Donacija jajnih celija/ povisen FSH/ smanjenja rezerva jaja

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
black magic woman
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Maj 07, 2006 2:59 pm

Post od black magic woman »

Mislim da nam sad predstoji jedino izbor za mis, pa i prvu i drugu pratilju, a mozemo mi i da prosirimo i na cetvrtu i petu, jer mislim da bi bila ljuta borba.

Sta kazete zenske? :wink: :lol:
Korisnikov avatar
tanja68
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 18, 2008 5:05 pm

Post od tanja68 »

E sad sam se stvarno iskreno nasmejala. Kazu najzdraviji je taj smeh samoj sebi ali sta ces jesam najlepsa. Nego devojke htela sam da vas pitam nesto drugo. Totalno mi se poremetio ciklus posle fet-a. Dobila dam na 19 dana a obicno dobijam na 30. Prosli mesec sam prekinula terapiju i dva dana posle toga dobila . Ovog meseca opet dobijem 19. dan. Sta mislite da li je pametno da sutra radim hormone posto mi je 3. dan ili da cekam sledeci mesec da vidim sta ce biti a da do tada probam sa macinom travom. Do sada su mi hormoni bili ok pa ne znam da li smem da cekam sledeci mesec ili da odmah to vidim. Neznam jel se to nekome od vas desavalo?Mozda je ovo glupo pitanje ali ja stvarno vise ne znam sta da radim. Pozdrav od najveceg narcisa u familiji.
Korisnikov avatar
tanja68
Aktivan član
Aktivan član

Post od tanja68 »

Zaboravih da kazem moje godiste se vise ni auto ne registruje a kamoli da idem na izbor za mis.
nabla
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Mar 02, 2007 3:16 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od nabla »

E, al' ga izrežira Mini! hihihihihihi :lol: :lol: 8)

Svaka čast!

Ja jesam u startu "pukla" zbog gena, ali vise zbog netransmisije gena mojih predaka...jos pre par godina zamislila sam porodicnu knjigu "o bakama i dekama" gde bi svaka generacija unosila svoja secanja, svoje dogodovstine s njima i njihove savete, ponesto i o njihovom zivotu i njihovim karakternim osobinama, ali onako s distance od 2 generacije.... predgovor je gotov (hihihihihi) i tu je sve stalo. Tada, kad bih se setila tog plana, to me bas, bas rastuzivalo...jer eto moju liniju nece imati ko da nastavi...
No, da budem posve iskrena, u tim pocecima razmisljanja o donaciji bilo je i onog...dete nece imati moje ovo ili ono....ali, onog momenta kad sam stvarno prihvatila mogucnost donacije nije me vise mucilo pitanje sto dete nece povuci nesto na mene. Jednostavno zelim dete. Mozda ovako razmisljam sto jos uvek nisam u samom epicentru donacije, pa mogu da uzivam u luksuzu neopterecenosti performansama donatorke.

Tanja, nisam nesto upucena, al cini mi se da nema neke posebne pripreme za FET u smislu stimulacije, pa stoga mi se cini da poremecaj ciklusa ne bi trebalo da ima koren u tome. Negdasnja nabla bi ti savetovala da odmah odradis hormone, a ova sad je u ledjero fazonu. Mozda je neka od ostalih koka prisebnija :wink:
-ja'75,
-2 rana spontana
-max fsh 15; MTHFR heterozigot; 46,xx,17ps+ (mozaicizam broja kopija p53 gena), sve ostalo OK
-1 prirodni ICSI (Jevremova), beta=0
-1 IUI (Ivanovici), no results
-1 stim. IVF (Ivanovici), beta=0
nabla
Aktivan član
Aktivan član

Post od nabla »

Drage, najdraze moje...mozda neke od vas "znaju" Arkanu ako su surfale po drugim forumima, ali evo kopiram njenu vest sa Rode...TRUDNA JE :D :D

