Donacija jajnih celija/ povisen FSH/ smanjenja rezerva jaja

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
Mini
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Avg 27, 2007 5:07 pm

Post od Mini »

Ivana - donor 157 a ti visina over 170.... Vrlo strange.... Interesantno da si izabrala plave oci.... Moram priznati da sam i ja o tome mozgala svojevremeno... i onda ipak ostla pri mojoj boji ociju i kose.... ONako se raznezila prema sebi i rekla,.... ma ti izgledas super, zasto ne bi izabrala nekog slicnog.... :lol: :wink:

Lilika - verovatno su ti dali najbolje sto su imali.... Vidi ako nije kasno i za tu lovu defo trazi bolji match... ~a i nije dobro da ides kad si pod stresom...

Ja odoh malo da prilegnem na pola sata pa moram spremati casove za sutra.... Kad ste kod visine, bas sam se osecala challenged danas. Ja sam visoka miserly 164 - no duzina nogu 32 inca - bitno! . Moja sefica jedno 185, pa sam se bas osecala ko' neki zadnji sitnis... prosto sam morala da skakucem odozdo da bi me primetila.... Nikad se ja ne osecam bad oko moje visine, al ova danas, bre, bas me ubila u pojam... :roll: :o

Malo sam fed up sa ovim mm...Sta sad da radim s njim? Nit ga imam, nit ga nemam... ~Bas je neka kukavica a bogme i control - freak jer me ima u saci ... bice .... sto mora da mu odgovara na neki passivno-aggresivni nacin.... Izem mu Sumadiju.... :evil: Gde ga samo nadje... Em negativan, em konzerva, em se ukakao zbog krize ...

Mislim da cu da se razmislim oko embrija, ali frka me zbog posla... Kako da opstanem sama... :o I ovo sa fostering je opcija, svakako...., cim se malo establish... RAzmisljala sam i o tome... Ali ja imam nagonsku potrebu/instikt da budem trudna... I meni ne ide donor sperma...nekako... Radije bi embrio... Defo necu da ostanem childless... Nema teorije...

Mislim da bi volela da se mm otseli na neko vreme, ali on kaze da mu to ne pada na pamet zbog para, cak vise nece da spava ni u drugoj sobi jer mu je hladno u vreci. Tako da izgleda sad na meni da spavam drugde ... :x :evil: :o Kad bih nekako mogla da utuvim u njegovu glavu da ne bude takav twat!
Lily-an
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Mar 21, 2008 11:25 pm

Post od Lily-an »

Ivana,
ne mogu da krenu sa stimulacijom dok ne dobije naše mišljenje...

Mislim da ću da prihavatim...jer, moguće da su izabrali najbolje što su imali :( :o

....dok razgovaramo mm i ja....uhvatili sebe da pričamo o devojčici....

Izvinjavam se svima što komentarišem fizičke karakteristike, ali ko razume ,....razume................

Nisam ja vesela, samo pokušavam da karikiranjem situacije malo amortizujem ovu užasnu tenziju...odluku koja samo što nije....Ako idem na donaciju, ne znači da samo treba da udahnem kiseonik...ili baš to znači...kada ti pošalju jednu tabelu sa nekoliko kolonica...
Mini
Aktivan član
Aktivan član

Post od Mini »

Lili - iz mog iskusktva, najbolje da ne razmisljas previse.... Ja sam probala da se sto vise zaokupim i budem busy po sistemu 'noj u pesak'....
Eto tako razmisljaj o devojcici, kako je zamisljas i napravi neku konekciju... daj joj ime.... pocni da se druzis s njom i ne razmisljaj previse o dimenzijama...

Svako je dete svojoj majci lepo...

Mislim da je u tome sustina...
Mnogo je stresniji taj momenat priprema nego jednom kad si tamo... bar meni... Meni je tamo bio breeze, spram priprema....
Lily-an
Aktivan član
Aktivan član

Post od Lily-an »

...još nisam odgovorila,ne moram u roku od 24h??!!..sutra...da se slegne malo...da odspavam...

A, vi, devojke, ostale, sa kratkim ili dugim nogama :wink: , kako god, koje čitate, zar nemate ništa da kažete?

...Npr.Minin komentar "za kratke noge" probudio mi frustraciju....Ivanin je spustio...malo sam previdela mm..to da je i on visok..pa eto...

Stvar je u tome što ne mogu sutradan otići na posao pa malo izćakulati sa kolegenicama, a ne mogu ni sa drugima...samo par njih zna..generacijski različitih osoba..........................

