Donacija jajnih celija/ povisen FSH/ smanjenja rezerva jaja

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
Ivana70
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Avg 18, 2006 11:29 am

Post od Ivana70 »

vremejezabebe napisao:da ,da to je taj ja sam pomesala u genesisu je antic pa sam skoro citala o njemu kako ce krenuti saradnju sa pragom a ovaj radulovic je iz jovanove to je taj na kog sam i mislila pa sam cula da radi donaciju ,sta ti mislis o njemu ,jesi li bila njegov pacijent
O tom coveku i njegovoj zeni mislim sve najgore i znam vise osoba koje su sa njim imale lose iskustvo. Evo sta sam pisala o njemu:
http://www.doktor.rs/forum/viewtopic ... vic#139851

http://www.doktor.rs/forum/viewtopic ... vic#139295

On radi donaciju? Pa naravno, taj radi sve sto hoces za pare, ionako radi sta hoce, mucka sa embrionima i spermom bez ikakve etike i pravne normative, "vraca" embrione ko zna cije - a zna se samo da su ukradeni od drugih zena jer u njihovom "ultrmodernom" zamrzivacu ima svega ali pristup materijalu imaju iskljucivo on i gospodja. Nema kontrole, nema standarda, nema cak ni protokola pacijenata - ne vodi se nikakva pismena evidencija. Ne znam da li toga ima u jos nekoj evropskoj zemlji...mozda Albaniji?!
lisy
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Maj 23, 2008 10:01 pm

Post od lisy »

PCELA RADILICA POSTALA BESKORISNI TRUT..........

IVANA,stvarno pa ti imas najljepsi zadatak i zamisli da vodis jedan veliki projekt,ali beskorisni trut......... :o nikako.

LILY,to za velicinu uterusa 8cm nisam znala??Kod mene je 2.5x5,naravno premalo,a endo. zadnji put bio 10mm.

Pozdrav svima :wink:
Mini
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Avg 27, 2007 5:07 pm

Post od Mini »

Lili - veliki korak predstoji... Nije cudo sto trtas... Komplikovanije je otici do Rusije nego Ceske defo.... *8 mm je super... a narasce jos sa lekovima...Oni mogu da podebljaju endo within days...

Ivana - samo ti odmaraj... i spavaj dok mozes jer kad stignu dvojcice, imaces plenty neprospavanih noci.... Jel ok sa poslom long term bolovanje...? 6 meseci ce proci brzo...
Bas ti zavidim na tm. On zvuci nice and supportive...

Lisy - kako si nam ti? Sta planiras?
kako se osecas? kako tm?

Nabla - ja nemam pojma kakve su temperature u Turskoj oko Nove... Mozda bi Tunis ili Maroko bili malo bolji...
Ja bila na Tenerifima - ne vise * SPAM * and cheerful kao nekad uopste! Imala 5 ili 6 losih dana i oko 8-9 dobrih. Bila na 2 nedelje...
Ispalo jako skupo za ono sto jeste... Hrvatska i Grcka su miljama lepsi...
Nadam se da uskoro kreces u postupak... drzim palceve...

Ja negde u sebi kujem sta da radim... Mislim da cu poceti ovaj posao od ponedeljka... 5 meseci kontrakt - daleko od idealnog....ali i to je bolje nego da sam kuci... Bar cu da zaradim neku lovu i nemam gapove na CV. MM hoce status quo, ali ja ne mogu da zamislim da zivim ovako sledecih 5 -god... to je jedino sto znam a kako dalje i sta nemam pojma... :o
Hvala svima na savetima...
Korisno je da cujem kako to izgleda ljudima s polja jer sam pocela cini mi se da internalizujem neka rezonovanja mm ...

Cuvajte se sve...
Lily-an
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Mar 21, 2008 11:25 pm

Post od Lily-an »

BMW, ANIBLA,
ako dođete večeras na temu, možete li mi napisati kako se zvahu flasteri koje koristite, i da li ste ih kupovale u Srbiji?Molim vas. Hvala.

