Donacija jajnih celija/ povisen FSH/ smanjenja rezerva jaja

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
nabla
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Mar 02, 2007 3:16 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od nabla »

nina68 napisao: Nije mi jasno kako moze da se popravi kvalitet jc koje su u mom telu vec 40 godina. ...
Tebe je VV propisno instruirao :roll:
Nisu sve celije slabije kvalitete. Poenta je dobiti vise celija da se moze odabrati ona koja ima najvise potencijala.
Kvalitet jc moze da zavisi i od vrste stimulacije. Finalno sazrevanje jc se odigrava u toku LH skoka, odnosno kad dobijes pregnil. Nekad se desi da se bas u tom periodu celijua ne podeli kako treba.

A ova slutnja....svidja mi se :lol:

Lily, sta spominjes Nablonju, mislis on je zasluzan za moje dizanje ili...ga spominjes u nekom drugom kontekstu?

E, samo da znate...sledeci put kad bude frka za neke lekove kojih nema kod nas...moja nana ima dobavljaca sa pijace :lol: Cika nabavlja lekove po zelji iz Madjarske- treba najaviti 2 nedelje unapred. Tako ona sebi nabavlja madjarski nitroglicerin jer jedino taj podnosi.
-ja'75,
-2 rana spontana
-max fsh 15; MTHFR heterozigot; 46,xx,17ps+ (mozaicizam broja kopija p53 gena), sve ostalo OK
-1 prirodni ICSI (Jevremova), beta=0
-1 IUI (Ivanovici), no results
-1 stim. IVF (Ivanovici), beta=0
Mini
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Avg 27, 2007 5:07 pm

Post od Mini »

Cao drustvo... Vidim sprema se opasna akcija ovde na forumu...
Ja imam lekova za ivf koji mislim jos uvek vaze... Provericu pa javim, ako nekom koristi...

Lili - sto bre ne kazes kad ides...

Nabla - kad tacno krece akcija....

Nina - proveri protokol kiwichick... vidi sta je radila za kvalitet jajca i protokol... Imaju slike koje prilicno argumentovano dokazuju da nesto moze da se poduzme...

Kristina - nadam se da si OK... Ne daj se....

Kod mene nista novo.... Teglim se :o :o

MM spava sad na sofi u dnevnoj sobi.... od kad sam trazila da se iseli.... Sinoc smo pricali.... jopet.... rasplakao se bio fest... Nekako dodje sve upside down... Treba valjda ja da placem, jel ja ne mogu da imam decu...

Tesko je i meni, ali sta vredi da placem... :roll: . Sve naopako kod nas... Uglavnom nekako ispade da ja njega tesila jer mi ga bilo zao... Te ono, moras da jedes, moras da se skoncentrises na pozitivno, 'count your blessings'... da malo ides na neke vezbe itd... Bas sam se smorila...

Nesto ga dodjem ko besplatan terapeut, a uz to jos cistim, kuvam i idem na posao... Niko mene ne servisira ni bukvalno ni metaforicki... :roll: :wink: Naravno ako ga u takvom stanju jurim na polje onda ispadam neka nasty babaroga... Ali morace bogme da se resi uskoro, jer ne mogu ja ovako vecno....
Moram obuzdati svoje spasilacke nagone... Eto rasprica se ja....
black magic woman
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Maj 07, 2006 2:59 pm

Post od black magic woman »

evo konacno jednog teksta na srpskom o amh hormonu

http://www.yumama.com/index.php?option= ... ectionid=4
Lily-an
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Mar 21, 2008 11:25 pm

Post od Lily-an »

Ava-Petarklinika u Sankt Peterburgu,još uvek ne znam baš tačan datum polaskaali. stvarno!OH, bold nisam isključila........
Ove opcije funkcionišu, ali ne i veličina fonta i color! :x I, kako ću sada bez boje???
Lily-an
Aktivan član
Aktivan član

Post od Lily-an »

Lily-an napisao:Ava-Petarklinika u Sankt Peterburgu,još uvek ne znam baš tačan datum polaskaali. stvarno!OH, bold nisam isključila........
Ove opcije funkcionišu, ali ne i veličina fonta i color! :x I, kako ću sada bez boje???
Oprostite, ali ne znam gde bih isprobala, sem na forumu gde mi ne funkcionišu opcije, za promenu fonta!!!
ANIBLA
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Nov 06, 2008 2:28 pm

Post od ANIBLA »

