Donacija jajnih celija/ povisen FSH/ smanjenja rezerva jaja
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
Lily,
gledala sam takodje emisiju i bas me je dirnula prica
to je strasno
jedino sto mislim da je trebalo reci o kojoj klinici je rec i kom lekaru, mada mislim da znam o kome je rec
To sto je taj par stao pred kamere i ispricao svoju pricu, nece promeniti ama bas nista
Oni koji treba da se osecaju prozvanim, nece uciniti nista da istraze slucaj jer i sami ucestvuju u takvim aktima
Dodje mi da ubuduce nadgledam putanju bocice kada mm radi spermogram i da trazim da mi je vrate nazad
Jest da nisu neki spermatozoidi, al sto je sigurno sigurno.
U svakom slucaju to je lepo od tebe sto si pisali Miri Adanji Polak barem da ljudi vise ne budu zrtve neznanja.
gledala sam takodje emisiju i bas me je dirnula prica
to je strasno
jedino sto mislim da je trebalo reci o kojoj klinici je rec i kom lekaru, mada mislim da znam o kome je rec
To sto je taj par stao pred kamere i ispricao svoju pricu, nece promeniti ama bas nista
Oni koji treba da se osecaju prozvanim, nece uciniti nista da istraze slucaj jer i sami ucestvuju u takvim aktima
Dodje mi da ubuduce nadgledam putanju bocice kada mm radi spermogram i da trazim da mi je vrate nazad
Jest da nisu neki spermatozoidi, al sto je sigurno sigurno.
U svakom slucaju to je lepo od tebe sto si pisali Miri Adanji Polak barem da ljudi vise ne budu zrtve neznanja.
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Mar 02, 2007 3:16 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Nemam vremena podrobnije da vam se javim...kod mene je uvek haos u poslednjem trenu...
Konacno se spakovah
...nisam pravila punjene paprike
, al sam pravila palentu
Pisemo se detaljnije po povratku...do tad ostajte mi dobre, vesele, pozitivne i zdrave
Kikice, Ivana i Jeso....nase uskoro mame....cmoooooooooooook

Konacno se spakovah

Pisemo se detaljnije po povratku...do tad ostajte mi dobre, vesele, pozitivne i zdrave

Kikice, Ivana i Jeso....nase uskoro mame....cmoooooooooooook

-ja'75,
-2 rana spontana
-max fsh 15; MTHFR heterozigot; 46,xx,17ps+ (mozaicizam broja kopija p53 gena), sve ostalo OK
-1 prirodni ICSI (Jevremova), beta=0
-1 IUI (Ivanovici), no results
-1 stim. IVF (Ivanovici), beta=0
-2 rana spontana
-max fsh 15; MTHFR heterozigot; 46,xx,17ps+ (mozaicizam broja kopija p53 gena), sve ostalo OK
-1 prirodni ICSI (Jevremova), beta=0
-1 IUI (Ivanovici), no results
-1 stim. IVF (Ivanovici), beta=0
Nablička,
ne stigoh da te upozorim
Free shop na Antalijskom aerodromu je kao DESET zgrada Nikole Tesle...
Sigurna sam da će vam biti lepo!
Bokica,
ovaj par je iz unutrašnjosti Srbije,time mislim da im je sve teže...I, sam dolazak do BGd-a...
A, i sama kada sam krenula da razmišljam o donaciji, trebalo mi je poprilično vremena da izbunarim informacije....Imala sam jedan , jedini mail, izvesnog dr iz Praga....pa tek posle više meseci čula za Pronatal...i posle je nekako krenulo,....no, da sam imala u startu info o svemu, možda ne bih skrckala toliko vremena...na premišljanje i donošenje odluke...Imam prijatelje lekare, ali ja o ovoj temi rekla bih znam više od svih njih, tj. potpuno sigurna,...jer, koga zapravo, u procentu gledano, interesuje priča o doniranom reproduktivnom materijalau?!
A i kada mi se učinilo da imam odakle da krenem,nisam mogla da se odlučim, dok bukvalno nisam izlistala sve klinike...zbog cena i svega....Što je potrajalo i užasno iscrpeleo...A, ja sam stekla utisak da oni nemaju ni podršku familije, sve je to komplikovano....
Ma, dalo bi to nekog rezultata kada bi se priča inicirala, na pravi način, problem je u tome što smo svi zaokupljeni sopstvenim mukama i brigama, i to ide tako......kod nas...
Prvi korak je napravljen sa site majkahrabrost...i svim inicijativama tim povodom, a da li je moguće da se ženama dešavalo na klinikama to što tamo opisuju??? Horor!
Inače, u pauzi između peglanja
da vam kažem da sam bazajući po netu naletela na site Srpskog lekarskog društva genetičara...ne budem lenja, pa pustim mail jednoj dr, redovni je prof. na faksu...te priupitam oko preimplatacione genske dijagnostike...Ljubazno zamolila za mišljenje...navela cenu u Rusiji i moje dileme...Nisam očekivala odgovor, ali sam ga dobila, baš se prijatno iznenadila, još i sa željom da uspem u svom ivf tretmanu...
Postaviću ga ovde, kada prođu praznici , i kada se malo sastavimo na okupu!
ne stigoh da te upozorim