Danas dobila mail od dr.
Javljam se kasnije.
black magic woman
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Maj 07, 2006 2:59 pm

Post od black magic woman »

Lyli,flasteri su estraderm TTS.

Ima ih od 100,50 i 25,odnosno od 8mg,4mg i 2mg estradiola.Kod nas uvoze samo ove od 50, ali ja nabavljam od 100 iz Nemacke, jer mi je gotovo neizvodljivo da umesto 4 ( najvise do sada lepljenih), nalepim cak 8 ovih od 50.

Nemam toliko d...!!!! A i strasno iritiraju kozu.

Javi se da cujemo sta ti rece dr.

Pozdrav
Ivana70
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Avg 18, 2006 11:29 am

Post od Ivana70 »

Lily, ja imam visak flastera i mogla bih sve to da ti dam. Radi se o Estradot svajcarskim pacevima koji su prilicno skupi ali meni je to vec platilo osiguranje. Imam jedno 4-5 kutija, svaka po 24 komada od 100 jedinica.
jesa71
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Mar 02, 2008 10:11 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od jesa71 »

Cestitam vam Bozic,devojke!Neka vam donese radost radjanja novih i pozitivnih misli,ideja,resenja,neka vam okrepi nadu i ulije novu veru,neka ozivi izvore ljubavi u vama...
Slika

Ja sam do juce bila poluziva...teze mi je palo cekanje UZ nego bete.Iz dana u dan mi se cinilo da sam "sve manje trudna"...Sada je i meni smesno,ali do juce nije bilo...
Elem,prodje UZ...i...dva srca kuckaju...
Sve vas volim i mislim na vas,svakog dana...
Mini
Aktivan član
Aktivan član

Post od Mini »

Jeso.... Cestitam.... Dvojke... WOW - Fantasticno....
Lily-an
Aktivan član
Aktivan član

Post od Lily-an »

Za Ješina dva :P :P !! Od sada, samo pogled u budućnost!

BMW, Ivana, pa vi ste stvarno prave dušice!Dobre!
Vrtela večeras telefone...ali, Climara flasteri se definitivno ne uvoze, od aprila prošle godine!A dr. pita mogu li da nabavim dodatno!?

Da li se DHL-om mogu poslati lekovi?Bez nekih komplikovanih momenata , oko pratećih papira?Ili, opterećenja za drugu stranu? Nemam iskustva baš sa tim...Moram da vidim. Čini mi se da vam je Stepan iz Češke slao neke lekiće?

Inače, ni reči o planiranju puta!Zapravo, nije mi dala ni plan za sledeći mesec!Sve se svelo na proveru terapije do 6. januara i ove flastere...Zato, već sutra očekujem novi mail, jer za par dana moram znati sa čime nastavljam...
Rekla sam joj da ću pokušati da ih nabavim, a za svaki slučaj, navela ove koje BMW navodi, dozu...kao i Ivanine...videćemo da li će insistrati na Climari, u tom sluačju nekako se moram snaći....

Zar nije stresno i ovo emailovanje i iščekivanje?Jeste, po malo...
A jutros mi nešto nije dalo da otvorim poštu, kad ona poslala još pre 8!!!
Za endo i uterus kaže, ali bukvalno: WONDERFUL!
Lily-an
Aktivan član
Aktivan član

Post od Lily-an »

Mini,
pa, ti si prvi korak već napravila: prihvatila posao!Nije valjda baš tako loše...Ili, su tvoja očekivanja veća???

Lisy,
telo materice treba biti dužine oko 4.5cm , a vrat 3.5cm.Ukupna dužina materice ko dodrasle žene treba da bude od 7- 8cm.U toku trudnoće se povećava, nakon porođaja vraća u predhodnu, normalnu veličinu!Stanje materice varira sa godinama žene i fazama menstrualnog ciklusa!A težina materice , u proseku, trebala bi biti oko 50gr.!
Ovo sam našla na wikipediji....

