Donacija jajnih celija/ povisen FSH/ smanjenja rezerva jaja

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
black magic woman
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Maj 07, 2006 2:59 pm

Post od black magic woman »

Pozdrav devojke, nema me da se javim,ali vas redovno pratim.

Lily,jos malo....naravno da ces se vratiti trudna.Rekoh ti ja da se osecam kao baba Vanga,sve predskazujem,pa tako kod tebe,moje vibracije govore,svi moguci izvori,cak i kugla pokazuju bebce,a mozda i dva :lol:

Vreme,zao mi je sto ti predlažu donaciju.kada su meni rekli još davno,nikako nisam prvo to prihvatala i tako su prolazile godine sve se nadajuć ( još uvek se nadam) da će se desiti čudo i da ću dobiti svoje dete.Ali sam onda počela drugačije da razmišljam i u tome vidim šansu da i ja postanem majka.

Ja sam radila donaciju sa poznatim donatorom kod Radunovića u BIS Intermedikusu,ako ti bude trebala adresa aći ću je.Moje iskustvo nije bilo pozitivno,jer na mene nisu ni obratili pažnju,gotovo da sam sve morala sama da tražim,preglede,briseve,uz.Nisam mogla da verujem,jer je svakako jedan od bitnih uslova za uspeh i pripremljenost primaoca,endometrijuma,da li nemas nekih bakterija,virusa...

Znam da samo on radi (ili je bar tada pre tri godine radio) sa poznatim donatorom kod nas u Srbiji.

Nemoj da te obeshrabri moje iskustvo,idi sama,porazgovaraj i stvori sama sliku.Ono sto je mene odvratilo od njih je i to sto oni nemaju zamrzivač,tako da ako ti donatorka stvori više embriona moraju svi biti iskorišteni u tom postupku.Meni su vratili šest!!! Time se i mogućnost ponovnog pokušaja( pitanje je da li bi donator ponovo prolazio kroz ceo proces ) smanjuje.
Lily-an
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Mar 21, 2008 11:25 pm

Post od Lily-an »

..A, ja ću sa pgd-a da pređem na bakterije.
Pre 15 dana cerv. i vag. sterilni.Ništa, sem candide, koja nije opasna za et!
Uzmem lomexin vag, koje navodno slove za odlične protiv gljivica, i to dva kom,Po preporuci lekara.
Sada, ponovljeni, kontrolni bris-u vagin. brisu bakterija proteus mirabilis!Bilo je svakvih bakterija, ova prvi put!
Nije data koncentracija iste.Inače, u cerv. brisu nema bakterija!
Kopajući po netu, našla da spada u red gram negativnih, da je vrlo pokretljiva, da može biti opasno ako dospe do bubrega.Da može biti uzročnik spontanog.
Da je prilično rezistentna na antibiotike.na antibigramu stoji preporuka, pored drugih antibotika: Amoksicilin+inhibin.b laktamaze!
U samom uputsvtu ovog antib. piše da ne reaguje na ovu bakteriju ukoliko je ideal negativna?!
Na Rodi nađem da su je izlečili samo intravenoznim antibiotikom-Fortum.
Dalje, da ne preživljava pri jakim dozama C vitamina, savetuju kapsule brusnice, kao dodatak... Posledica pada imuniteta!Uglavnom, bakterija se leči najmanje 14 dana do 6 meseci!I pored svih mogućih pojačivača, velikih količina tečnosti, pojavljuje se ni odkuda ova bakterija, a ja nemam vremena za kontrolne briseve...Još samo jedna tableta CP i sledi ciklus, poslednji pre transfera.
Dođe mi da odem u treću laboratoriju, da proverim...Jer,kod mog gin nije bilo ni kandide, ni epital. ćelija..a ovde imam sve u paketu, zaključno sa leukocitima i laktobacilima!?
Koliko je to od uticaja, u ovom času, nemam pojma,osim što su mi tražili bakteriološki !!!Znači, sigurno jeste..
Tako da sada padam sa "hiperdijagnostike zvane pgd" na proteus mirabili, za koju prvi put čuh!
Vreme,
mislim da je prvi korak da ti ordinirajući gin. / sadašnji ili neki drugi/ zvanično dijagnostifikuje -donaciju!Posle sve kako su radile BMW i Anibla.
Ependorfice,
koliko se sećam, regularan život spermatozoida bi trebao biti 24časa...
Lily-an
Aktivan član
Aktivan član

