Pokusala sam da izbegnem konverzaciju na ovu temu,a li jednostavno ne mogu da ne kazem nista.
Sasvim razumem Lilykine strahove,a li isto tako i Ivnino pokusavanje da iste izbegne,jer su oni verovatno negde ucaureni,pa je bolje ne dirati Pandorinu kutiju.
Sve mi zarko zelimo da postanemo majke,neke se muce sa svojim jc, neke su prelomile ili ne sasvim da idu na donaciju. Govoriti o mentalnom uticaju samog saznanja da mi same nikada ne mozemo imati decu, a kamoli tek suocavanju sa sa samom donacijom i raznoraznim strahovima, pitanja su za psihijatre, jer ona muce nasu dusu,psihu, kucaju nam na mala vrata u mozgovima......kuc,kuc,kuc...,a mi sta radimo...otvaramo ta vrata i pustamo ih, ili se krijemo iza i pitamo se sta je to ispred vrata i koliko bi nas povredilo njihovo otvaranje i suocavanje sa onim ispred.
JIsto kao i Lily,pitam se ko je donor....ne samo da li je zdrav, nego i kako fizicki izgleda. Ne znam da li se to vise pitaju lepe osobe ( po pravilu narcisoidne) ili ne, ali eto ja sam izuzetno lepa i zgodne i ne licim ni na oca ni na majku, kao sto za neku decu mozes reci da su prekopirani roditelji.Od roditelja sam pokupila najbolje.ali eto ja sam visa 10-tak cm od majke imam puna usta,ona tanka, imam duge noge,lepu zadnjicu,manje grudi od nje....i da ne idem u detalje.
Elem,koliko je genetika bitna, toliko je bitno da se u periodu razvoja dete bavi nekim sportom,mozda jemoje bavljenje odbojkom zasluzno za moju
konstituciju i lepu figuru, plivanje kojim sam se takodje bavila, folklor koji sam igrala...Zao mi je sto ne nasledih tatine oci, sucmuraste zeleno-braon, ali sam sa ostalim prezadovoljna.
I sad kako se pomiriti sa cinjenicom da dete nece imati ni jedan jedini tvoj gen.
Dobro, mozda bi ionako povuklo na neku tamo babu koja je susta moja suprotnost,mozda krivonoga,mala,sa klempavim uhom....
Generalno,mislim da je razmisljanje o izgledu svog deteta sasvim normalno i drago mi je da je Lily progovorila o nasim zajednickim strahovima,samo mi pre nismo o tome govorile da nas ne bi neko mozda osudio i rekao gle ovi narcisi, pa da budu srecni ako uopste i donacijom dobiju dete, a oni raspravljaju o tako nebitnom FIZICKOM IZGLEDU.
OD PRVOG MOMENTA SAZNANJA DA NECU IMATI DETE SA SVOJIM GENIMA JA MISLIM UPRAVO O TOME, PA NEKA NEKO KAZE DA SAM NARCISOIDNA OSOBA, I ZATO SE NADAM DA, AKO BOG DA DA DOBIJEM DETE, DA CE ONO LICITI ISKLJUCIVO NA MOG MUZA, IMATI NJEGOVE OCI, USNE,NOS....I NARAVNO BITI ZDRAVO PRE SVEGA!!!!!
Drz` te se sve,nije nam lako,to samo mi znamo.....i poseban pozdrav za Lily,bice sve ok, zatvori malo ta vrata,nemoj da slusas saptanje iza njih...okreni se pozitivnim mislima i tome da ce ti beba biti najzdravija i najlepsa ,mozda cak i liciti na tebe....dokazano je da misliti pozitivno je pola puta ka cilju.