Donacija jajnih celija/ povisen FSH/ smanjenja rezerva jaja

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
jesa71
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Mar 02, 2008 10:11 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od jesa71 »

Pozdrav ependrofica!
Eto,sami si odgovorila...i bih ti to rekla kad je skracivanje lutealne faze u pitanju...mada ako je istina ono sto je Nablica primetila sa estrogenom,a to je da je on ustvari visok,onda je moguce da je endometrijum prilicno zadebljao u toku ciklusa pa sam spontano otpusta visak...kazu da se to cesto desava i u ranoj trudnoci,zato mlade friske trudnice ne panice oko 'flekica'...
Sto se dalje dijagnostike tice-ja bih pravo na laparoskopiju sa histeroskopijom,sto da se maltretiras sa HSGom pa da tek onda ides na laparo...HSG ce pokazati samo prohodnost jajovoda,a gde je sve ostalo...sto ce ti kasnije svaki ozbiljan lekar traziti...Ovako,ne gubis vreme,nerve...i zavrsis sve jednim potezom.
A spermogram...odmah!Reci cu ti samo da smo mi 5 godina izgubili...ali na zalost,ne zato sto ga nismo radili,nego je 5 nalaza pokazalo da je sve u redu...da bi nam na kraju u labu priznali da je vrlo verovatno da nisu bas realni njihovi nalazi i da treba da poverujemo poslednjem,sestom,koji je uradio biolog koji radi vantelesnu i koji je pokazao OAT,gradus 2...u kombinaciji sa mojim godinama...tesko prirodno,hajd' na vantelesnu...Ne gubite vreme...
Srecno! :D
Nevena,samo cu se sloziti sa onim sto je ranije receno...i podsetiti te na Kikicu,npr...Seti se njenog FSH,Goce takodje u njenom slucaju...rezultat ce se zvati Jovan! :lol:
Ivana...hm,i ja sam za "Ostav!"Jedva cekam UZ... :lol: :lol: :lol:
Jucy...ili Juicy...vazno da 'socno' zvuci...i tvoj UZ cekam s nestrpljenjem...
Mini draga...ti ili me skroz zaboravis ili mi se toliko obradujes...da me zbunis!Ako si i prema muzu takva...nije ni cudo sto se covek tako ponasa... :wink:
Nablic draga...ma devojke su u pravu,ti toliko mozes da nedostajes na ovim stranicama...sad kad si se vratila necemo te tako lako pustiti! :D navijam za nalaze bez bestijica i sto skoriju laparo...pa da se nesto preduzima...navezbaj jedan 'pogled ispod obrva' za dr....
Svima pozdravcic!

ps.Opet zaboravih da pomenem i moj skromni napredak...5 dipherelina sam bocnula...nadam se da moja dva podstanara na jajnicima polako
atrofiraju...imam fore do 22.11... :oops:

I jos nesto...cestitam za novootvorenu temu-logistiku...necu moci da pomognem,ali bar citam i sirim dalje...i to je nesto... :wink:
Mini
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Avg 27, 2007 5:07 pm

Post od Mini »

Jesoooo, bre? Nemoj tako! :o Sad cu da se besim o onu dafinu more! :wink:

Ma nije.... nego ti se javis svake prestupne godine, pa eto omakne se...

Drzim palceve ..... :lol:
ependorfica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Avg 23, 2008 11:41 am

Post od ependorfica »

Vi ste stvarno ZMAJEVI!
:lol:
jesa71
Aktivan član
Aktivan član

Post od jesa71 »

MINIminiMINIDRAGA
jucyfruit
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Sep 11, 2008 5:41 pm

Post od jucyfruit »

Evo konacno i moja beta stize,nakon 2 dana cekanja rezultata uh..
Znaci vadila krv 11 Nov (transfer bio 27 Okt)
Rezultat 2043
nabla
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Mar 02, 2007 3:16 am

Post od nabla »

Sta sam to propustila? Kada je Mini vrsila prozivku :o :lol:

Jeso, ja ti poslah danas sms, primi li ga ti? :lol:
ependorfica napisao:Vi ste stvarno ZMAJEVI! :lol:
Pre ce biti ZmajICE :lol:

