Donacija jajnih celija/ povisen FSH/ smanjenja rezerva jaja

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
Lily-an
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Mar 21, 2008 11:25 pm

Post od Lily-an »

Mini napisao:Lili - donor zvuci ok. Dobro je sto je proven - po meni....
Mini,
kako ide sa odlaganjem?
ja bih to da pomerima bar za nedelju dana, otišli smo sluđeni prošlog puta, neću sada da aminujem kako ona kaže.......da opet idem sva obezglavljena...zato što nešto imam da završim 18. februara...i tako to...
Drugo,Ja odustajem od Pgd-a?!
to automatski znači kraćiboravak i možda novi termin...
Neke sa ff su tražile još neku opciju...kao da mogu da se odluče između dva donora....Da ne komplikujem ili da to polako? mm kaže dobro je i ovo...Mislim, šta mi znamo o donoru? NIšta?
Meni baš ne odgovara njena visina...fali mi bar još 5-6cm...
Lily-an
Aktivan član
Aktivan član

Post od Lily-an »

....Bože, sva sam slova izgutala....
Mini,
ne bih ti sada ništa rekla u vezi tm...ali sam primetila novi momenat....računicu kod njega....
Ajd, pričamo....
Da se saberemo malo...
Mini
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Avg 27, 2007 5:07 pm

Post od Mini »

Lili - nisam sigurna da mozed da odlozis zbog donor stimulacije i sinkronisanja, no pitaj ih.
Koliko si ti visoka... ? Ne dobije se mnogo informacija za donora... to sam otprilike i ja dobila..
Lily-an
Aktivan član
Aktivan član

Post od Lily-an »

Mini napisao:Lili - nisam sigurna da mozed da odlozis zbog donor stimulacije i sinkronisanja, no pitaj ih.
Koliko si ti visoka... ? Ne dobije se mnogo informacija za donora... to sam otprilike i ja dobila..
Misliš zbog mog ciklusa ne mogu da odložim??! Jel tako?Jao..........ne znam baš mi ne odgovara.........a rekoh baš to pre neki dan...........
na forumu ruske vize nađoh kao da ne važe one što se izdaju u policiji, ma da li je to moguće?????????:x :x :x

Ja sam 175cm! Pre nekoliko meseci me merila jedna babetina od sestre kada sam radila dezinometriju, i ona kao me izmerila i navodno mu sad dođem: 173....A i mm je visok!!!!Svi smo visoki u familiji,........... ako je to visina neka, za ženu....!!!Ovde imam razliku od 6 cm...nije ni malo....ne znam........

Ivana, koja je bila tvoja razlika u odnosu na donora????I ti si spominjala visinu???
Lily-an
Aktivan član
Aktivan član

Post od Lily-an »

Misliš Mini, da već sada kreću da usklađuju i njen ciklus? Sa mojim?

kako je Jucy odlagala...možda je to bilo na više meseci...?

javite se...idem da pišem devojci u sekretarijatu da mi kaže total cost...za sve...i bez pgd-a!!!!

Mislim, cena treba da izađe na DE 10 000Evra! za dva meseca tri puta promenili cenu konsultacija...100, pa 150, pa spustili na 120evra.......

Znam ja da daju samo osnovne karakteristike...oči, kosa kao ok, k.grupa...mogla je biti malo višlja...!!!!!
kada smo sišli na Moskow aerodrom...odmah krenula da ih zagledam..Stjuardesa u avionu je vrlo slična morfološki našim ženama...Inače, na aerodromu kao da .su ih birali izgleda po unisex sistemu...iste visine, građe, bile su npr. srednje visine ili niske....moram da kažem...lepuškaste :wink: Lepo lice, lepe oči,...izražajne crte lica, ali od "zmijskog tela" ni z ni t !!!!!!