----------------------------

" Nisam mislila da napisem pricu. Napisala sam je na m&b forumu, jer tamo moderiram, ali nakon sto mi se javile neke cure odavde, a jos i kada sam se sjetila koliko jos cura se bori sa endometriozom, povisenim FSH, ranim klimakterijem, koliko je cura/parova koje su prosli vise od 5 godina da dodju do najvece zelje u zivotu, odlucila sam da malo modificiram pricu i da je objavim i na ovaj meni jako drag forum.
Ukratko trudna sam, nakon 5 godina borbe, nakon 2 spontana, 2 biokemijske, puno neuspjelih postupaka, nakon anovulatornih ciklusa, nakon ranog klimakterija dijagnosticiranog sa 28 godina, nakon endometriozom, koja je laparoskopski sredjena samo na 6 mjeseci, pa se onda opet pojavila, nakon puno neprospavanih noci, pogleda od kojih se cita samo tuga, nakon tisine u stanu koji djelimo ja i mm, nakon...
Prosli smo i obradu za posvojenje i bili na listi cekanja...
sve dok 30.11.2008 neki no name test, rano ujutro nije pokazao II, a sljedeceg dana je clear blue oznacio sa + da ispod mog kuca srce mog SF cuda, kako ga nazivam, jer su svi ljecnici meni rekli da ako ja prirodno zatrudnim bice to ravno znanstvenoj fantastici.
ovo je prica, sorry sto je duza.
nakon neuspjelog postupka u listopadu, odlucila sam da me nista vise ne zanima, vec da cu odmarati do puta u Beogradu na konzultacije za postupak kod prof.V.
Mm je bio na putu veci dio mjeseca, ja sam sedjela sama kuci, surfala na netu, radila neke svoje poslove i tjesila sam se da ce beba biti sa nama nakon postupka u Beogradu. Pomalo sam promjenivala nacin misljenja, radovala se suncu, setnjama, pricama koje sam citala, pokusala da promjenim svoj nacin vidjanja svjeta.
Doktorica mi je predlozila da uradimo folikulometriju, ali sam joj rekla da necu i da cu odmarati, jer sam se ranije emotivno slomila. Mm-u sam rekla da necu nista preuzimati vec da cu odmarati. Prosao je veci dio ciklusa, negdje oko 33 dana skuzim da nisam dobila, ali nista ne kazem. Mm opet na putu, prosao i moj rodjendan i zelje koje sam zazeljela pocela sam pomalo shvatati da je mozda to to. Bolio me strasno cir (kazu da je normalno zbog povisene razine hormona koje iritiraju zeludac) i mislila sam na napad cira. Onda nakon nekoliko dana kako imam strije na grudima primjetila sam da su mi potamnjele i bojala sam se da nisam se udevljala. Kupila test, ali sam ga cuvala.
30.11 bila je nedelja rano ujutro sam ustala i napravila test. Nisam nista mislila samo sam se molila da je pravilbno uradjen, za jednu minutu sam vidjela II crtice. Te osjecaje ne mogu opisati - drhtanje, smjeha, suza, suza, smjeha i drhtanja... uspjela sam tipkati mm-u sms i ostala sam na podu kupaone. To je bio moj dan. Ja i bebica, moje SF cudo, kako sam je nazvala. Jer poviseni FSh, rani klimakterij, endometrioza, anovulatorne cikluse nisu kandidat za prirodnu trudnocu. Nisam se bojala, ali sam se dogovorila sa bebom, da mora biti sve ok. Zaboravila sam proslost, poceo je novi dan, ja i nasa bebica.
Racunala sam koji je termin i uredno cekala 8tj. za pregled. nisam nikome rekla, jer zbog proslosti sam htela da to bude sigurna vijest. Zato se nadam da se necete naljutiti sto sam dugo krila od vas.
ipak su prosle 5 godine duge i mucne borbe za bebu, a ja vise nisam imala snage za nista drugo.
Dani su prolazili ljepo, promenjivalo se raspolozenje, grudi su me boljele, bujale, malo me jajnici rastezale, uspjela sam izljeciti i nekoliko zuba, dobila i suncani iscjedak, sve simptome kao po knjizi.
nisam mogla da vjezbam jogu, samo sam ujutro mogla maziti trbuh i pricati sa bebom.
mucnine su poceli od prvog dana, 24 sata non stop.
ne povracam, ali osjecam ih, evo i sada dok pisem.
23.12 smo otisli na prvi pregled...
srce koje kuca, moje suze i smjeh, nasmjesena doktorka koja kaze Nosi je sa srecom, predivna bebica, u idealnim uvijetima, mm koji me gleda kao da me prvi put vidi, ja koja ne znam sta da kazem...
nakon toga smo otisli kuci... nasi roditelji nisu znali kako odreagirati. dala sam im cestitke koje sam rucno izradila u bebicino ime, bilo je smjeha, suza, pazili me, kao...
meni je sve kao u snu...
danas smo 11tjedan + 2 dana, cekamo sljedeci pregled, i pomalo se bojimo dali je sve ok, ali kazu da je to normalno."

http://www.roda.hr/forum/viewtopic.php?t=72306&start=0

Nadam se da ce i kod nas biti jos SF cuda :D 8) :P
-ja'75,
-2 rana spontana
-max fsh 15; MTHFR heterozigot; 46,xx,17ps+ (mozaicizam broja kopija p53 gena), sve ostalo OK
Ivana70
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Avg 18, 2006 11:29 am

Post od Ivana70 »

Pozdrav svim missicama, ali i onima koje se tako ne osecaju !