Meni fali još samo malo do ovih dimenzija...

Bmw,jesi li ti obraćala pažnju na ove momente?Kod Uz? Kada ti izprinta nalaz, baci pogled!
Ne bih ni ja obraćala pažnju na uterus, iako je 100 puta ranije rečeno -mali, da ovoj dr. ne šaljem obavezno dimenzije-snimke sa premerom endometrijuma, ali i uterusa...

...........Za Ninu, Lisy.....i ostale devojke.....

ukrala sam Nabli post....vredi da bude i ovde....Čuda se događaju, ali ne bih se samo oslanjala čekajući ...ali, pročitajte same:

Za one koje interesuje, imate gomilu naučnih studija i studija slučaja na sajtu klinike gde radi dr. Check (specijalizirao sa za visoki fsh);
Pošto ne možemo da postiramo link klinike (ili možemo??- molim moderatora da objasni u kojim slučajevima možemo a u kojim ne da postavljamo link klinika, foruma, sajtova sa strucnim objašnjenjima i sl.),
najlakse ćete doći do sajta klinike ako ukucate u pretrazivac „Dr. Check”, sa desne strane u meniju imacete naslov „published articles”, kad kliknete na naslov dobicete nekoliko razlicitih tema među kojima su i studije s povisenim fsh (Ovarian Failure- IVF i Ovarian Failure- Non IVF) .......

.....
(najsvezije) Tamaris- max fsh 15 (ICSI), Klinika Ivanovic
- xmetatronx- max fsh 23 (prirodno),
- Cokolada sa Rode- max fsh 145, E2<5 (prirodno),
- Cokoladina sestra: „rodila je u 33.g., a nakon par mjeseci dobila sve simptome menopauze, sve potvrđeno nalazima u nekoliko navrata, potpuno ”izgubila„ ciklus. I onda nakon skoro 2 godine iznenada dobila jedan jedini menzes i zatrudnila (spontano, već se bila pomirila sa stanjem, nije uzimala nikakvu terapiju). Nakon drugog poroda više nikad nije imala ciklus i ”pospremili„ su je u konačnu menopauzu”
- Mica s Kolevke- max fsh 17 (prirodno posle neuspesne VTO),
- Aya- max fsh 15 (ICSI), klinika Kaali u Segedinu
- Eszter sa Rode- max fsh 17 (prirodno uz los spermogram)
- MarijaMarija- max fsh 22 (prirodno posle neuspesne VTO)
- Ahana- max fsh 19 (+ Hashimoto sindrom, VTO), klinika BIS Intermedicus
- Lara01 sa Rode, max fsh 50 (VTO), Maribor, Vlaisavljevic
- žena 66. godiste, max fsh 25 (nestimulisani ICSI), Jevremova, Ljubic

Juče mi je endokrinolog potvrdila da je imala pacijentkinju s fsh od 90 koja je ostala trudna!

Na Doktoru se javila jedna forumasica i prenela blisko iskustvo: - Rachel: max fsh 25 (2x zatrudnela i iznela trudnoću do kraja putem VTO, poslednja trudnoća u 36. god.)
- PJ: max fsh 35 (prirodna trudnoća (i porod) u 36.god- max fsh 20, druga trudnoća u 40. god- max fsh 35, porod u 41.god.)- autorka web. strane highfshinfo.com
- Mo: max fsh 16, 34.god (VTO)
- Malka: max fsh 61, 41. god (rodila u 42. god.)- Dr. Check at Cooper Center in Marlton, NJ (Njen slučaj je objavljen u casopisu Clin. Exp. Obst & Gyn, 39 (1), 2002 pod naslovom „Successful pregnancy in a 42 yaer old woman with imminent ovarian failure following ovulation induction without gonadotropins and in vitro fertilization”
- Dobie (sa fertilityfriends.co.uk): max fsh 70 (VTO)
- sleepyllama (sa fertilityfriends.co.uk): max fsh 29, 36 god. (prirodno)
- Cheeks73 (sa fertilityfriends.co.uk): max fsh 36, prirodno
- bez nicka: max fsh 18, 36 god, prirodno
- bez nicka: max fsh 40, 31 god, prirodno, posle par godina još jedna prirodna trudnoća
Lily-an
Aktivan član
Aktivan član