Post od Lily-an »

..A, ja ću sa pgd-a da pređem na bakterije.
Pre 15 dana cerv. i vag. sterilni.Ništa, sem candide, koja nije opasna za et!
Uzmem lomexin vag, koje navodno slove za odlične protiv gljivica, i to dva kom,Po preporuci lekara.
Sada, ponovljeni, kontrolni bris-u vagin. brisu bakterija proteus mirabilis!Bilo je svakvih bakterija, ova prvi put!
Nije data koncentracija iste.Inače, u cerv. brisu nema bakterija!
Kopajući po netu, našla da spada u red gram negativnih, da je vrlo pokretljiva, da može biti opasno ako dospe do bubrega.Da može biti uzročnik spontanog.
Da je prilično rezistentna na antibiotike.na antibigramu stoji preporuka, pored drugih antibotika: Amoksicilin+inhibin.b laktamaze!
U samom uputsvtu ovog antib. piše da ne reaguje na ovu bakteriju ukoliko je ideal negativna?!
Na Rodi nađem da su je izlečili samo intravenoznim antibiotikom-Fortum.
Dalje, da ne preživljava pri jakim dozama C vitamina, savetuju kapsule brusnice, kao dodatak... Posledica pada imuniteta!Uglavnom, bakterija se leči najmanje 14 dana do 6 meseci!I pored svih mogućih pojačivača, velikih količina tečnosti, pojavljuje se ni odkuda ova bakterija, a ja nemam vremena za kontrolne briseve...Još samo jedna tableta CP i sledi ciklus, poslednji pre transfera.
Dođe mi da odem u treću laboratoriju, da proverim...Jer,kod mog gin nije bilo ni kandide, ni epital. ćelija..a ovde imam sve u paketu, zaključno sa leukocitima i laktobacilima!?
Koliko je to od uticaja, u ovom času, nemam pojma,osim što su mi tražili bakteriološki !!!Znači, sigurno jeste..
Tako da sada padam sa "hiperdijagnostike zvane pgd" na proteus mirabili, za koju prvi put čuh!
Vreme,
mislim da je prvi korak da ti ordinirajući gin. / sadašnji ili neki drugi/ zvanično dijagnostifikuje -donaciju!Posle sve kako su radile BMW i Anibla.
Ependorfice,
koliko se sećam, regularan život spermatozoida bi trebao biti 24časa...
Lily-an
Aktivan član
Aktivan član

Post od Lily-an »

BMW,
sada te vidoh, a i ovo ode 2 puta...

Šta kugla kaže za P.Mirabili? :roll: :evil: :wink:
ja ne želim da provodim više vremena pored kompa,završeno je valjda sa pretraživanjima,...i malo me umara ovo...danas jedno, sutradan izmenjene okolnosti za 180 stepeni..Meni je to igranje po nervima...
Lily-an
Aktivan član
Aktivan član

Post od Lily-an »

Dr iz Rusije pita da li su mi napisali količinu-koncentraciju???Ali nisu!!
A tek sam na netu videla da se izražava u količini....
hiljadama...milionima čega već...