Sigurna sam da će vam biti lepo!

Bokica,
ovaj par je iz unutrašnjosti Srbije,time mislim da im je sve teže...I, sam dolazak do BGd-a...
A, i sama kada sam krenula da razmišljam o donaciji, trebalo mi je poprilično vremena da izbunarim informacije....Imala sam jedan , jedini mail, izvesnog dr iz Praga....pa tek posle više meseci čula za Pronatal...i posle je nekako krenulo,....no, da sam imala u startu info o svemu, možda ne bih skrckala toliko vremena...na premišljanje i donošenje odluke...Imam prijatelje lekare, ali ja o ovoj temi rekla bih znam više od svih njih, tj. potpuno sigurna,...jer, koga zapravo, u procentu gledano, interesuje priča o doniranom reproduktivnom materijalau?!
A i kada mi se učinilo da imam odakle da krenem,nisam mogla da se odlučim, dok bukvalno nisam izlistala sve klinike...zbog cena i svega....Što je potrajalo i užasno iscrpeleo...A, ja sam stekla utisak da oni nemaju ni podršku familije, sve je to komplikovano....
Ma, dalo bi to nekog rezultata kada bi se priča inicirala, na pravi način, problem je u tome što smo svi zaokupljeni sopstvenim mukama i brigama, i to ide tako......kod nas...
Prvi korak je napravljen sa site majkahrabrost...i svim inicijativama tim povodom, a da li je moguće da se ženama dešavalo na klinikama to što tamo opisuju??? Horor!
Inače, u pauzi između peglanja

Postaviću ga ovde, kada prođu praznici , i kada se malo sastavimo na okupu!
Lily, bas lepo od tebe sto si pisala Miri! Gledala sam taj prilog.
Nego, kad bese pocinje tvoja " PREMIJERA " u Sankt Peterburgu?!!! Da na vreme "podmazemo" fige
!
Svima zelim da i u 2009-oj nastave da se NADAJU! Poslovica kaze: "ko se uvek nada,umire pevajuci". Ili stihovi:
O, ne govori da nema spasa
I da si srušen od paćenja svog;
Što je noć crnja-sve jasnije zvezde,
Što je bol dublji-sve bliži je bog!
Nego, kad bese pocinje tvoja " PREMIJERA " u Sankt Peterburgu?!!! Da na vreme "podmazemo" fige

Svima zelim da i u 2009-oj nastave da se NADAJU! Poslovica kaze: "ko se uvek nada,umire pevajuci". Ili stihovi:
O, ne govori da nema spasa
I da si srušen od paćenja svog;
Što je noć crnja-sve jasnije zvezde,
Što je bol dublji-sve bliži je bog!
Lily, i ja sam gledala taj prilog, sto me je podsetilo na onog prevaranta Radulovica i celu tu bandu sa njegove "Specijalne bolnice" koju samo cekam da mi dodju na tapet, sada imam drugih prioriteta.Lily-an napisao:....moram da se ponovo uključim...
upravo sam odgledala prilog u emisiji Mire Adanje Polak...priča o donaciji sperme...bračni par je govorio u kameru, sa skrivenim identitetom...o svojim iskustvima u Bg ordinacijama....oh, kako je neznanje muka...užas, naplaćivali si im 3 500evra donaciju sperme, bruka,bruka,....
Zato sam ja rešila da sada posaljem Miri AP jedan mail, potpuno sam sigurna da će ovom paru porslediti info u vezi sa ovim...
Baš me ganulo...kažu u kreditima do guše....Zamislite, obećavali im lekari proveru spermatozoida na carcinom..Sram ih bilo ....Ne bih imala milosti ni prema jednoj zloupotrebi, u ovim slučajevima...ni prema kome!!!!!!!!!!!!!!!
Upravo sam mislila i ja da napisem mail Miri.
I mislim da bi sve osobe trebale da obelodane te ruzne i prljave stvari koje se tolerisu u nasem drustvu. To je dokaz koliko smo mi jos daleko od jednog civilizovanog ili jos manje demokratskog drustva. Na zalost, to sve lici na praksu zemalja treceg sveta, spolja gladac a iznutra jadac!
Nabla, lep provod vam zelim u Turskoj. Lily, vidim da ste ti i tm tamo uzivali, a mi bili jednom i resili nikad vise
Ma mi smo ti ludi za Grckom, a proputovali smo dosta, i nekako nam tamo uvek najlepse, ma kakvi Sejseli i Karibi
Nego Lily, kada ti putujes, kako napreduje endometar?
Nisam neko vreme ucestvovala u vasim diskusijama, pa ne znam u kojim su tretmanima nove devojke, ako moze kratak opis?
Hvala