Post od Lily-an »

....ja u nastavcima.... :wink:
I
U Avi rade transfer, kao i na drugim mestima, 3 i 5. dana...na ff pročitala da se mogu izjasniti-opredeliti za dan transfera...Svi znamo da je najbolje 5.dana...Ali, šta ako 4. dana prestane deoba embriona, ili ranije...
1.Da li time rizikujem da propadne embrion ili će pristupiti transferu, premanjihovoj proceni?
2.Znači li to ako se odustane od 5. dana transfera, da je taj embrion unapred osuđen na propast, npr. došao do 4 celije, i tu je prestalo razvijanje?
3.Da li se o tome stara moj ordinirajući dr, ili ja za to vreme kontaktiram embriologa?
II
Dalje, oni nikako ne idu na transfer 3 embriona...Već 1-2...Time dobijam šansu da imam najmanje 1 za zamrzavanje...Moj rezon je da ne idem na budući FET, ako ne bude bilo najmanje 2 za zamrzavanje!Kako da očekujem pozitivan ishod, ako i sami kažu da su šanse umanjene sa frozen?Kako da prelazim toliki put, pod takvim okolnostima, da gajim neku nadu, ako od npr. 3 smrznuta, skoro po pravilu 2 embriona ne prežive otapanje?Gledala sam temu FET na ff, i ima onih kojima je uspelo iz prve sa smrznutim...ali, ima i teme:"Da li je ikom uspelo sa smrznutim"??? Mnogo je iskustava gde embrioni uopšte nisu preživeli, tokom zamrzavanja( ne znam kako, obzirom na -160C)...U Avi kažu da imaju kontrolu 24h, ali, naravno, nema garancije nikakve...to i ne zavisi od njih...
Cena zamrzavanja nije uračunata u konačnu cenu :(
Kada sam kod cena, podigli su DE +ICSI na fantastičnih 7000 evra!TO je iznos koji definitivno više ne dogovara ni West Evropi, ...valjda je za njihove tajkune..koga već...Takođe, podigli i cenu FET.Sada je oko 1600evra + zamrzavanje 320...
1. Da li odustati od FET-a i pokušati, u roku od nekoliko meseci, u Češkoj? Fresh varijantu?! Sa dodatkom od 1000-1500evra...sa drugim troškovima?!
Da dodam, navodno oni dobijaju od 14-17 jajnih celija...Ali, te konkretne momente, kada treba da prelomim znaću tek na licu mesta...to bi stvorilo šansu za zamrzavanje....eventualno...Pa, ići na tu opciju, o svom trošku, koju možemo da podnesemo...ili da odustanem od zamrzavanja u startu???
Moramo oboje da potpišemo ugovor o zamrzavanju, a kada bih im ja to mogla predočiti...tek kada znam kako stoje stvari...Bojim se da mi ne kažu da ih ima dovoljno za zamrzavanje, a da oni zapravo ne budu top quality? To nikako ne mogu znati...
III
Da li da prejudiciram stvari, pa sada bukiram negde u Češkoj?Evo, od prvog emaila, vezano za donaciju,prošlo godinu dana...ja još tapkam u mestu...Samo od avgusta, kada su mi dali termin za zakzaivanje konsultativnog pregleda u Avi, prođe pola godine..i ne zna se još koliko će... dr. baš neće da se upušta ni u kakve prognoze: da li će biti još samo mesec dana ili duže?
Sećam se odnosa cena skoro u svim klinikama...sve i da su podigli price list...opet su ostalei srazemreni odosi...Repromeda najskuplja itd...Unica..
Ja bih se opredelila za Fertimed/ postoje 16 god./ nema čekanja..poslednja cena 3500...ILi, za Pronatal...3800, ali sa smrznutim...To je sve što bi mi mogli da isfinansiramo...Nema novih pokušaja....
IV
U vezi PGd-a,..da nisu poludeli ovako sa cenama...pa da razmatram i tu opciju...Mada, nameće mi se pitanje...šta ako idem na smrzavanje, gajim nadu za neku buduću intervenciju...a ne znam da je to falsh...
PGD je 2200, što mu dođe kao tretman sa frozen...
MIni, „Carolina in Geneva“, ono što sam uspela da preletim...Zar nm nije išao na TESA opciju?Možda su zbog toga išli na pgd?
Majka moje drugarice kaže da kao uradimo to, i to o trošku ove companije...Kako? Pa, rekla da je cena 6400, sada već 7, to je baš mnogo novca.....A ona rezonuje po principu „gde je goveče, tu je i june“...
Nabla kaže da se fish radi 3. Dana, i to je tačno, ali potpuno sigurna da sam na Avi naišla na potrebno vreme od 2 nedelje, a nakon toga u jednom Hrvatskom teksu pisalo ako se radi tzv. manuelnom metodom da treba 14 dana...To je pa baš dosta vremena za ostanak tamo...Mada, vreme nije krucijalni problem, već ova računica...Da sačekam kakva će biti morfologija sperme kod mm, pa da se posle toga premišljam još..ili, koliko starog donora će mi ponuditi?
Najviše, lično, zagovaram pgd, samo zbog amnio..NPr. da sve uspe, a amnocint. Dovede do spontanog...obgyn iznela podatak da je odnos 1:200 ili 1:300, a prema našim statiskima je 1:100??!!
V