U SP-u su bile, UGLAVNOM, neodgovarujuće visine i konstitucije...malene i sitne...ili malene i punačke...debele :cry:
Ja sam to rekla dr, a ona na to: plavuše vide samo crnke i obrnuto...a mi imamo veeeliiiikuuu bazu....!!!Navodno! tu je mm izustio epohalnu misao: da je rusija ogromna zemlja i da se one razlikuju po konstituciji, prema podnebljima!Što je bio pametan!
:wink: :roll:
Ja sam uočila, za to kratko vreme, nekoliko interesantih fizionomija...da kažem odgovarajućih...I visokih!
Opet, mm mi je još tamo rekao " da je hvatao pogled" tih visokih!Možete misliti? Zbog tog ukršanja pogleda i ostao bez FA!Kaže mi: "znaš da je tamo na 5 žena 1 muškarac, a da on ne može da bude neprimećen, jer kao Guliver u odnosu na ruse od 165cm!!!!!
Opet i stjuart u avionu je bio izrazito visok! Valjda ih ima raznih...Ali, ovde nisu dobacili ni do 1.70cm!!!!
......ne znam...eto, ja bih trebala od sutra novi list..režim života...kao...a ja nisam u stanju noćas da zaspim....a nema nikog da priča sa mnom :lol: :roll: :cry: :wink:
Lily-an
Aktivan član
Aktivan član

Post od Lily-an »

Divigel 2 times daily on the clean dry skin of the lower abdominal wall 14/01/09- 03/02/09

Mini,

da li ovo znači utrljavanje u predelu, "malog, donjeg stomaka"??????Naravno, na čistu i suvu kožu...Od 14.januara........od prekosutra..dva puta dnevno.....

Ne odgovara mi razlika od 7-8 cm! Mislim da je to mnogo!!!!
59kg nije loša težina za ovu visinu, ali visina....Zar nema višljih?
Još im ništa nisam odgovrila!
Niti mi odgovara termin...................
Da li prihvatiti samo zato što je mlada i proven?????

Ivana, može koja reč???Nadam se da si ti ok!Nije te bilo za vikend.......

BMW, šta ti kažeš na ove moje dileme?

Da pitam za još neku opciju?????????
Lily-an
Aktivan član
Aktivan član

Post od Lily-an »

"Complete egg donation ICSI cycle including medication for the donor
7400 Euro"
DO pre neki dan BILO 7 000!!!!!!

tražila sam upravo da mi pošalju total cost za sve : zamrzavanje, pgd, ICSI, tretman...kao i varijantu bez pgd-a!!!!

.......pri tome upšte neće da mi ode mail devojci iz sekretarijata, sa kojom sam ranije kontaktirala,.....možda je ukinut, možda više i ne radi kod njih................

Ovi iz Rusije kažu da im pošaljem koliko, šta....mene je tako sramota što je otišlo sve za 1000 više!!!!
Ivana70
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Avg 18, 2006 11:29 am

Post od Ivana70 »

jesa71 napisao: Elem,prodje UZ...i...dva srca kuckaju...
Sve vas volim i mislim na vas,svakog dana...
Super Jeso, ovo je divna vest!!!!

:P :P :P :P :P

Koja si sada nedelja?
Ivana70
Aktivan član
Aktivan član

Post od Ivana70 »

Lily-an napisao:....ja u nastavcima.... :wink:
I
U Avi rade transfer, kao i na drugim mestima, 3 i 5. dana...na ff pročitala da se mogu izjasniti-opredeliti za dan transfera...Svi znamo da je najbolje 5.dana...Ali, šta ako 4. dana prestane deoba embriona, ili ranije...
1.Da li time rizikujem da propadne embrion ili će pristupiti transferu, premanjihovoj proceni?
2.Znači li to ako se odustane od 5. dana transfera, da je taj embrion unapred osuđen na propast, npr. došao do 4 celije, i tu je prestalo razvijanje?
3.Da li se o tome stara moj ordinirajući dr, ili ja za to vreme kontaktiram embriologa?
Lily, uzasno si u stresu i sve nesto crno razmisljas. Molim te iskuliraj , smiri se, reci sebi da ce sve biti ok i da si sve preduzela sto je u tvojoj moci. Shvati da vecina stvari od sada NE ZAVISI OD TEBE, a ti najvise mozes da doprineses svojom smirenoscu i nenerviranjem!