Ma mi smo ti ludi za Grckom, a proputovali smo dosta, i nekako nam tamo uvek najlepse, ma kakvi Sejseli i Karibi

Nisam neko vreme ucestvovala u vasim diskusijama, pa ne znam u kojim su tretmanima nove devojke, ako moze kratak opis?
Hvala
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Apr 04, 2008 4:38 pm
Mislim na onog iz Jovanove ulice u Beogradu.vremejezabebe napisao:ivana pises o radulovicu iz genesis medical iz beograda ?ja sam bas mislila ako napustim ovu moju dr da idem kod njga posto ce mi najverovatnije trebati donacija a cujem da on to radi mada bih je imala svog donora jc ,mozes li nesto malo vise da mikazes
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Apr 04, 2008 4:38 pm
Eee, Ivana, vraćaš seIvana70 napisao:Nabla, lep provod vam zelim u Turskoj. Lily, vidim da ste ti i tm tamo uzivali, a mi bili jednom i resili nikad vise![]()
Ma mi smo ti ludi za Grckom, a proputovali smo dosta, i nekako nam tamo uvek najlepse, ma kakvi Sejseli i Karibi![]()

.... i mi smo ti grkofili, ali tada se ja zainatila da promenimo...I, bi nam fenomenalno...ja sam vrlo zimogrožljiva, tako da mi je temperatura mora od 30C baš prijala...Naravno, legle su i druge stvari...i to sve činilo vrlo, vrlo prijatno iznenadjenje. Mada, mi nismo bili baš u samoj Antaliji..preveliko je mesto za letovanje - odmor..Sada sam u akciji ubeđivanja mm, za neki 7 dnevni odmorčić, pre Rusije, ali videćemo, finansijska situacija kreće i ovde da zateže...a moram reći i da se pribojavam...Došlo do promene političke garniture u JP sa kojima je mm sarađivao u firmi, i svi nešto raskidaju ugovore, proveravaju, ma, belosvetska ograničenost...Zbog toga on smatra da nam nije nužan odmor, a ja maštam o tome...Čuj, sanjam 7 dana spavanja, kupanja u bazenu, klope...DA li je to mnogo?Naročito što ću još i raditi 3. i 4. januara