Otišla sam da se isfeniram!
Korisnikov avatar
dr bokica
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Jul 08, 2008 6:19 pm

Post od dr bokica »

Lilly, ja sam pred laparoskopiju imala tu bakteriju, plus enetrococus u vaginalnom brisu i jos neku ne mogu da se setim koju.
Sve u svemu nisu mi pravili problem oko toga.
Takodje u KBC Zvazdara mi nisu izrazili kolicinski.
To je crevna bakterija kao i eneterococus pa lako dodje gde ne treba
Dr Radoncic je pisao o Enterococusu, a to je sve slicno, i kaze da se kada je u manjim kolicinama ne leci, pomaze brusnica ili neko lokalno sredstvo za ispiranje
Jesi li radila u Pasteru, pa oni ne izrazavaju kolicinski?
Ja se spremam da odem kod njih da povadim opet sve briseve.
Korisnikov avatar
dr bokica
Aktivan član
Aktivan član

Post od dr bokica »

Eventualno probaj Palisept, sadzi karvakrol i timol, antisepticki sastojci origana, dakle potpuno biljni preparat, a resava i kandidu. Proizvodi Institut Josof Pancic i ima u svim apotekama.

Dejstvo:
PALISEPT je uroantiseptik biljnog porekla, sa izrazitim antimikrobnim delovanjem na sledeće sojeve mikroorganizama: Streptococcus faecalis, Mikrococcus flavus, Staphylococcus aureus ATCC 6538, Sarcina lutea, Brucella bronchiseptica, Bacillus pumilus, Escherichia coli-95, E-coli-P, Proteus sp. Bacillus subtilis 8236, Staphylococcus aureus ham. 2050, Saccharomyces cerevisiae kao i na gljivicu Candida albicans.
Navedeno antimikrobno delovanje, na navedene gram "+" i gram "-" mikroorganizme kao i na pomenutu vrstu gljivica izvršeno je u ZAVODU ZA FARMACIJU SR SRBIJE u Beogradu (Predmet br. 93.663). Palisept je indikovan kod svih infekcija urogenitalnog trakta izazvanog gore navedenim mikroorganizmima.
Lily-an
Aktivan član
Aktivan član

Post od Lily-an »

Poslala sam dr. antibiogram sa sterilnim antibioticima, koji su navedeni u nalazu.
Ona mi odgovorila da idem sa udarnim dozama C vitamina i Acedofilusa, da ne koristim ništa od antibiotika!
U ponovljenom mailu sam joj navela da sam između dva bakteriološka nalaza bila kod dr, da je on našao II grupu sekreta, da nije video uopšte pločasti epitel, a ovoga svega + draga :x P.Mirabili stoje u nalazu Konzilijuma!
Na Hrvatskim sajtovima, žene su izražavale precizne neke brojke ove bakterije, od 90.000 000 do 5 miliona....to nisam ni znala, dok nisam krenula da kopam i dok me nije i ona to pitala...a ne piše" ni u malom ,ni u velikom broju"
_Takođe sam našla da je PM gadan mutant i to u izvesnu bakteriju na K...i to sve posle antibiotika...
Ništa mi ne preostaje, već da je poslušam, ...A ovaj Acedofilus košta ko sv. Petra kajgana...
Vitamin C od 1000...isto...
Pitaću i za ovaj preparat JP, u apoteci, da, i brusnica je ok...Ali ja je grickam često u toku dana...pa, jel, Mirelica se zalepila za mene!!Ipak!
Ovakvo "predoziranje" ne može da šteti....I obzirom na stav Obgyn da kod nas udarnički daju vaginalete i antibiotike.....nek ide sa ovom alternativom...Pa, kako god............................................

Inače, pgd je otpao.Javila clinici.Ne mogu da ostavljam " da još razmatram" nakon njenog "nagovaranja" ....dosta više!Opet, nisam ja prouzrokovala tu priču, već ona...Mm nema baš sjajan spermogram, ali valjda će naći bar 5 komada, ....kako treba....

Biće kako će biti....