Dan nakon fertilizacije ces zvati doktorku i pitati koliko se embriona napravilo. Onda cekas drugi dan pa ti kazu koliko ih je ok (dolazi do deobe), tu vec moze da se vidi da li se vecina lepo razvija ili ne. Ako je ok (npr. imas vise od 5 embriona) ide se dalje, ali tu je zaista vazno misljenje embriologa! Oni sigurno nece da teraju do blastociste posto-poto, pa da izgubis sve embrione. Ako bi ne daj Boze i doslo do toga, to bi bila njihova odgovornost i bili bi ti duzni novi tretman. Ali nemoj da su u tom razmisljanju, nema razloga, to se gotovo nikada ne desava!
II
Lily-an napisao:Dalje, oni nikako ne idu na transfer 3 embriona...Već 1-2...Time dobijam šansu da imam najmanje 1 za zamrzavanje...Moj rezon je da ne idem na budući FET, ako ne bude bilo najmanje 2 za zamrzavanje!Kako da očekujem pozitivan ishod, ako i sami kažu da su šanse umanjene sa frozen?Kako da prelazim toliki put, pod takvim okolnostima, da gajim neku nadu, ako od npr. 3 smrznuta, skoro po pravilu 2 embriona ne prežive otapanje?Gledala sam temu FET na ff, i ima onih kojima je uspelo iz prve sa smrznutim...ali, ima i teme:"Da li je ikom uspelo sa smrznutim"??? Mnogo je iskustava gde embrioni uopšte nisu preživeli, tokom zamrzavanja( ne znam kako, obzirom na -160C)...U Avi kažu da imaju kontrolu 24h, ali, naravno, nema garancije nikakve...to i ne zavisi od njih...
Cena zamrzavanja nije uračunata u konačnu cenu :(
Kada sam kod cena, podigli su DE +ICSI na fantastičnih 7000 evra!TO je iznos koji definitivno više ne dogovara ni West Evropi, ...valjda je za njihove tajkune..koga već...Takođe, podigli i cenu FET.Sada je oko 1600evra + zamrzavanje 320...
1. Da li odustati od FET-a i pokušati, u roku od nekoliko meseci, u Češkoj? Fresh varijantu?! Sa dodatkom od 1000-1500evra...sa drugim troškovima?!
Da dodam, navodno oni dobijaju od 14-17 jajnih celija...Ali, te konkretne momente, kada treba da prelomim znaću tek na licu mesta...to bi stvorilo šansu za zamrzavanje....eventualno...Pa, ići na tu opciju, o svom trošku, koju možemo da podnesemo...ili da odustanem od zamrzavanja u startu???
Moramo oboje da potpišemo ugovor o zamrzavanju, a kada bih im ja to mogla predočiti...tek kada znam kako stoje stvari...Bojim se da mi ne kažu da ih ima dovoljno za zamrzavanje, a da oni zapravo ne budu top quality? To nikako ne mogu znati...

