god!Prve 3 ništa nismo radili, zbog mog posla!Posle povratka iz SP...sledi godišnjica!
Ima još koje pitanje??? :roll: :o :lol: :lol: :lol:
black magic woman
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Maj 07, 2006 2:59 pm

Post od black magic woman »

Da se i ja javim na prozivku.

10 godinica mm i ja zajedno :lol:
Korisnikov avatar
tanja68
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 18, 2008 5:05 pm

Post od tanja68 »

Evo i mene na prozivci :wink: 10god. i ja sa mm u braku a pre toga... :wink:
Mini
Aktivan član
Aktivan član

Post od Mini »

Nisam ja Lili - vrati se na prvu stranu foruma...ja sam to vec pitala davno, davno pre... E koji nik... necu da ti kazem... akko pazljivije citas provalices anyway...

- tako znaci 10-12 pr4osek... a sta bi pre braka? Neko zabavljanje itd... niste se valda odmah zenili?

Evo dosla kuci... Mislila veceras zurka, a ono pobrkala loncice... zurka sledeceg petka... ebiga...

No, no... ubile nas dve bocicu vinca... hik... :wink: Umirem gladna ... citam vas sutra....

Pussa, kiss....
Korisnikov avatar
tanja68
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 18, 2008 5:05 pm

Post od tanja68 »

HAHAHA Nismo se odmah zenili :wink: nego smo se duuugo zabavljali skoro 5 god. a tada smo kao pazili da nesto ne napravimo kad ono sve ovako ispade. :cry: , ali bice valjda nesto.
Mini
Aktivan član
Aktivan član

Post od Mini »

tako znaci 10-12 pr4osek... a sta bi pre braka? Neko zabavljanje itd... niste se valda odmah zenili?
Ovo za konzerve.... :wink: :wink:

hvala na info.... Sad mi malo lakse... Znaci fora je u kvalitetu a ne kvantitetu... Bice onaj moj bosanski deo polako to razlaze na sitne faktore i pocinje da kapira.... :lol:

Danas lagani mamurluk.... Ne znam sta mi je ....ne mogu da handle 2 case vina a da me ne udari u glavu... Svasta....

Nice sunshine... pa odoh u setnju....
nina68
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Okt 11, 2008 4:17 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od nina68 »

Ja sam najgora, treca godina braka, tri godine na tretmanima. Doktorima nista nije jasno, kako smo znali da smo problematicni i sl. Ja na zalost znala, iz prve verzije braka, kod mm se otkrio problem tek samnom. Uf, trebalo je puno hrabrosti pa posle par meseci objasniti dragom sve moje potencijalne probleme i probleme godina, cekanja...
Vencali smo se u sred tretmana za insemenaciju, u podne vencanje, po podne pumpanje(uzaludno, to tad nisam znala)...bas mi se cinilo romanticnim.
Opremila se vinom, pivom, uvazavam sve savete,...danas mi roknuse prvih sest menopura, mnogo li je...
Sto se spremanja tice, to mu valjda dodje kao pravljenje gnezda...ne mogu da se skrasim.
Lily-an
Aktivan član
Aktivan član

Post od Lily-an »

nina68 napisao: Sto se spremanja tice, to mu valjda dodje kao pravljenje gnezda...
:P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P

....ja bih mogla da se skrasim...ali, sve strepim da slučajno ne budem nespremna...

Jednostavno, kao da znam, .....iznutra mi nešto govori.... da će uspeti.......samo treba da odem ...provedem to vreme.... tamo...i da se vratim.

Tako bih mogla da definišem kako se osećam.
Mini
Aktivan član
Aktivan član

Post od Mini »

Uh Nina --- jeste vas dvoje bar imali neku uvertiru... kao godinu dve pre vencanja i pre inseminacija.... Moram reci da mora da ste prilicno jaki da se borite sa svim tako rano...

Cuvaj se ... navijam za uspeh...
nabla
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Mar 02, 2007 3:16 am

Post od nabla »

Lily-an napisao: samo treba da odem ...provedem to vreme.... tamo...i da se vratim TRUDNA
Mini, mi smo 5,5 god u braku, pre toga 2 god ziveli u divljem braku, a trudnocom se bakcemo poslednje 2,5 godine.
E koji nik... necu da ti kazem... akko pazljivije citas provalices anyway..
ja znaaam, ja znaaam :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
-ja'75,
-2 rana spontana
-max fsh 15; MTHFR heterozigot; 46,xx,17ps+ (mozaicizam broja kopija p53 gena), sve ostalo OK
-1 prirodni ICSI (Jevremova), beta=0
-1 IUI (Ivanovici), no results
-1 stim. IVF (Ivanovici), beta=0
nina68
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Okt 11, 2008 4:17 pm

Post od nina68 »

Imali, imali,putovali, uzivali...ali taj najopusteniji period nismo pravili bebu. Ja sam dramila od samog pocetka, tako da smo posle sest meseci pokusavanja vec dospeli kod lekara. Nekako, vencanje je jedno, zelja da zaista ostanes sa tom osobom do kraja i da to zapecatis, nikad nisam mislila da to treba da bude uslovljeno imanjem ili nemanjem dece. Najlepse je kad se sve lepo zaokruzi, ali znate sve, toliki su brakovi i sa decom propali.
Lily, ma naravno da ocekujes da ce uspeti i sto si sigurnija u to verovatno su ti i sanse vece. Bas verujem u tebe. A ipak i daju veci procenat uspesnosti nego obicne vantelesne.
Lily-an
Aktivan član
Aktivan član

Post od Lily-an »

...Ako je neko slučajno pomislio da je drami kraj :wink: , e, prevario se,....upravo stigao mail od dr....
ne znam šta bih rekla,...Toliko spominjana PGD metoda....minus 2200€???

1. Ivana, ako sam dobro razumela, nisi išla na amniocintezu, zar ne?
2. Mini, kako komentarišeš ovo?Evo, šta dr napriča u današnjem mailu...kakav bi bio tvoj konačni odgovor?

2. I can not say if the second news is good or bad, just take it to your knowledge and inform us about your decision.
In the last half a year the attitude towards PGD has changed drammatically. Many reports have presented the data that PGD has high hyperdiagnostic tendency, discourages good embryos due to mosaicismus and selfimprovement. It looks like day 5 selection on morphology basis has the same chances as PGD. This data is very persuading. I find sensible to do the procedure withput PGD. We will be able to talk about this as you come, but for now we will send you an invoice for 6450 Euro only.

Najlepše je ovo
[/b]only 6450€ :wink: :roll:
Odgovori