No, ne bih mogla otići na spavanje, a da ne javim, a i obećala BMW rezultat UZ...
Mislim da me je glava zabolela u trenutku! Večeras sam imala drugi UZ...Toliko sam bila šokirana kad je dr saopštio dimenzije endomet., da sam ga pitala: Da li ste sigurni? Dakle, potpuno neočekivano, najpre rekao da ima promena, a kada je krenuo sa merenjem, kaže da je endomet. 6 mm!!!Za mene, to je izuzetna vrednost! Negde je 6.14mm. Osim toga, došlo je do povećanja uterusa, ne u istoj proporciji kao endo, ali ima razlike u dimenzijama...u povećanju volumena u odnosu na prošli put!
Zašto sam se ja istraumirala?Prvo, nisam očekivala!Nakon samo 2.5 kutije CP i tek 3. flastera!
A ni počela nisam sa dodatnim"pojačivačima", tipa čista Progyinova ili Divigil...
Svakako, želim da se zahvalim i Ješi i Mini...Činjenica je da sam poslednjih mesec dana pojela žita, više no za čitav život, a počela i sa B1 vitaminom...dodavala nešto od namirnica koje je Mini skinula sa ff, za podebljanje endomerijuma...Planiram da se vratim na taj njen post, mogla bih da uvedem još toga...
Zapravo, za mene je iznenađenje bilo zaista neobično veliko, endo od 6,14mm nikako nisam očekivala..posle toliko godina "ispošćenosti" organizma...I, ne znam šta bih rekla, kojom dinamikom bi se to dalje moglo odvijati?Realno kada bi ja bila spremna za ET?Zašto je govorila - priprema do 6 meseci?Malo sam uzentovala da to bude nešto ubrzano!!!
U vezi onog para sa TV-a...
Ja stvarno očekujem da će im pomoći, resendovati deo mog mail-a...šta već..
Banda, da to je to!
Naplatili im 3500evra!
Standardni IVF je u Pronatalu 1100evra+300 evra ICSI( pod uslovom da im zatreba) i preostaje donacije sperme, znači + 200...Ljudi bi to završili za 1600!!!
U Rusiji je donacije sperme 350evra.
Dara je prešla svaku meru!
A koliko se sećam, a i Nabla je spominjala, na Rodi ima prilično uspelih intervencija sa doniranom s!Izgleda da je bolji procenat uspešnosti, u odnosu na doniranu jc.
Nema Ješe da nam javi šta je bilo UZ?!
Hajde, Ješo, pojavi se, znaš da očekujemo da nam to javiš!
Mogla bi da završiš godinu, na ovoj temi, sa još jednom pozitivnom simbolikom

Vapimo za tim.............
Da dodam, za BMW...mogla bi da ubuduće lepiš flastere po leđima, ali gornji deo, odmah ispod "lopatica"
Tačno gde svojom šakom možeš da dohvatiš leđa preko ramena?Ja tu krenula, ovaj dr kaže da je tu najbolja, navodno, resorpcija.
Još sutra ću zvirnuti ovde, pa odoh do mog tate...Posle mnogih dolazaka..odlazaka...za Novogod. večeri...baš sam poželela da pre Rusije, eto provedem to veče...sa njim...
Naravno, poslah sms mom tati- Da me obavezno čeka Deda Mraz!
Ja stvarno očekujem da će im pomoći, resendovati deo mog mail-a...šta već..
Banda, da to je to!
Naplatili im 3500evra!
Standardni IVF je u Pronatalu 1100evra+300 evra ICSI( pod uslovom da im zatreba) i preostaje donacije sperme, znači + 200...Ljudi bi to završili za 1600!!!
U Rusiji je donacije sperme 350evra.
Dara je prešla svaku meru!
A koliko se sećam, a i Nabla je spominjala, na Rodi ima prilično uspelih intervencija sa doniranom s!Izgleda da je bolji procenat uspešnosti, u odnosu na doniranu jc.
Nema Ješe da nam javi šta je bilo UZ?!
Hajde, Ješo, pojavi se, znaš da očekujemo da nam to javiš!
Mogla bi da završiš godinu, na ovoj temi, sa još jednom pozitivnom simbolikom

Vapimo za tim.............
Da dodam, za BMW...mogla bi da ubuduće lepiš flastere po leđima, ali gornji deo, odmah ispod "lopatica"

Još sutra ću zvirnuti ovde, pa odoh do mog tate...Posle mnogih dolazaka..odlazaka...za Novogod. večeri...baš sam poželela da pre Rusije, eto provedem to veče...sa njim...
Naravno, poslah sms mom tati- Da me obavezno čeka Deda Mraz!
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Ned Mar 02, 2008 10:11 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Cure moje drage,citam,citam redovno sta ima kod vas,i navijam stvarno, iz peta navijam za svaki poitivan pomak u vasim zivotima!
Lily,kakva vest...to za endo...super!!!Samo papaj zrnevlje,bices ti nama koka uskoro...
Mini,kad naviris ovde...da te zagrlim samo,neka ti Nova godina donese nove misli,nove ideje,resenja,mnogo volje i mudrih reci i poteza,da pobedis u ovoj partiji saha koji igras sa svojim zivotom...
Nablic,da nam se vratis preporodjena sa puta i da naredni ne mozes da planiras jer ces kao ja biti sprecena 'promenjenim okolnostima'...
Ivana,da nas iz meseca u mesec iznova uveseljavas pricom o dvojcu koji se igra u tebi...
BMV,da nadjes pravi put...
Anibla,da sacuvas tu svetlu nadu zauvek...
Nina,da pokusas ponovo i da ovaj put nunas malu lutku ili lutka...a moze i oboje...
Lisy,da ostanes tako svetla,lagana i pitka...
Rikikiki...da zalijemo naredne godine tvoj testic!
Jucy,da sledece godine bude...da bude,drzim fige,jako...
Kristinice,isto to,da iduci put bude uspesno...
Vremejezabebe,da nadjes pravo resenje,da te ipak posluze tvoja jaja...
Holly,da nam svratis i da nam se vratis,,,sa lepim vestima...
Kikice,da nam rodis Jovana,nase prvo luce forumsko!
Ja imala UZ,jos je rano,vidi se jedan...a mozda i jos jedan mesak,ponovo oko Bozica pa cemo znati definitivno...
Svima veliki jubac!