Stvarno da mi je da odem iz ovih stopa..i da završimo...Mogu sada, isfenirana
:wink:
Korisnikov avatar
dr bokica
Aktivan član
Aktivan član

Post od dr bokica »

Acedofilus, jeli ti to ona dobra bakterija ili nesto slicno sto je ima u jogurtu?
Kakav je to preparat kada je toliko skup?
A jel mora taj vitamin C od 1000, ili moze onaj najobicniji 2 puta po 500 sto kosta 20 dinara. U cemu je razlika?
Mini
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Avg 27, 2007 5:07 pm

Post od Mini »

Lili - imam osecam da si prosto groznicava od aktivnosti... Polako, polako samo....

Evo dosla s posla... Totalno sam smorena.... sto od skole sto od MM ..On igra neke igre... vruce hladno, a u principu nece nista da promeni, nece da ide nigde, apeluje na moju savest....Nece da ide na counselling da pomogne i sebi i meni da se izvuce iz rupe...Kaze ja sam sad u commanding poziciji pa eto mogu da radim sta hocu...Sta ja da vise radim s njim? Skroz sam siznula. :evil: :o
Lily-an
Aktivan član
Aktivan član

Post od Lily-an »

A jel mora taj vitamin C od 1000, ili moze onaj najobicniji 2 puta po 500 sto kosta 20 dinara. U cemu je razlika?
Eh, nisam je pitala zašto.. :wink: laički, onako, predpostavka je da se ovi "običnjaci" izbacuju kroz urin, permanentno, dok ova over doza se kontinuirano oslobađa u toku 24 sata, tako se održava koncentracija u organizmu.

A ovaj Acedofilus košta 2800,oo dinara!
Spominjala sam ga Rolnici ili Ependorfici....jednom, ali skroz zaboravila na njega.... :o

bio mi je delotvoran , posle višegodišnjeg lečenja bakterija, tek sa njim sam postigla sterlnu floru, kada mi je bio aktuelan HSG...
Lili - imam osecam da si prosto groznicava od aktivnosti... Polako, polako samo....
Pa, u pravu si....Danas sam poslala 2 maila dr, a ona meni 3, a za to vreme mi je pisala devojka iz sekretarijata..zbog plaćanja...A, malopre se javljao i K....
Da dam ovoj devojci njegov broj, da ga zove, te da šalju fakturu...a ja čitav dan njoj kako će je zvati Mr. K....Ma, nek ide.. u KKKK :wink:
I da, kaže, jer je postao mutav u poslednja 2 meseca, da novi G želi da nas upozna, da se ne sekiramo...imam dobar feeling za tog novog G...hmm...jedno je sigurno: "neće manje od onog predhodnog."...Samo ako K negde ne zahebava.....i ne vata neke "krivine"...
Iznad svega želim da se ne dešava ništa, sem spremanja , peglanja, jer ja u tome uživam...Ali, ne ide sve , uvek, evo sada mi se odlaže odlazak kod drugarice na kliniku, umesto planiranog datuma, jer je iskrslo nešto drugo...
Ovo je sve vrlo aktuelno, vruće, ipak, sa jednakom pažnjom moram da se bavim i drugim ne baš prijatnim obavezama....Sve nade polažem u donaciju, ali život će ići dalje, i ako bude uspešna i ako .......8) ... 8) 8) 8)

Mini, ja ti ništa sada pametno nemam reći, a već jesam, kao i drugi...Mogu samo da pitam, pa, jel ti voliš svog muža???Ne muči ni ti sebe...
ja ovog mog nikada više, mi kada god smo na mukama, gorkim i slatkim, mi se tada najviše razumemo, a kada nam je stanje"redovno"..udaljimo se ...povremeno!
Nadam se da si me razumela...
Lily-an
Aktivan član
Aktivan član

Post od Lily-an »

...samo da dodam u vezi ove bakterije....i vit c...tražeći danas..nailazila sam na forume sa ijekavicom..Hrvatski Bosanksi..tamo odgovaraju dr....na pitanja, pa i povodom ove bakterije.Stav tih docova je da Mirabela/ kako beše/ ne "trpi" vitamin C...valjda u tom kontekstu i C vitamin sa svojom kiselošću....
laka noć!
nabla
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Mar 02, 2007 3:16 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od nabla »