III
Da li da prejudiciram stvari, pa sada bukiram negde u Češkoj?Evo, od prvog emaila, vezano za donaciju,prošlo godinu dana...ja još tapkam u mestu...Samo od avgusta, kada su mi dali termin za zakzaivanje konsultativnog pregleda u Avi, prođe pola godine..i ne zna se još koliko će... dr. baš neće da se upušta ni u kakve prognoze: da li će biti još samo mesec dana ili duže?
Sećam se odnosa cena skoro u svim klinikama...sve i da su podigli price list...opet su ostalei srazemreni odosi...Repromeda najskuplja itd...Unica..
Ja bih se opredelila za Fertimed/ postoje 16 god./ nema čekanja..poslednja cena 3500...ILi, za Pronatal...3800, ali sa smrznutim...To je sve što bi mi mogli da isfinansiramo...Nema novih pokušaja....
Pusti sada nagadjanja o jednom embrionu za zamrzavanje, to ces da odlucis kada dodje vreme, po filingu i dogovoru sa doktorom. Ja sam vratila 3 i zamrznula 1 i necu se tog jednog tek tako odreci. Ne zaboravi sta mi se desilo zbog te moje tvrdoglavosti, a doktorka me je svojski odgovarala od treceg. Ne kajem se zbog svoje odluke, ali ona je dosla nakon silnih neuspelih pokusaja a ne iz zelje da mi se zakaci vise od jednog!
Sve je stvar filinga, onako kako ti osetis da treba da postupis, a za to je vazno biti opustena, da bi mogla da osluskujes sebe. Zato te molim da manje razmisljas o nekim problematicnim situacijama!
Inace ovo sa poskupljenjem nije u redu ako ste vi vec ugovorili cenu ,ali ako je tako, pusti to, nemoj jos i oko toga da se nerviras, pa nije tvoja krivica!
Inace ovo sa rezervisanjem u Ceskoj je dobra ideja, zasto da ne, u slucaju pozitivnog ishoda, uvek mozes da otkazes
IV
Lily-an napisao:U vezi PGd-a,..da nisu poludeli ovako sa cenama...pa da razmatram i tu opciju...Mada, nameće mi se pitanje...šta ako idem na smrzavanje, gajim nadu za neku buduću intervenciju...a ne znam da je to falsh...
PGD je 2200, što mu dođe kao tretman sa frozen...
MIni, „Carolina in Geneva“, ono što sam uspela da preletim...Zar nm nije išao na TESA opciju?Možda su zbog toga išli na pgd?
Majka moje drugarice kaže da kao uradimo to, i to o trošku ove companije...Kako? Pa, rekla da je cena 6400, sada već 7, to je baš mnogo novca.....A ona rezonuje po principu „gde je goveče, tu je i june“...
Nabla kaže da se fish radi 3. Dana, i to je tačno, ali potpuno sigurna da sam na Avi naišla na potrebno vreme od 2 nedelje, a nakon toga u jednom Hrvatskom teksu pisalo ako se radi tzv. manuelnom metodom da treba 14 dana...To je pa baš dosta vremena za ostanak tamo...Mada, vreme nije krucijalni problem, već ova računica...Da sačekam kakva će biti morfologija sperme kod mm, pa da se posle toga premišljam još..ili, koliko starog donora će mi ponuditi?
Najviše, lično, zagovaram pgd, samo zbog amnio..NPr. da sve uspe, a amnocint. Dovede do spontanog...obgyn iznela podatak da je odnos 1:200 ili 1:300, a prema našim statiskima je 1:100??!!
I ovo je odluka koju donosis a nema garancije (kao i 99% ostalih mini odluka u ovim tretmanima a i posle..). Ja to nisam radila jer po godinama donatorke i mm nije rizicno + cena. Dodjoh sada i do rezultata prvog tromesecja i faktor rizika je tako mali da ne moram na amniocintezu.. e sada, moglo je da bude i drugacije, a mogla je i saksija da mi padne na glavu, a sta je sa svim onim naslednim i stecenim bolestima koje se ne vide kroz prenatalnu analizu ni amniosintezu? Nema garancije 100%, treba uciniti maksimalno ali ne i sto treba i sto ne treba - to je moje misljenje. Cujem da kod nas sve zene idu na amnicintezu, pa naravno kada to doktori naplacuju po 300-400 eura!
V
Lily-an napisao:Takođe, razmišlajam da krenem da se raspitujem o varijeanti let: CG – SP...Put u dolasku bio 12 sati, u povratku 14...jedna od najvećih trauma, bio mi je upravo napor puta...To presedanje, višesatno, potpuna nekomfornost na Moskovskom aerodromu..sistem tranzitne rute...Ne znam da li mi verujete, ali na M. Aerodromu ne može se jednostavno doći do toaleta??! A ništa odvratnije nisam odavno videla!!!Vozikanja..katakobičasti hodnici.. unutra 100stepeni, napolju razbija vetar, i to je sekund-dva svežeg vazduha...za sve vreme puta...
Samo da u svoju kuću uđem i izađem 4 puta, pa bi mi bilo dosta izuvanja i obuvanja...a tamo...da ne opisujem....Stresno je jurišanje istovremeno i za jaknom i nakitom i obućom...Drugarica mi se vratila iz Pariza, kaže nema ništa od odvog sistema na Šarl de Golu...A, one aerodromske službenice...na ženama ceo aerodrom...sa magnumima!!! Pogledi im led, ledeni!!!Što , misle da su profesionalnije ako su ledare?
Ovo je veoma vazna stavka - komfor ptovanja. Nemoj da zaliz da platis vise ali da imas direktni i komforan let. Mozda neko presedanje u Minhenu ili Cirihu, pa onda pravo za SP?
Ivana70
Aktivan član
Aktivan član

Post od Ivana70 »