Lily,kakva vest...to za endo...super!!!Samo papaj zrnevlje,bices ti nama koka uskoro...
Mini,kad naviris ovde...da te zagrlim samo,neka ti Nova godina donese nove misli,nove ideje,resenja,mnogo volje i mudrih reci i poteza,da pobedis u ovoj partiji saha koji igras sa svojim zivotom...
Nablic,da nam se vratis preporodjena sa puta i da naredni ne mozes da planiras jer ces kao ja biti sprecena 'promenjenim okolnostima'...
Ivana,da nas iz meseca u mesec iznova uveseljavas pricom o dvojcu koji se igra u tebi...
BMV,da nadjes pravi put...
Anibla,da sacuvas tu svetlu nadu zauvek...
Nina,da pokusas ponovo i da ovaj put nunas malu lutku ili lutka...a moze i oboje...
Lisy,da ostanes tako svetla,lagana i pitka...
Rikikiki...da zalijemo naredne godine tvoj testic!
Jucy,da sledece godine bude...da bude,drzim fige,jako...
Kristinice,isto to,da iduci put bude uspesno...
Vremejezabebe,da nadjes pravo resenje,da te ipak posluze tvoja jaja...
Holly,da nam svratis i da nam se vratis,,,sa lepim vestima...
Kikice,da nam rodis Jovana,nase prvo luce forumsko!
Ja imala UZ,jos je rano,vidi se jedan...a mozda i jos jedan mesak,ponovo oko Bozica pa cemo znati definitivno...
Svima veliki jubac!

Nase misli vode u jednom smjeru,zelja i ceznja za ostvarenjem bukti i ne moze se smiriti.........svaka od nas to zna ,osjeca u sebi i kako bilo znamo da moramo dalje.Nas put je samo nas,mi ga moramo proci.Ovo je moja misao s kojom zelim prenijeti vama sve najbolje i da u novogodisnjoj noci budete vesele, sretne i zadovoljne.Kad kucne sat u 00 znajte sve da vas grlim i ljubim.
Nasim trudnicama posebna pusa za mrvice

Nasim trudnicama posebna pusa za mrvice

Svodjenje racuna na kraju godine, i nada da naredna donosi makar malo bolji bilans... Ja sam prezadovoljna, ova 2008. mi je donela nesto sto ni jedna do sad nije, a prosto me hvata neki strah kad pomislim da od 2009. trazim mnogo , mnogo vise - da postanem mama, i to dobra mama jednom zdravom decaku!
Drage moje, neka i vama dodju takvi bilansi, neka krenu neke nove misli ispunjene brigom o trudnoci, novi planovi puni pelena, cucli i neprospavanih noci iz najlepseg razloga, neka vam 2009. donese divna cuda, lepa iznenadjenja, dobre vesti i rasplete, mudre odluke i poteze, puno ljubavi i zdravlja, neka ova tema zazveci do neba od pozitivnih beta, lepih trudnoca i buckastih beba...
Srecna vam Nova godina, drage moje, i daj Boze da je do godine ispracate sa zeljom da sto vise takvih docekate!
Drage moje, neka i vama dodju takvi bilansi, neka krenu neke nove misli ispunjene brigom o trudnoci, novi planovi puni pelena, cucli i neprospavanih noci iz najlepseg razloga, neka vam 2009. donese divna cuda, lepa iznenadjenja, dobre vesti i rasplete, mudre odluke i poteze, puno ljubavi i zdravlja, neka ova tema zazveci do neba od pozitivnih beta, lepih trudnoca i buckastih beba...
Srecna vam Nova godina, drage moje, i daj Boze da je do godine ispracate sa zeljom da sto vise takvih docekate!
NADA je kao ptica koja oseća svetlost i peva dok je zora još uvek mračna. Rabindranat Tagora