Takođe, razmišlajam da krenem da se raspitujem o varijeanti let: CG – SP...Put u dolasku bio 12 sati, u povratku 14...jedna od najvećih trauma, bio mi je upravo napor puta...To presedanje, višesatno, potpuna nekomfornost na Moskovskom aerodromu..sistem tranzitne rute...Ne znam da li mi verujete, ali na M. Aerodromu ne može se jednostavno doći do toaleta??! A ništa odvratnije nisam odavno videla!!!Vozikanja..katakobičasti hodnici.. unutra 100stepeni, napolju razbija vetar, i to je sekund-dva svežeg vazduha...za sve vreme puta...
Samo da u svoju kuću uđem i izađem 4 puta, pa bi mi bilo dosta izuvanja i obuvanja...a tamo...da ne opisujem....Stresno je jurišanje istovremeno i za jaknom i nakitom i obućom...Drugarica mi se vratila iz Pariza, kaže nema ništa od odvog sistema na Šarl de Golu...A, one aerodromske službenice...na ženama ceo aerodrom...sa magnumima!!! Pogledi im led, ledeni!!!Što , misle da su profesionalnije ako su ledare?

.....eto, da se zaustavim...dok me mm ne izbaci na ovu hladnoću i magluštinu iz stana...kaže da preterujem sa kompom...Pa, i ja bih volela da podvučem crtu....
Mini
Aktivan član
Aktivan član

Post od Mini »

Lili, Lili - smiri se malo... Ti si u totalnom overdrivu... :lol: :lol: :lol: Vrvi u glavi ko' u kosnici.... :oops: :lol:

Imas lekare koje ce te posavetovati... Zvaces kliniku i zavisno od kvaliteta embrija u datom trenutku, dobices savet sta da radis. Klinika ne moze da ti naredi koliko ces da stavis embrija... Ti imas pravo kao customer da insistiras koliko ces... Ja sam insistirala, jer nisam htela da se vracam po 1 smrzlicu i izlazes trosku i stresu.,,, Bila je jedna riba u Rusiju u Altra Viti i isto je imala 3 embrija mada pravila kazu dva.... I Reprofit stavlja dva pa su meni stavili tri... Ti si customer, ne zaboravi to. Ti placas....