Lily-an napisao:....ja u nastavcima.... :wink:
I
U Avi rade transfer, kao i na drugim mestima, 3 i 5. dana...na ff pročitala da se mogu izjasniti-opredeliti za dan transfera...Svi znamo da je najbolje 5.dana...Ali, šta ako 4. dana prestane deoba embriona, ili ranije...
1.Da li time rizikujem da propadne embrion ili će pristupiti transferu, premanjihovoj proceni?
2.Znači li to ako se odustane od 5. dana transfera, da je taj embrion unapred osuđen na propast, npr. došao do 4 celije, i tu je prestalo razvijanje?
3.Da li se o tome stara moj ordinirajući dr, ili ja za to vreme kontaktiram embriologa?
Lily, uzasno si u stresu i sve nesto crno razmisljas. Molim te iskuliraj , smiri se, reci sebi da ce sve biti ok i da si sve preduzela sto je u tvojoj moci. Shvati da vecina stvari od sada NE ZAVISI OD TEBE, a ti najvise mozes da doprineses svojom smirenoscu i nenerviranjem!

Dan nakon fertilizacije ces zvati doktorku i pitati koliko se embriona napravilo. Onda cekas drugi dan pa ti kazu koliko ih je ok (dolazi do deobe), tu vec moze da se vidi da li se vecina lepo razvija ili ne. Ako je ok (npr. imas vise od 5 embriona) ide se dalje, ali tu je zaista vazno misljenje embriologa! Oni sigurno nece da teraju do blastociste posto-poto, pa da izgubis sve embrione. Ako bi ne daj Boze i doslo do toga, to bi bila njihova odgovornost i bili bi ti duzni novi tretman. Ali nemoj da su u tom razmisljanju, nema razloga, to se gotovo nikada ne desava!
II
Lily-an napisao:Dalje, oni nikako ne idu na transfer 3 embriona...Već 1-2...Time dobijam šansu da imam najmanje 1 za zamrzavanje...Moj rezon je da ne idem na budući FET, ako ne bude bilo najmanje 2 za zamrzavanje!Kako da očekujem pozitivan ishod, ako i sami kažu da su šanse umanjene sa frozen?Kako da prelazim toliki put, pod takvim okolnostima, da gajim neku nadu, ako od npr. 3 smrznuta, skoro po pravilu 2 embriona ne prežive otapanje?Gledala sam temu FET na ff, i ima onih kojima je uspelo iz prve sa smrznutim...ali, ima i teme:"Da li je ikom uspelo sa smrznutim"??? Mnogo je iskustava gde embrioni uopšte nisu preživeli, tokom zamrzavanja( ne znam kako, obzirom na -160C)...U Avi kažu da imaju kontrolu 24h, ali, naravno, nema garancije nikakve...to i ne zavisi od njih...
Cena zamrzavanja nije uračunata u konačnu cenu :(
Kada sam kod cena, podigli su DE +ICSI na fantastičnih 7000 evra!TO je iznos koji definitivno više ne dogovara ni West Evropi, ...valjda je za njihove tajkune..koga već...Takođe, podigli i cenu FET.Sada je oko 1600evra + zamrzavanje 320...
1. Da li odustati od FET-a i pokušati, u roku od nekoliko meseci, u Češkoj? Fresh varijantu?! Sa dodatkom od 1000-1500evra...sa drugim troškovima?!
Da dodam, navodno oni dobijaju od 14-17 jajnih celija...Ali, te konkretne momente, kada treba da prelomim znaću tek na licu mesta...to bi stvorilo šansu za zamrzavanje....eventualno...Pa, ići na tu opciju, o svom trošku, koju možemo da podnesemo...ili da odustanem od zamrzavanja u startu???
Moramo oboje da potpišemo ugovor o zamrzavanju, a kada bih im ja to mogla predočiti...tek kada znam kako stoje stvari...Bojim se da mi ne kažu da ih ima dovoljno za zamrzavanje, a da oni zapravo ne budu top quality? To nikako ne mogu znati...