Lily, don't worry(be happy), mi cemo da zamislimo boje,samo kazi koje :D !
Vidim, ima nas dosta koje smo trenutno u "proceduri" kod Vujovicke! To je super, razmenicemo iskustva! I meni je spominjala pljuvacku i genske analize.Nesto mi samo nije jasno, ako se recimo utvrdi da je uzrok POF-a genetske prirode (moze biti i imunoloske ako sam dobro shvatila) da li u tom slucaju mogucnost izlecenja zavisi od duzine trajanja POF-a ili je taj faktor nebitan?Ja sam dugo u "problemu" te nisam bas optimista! Ali je to sigurno dobra vest za one u predmenopauzi i za one sa kratkotrajnim POF-om.Pre 15 godina, kada mi je konstat.sec.amenoreja, primala sam razne terapije za snizavanje FSH (estradiol ampule u komb.sa metrodinom, klomifenom,utrogestanom; bacila sam,nazalost, te protokole). FSH se jeste smanjio(uz pomoc lekova) ali prirodni ciklus nikada vise nije uspostavljen; secam se da je dr. na UV-u video poprilican folikul sto mu se "nije uklapalo" u izmerenu vrednost FSH(oko 47). Ocigledno su to bili "poslednji trzaji" mojih jajnika! Posle 2-3 godine pokusano je sa stimulacijom ovulacije(Pergonal) but nishta od toga! Eto,to je moja tuzna pricha... :cry:
Mini, i ja sam imala slicnu situaciju u zivotu(ne sa sadasnjim muzem).Pouka koju sam izvukla iz tog iskustva jeste da je ljubav prava samo ako je bezuslovna i ako je sama sebi svrha.Sve drugo su samo truli kompromisi.Mislim da je za tebe najvaznije da sto pre resis agoniju;treba stedeti mentalnu snagu za neko buduce vreme. Pozdrav svima.
black magic woman
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Maj 07, 2006 2:59 pm

Post od black magic woman »

Pozdrav devojke.

Sto se tice ispitivanja pljuvacke, meni je Vujovićka to objasnila kao mogućnost da se sazna da li je nas problem genetske prirode ili rezultat neke autoimune bolesti.Ukoliko bi se utvrdilo da je genetske prirode, a znamo da medicina jako brzo napreduje, u buducnosti (nadajmo se za nase dobro skoroj), bice moguće takve greške otklanjati,jer će se znati na komje hromozomu greška nastala.Setite se samo da je ljudski genom dešifrovan 2000-te.Zneci ne tako davno,pa korišćenje matičnih ćelija u lečenju pojedinih bolesti....To svakako daje nadu za nas sa genetskom greskom.

Anibla,dokle si ti stigla.Da li si uradila sve one tražene analize.Kakvi su rezultati.Kako si uspela da zakazeš kod Vujovićke,ti reče jednom prolikom da je ona za tebe nedostižna.
lisy
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Maj 23, 2008 10:01 pm

Post od lisy »

Pozdrav,
o terapiji koju BMW spominje (maticne stanice),naravno kad bi se odobrilo za mnoge bolesti bio bi kraj.Jasno je koliko pomaze, ali to je bazna terapija sto znaci da se mora provesti kroz duze vrijeme i jako puno kosta.Ne govorim na pamet jer moja mama je zapocela s tim prije tri godine,njoj to snosi osiguranje i tjedno kosta 600 eura.Ja se isto duboko nadam da ce nekad nesto biti bolje,mada bi moglo i sada kad bi dr. bili malo vise angazirani i ne drzali samo onog sto pise negdje u staroj literaturi,nego poslusali npr. nas ovdje :lol: (sad stvarno lupam).Nisam napomenula da moja mama ne zivi na nasim prostorima, pa mislim da mozemo pretpostaviti koliko smo daleko od toga, ona je imala jako puno testiranja i prosla je puno procedure dok joj je odobrena terapija.
Lily-an
Aktivan član
Aktivan član

Post od Lily-an »

Lily, sta spominjes Nablonju, mislis on je zasluzan za moje dizanje ili...ga spominjes u nekom drugom kontekstu?
Nisam ga spomenula u kontekstu "tvog dizanja" :wink: :lol: , ali, draga, , ako si tako ti shvatila i prvo pomislila, hmmm...onda, baš lepo :P...ja mislila na onu priču o monitoru..ekranu...