Slazem se da se ne isplati da ides nazad po samo jedan embrio, jer je prevelika glavobolja i previse skupo.... Zamrznuti embriji ako prezive celi proces su zdraviji kao bebe, pokazuju neka istrazivanja... Nemoj da discount FET uopste.... :D

Posto tm saradjuje u procesu, ja bih bookirala tretman u Ceskoj kao back up verziju. Bice ti psihicki lakse jer ces biti pod manjim pritiskom sto se tice ovog tretmana... tj imaces plan B. Bitno je da si opustena koliko je god moguce, jer nije dobar toliki stres...

Bookiraj te varijante koje si pomenula, uvek mozes otkazati...Mislim ovo sto je Ivana uradila je bilo mudro, jer najgore psihicki je cekanje ako ciklus ne uspe... Bar meni je bilo .... Kao sto rece vreme se caskom iskrade...

Ajd popi jednu casicu crvenog vina, dobro je za endo.... Marek je meni savetovao da casica vina posle transfera ce da pomogne da se opustim...

Skroz si u pravu sto se tice ruskih cena... Blesavo je i preskupo za zapad, jer je ovde ogromna kriza. Vesti su sve alarmantnije iz dana u dan... Otud ja uopste nisam birala, jer bolje ista nego da sedim kod kuce.... Cak i university graduates prihvataju poslove po barovima i slazu hranu po policama u supermarketima...

Pricamo o unprecedented vremenima...
To ce sigurno da ima impact na ponudu i potraznju i u 'globalizaciji infertiliteta'.... Mozda se WL smanje, jer vise donora bude finansijski motivisano da donira... Ne svidja mi se ovakvo rezonovanje, uopste, ali to je surova realnost ekonomske krize... Ocajni ljudi su spremni na sve i svasta...kako parovi - recipients, tako i donori...

Deep breath.... Polako....

Cao svima... Big pozz i pussa....
Mini
Aktivan član
Aktivan član

Post od Mini »

Najnovije kod mene... :o :o

MM i ja probali da dodjemo do nekih resenja... On je da ostanemo zajedno ukoliko ja odustanem od donor deteta... Ako hocu donor dete, onda on ne ucestvuje. voljan je da mi pomogne, kaze, finansijski da to odradim. Ali ne sa njegovom spermom. Morala bi biti dupla donacija... Nikakav emotivni udeo s njegove strane... Podrska se ne podrazumeva sto se tice deteta posle.... Efektivno takav izbor bi znacio da se moram vratiti u Srbiji i poceti od 0 sama... jer ako nemam posao nemam pare za stambeni kredit i sta da radim sa detetom... Ne znam da li sam dovoljno jaka za tako nesto...

Ne funkcionisem bas najbolje psihicki, mora se reci... s obzirom na sve sto se desava...i posle ovih iscrpljujucih godina sa tretmanima..
Izgleda mi sve pomalo kao ....ti nisi htela kad sam ja hteo i kad je trebalo i sad eto ti... to je sto si izabrala... Pomalo osvetoljubivo... kukavicki...jer razlog sto smo u ovoj situaciji nije samo zbog izbora koje sam ja pravila nego i on...

MM je bio poslednja osoba na svetu od kog bih ovako nesto ocekivala...Mislim sve sto se desavalo zadnjih nekoliko godina...moje bolesti - depresija posle nasty bullying u firmi, pa severe pred-karcinom, pa fertility tretmani... On kao da je udarao recke i onda se otfitiljio, kad je osetio da me ima u saci... Ja nikad nisam slutila da u njemu ima toliko besa prema meni... On je prosto ljut i mislim da mene krivi za sve, mada to negira... Krivi su mu moje drustvo, moje skolovanje, moja ambicija... Rekao mi je da sad duguje mnogo vise para nego kad je mene sreo .... Drugim recima bolje da nikad nije...