Lisy?
Nabla?
Bmw, hvala!
Mini
Aktivan član
Aktivan član

Post od Mini »

Lili - ja sam odgovorila nakon 3 dana.... Slobodno ih pitaj povodom nedoumica kojih imas i vidi da li ima jos nekih opcija....

Uh bas se borim da radim.... Mozak ne radi.... Pa eto me svako malo...
Tu sam ja lili...za pitanja do kasno veceras....
Korisnikov avatar
tanja68
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 18, 2008 5:05 pm

Post od tanja68 »

Lili mislim da se niko od nas koji citamo ne usudjuje da ti da bilo kakav komentar jer nismo u tvojoj kozi pa mozda je malo i glupo. Bacila si me u razmisljanje i prebiranje po mojoj familiji i mogu ti reci da su svi visi bar 5 cm od mene pa nista. Onda kad malo bole razmislim ipak sam ja najlepsa. Moj brat od strica jedini ima plave oci a svi smo crni kao arapi. Kazu za njega da ima oci na neku prababu joju niko od nas nije video naravno. Ako mozes nemoj se previse opterecivati sa tim. Znam lako je to odavde reci. Sto se tice tog odlaganja ako ti se ne ide probaj da odlozis ipak ti mozes nesto tu i da biras kad vec dajes tolike pare. Razmisli do sutra vidi sta ces, to ti uostalom niko ne moze reci osim tebe same. Sta god da odlucis znaj da je bas to ono pravo jer neko to od gore vidi sve i tako sigurno treba. Pozdrav i srecno pa nas obraduj bebacem bar jednim.
Lily-an
Aktivan član
Aktivan član

Post od Lily-an »

tanja68 napisao:Onda kad malo bole razmislim ipak sam ja najlepsa.
hahahahhaaaaaaaa, ovo mi se dopada!

Ne moram ja da prebiram po familiji, otac, brat, ja......različita boja očiju!!!.... Ja na majku, brat na dedu...ipak, .ja, kopija majke....hmmm, koja je niža od mene bila........itd,itd... ipak, visina meni znači, ali pre svega : PROPORCIONALNOST KONSTITUCIJE !!!!

Mi smo sigurni da ćemo tražiti pomeranje termina!
Eto, to je prva odluka!
Za donora...ostaviću prostora....ako je baš , kao što kaže dr" very suitable"- vrlo podesna meni...onda ću je prihvatiti, ali ću provući opciju ima li koja višlja...sličnih karakteristika...ali da sam spremna i ovu da prihvatim, pod uslovom da odgovara više od neke koja bi imala neki cm više....
jedna engleskinja im tražila dodatnu opciju, ali nije zadovoljna ni tom ponudom, pa tako računam da ne bi samo promenili podatke iz tabele!!!!

i za pgd ću ostaviti prostor...neću isključiti još, mada bih rekla da odustajem, ali ako bi ovi platili, pa što da ne..ako ne...za to ima vremena..odlučiću...
Ista ova engleskinja odbila da radi ICSI..iako su predlagali...kaže : nema potrebe, jer nm iz prvog braka ima troje dece, dobru spermu i neće da plaća skoro 1 500evra više!!!

Neverovatno da Ivana čak neće ići na amnio...ovde bi uzeli šmajser i naterali te...vajni stručnjaci..naročito što se približava 40!Izvini, Ivana, za podsećanje na god...

:wink:
Lily-an
Aktivan član
Aktivan član

Post od Lily-an »

Čak me i K podseća da se to klinici plaća...pa da uradim kako nama odgovara...eh, eh...
Mini,
nema šanse da insistiram na vraćanju 3 embriona....kako kada pre tretmana potpisujem ugovor sa klinikom, a tamo piše da se radi 1-2!!!Mislim da mi to neće uspeti...oni čitavu web stranu posvećuju multi trudnoćama, kao rizičnim....to znam svi...

Evo, šta mi je odgovorila u vezi pgd-a, žena , red. prof. iz Srpskog društva genetičara...pustila mail, zamolila za stav, i ona mi odgovorila...