III
Da li da prejudiciram stvari, pa sada bukiram negde u Češkoj?Evo, od prvog emaila, vezano za donaciju,prošlo godinu dana...ja još tapkam u mestu...Samo od avgusta, kada su mi dali termin za zakzaivanje konsultativnog pregleda u Avi, prođe pola godine..i ne zna se još koliko će... dr. baš neće da se upušta ni u kakve prognoze: da li će biti još samo mesec dana ili duže?
Sećam se odnosa cena skoro u svim klinikama...sve i da su podigli price list...opet su ostalei srazemreni odosi...Repromeda najskuplja itd...Unica..
Ja bih se opredelila za Fertimed/ postoje 16 god./ nema čekanja..poslednja cena 3500...ILi, za Pronatal...3800, ali sa smrznutim...To je sve što bi mi mogli da isfinansiramo...Nema novih pokušaja....
Pusti sada nagadjanja o jednom embrionu za zamrzavanje, to ces da odlucis kada dodje vreme, po filingu i dogovoru sa doktorom. Ja sam vratila 3 i zamrznula 1 i necu se tog jednog tek tako odreci. Ne zaboravi sta mi se desilo zbog te moje tvrdoglavosti, a doktorka me je svojski odgovarala od treceg. Ne kajem se zbog svoje odluke, ali ona je dosla nakon silnih neuspelih pokusaja a ne iz zelje da mi se zakaci vise od jednog!
Sve je stvar filinga, onako kako ti osetis da treba da postupis, a za to je vazno biti opustena, da bi mogla da osluskujes sebe. Zato te molim da manje razmisljas o nekim problematicnim situacijama!
Inace ovo sa poskupljenjem nije u redu ako ste vi vec ugovorili cenu ,ali ako je tako, pusti to, nemoj jos i oko toga da se nerviras, pa nije tvoja krivica!
Inace ovo sa rezervisanjem u Ceskoj je dobra ideja, zasto da ne, u slucaju pozitivnog ishoda, uvek mozes da otkazes
IV
Lily-an napisao:U vezi PGd-a,..da nisu poludeli ovako sa cenama...pa da razmatram i tu opciju...Mada, nameće mi se pitanje...šta ako idem na smrzavanje, gajim nadu za neku buduću intervenciju...a ne znam da je to falsh...
PGD je 2200, što mu dođe kao tretman sa frozen...
MIni, „Carolina in Geneva“, ono što sam uspela da preletim...Zar nm nije išao na TESA opciju?Možda su zbog toga išli na pgd?
Majka moje drugarice kaže da kao uradimo to, i to o trošku ove companije...Kako? Pa, rekla da je cena 6400, sada već 7, to je baš mnogo novca.....A ona rezonuje po principu „gde je goveče, tu je i june“...
Nabla kaže da se fish radi 3. Dana, i to je tačno, ali potpuno sigurna da sam na Avi naišla na potrebno vreme od 2 nedelje, a nakon toga u jednom Hrvatskom teksu pisalo ako se radi tzv. manuelnom metodom da treba 14 dana...To je pa baš dosta vremena za ostanak tamo...Mada, vreme nije krucijalni problem, već ova računica...Da sačekam kakva će biti morfologija sperme kod mm, pa da se posle toga premišljam još..ili, koliko starog donora će mi ponuditi?
Najviše, lično, zagovaram pgd, samo zbog amnio..NPr. da sve uspe, a amnocint. Dovede do spontanog...obgyn iznela podatak da je odnos 1:200 ili 1:300, a prema našim statiskima je 1:100??!!
I ovo je odluka koju donosis a nema garancije (kao i 99% ostalih mini odluka u ovim tretmanima a i posle..). Ja to nisam radila jer po godinama donatorke i mm nije rizicno + cena. Dodjoh sada i do rezultata prvog tromesecja i faktor rizika je tako mali da ne moram na amniocintezu.. e sada, moglo je da bude i drugacije, a mogla je i saksija da mi padne na glavu, a sta je sa svim onim naslednim i stecenim bolestima koje se ne vide kroz prenatalnu analizu ni amniosintezu? Nema garancije 100%, treba uciniti maksimalno ali ne i sto treba i sto ne treba - to je moje misljenje. Cujem da kod nas sve zene idu na amnicintezu, pa naravno kada to doktori naplacuju po 300-400 eura!
V
Lily-an napisao:Takođe, razmišlajam da krenem da se raspitujem o varijeanti let: CG – SP...Put u dolasku bio 12 sati, u povratku 14...jedna od najvećih trauma, bio mi je upravo napor puta...To presedanje, višesatno, potpuna nekomfornost na Moskovskom aerodromu..sistem tranzitne rute...Ne znam da li mi verujete, ali na M. Aerodromu ne može se jednostavno doći do toaleta??! A ništa odvratnije nisam odavno videla!!!Vozikanja..katakobičasti hodnici.. unutra 100stepeni, napolju razbija vetar, i to je sekund-dva svežeg vazduha...za sve vreme puta...
Samo da u svoju kuću uđem i izađem 4 puta, pa bi mi bilo dosta izuvanja i obuvanja...a tamo...da ne opisujem....Stresno je jurišanje istovremeno i za jaknom i nakitom i obućom...Drugarica mi se vratila iz Pariza, kaže nema ništa od odvog sistema na Šarl de Golu...A, one aerodromske službenice...na ženama ceo aerodrom...sa magnumima!!! Pogledi im led, ledeni!!!Što , misle da su profesionalnije ako su ledare?
Ovo je veoma vazna stavka - komfor ptovanja. Nemoj da zaliz da platis vise ali da imas direktni i komforan let. Mozda neko presedanje u Minhenu ili Cirihu, pa onda pravo za SP?
Lily-an
Aktivan član
Aktivan član