Lily-an napisao: Inače, pgd je otpao.Javila clinici.Ne mogu da ostavljam " da još razmatram" nakon njenog "nagovaranja" ....dosta više!
:o
Ja ipak ocekivala da ces odluciti suprotno :D Bas si nepredvidiva 8)

Vremejezabebe, ajde podseti nas, osim klomifenskog pokusaja, jel si imala jos koji pokusaj IVF-a? Koliko se secam ti si dogurala do punkcije samo na klomifenu, zar ne? Ja ne bih tvrdila da ti pravis prazne folikule samo na osnovu tog pokusaja. Znam da je ovo iscrpljujuca borba, ali ti jos nisi pokusala druge opcije stimulacije pre donacije.
Mozda je ovo vreme da razmislis i o second opinion. Posto je Vujovicka ukljucena i u pricu donacije, mozda ne bi bilo zgoreg da odes kod nje na razgovor i da vidis sta bi ti ona predlozila za tvoje jc.

Inace, s poznatim donorom se radi i u Visegradskoj, a shvatila sam da za razliku od BIS Intermedikusa, oni imaju frizider- bar je tako pricala predsednica etickog komiteta pre mesec dana na TV Avala.
-ja'75,
-2 rana spontana
-max fsh 15; MTHFR heterozigot; 46,xx,17ps+ (mozaicizam broja kopija p53 gena), sve ostalo OK
-1 prirodni ICSI (Jevremova), beta=0
-1 IUI (Ivanovici), no results
-1 stim. IVF (Ivanovici), beta=0
Mini
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Avg 27, 2007 5:07 pm

Post od Mini »

Vreme - slazem se s nablom... Mislim da klomifen nije merodavan
... Defo second opinion, pa mozda da probas bar jedan ivf da vidis kako je inace ces uvek imati what if varijante...

Jesicca dobrodosla na forum.... STavi potpis da vidimo sta se desava s tobom...

Lilika - polako se primice vreme a time i groznicave aktivnosti...
Pa eto donela si i odluku po pitanju PGD....Najvaznije je da si ti s odlukom happy... Kakav je spermogram tm sad?

Lili - uspeces ti ... videces... Imam dobar feeling!
Mini, ja ti ništa sada pametno nemam reći, a već jesam, kao i drugi...Mogu samo da pitam, pa, jel ti voliš svog muža???Ne muči ni ti sebe...
ja ovog mog nikada više, mi kada god smo na mukama, gorkim i slatkim, mi se tada najviše razumemo, a kada nam je stanje"redovno"..udaljimo se ...povremeno!
Nadam se da si me razumela...
Nisam te razumela... Bosanska krvca secas se? Ako nekog volis ne znaci da je njihovo ponasanje prihvatljivo. Isto tako ako on mene voli sigurno bi mu moje potrebe da imam dete bile vazne i sve bi se nekako sredilo... Ali stvari, bojim se, nisu tako jednostavne...

Super sto se vas dvoje slazete ... Meni bi bas trebalo da me neko podrzi kad je gusto... Al ic od toga... No necu da vas tusim sa mojom problematikom vise... Ja to ponekad sound off kad mi se nakupi too much!

On a good note danas me pitali u skoli jel bi bila zainteresovana da ostanem... SAd moram da vidim da li je u pitanju produzenje ugovora il nesto za stalnol... Bar nesto da se pomera... Bilo bi super usred ove krize a i boost je za samopouzdanje da sam nekog uspela da impresioniram u ovom mom komatoznom stanju....

Inace dolazim u Srbiju od 7 - 16 Apr. pa ako je neko raspolozen za kaficu... tu sam,... to jest stizem...

Ajd bok...

Nema Riki opet?

Rikiiiiiiiiiiiiii javi se....
Gala06
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Sep 02, 2008 11:59 pm

Post od Gala06 »

Koliko ja znam Vreme je u oktobru bila stimulisana menopurom!
Odgovori