"Mislim da je rizik od radjanja deteta sa hromozomskom aberacijom izuzetno mali s obzirom na godine donora jajnih celija (a godine vaseg supruga nisu bitne, bitno je da ima uredan spermogram).
2. Ako ipak zelite da budete mirni u pogledu hromozoma vaseg deteta, ja bih vam preporucila klasicnu prenatalnu dijagnostiku, znaci amniocentezu ili horiocentezu a ne preimplantacionu. Ova prva, mislim na prenatalnu dijagnostiku, je pouzdanija i jeftinija.
3. U slucaju da se odlucite za preimplantacionu dijagnostiku, ona se mora uraditi za svaki embrion posebno (to obicno znaci da se na stadijumu od 4 ili 8 celija embriona, jedna celija uzme za analizu). Naravno, ako uradite preimplantacionu, ne radite kasnije prenatalnu dijagnostiku.
4. Ne bih vam mogla pouzdano reci koje sve hromozome Rusi ukljucuju u svoju analizu, ali sigurno ispituju najcesce trizomije, sto ce reci trizomiju 21 (Daunov sindrom), 13 (Patau sindrom) i 18 (Edvardsov sindrom); mozda jos i Klinefelterov i Tarnerov sindrom, koji su posledica aberacija polnih hromozoma. Znaci ovom metodom se iskljucuju glavne hromozomske aberacije.
I naravno, mogu da utvrde pol deteta, sto ne bi trebalo da je vazno.
U nadi da sam vam malo pomogla, primite moje najbolje zelje za uspeh na polju IVF".

...inače, u Avi rade na 9 ukupno hromozoma...
nabla
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Mar 02, 2007 3:16 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od nabla »

Lily, kod tebe bas burna desavanja. Ako, ako, uskoro ces da kukas ko Ivana i Jesa na mucninu i to mi se svidja :P

Ovih dana nemam mnogo prilika da se dohvatim kompa. Imamo goste koji su smesteni u moju radnu sobu...

Ali, eto sto se tice visine...nije visina stvar samo gena, na to utice i ishrana. Moja nana...metar i sumska jagoda :wink: , mama 10 cm visa od nje, ja opet 10 cm visa od mame! 7 cm je stvarno mala razlika, pogotovo ako uzmes u obzir visinu tvog muza i buducu ishranu tog deteta. Plasis se nesrazmernosti donatorke...iskreno, za jako malo ljudi sam mogla reci da su nesrazmerni...prosto su u manjini i ja se ne bih time opterecivala. Mislim da si baksuzluk za retke stvari vec ispucala na preuranjenu menopauzu. :wink: :lol:

Sto se tice odlaganja postupka, probaj da uradis onako kako ti najvise odgovara, mada mislim da nikad neces biti dovoljno spremna, uvek ces imati neku frku i dodatnu dilemu. :wink:

Hajde, zazmuri i skoci! 8)
-ja'75,
-2 rana spontana
-max fsh 15; MTHFR heterozigot; 46,xx,17ps+ (mozaicizam broja kopija p53 gena), sve ostalo OK
-1 prirodni ICSI (Jevremova), beta=0
-1 IUI (Ivanovici), no results
-1 stim. IVF (Ivanovici), beta=0
lisy
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Maj 23, 2008 10:01 pm

Post od lisy »

LILY,jedva sam te pohvatala hajde uzmi malo zraka.Malo se bojim za tebe da ces i biologu reci ne, ne to trebate ovako.Vrati se na Ivanine postove prije treceg odlaska........mozda te malo smiri.Sve si analizirala ,puno toga znas,ne moze se nista lose dogoditi i samo se pusti.Ako ti termin ne odgovara to mozes uskladiti, a za donora ili odonoru nemoj mnogo da razmisljas,mislim o tih 7cm.MALA ,ALI SLATKA.Tako meni kazu :lol: :lol:
jucyfruit
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Sep 11, 2008 5:41 pm

Post od jucyfruit »

Lily, ne brini se, visina je relativna stvar, sto rece Nabla u svakoj generaciji razlicite visine..tako je i kod mene, ja sam visoka 176 a moja mama 162..vidis koja je to tek razlika..tata je visok , preko 190 pa smo i brat i ja na njega..a i muz mi je visok oko 190..ali nisam se time opterecivala kad smo isli na doniranje..Moja razmisljanja u pravcu izgleda bebe su prestala onog momenta kad sam shvatila da ne mogu imati bebu prirodno..ja samo zelim da dobijem dijete, nadam se zdravo..sve ostalo mi je nevazno.
Mini
Aktivan član
Aktivan član

Post od Mini »

Evo me s posla , bas sam vrisnula...

Lillika - our drama queen.... ocekivala sam listu novih pitanja danas a ono nista....

Kako su nam mame?

Juicy - kako si? Da li se spremas na novi pokusaj...

Lisy - sta je s tobom? neke odluke?

Nabla - novogodisnje akcije?

Moram reci da sam danas bila ohrabrena velikodusnoscu ljudske vrste...
riba Phd - psihoterapeut... napisala mi citavu stranicu i po sa nekim zanimljivim uvidima po pitanju moje trenutne situacije... Naravno bez saveta, onako po engleski....neutralno....