....Moje iskustvo je vrlo slično, tj. isotvetno...kao i Aniblino..u pokušaju da se spasi fsh..koji je padao, nikada dovoljno...i nikada nije dolazilo do spontanog ciklusa...bez upotrebe CP...sve je bitno, za uspešan tretman...ali kvalitet jc..je valjda najbitniji!ova moja, eto, imala već dve uspešne donacije, pa plus dvoje dece...kuc-kuc...
Lili - sto bre ne kazes kad ides...
ne znam tačno kada krećemo...da ne kažem da se po malo i oko toga nerviruckam...trudim se da ignorišem tu činjenicu..iako mi je neophodno i zbog posla i svega...još...
Ono što vam sigurno mogu reći : Zakazano: 8.aprila...u 12h!Ne bi trebalo ništa tada da radimo, i uopšte se pitam zašto dolazak..tako tek...No, ona je napomenula da se može računati +- par dana...
Definitivno smo tamo do 17-18 aprila....Napisala da bi mogli putovati nazad 17 aprila, ali je dodala "or later"

2.aprila radim poslednji UZ i to joj šaljem mail-om..navela baš: samo debljinu!Iako ćemo za koji dan već biti tamo....Inače, drugi april mu dođe 12.dan ciklusa...
Eto,. devojke, ...to je to...
ja ću se povući...malo, ali sada za ozbiljno...pa se pišemo ...kada iznavatam ove rezultate...jer sam ušla u rok, za traženu važnost istih...
I, na kraju,onako počela neka laka tremica... .... :roll: :lol:
a, imam i toliko drugih nekih sitnica da obavim...spopalo me či
šćenje kuće...kao da od toga zavisi sve...bezveze...ali, sve ko velim...a šta ako ne budem mogla kasnije....
Klopam povrće...samo tako...Čokoladu nisam okusila danima....niti ću...Čak mislim da sam i smršala ..u odnosu na dodatih 4 kg!U međuvremenu!
Sledeći put pišem o onoj intuiciji..koju smo više puta spominjale..i neobičnim koencidencijama...
Bila je u subotu , oko ponoći, veoma neobična emisija na Avali..Opra show...tema: "ciljana vizija"...baš i kada smo pričale o ovim našim kolegama i njihovim akcijama da nas " nezamenljive" :wink: eto...zamene...
Ćaos, drage moje!
Ivana, često pomislim na tebe...
Ajd, pričajte i bez mene...lepo vam ide :wink: :roll:
ps. Lisy, jel se to meni učini ili ti nekog savetova da pohita?Ne moraš ni ti na prvi avion, ali daj sebi neki rok, evo ja sam ordinarni primer...odugovlačenja...ako krenemo od 2006.godine....prvi mail za donaciju poslala decembra 2007....Koji je danas datum??
Nina, samo hrabro!
Kristina, ma uživaj u Dubaji...hmmm...
Tanja, ja bih ipak dodala malo estradiola...
e, nekog ću izostaviti...ali, sve vas držim u glavi....Čujemo se... :P
marriprug
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jan 22, 2008 2:06 pm

Post od marriprug »

Cao svima, ja sam nova medju vama, ali muci me slican problem. :oops:
Inace sam Gordane Ivanovic pacijent.
Ukratko, moja prica je ovakva. Krenuli smo u pricu VTO od septembra prosle godine kod Goce. Imam veoma kratke cikluse na 23, 24 dana. Pracenjem nekoliko ciklusa kod Goce, ustanovljava da mi se na samom pocetku (2-3 dan) javljaju ciste, estradiol visok (130, 230, 170, 90) i tako redom. Sem toga, ostalo je u redu. FSH na sve ove vrednosti E2 ostaje u rangu 5-6. Pijem microgynon vec 3 meseca. Doktorka kaze da ce meni ta sema najvise odgovarati bez Suprefacta, samo kontraceptivi i odmah 2. dana stimulacija.
Ovog meseca je trebalo da krenemo sa stimulacijom. Kad iznenadjenje: E2 dosta nizak 15, ali FSH je cak 16,5! Pitam doktorku kako to, ona kaze da je to i ocekivala, jer visok E2 vestacki snizava FSH i da je to pravo stanje mojih jajnika (slabija rezerva).
Moje pitanje je, da li je microgynon mogao da napravi zbrku i nerealno povisi ovako mnogo FSH, ili je stvarno to tako? Da li se nekom ovo desilo? Ja sam bas u soku, jer imam tek 31. godinu, cini mi se da je rano za menopauzu.
Inace, do pre samo godinu dana sam radila nekoiko puta E2 i FSH na moje prirodne cikluse, FSH je bio u proseku 7-9, a E2 40-70. Da li je moguce da se tako brzo sve promeni, ili je ovo naisao samo neki "blesav" ciklus?
I sta da radim, taman jedno sredim, drugo ne valja i sve tako u krug. :roll:
marriprug
Novi član
Novi član

Post od marriprug »