No, Gloria se pitala ko ce biti sledeca. I ja se pitam, mora neka od vas da zatvori krug....hihihihihihihi

Nesto mi se dimi iz Kopitovickine kuhinje, pa sad, ko se prepozna, prepoznao se
:lol: :P 8)

Jucy, kako bre ovi Kanadjani tako spori s izdavanjem te bete :D 8)
-ja'75,
-2 rana spontana
-max fsh 15; MTHFR heterozigot; 46,xx,17ps+ (mozaicizam broja kopija p53 gena), sve ostalo OK
-1 prirodni ICSI (Jevremova), beta=0
-1 IUI (Ivanovici), no results
-1 stim. IVF (Ivanovici), beta=0
jesa71
Aktivan član
Aktivan član

Post od jesa71 »

BRAVO!!!
:P :P :P
nabla
Aktivan član
Aktivan član

Post od nabla »

jucyfruit napisao:Evo konacno i moja beta stize,nakon 2 dana cekanja rezultata uh..
Rezultat 2043
Jeeeeeeeeeeeeeeeesssssssssssssssssssssssssssssssss!!!!!!!! :D :D :D :D :D

Jel si betu vadila 16 dpt?

Mogli bi da budu duplici
:D :D :D 8) 8) 8)
-ja'75,
-2 rana spontana
-max fsh 15; MTHFR heterozigot; 46,xx,17ps+ (mozaicizam broja kopija p53 gena), sve ostalo OK
nabla
Aktivan član
Aktivan član

Post od nabla »

Zaracunah se ja...to je 15 dpt

Ma to su duplici
:lol: :lol: :P :P :D :D 8) 8)
-ja'75,
-2 rana spontana
jesa71
Aktivan član
Aktivan član

Post od jesa71 »

Nablic,videh SMS sada...odgovorila sam ti! :oops:
Lily-an
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Mar 21, 2008 11:25 pm

Post od Lily-an »

jucyfruit napisao:Evo konacno i moja beta stize,nakon 2 dana cekanja rezultata uh..
Rezultat 2043

ČESTITAM, JUCY :P :D :P :P :P :P :P :P :P :P :P :D

DIVNA VEST, OČEKIVALI SMO JE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

OVO JE BOŽANSTVENO!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D :P 8) 8) 8)
NEK JE SA SREĆOM!
p.s. napisah u crvenoj i zeloj boji! :wink:
Lily-an
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Mar 21, 2008 11:25 pm

Post od Lily-an »

nabla napisao:
No, Gloria se pitala ko ce biti sledeca. I ja se pitam, mora neka od vas da zatvori krug....hihihihihihihi

Nesto mi se dimi iz Kopitovickine kuhinje, pa sad, ko se prepozna, prepoznao se
:lol: :P 8)

....bilo bi divno da dr.bokica , opet, pronađe moj post i citira kada za to dođe vreme...ne znam ko je baš kod dr. Kopitovic...ali, ja imam neku logiku ko bi mi mogao da zatvori krug...sa tim u vezi sam i htela reći da fali jedna trudnoća....
pa da bude egal...2+2...razumete? E, potom realizacija mog predloga...skromnog, normalno :wink: Elem, neko je spominjao varijantu tipa: DONACIJA I i II deo...Pa, eto, npr. u temi II deo ...JA otvorim sezonu... :P :D :lol: :lol: 8) 8) 8)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Inače, ako moderatori ne ažuriraju forum, ako iko smatra da novootvorena tema:logistika ..info o donaciji treba da se spusti..ode sa prve strane...mislim, riznica iskustava i info, a sve van granica Srbije....pa, to već nije u redu..zaista na drugim forumima nema ovakve teme...a, vreme pokaže da je očigledno mnogo zainteresovanih...na žalost...najpre izčitavaju, pa se ohrabre na registraciju...Dobrodošlica Ependorfici :P ako forum već egzistira, treba ga i pospremiti...povremeno...Zašto se ne stavi u temu"lepljiva"? Ne razumem...Osim toga, ukinuli su opciju "izmeni"...tako nešto ne znam da li još igde postoji...naprotiv, umesto da imamo brze izmene i sl....forum je siromašan sa smajlićima...sa drugim aplikacijama...i ne znam šta se dešava...ali, eto, meni nema nit povećanja fonta, niti colora...što skroz funkcioniše na drugim forumima...sa mojim kompom i ekranom...ili čime već...već mi nije ni za zafrkavanje, oko toga... No, dobro, gde ste vi , tu ću biti i ja :lol: :roll: :lol: :D .......