Prosto ne mogu da verujem da se svelo na ovako nesto nakon 15 god zajedno.... Ako vec nismo bili jedno za drugo, onda je trebalo to mnogo ranije da se okonca... Ironija je sto sam ja mm bas i izabrala zato sto sam bila povredjena u prethodnoj vezi i ostavljena kad sam bila trudna... Njega sam izabrala bas zato sto je bio totalno drugaciji od mog bivseg...

Kad smo se sreli, mm je bio pouzdan, dobar i neko na koga se covek moze osloniti...Neko ko me nikad ne bi ostavio u takvoj situaciji...Znao je za prethodnu vezu, znao je da sam bila in pieces... Bilo je sve steady, bez uspona i padova...Ljubav vise s njegove strane nego moje, bar u prvo vreme...Vremenom su se stvari promenile...

Ali izgleda nije odobravao mnogo toga sto sam ja radila, samo sto je zaboravio da mi to kaze...
I ironija je sad da mi on efektivno daje ultimatum zato sto hocu da budem trudna... i imam dete...Nesto sto je on uvek zeleo....A ja ne mogu drugacije da imam dete nego preko donora... i nemam vise ni puno vremena ni za to...
...
Sve mi ovo izgleda tako kukavicki i osecam se vrlo let down... Negde sam se nadala da cemo ipak naci way out...pa makar se posle rasturili... Mislila sam da ce da me podrzi...

Sta biste vi radile na mom mestu? Ja nikom ovde nisam rekla o donor tretmanima, tako da sam u svemu sama sa svim ovim mislima... i odlukama. Prosto mi puca glava a treba da spremam casove...Valja se izboriti i za ovo posla sto sam nasla... i referens na kraju...
Ako hocu da imam donor tretman trebala bi da zakazem nesto negde s obzirom na liste cekanja...i vreme koje neumitno prolazi...

Ovo mi izgleda kao nasty stab in the back....
Prosto ne znam kako sam se ovako upetljala in the first place... Oprostite sto davim.... Ali morala sam da downloadiram negde...
Lily-an
Aktivan član
Aktivan član

Post od Lily-an »

NAJNOVIJE KOD MENE...................................
Izašla da prošetam malo, vraćam se upravo, i mm vrišti na mene što nisam ponela mob....Zašto?????????????????????
Stigao mail iz Rusije!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
On se izgubio................................
Dala nam termin, podatke o donoru, nastavak tretmana do odlaska...............
ovaj mm sve stranice stavio na ekran.............sada ja vrištim, jer ne znam gde da pogledam......prvo...........zapravo, oboje se pogubili...............nadala se da će biti pre isteka 6 meseci, ali ne i da mi pošalje sada skoro sve...................
Na klinici 23.feb, fresh sperma 25, transfer 2. marta!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
A, mi ne možemo da putujemo pre kraja februara....Ili, bi mogli, a li pre toga, iamo baš stresnu neku situaciju...nekioliko dana pre puta, baš.............nešto od ranije..............
Da odložum za jednu nedelju, bar?Drugo,ona planira PGD, pa ja sam samo pitala, a ne i rekla da hoću!!!!!!!!!!!!!!!!
Evo o donoru:
rođena 83, visina 167cm, 59kg....Rodila 2005.god. sina...........zdravog!!!
Navodno završila ekonomiju? kad pre rodi? Pitam se?Ja ne znam ni da saberem , sada , ni da oduzmem........Nije baš neka Twigi.......A treba mi koji cm više!!!!!
Mislim, došla sam da vam ovo kaže, sada, odmah, sutra ću da mislim, šta, kako, a ona čeka da javim...Nisam u stanju ništa večeras da javljam.................
Mini
Aktivan član
Aktivan član

Post od Mini »

Lili - donor zvuci ok. Dobro je sto je proven - po meni....
Odgovori