Ja joj poslala pm preko ff... I ponudila je da nastavimo dijalog... Mozda nedostaje pomalo kulturoloski faktor, al bas sam se prijatno iznenadila... Bas mogu da se vratim na post i iscitam ga nekiliko puta, sto sa counsellingom ne mogu... a i nemam para za to sad... E bas sam se obradovala...

Pussa svima...

Ajd pa da se radujemo novoj bebici....
Mini
Aktivan član
Aktivan član

Post od Mini »

Ajd pa da se radujemo novoj bebici....
Ovo sam mislila za Nablu....

Odoh da zmirnem na pola sata....
Ivana70
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Avg 18, 2006 11:29 am

Post od Ivana70 »

black magic woman napisao:Lily , za te pare koje ces da puknes treba da imas ne jednog donora,nego citavu listu tebi i tm prilagodjenih donora, pa cak mozda i album sa slikama kad su bile male!!!!!
BMW, ovakva usluga(biranje donora po katalogu, sve su lepe i pametne itd) kosta mnogo, mnogo vise nego sto mozes i da zamislis.
Ja sam u pocetku najpre isla na americke klinike sa namerom da tamo radim donaciju. Dobila sam ulaz u njihovu bazu podataka, donatorke sve prelepe, mlade, visoko obrazovane, ma milina...ali vrlo brzo sam odustala kada su mi rekli cenu: 50'000 dolara :lol:
Evo sajta: www.conceptualoptions.com

Eh da, sve ima svoju cenu :wink:

Lily, ja sam se odavno pomirila sa cinjenicom da donatorka ne lici na mene, da nema moj struk, moje noge i sve ono sto je lepo (i manje lepo) na meni. Da sam videla fotografiju u kupacem, pa jos i da se oslanjam na tu "slicnost" ali 100% sam sigurna da je nema. I sta to znaci boja kose, ociju i visina za fizicki izgled- a ma bas nista!
Ja vise volim da ta osoba ima zgodno telo i lepe crte lice nego da "licimo" po boji ociju. Ali i to je nemoguce, znaci mi ne znamo a ma bas nista o fizickom izgledu donatorke.

I ja sam posmatrala devojke po Brnu, zaista su prirodno lepe, nisam videla ni jednu groznu (kao sto kod nas na ulicama mozes da sretnes), uglavnom su jako mrsave, nenapadne, ne mnogo visoke, sa pravilnim crtama lica, sa plavim ocima, niti jedna debela, pa se eto sve nadam da je i ova moja tu negde

Idealna solucija je katalog, pa ti lepo gledas slike i biras osobu koja ti se svidi, ali mi nismo u toj prici i ta prica je pristupacna samo Holivudu i ostalim bogatasima. :P
jucyfruit
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Sep 11, 2008 5:41 pm

Post od jucyfruit »

Mini, radila sam d&c 18 dec. ali nisu sigurni da su mi otklonili i polipe u istom tretmanu..zato moram da sacekam da dobijem ciklus pa poslije na uzv da vidimo sta se desava. Na hormonskoj sam terapiji, estrogen/progesteron po mom izboru jer zelim da nastavim da imam redovan ciklus. Znaci uskoro cu da znam da li moram da idem na otklanjanje polipa sto je Dr iz Praga takodje preporucio prije sledeceg pokusaja, zavisno od toga odredicemo kad da idemo po smrzlice..ja se nadam nekad Maj/Juni pa bismo to spjili sa odlaskom u posjetu rodbini.

Inace citam redovno sta pisete i ti i Lilika, nase vrednice, i voljela bih da ti mogu dati neki pametan i konstruktivan savjet. Nazalost nemam ga...ja srecom imam predivnog muza,on ovo ne cita pa mogu da ga hvalim a da ne zna :)) (da se ne bi pokvario) i nisam se nalazila u situaciji kao sto je tvoja pa da dam neki savjet. Znam samo jedno iz nekih drugih zivotnih iskustava..nikad ne dozvoli da te neko ucjenjuje, nista dobro od toga ne moze izaci. Moras biti jaka i pogledati u sebe sta je to sta ti zelis i krenuti u tom pravcu..u pocetku ce biti tesko ali nekad mora biti gore da bi nam bilo bolje!
Kazes mozda bi se morala vratiti nazad ako odlucis da se odvojite...Sto se tice posla, mozda da ga probas i u Kanadi potraziti, ja sam tu za pocetak imas nekog a jezik znas :).... eto jos jedna opcija :)
Odgovori