Odlazim na spavanje već oko 22h...nešto mi treba sna...zato se digla u cik zore...Dans mi je već drugi dan ciklusa...Dr. rekla da će krvarenje biti minimalno, a ja moram reći , potpuno neverovatno, imam skroz regularno ...posle toliko godina???????????
Za par sati idem do dr. da me ubaci za UZ, za sledeću nedelju...da vidimo ima li ikakave prmomene na uterusu, posle prvog ciklusa ...

Još, nešto, poslala 2 e-mail dr. u Rusiji...(sa fotografijama,prošlog puta i jutros da je ciklus stigao za 24h od poslednje tabletice)..ništa, od odgovora za 7 dana...Da li je to normalno?

Nisam imala nikakvih baš specijalnih pitanja, sem što pitah još prošlog četvrtka za vakcinu protiv gripa...primala sam je ranije...i, ništa od odgovora...
Postiraću na onoj temi konkretne info, ali za 6450+2200 +100 evra..i koliko još videćemo...mislim da je korektno da pusti jedan šugavi e-mail :roll: :o :x

U sredu, na HRT-u 1. gledala putopisnu reportažu Gorana Milića...o Rusiji...preporučujem svima....sledi još 37 nastavaka ...ako sam i preispitivala sebe u odnosu na lične utiske, zapažanja, kada odgledah i čuh njegove priloge i komentare...sada već, potpuno sigurna da ni jednu reč ne bih dodala, niti oduzela u odnosu na rečeno u njegovoj emisiji...U sledećoj će govoriti, između ostalog, i o zdravstvu u Rusiji...Naravno, najvažniji su rezultati...no, ipak...Da li misli da sam šašava što nisam samo navela svoju visinu, težinu, boju kose...a što ne bih dodala i druge fizičke osobenosti...pa shodno tome neka traže donora,...mislim da je to moje pravo.....Ne znam, možda sam malo osetljiva u ovoj fazi....mada i dalje sam uverenja da ni u čemu ne grešim...Ja nisam mentalitet sličan engleskinjama, ne kezim se kurtoazno,imam pitanja, mislim i brinem....Tačno je da na ff ima pozitivnih komentara, mada ja nađoh svega 2 stranice...uglavnom, postiraju iste osobe-isti nik...tačno i da su trudne...ali, zamislimo da ja to nisam pročitala...
Da li rezonujem ispravno ili sam malčice preosetljiva?
gloria2
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Mar 24, 2008 3:05 pm

Post od gloria2 »

Bravo Jucy,znala sam da je to to ,sad još UZ,kod tebe i Ivane,pa da se presaberemo koliko vas je ukupno!!
Lily,ne kloni duhom sve ide po planu,hormoni malo proradli,pa si i osetljiva,valja se...
Pozdrav svima!
ependorfica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Avg 23, 2008 11:41 am

Post od ependorfica »

Drage zmajice,
opet ja!
samo da pitam, gde je najbolje da uradimo spermogram i spermokulturu, posto vidim i tu moze da bude losih analiza.. Znam za mikrobiologiju da je the besf Paster i Konzilijum, a za ovo ne znam... Mozda Konzilijum i za to?
Veliki pozz svima! :wink:
kristina33
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Jun 26, 2008 10:14 am

Post od kristina33 »

Jucy bravo, divna betica, pa nisam ni sumnjala. Kako je lepo krenulo bice ovde puno, puno bebica.

Ependorfica konzilijum ti je dobar i za spermogram i za spremokulturu, samo mislim da za spermogram treba zvati pa se dogovoriti kada tm da dodje.
Odgovori