Cao svima, ja sam nova medju vama, ali muci me slican problem. :oops:
Inace sam Gordane Ivanovic pacijent.
Ukratko, moja prica je ovakva. Krenuli smo u pricu VTO od septembra prosle godine kod Goce. Imam veoma kratke cikluse na 23, 24 dana. Pracenjem nekoliko ciklusa kod Goce, ustanovljava da mi se na samom pocetku (2-3 dan) javljaju ciste, estradiol visok (130, 230, 170, 90) i tako redom. Sem toga, ostalo je u redu. FSH na sve ove vrednosti E2 ostaje u rangu 5-6. Pijem microgynon vec 3 meseca. Doktorka kaze da ce meni ta sema najvise odgovarati bez Suprefacta, samo kontraceptivi i odmah 2. dana stimulacija.
Ovog meseca je trebalo da krenemo sa stimulacijom. Kad iznenadjenje: E2 dosta nizak 15, ali FSH je cak 16,5! Pitam doktorku kako to, ona kaze da je to i ocekivala, jer visok E2 vestacki snizava FSH i da je to pravo stanje mojih jajnika (slabija rezerva).
Moje pitanje je, da li je microgynon mogao da napravi zbrku i nerealno povisi ovako mnogo FSH, ili je stvarno to tako? Da li se nekom ovo desilo? Ja sam bas u soku, jer imam tek 31. godinu, cini mi se da je rano za menopauzu.
Inace, do pre samo godinu dana sam radila nekoiko puta E2 i FSH na moje prirodne cikluse, FSH je bio u proseku 7-9, a E2 40-70. Da li je moguce da se tako brzo sve promeni, ili je ovo naisao samo neki "blesav" ciklus?
I sta da radim, taman jedno sredim, drugo ne valja i sve tako u krug. :roll:
kristina33
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Jun 26, 2008 10:14 am

Post od kristina33 »

marriprug isto mi se desilo u oktobru. FSH mi se vrteo oko 10, a u oktobru posle jedne ture kontraceptiva otisao je na 17. Ja sam isto Gocin pacijent i ona mi je tom prilikom rekla da se to desava od kontraceptiva mozda kod 1% zena i da sam ja u toj maleckoj skupini.
Sta reci bas sam posebna, uvek u manjini :roll:
marriprug
Novi član
Novi član

Post od marriprug »

Cao Kristina, meni to uopste nije pomenula. Kakva su tvoja dalja iskustva, da li se to desava samo kod microgynona, ili kod vecine kontraceptiva? Da li ti se posle smanjio FSH?
Izgleda da sam i ja u toj maloj skupini. Nekako ne mogu da verujem da mi sa 5 skoci na 16,5. Bas sam u bedaku.
Inace, hvala na odgovoru.
Ivana70
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Avg 18, 2006 11:29 am

Post od Ivana70 »

Nabla se opet oglasila i to sa konkretnim najavama za dalje :D samo tako
:wink:

Mini, nemoj mi samo reci da mu jos i peglas kosulje? :x A ume li tm nesto da skuva i pocisti ili sve pada na tebe? molim te Mini da sto pre promenis te lose navike i pustis maminog sincica da se sam "snalazi" i to sto on place, odnosno oplakuje samog sebe, ti od toga nemas a ma bas nista! E sad, ako krene nesto konkretno da predlaze, menja u ponasanju prema tebi, ulaze u vas odnos, pokazuje nesebicne emocije, to bi bilo ono pravo i za pohvalu.

Lily, mnogo se radujem zbog tvog odlaska, eto i to se priblizilo :D

Svim novim devojkama zelim dobrodoslicu i puno srece u borbi sa hormonima. Moje misljenje u vezi promenjene (lose ) slike fsh i estradiola nije tako optimisticno te bolje da nista ne komentarisem :wink:
Ivana70
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Avg 18, 2006 11:29 am

Post od Ivana70 »

Nabla se opet oglasila i to sa konkretnim najavama za dalje :D samo tako
:wink:

Mini, nemoj mi samo reci da mu jos i peglas kosulje? :x A ume li tm nesto da skuva i pocisti ili sve pada na tebe? molim te Mini da sto pre promenis te lose navike i pustis maminog sincica da se sam "snalazi" i to sto on place, odnosno oplakuje samog sebe, ti od toga nemas a ma bas nista! E sad, ako krene nesto konkretno da predlaze, menja u ponasanju prema tebi, ulaze u vas odnos, pokazuje nesebicne emocije, to bi bilo ono pravo i za pohvalu.

Lily, mnogo se radujem zbog tvog odlaska, eto i to se priblizilo :D

Svim novim devojkama zelim dobrodoslicu i puno srece u borbi sa hormonima. Moje misljenje u vezi promenjene (lose ) slike fsh i estradiola nije tako optimisticno te bolje da nista ne komentarisem :wink:
Odgovori