Post od Lily-an »

IVANA,
a kako si ti bila zadovoljna sa visinom donora?
Niska je u odnosu na mene....Evo, mirila sam se: sistem "knjiga, vrata, olovka , crta...da proverim"...
:wink:

Ona je 7cm niža, nije to malo...

Nikako mi ne odgovara odlazak u februaru...baš nikako,,,mi bi tražili odlaganje, akao treba i za jedan čitav ciklus....ako ćemo ići bez stresa i tenzija....Da li je to moguće uopšte, npr. pomeranje za 10-15 dana?
Mini
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Avg 27, 2007 5:07 pm

Post od Mini »

Lili - ako nisi zadovoljna sa donorom i ne osecas da je ok, trazi drugog donora... Oni nemaju listu cekanja pa vidi sta jos mogu da ti ponude... Nemoj da oklevas da voice concerns... za tolike pare... Nece valjda samo da preinace formulare.... Znas kod STepana moj donor je imao dva razlicita rodjendana pa sam ja bila u big tizzy oko toga...

Razumem te sasvim za visinu... to je dosta velika razlika....
Pogotovo ako ste oboje visoki... Meni je bila vazna krvna grupa... Tvoj donor bi bila meni cool ....

No kad smo vec kod dimenzija, ja mislim da bi oni trebali da nam daju i dimenzije duzine noge, stvarno :lol: :wink: ... Mislim koliko inca/centimetara donori imaju noge... Ja bas ne bih lako progutala da mi dete ima kratke noge... Ja npr imam istu dimenziju ko# mm a razlika u visini bar 10 cen ...

Lepo bih trebalo da ih premere i daju sve moguce dimenzije... STa velis na to? :lol: 8)

Izbegni stres pod svaku cenu, pa ako to znaci da sacekas malo so be it...

Napisi im sve sto te sekira pa vidi sta ce da kazu... Nemoj da te forciraju u bilo kom pravcu...

Sto se tice gela -ja ga nisam koristial, ali prevod je OK...

LILIKA, LILIKA... TI CES BRE DA USPES IZ PRVOG PUTA PA CES SE SMEJES POSLE KAD BUDES CITALA SVU OVU FRKU I PANIKU.... DOBRO DA CES IMATI REKORD ZA DETE DA VIDI KOLIKO SI SE NAMUCILA...

TVOJ M JE BAS BISER OD COVEKA... :lol: Lepo ga rece to za podneblja...

IVANA - kako bebice? Kako si nam ti...? Javi se kako se osecas.
Jel te tm mazi, pazi...
Pisi nam malo tom kakve ti misli prolaze kroz glavu... Kakko ubijas vreme?/

Puno te volimo ovde za tvoju calm positivity... Bas nam treba malo toga... ovako izmedju mene i Lilike da se malo stisaju vode....
Ajd pa neka se talasa....