Meni celog zivota govore kako sam lepa i zgodna, zene vise aludiraju na pamet.. Muz htteo da salje fotke u rubriku "moja zena moj sampion" ali odustali smo zbog lose konkurencije.
Ocekujem od donacije da mi deca budu jos lepsa od mene. ako bude zensko da bude po mogucstvu manekenka iz Milana
Mini
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Avg 27, 2007 5:07 pm

Post od Mini »

TAko samo Ivana... Salutiram.... :D :lol: :D to je spirit girl.... :wink: :lol: :D
Lily-an
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Mar 21, 2008 11:25 pm

Post od Lily-an »

lisy napisao:MALA ,ALI SLATKA.Tako meni kazu :lol: :lol:
Da pripomognem Mini....

Danas odlazim na spremanje slave, Sv.Jovana/(Kikice :P )....pa, eto, neće me biti koji dan...a sada nemam vremena da dajem komentar ...Osim što sam vrištala od smeha jutros čitajući!

No, u međuvremenu ću za sebe rezervisati jednu lenticu missice, ali, kao što sam rekla,uvek tražim još, ...više....
Zato, sebi dodeljujem i :
1. mis fotogeničnosti,
2,miss najlepši osmeh/ Nabla, žao mi, je zbog krivih zuba si diskvalifikovana
:wink: /;
3.i MISS CRVENI KARMIN, jer crveni karmin može nositi samo žena lepog lica, lepih zuba, lepih očiju- jer ih neće šminkati, zbog crvenog karmina, zar ne?valjda se sa tim slažete?
........tako se bojim da ne izostavim još koju titulu, jer vidim da ovde ima pretendenata...ihaaa!
Ostale mrvice prepuštam vama...velikodušno...

Svakako ću se odreći miss pameti!
Zašto?
Tu titulu ne zaslužuju žene koje sitnice primaju K SRCU, kao ja...

........mislim da je Minika za sve kriva........ :roll: :roll: :wink: :lol:
A, vi, u međuvremnu pročitajte moje postove od časa kada sam dobila mail sa pozivom iz Rusije...
a, Ivana, ti ne budi stroga prema drugima, kao što si prema sebi :roll: :wink: :o :oops: :( :lol:
Ivana70
Aktivan član
Aktivan član

Post od Ivana70 »

tanja68 napisao:Zaboravih da kazem moje godiste se vise ni auto ne registruje a kamoli da idem na izbor za mis.
Ha,ha, Tanja, ova ti je odlicna :P , ma nisu vazne godine, pa mi zene sa ovog foruma smo tu "biolosku frustraciju" vec prevazisle, sada samo radimo na odrzavanju i popravci karoserije :wink:
black magic woman
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Maj 07, 2006 2:59 pm

Post od black magic woman »

Vidim prve prijave vec stizu, bice boga mi tesko, pogotovo sto smo same sebi ziri.Mislim da je sada na redu izbor zirija,ali tu se moramo sve sloziti oko clanova,kao kad se bira porota,mozda nekoj neki clan ne odgovara.Npr.Lazanskog odmah izbacite, ja ga ne podnosim!!!