Pusa svima... Malo sam tuzna... :(
black magic woman
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Maj 07, 2006 2:59 pm

Post od black magic woman »

Lily , za te pare koje ces da puknes treba da imas ne jednog donora,nego citavu listu tebi i tm prilagodjenih donora, pa cak mozda i album sa slikama kad su bile male!!!!!

Ne znam kako to ide i da li mozes da odlazes,ali ako za svoje pare ne mozes da biras,e pa onda u pm.

Toliko od mene,nisam danas nesto recita bas.

Pozdrav
Lily-an
Aktivan član
Aktivan član

Post od Lily-an »

Mini napisao:duzine noge, stvarno :lol: :wink: ... Mislim koliko inca/centimetara donori imaju noge... Ja bas ne bih lako progutala da mi dete ima kratke noge... Ja npr imam istu dimenziju ko# mm a razlika u visini bar 10 cen ...
Malo sam tuzna... :(
100% identična situacija...Čak i mm ima dugačke noge....a tek ja...sva sam u nogama...celog života sam bila šmizla po tom pitanju...duge noge...I, šta sada?

Nisam im uopšte odgovorila...Čekam da mi prvo oni daju specifikaciju cena...Iako ima price list na sajtu...ali, eto, ja ne znam da računam :wink:
I, ja stvarno čekam da mi odgovre u vezi cene, pa tek da se javljam dr.!!!!

MM bi kao pristao....osećam...ali i on je za odlaganje!!!MM rezonuje da su nam verovatno ponudili najbolje što su imali???Da li?
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Mini, zašto si tužna?Da li si bila na poslu, prvi dan?Tako?
Znaš, pomisao na doniranu spermu, meni je uvek bila bljak...ako me možete razumeti...ali ako se to posmatra kao embrion...e, to je nešto drugo..i, zar to nije cena kao frozen? Šta misliš o tome?ILi, hraniteljstvo? To može bit vrlo interesantno...kako slatke dečice ima bez roditelja..gledala baš skoro na TV...a što su pametnice, u svom tom siromaštvu i bedi...mislim da ta deca ne bi postala nikada besna....

.......I, što se ne raskantate, bar eksperimentalno, probe radi, a ne da su uvuče u krevet kada ne bude više mogao u drugoj sobi?Ostavi ga bez druge sobe!!!

..sve očekujem mail....ah, ah, ah, proći će to početno ludilo, ali ništa neću da lomim...mrzim pushing!!!!!
Ivana70
Aktivan član
Aktivan član

Post od Ivana70 »

Lily-an napisao:IVANA,
a kako si ti bila zadovoljna sa visinom donora?
Niska je u odnosu na mene....Evo, mirila sam se: sistem "knjiga, vrata, olovka , crta...da proverim"...
:wink:

Ona je 7cm niža, nije to malo...

Nikako mi ne odgovara odlazak u februaru...baš nikako,,,mi bi tražili odlaganje, akao treba i za jedan čitav ciklus....ako ćemo ići bez stresa i tenzija....Da li je to moguće uopšte, npr. pomeranje za 10-15 dana?
Ja sam prvu donatorku odbila zbog visine, ali ona je zaista bila uzasno mala 157 cm i to mi je bilo neprihvatljivo. Ova je imala 168, mada sam ja trazila min 172. Ja sam trazila i plave oci (niko od nas ih nema, al reko' kad mogu da biram, sto da ne :wink: ). E sada, plave oci sam dobila, pa sam pristala na visinu.. ma salim se , nije to neka razlika + muz ti je visok......a opet, da li to sve nesto znaci i kako da znas buduci fizicki izgled deteta? Pogledaj samo od koliko ruznih ljudi ispadnu lepa deca i obrnuto - vidis lepi, naociti ljudi, a deca - Boze sacuvaj. Sve ti je to relativno Lily i nema nikakvog pravila. Eto ja htela plave oci, a to sigurno nece biti jer mm ima zift crne :D

Ja ne vidim zasto bi bio problem da pomeris, ja sam isto uradila sa Repromedom, ali to moras sto pre da im kazes zbog donatorke, jer ako su vec krenuli da joj stimulisu jajnike, moze biti kasno. Najbolje da podhitno kontaktiras kliniku - doktorku. Ima li ona neki telefon?
Odgovori