Tanja, mozda te ne bi primili u kasko, a i tamo sve zavisi od procenitelja,mozda si bas po njegovom ukusu ,ali u obavezno osiguranje bez problema :lol:

Opa,Lily pa ti se uhvati za sve titule koje sam i ja htela,ali dobro sve su one nebitne u odnosu na lentu MIS zenica bez jaja :roll: :lol:

Mislila sam devojcica, a ne zenica :lol

Uslovi konkursa:

1) da imete vise od 15 godina
2) da ste (ili mislite) da ste lepe,ocaravajuce,simpaticne,pametne...
3) ovde pravimo izuzetak ( mogu i nase trudnice)
4) da znate neku vestinu ( pletenje,heklanje,kuvanje( za mene je to misaona imenica), pravite pekmez,stavljate zimnicu,cepate drva.....
5) da imate,a i ne morate visok FSH
6) i samo one koje je ovaj post nasmejao :lol: :D :P
Ivana70
Aktivan član
Aktivan član

Post od Ivana70 »

Tanja, i meni su ciklusi bili pomereni posle svake vantelesne. Prvi put mi kasnila 20 dana (inace meni je tacna u dan). Ko zna, mozda je bio pocetak neke trudnoce a ja nisam ni znala. U to vreme sam bila nekako ravnodusnija preme ishodu, te nisam ni pravila testove, nego cekala da prodje bar mesec dana od transfera i potpuno zivela normalnim zivotom (cak sam i trcala). Sada mi to zvuci cudno :roll:
Da li si primala neke hormone pre fet-a?
Ako jesi, bolje sacekaj sledeci ciklus, u suprotnom sto da ne i sada? Mada najbolje da pitas doktora.
gloria2
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Mar 24, 2008 3:05 pm

Post od gloria2 »

Pozdrav svima,meni je upravo prošla slava ,pa sam bila zauzeta.
Baš ste me slatko nasmejale.Lily,vidim obuzeli te hormoni,adrenalin i ostali,onako pred put.Moram da ti kažem da tvoje dileme,i trileme nisu uopšte čudne,to je normalno za jednu majku,da zamišlja kakvo će joj biti dete.Moja deca su od mojih ćelija,pa izgleda sam bila samo inkubator.Starija ima moje obrve i boju očiju,što sam prisvojila iz očaja,jer svi imamo smedje oči,znači ništa,ama baš ništa nema na mene.Sva je na familiju moje pokojne svekrve.Tako ,da ako bude imala bubuljice i rošavo lice,kao moj dever,ja ću da svisnem.Nisam nikad imala bubuljice,čak ni u pubertetu.Mladja je ,opet pljunuti otac,tj.povukla na familiju mog svekra,na mene ima samo listove i stopala.Nemojte da me shvatite pogrešno,ali ako vam deca ne budu idealnog izgleda,bar niste vi ni malo krive zbog toga.Moja deca bi ovako mogla izgledati i da su od donorke,koja je smedja i svetle puti.Evo ja se prijavljujem za žiri za izbor za mis,pošto je realnije,ako je u žiriju žena,nema nameštaljki,tipa kresnula se sa članom žirija,pa postala mis.
lisy
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Maj 23, 2008 10:01 pm

Post od lisy »

NABLA, ovo s Arkanom zaista ulijeva nadu,pa se sjetim cokolade i tako jos nekih slucajeva...........boze,kad se sjetim izjave dr.vi nikad i nikad necete imati svoju j.s.a da budete sigurni da vam istinu govorim ako ikad rodite pa i uz donaciju donesite to dijete potpisujem da cu ga skolovati do zavrsetka studija.Vjerujte mi nisam ga nicim isprovocirala, samo je vidio vrijednosti fsh.Znas li ti mozda njene vrijednosti fsh,nisam usjela naci?
LJEPOTICE,ja se ne prijavljujem , sve ste bolje i ljepše a s mojim vrijednostim fsh mislim da sam na mjestu druge pratilje :roll:

IVANA, dobro si rekla kad padne odluka na donaciju nema smisla kopati po sitnicama,sve ce biti kako treba.

LILY,SRECA I NESRECA????????????????????NIKAD SE NE ZNA
JUCY,cesto pomislim na tebe i pitam se kako si, nadam se da sve dobro podnosis i skupljas snagu za sljedeci postupak
nabla
Aktivan član
Aktivan član

Post od nabla »

Lily-an napisao: [ Nabla, žao mi, je zbog krivih zuba si diskvalifikovana
:wink: /;
E jbg :lol: , tuzicu vas Nablonji 8)
-ja'75,
-2 rana spontana
Korisnikov avatar
tanja68
Aktivan član
Aktivan član

Post od tanja68 »

Sto sa Lazanskog tice u potpunosti se slazem a umesto njega da stavimo onu baba Rusku ono njeno dobro jutro lepotice se potpuno uklapa u nasu pricu. Sa godinama nemamo problem ocigledno jer su oldtajmeri uvek na ceni a sasije su nam ocigledno odlicno ocuvane.
Odgovori