Donacija jajnih celija/ povisen FSH/ smanjenja rezerva jaja
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
[quote="rolnica"]
Imam jos par pitanja:
Da li odmah da pocnem sa ovom terapijom koju mi je dala doktorka, ili da cekam da dobijem regularan ciklus (a ne izazvan terapijom) pa treceg dana ponovim ove hormone, plus (AMH) i Inhibin B. .................Prosto, ne znam na koji nacin ce uticati ova terapija na dobijene vrednosti................... Medjutim, tu je problem, sto ja vise predstavu nemam kad bih mogla da dobijem menstruaciju (zadnja normalna je bila u avgustu, pa u oktobru jedna koja je bila jako oskudna i pitanje dal je uopste to i bio pravi ciklus), pa se plasim da ponovo ne izgubim jako puno vremena.
To se takodje odnosi i na preporucenog endokrinologa. Da li da te pretrage sa njom obavim pre nego sto pocnem da pijem terapiju?
Sto se tice estradiola, i meni je on pri oba merenja bio mnogo nizi od referentnih vrednosti. Prolaktin, oba puta u granicama normalnog .
/quote]
Rolnice,
kreni odmah na terapiju!!!!....u protivnom ti ni endokrinolg neće pomoći.... kasnije...........moje iskustvo....
....neće smetati endokrinologu za ispitivanje uzorka povišenog fsh to što si na ovoj terapiji...hormonske analize se rade i dok si pod terapijom...Poslušaj gin, a obrati se endokrinologu....
No, ipak sama dosiš odluku...
Imam jos par pitanja:
Da li odmah da pocnem sa ovom terapijom koju mi je dala doktorka, ili da cekam da dobijem regularan ciklus (a ne izazvan terapijom) pa treceg dana ponovim ove hormone, plus (AMH) i Inhibin B. .................Prosto, ne znam na koji nacin ce uticati ova terapija na dobijene vrednosti................... Medjutim, tu je problem, sto ja vise predstavu nemam kad bih mogla da dobijem menstruaciju (zadnja normalna je bila u avgustu, pa u oktobru jedna koja je bila jako oskudna i pitanje dal je uopste to i bio pravi ciklus), pa se plasim da ponovo ne izgubim jako puno vremena.
To se takodje odnosi i na preporucenog endokrinologa. Da li da te pretrage sa njom obavim pre nego sto pocnem da pijem terapiju?
Sto se tice estradiola, i meni je on pri oba merenja bio mnogo nizi od referentnih vrednosti. Prolaktin, oba puta u granicama normalnog .
/quote]
Rolnice,
kreni odmah na terapiju!!!!....u protivnom ti ni endokrinolg neće pomoći.... kasnije...........moje iskustvo....
....neće smetati endokrinologu za ispitivanje uzorka povišenog fsh to što si na ovoj terapiji...hormonske analize se rade i dok si pod terapijom...Poslušaj gin, a obrati se endokrinologu....
[quote="rolnica"]
Imam jos par pitanja:
--------------------------------------------------------------
Rolnice,
Imam jos par pitanja:
--------------------------------------------------------------
Rolnice,
rolnica napisao:Lily-an, hvala!
Oko toga sam se dvoumila, sa jedne strane da ne gubim vreme (koga, pitanje je da li uopste jos uvek i imam), a sa druge strane da nesto ne pokvarim sa injekcijom.
Ma, Rolničice,

nećeš ništa pokvariti injekcijom, naprotiv tvoja dr. se opredelila , po meni, za odličan korak, time što ti je dala Lutesol inj. jer, time želi da ODMAH I ŠTO PRE, kod tebe da uspostavi "restitucio integrum"
VRAĆANJE U PREDHODNO STANJE, dakle da dobiješ ciklus i kreneš sa cykloprog....a ne da piješ 21, pa dobiješ ciklus...do kojeg MOŽDA neće doći ne budeš li krenula sa terapijom....a to može biti vrlo, vrlo loše, zato, ne rizikuj da nepovratno odeš sa FSH....koji je baš, baš visok....terapija će pokazati šta se može dalje očekivati po pitanju fsh...naravno, endokr. ostaje...
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
a, vi ostale, gde ste? jel, za mene nema lepe reči????

-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Mar 02, 2007 3:16 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Rolnice, ja bih uradila ovako:
1) primila injekcija za izazivanje menstruacije (one ne bi trebalo da promene hormonsku sliku)
2) zakazala Vujovicku (ceka se do 3 nedelje za konsultacije)
2) kad dobijes a pre nego sto krenes s cikloproginovom, recimo 2. dan ciklusa u Konzilijumu uradi sledece analize (to je ono sto trazi Vujovicka- pa da ne bi gubila vreme i placala konsultacije samo da bi ti rekla sta da uradis od analiza): fsh, E2, Lh, prolaktin, free testosteron, kortizol, DHEA-SO4, 17-OH progesteron, inhibin B i AMH
3) 3. dana ciklusa krenes s cikloproginovom (iako ce ti mozda reci da se pije od 1.dc, nece ti nista skoditi i ako krenes od 3. dc)
4) ako mozes (ako ti to nije atak na novcanik, uradi i UZ grudi pre nego sto stignes do Vujovicke)
Mislim da bi ovim planom maksimalno iskoristila naredne dane, odn. ne bi imala prazan hod.
Znam da te izjedaju sumnje, da bi sve mnogo lakse bilo da je komunikacija mnogo drugacija, ali ja verujem da su oni u svojoj konacnici stvarno strucni i profesionalni.
Pa evo sta kaze Jucy za Pronatal, a ona nije jedina, veruj mi....treba im ponekad par meseci da ti odgovore na inicijalni mail, pa i kad krenes u postupak ta komunikacija ne tece uvek glatko...pogledaj temu na Rodi o Pronatalu- vecina cura sa Rode tamo ide po spremice.
To nije opravdanje, i jeste, usluga se papreno placa ali...Strpi se i opusti se malo. Eksplodiraces u zelji da sve bude po PS-u.
Cok
1) primila injekcija za izazivanje menstruacije (one ne bi trebalo da promene hormonsku sliku)
2) zakazala Vujovicku (ceka se do 3 nedelje za konsultacije)
2) kad dobijes a pre nego sto krenes s cikloproginovom, recimo 2. dan ciklusa u Konzilijumu uradi sledece analize (to je ono sto trazi Vujovicka- pa da ne bi gubila vreme i placala konsultacije samo da bi ti rekla sta da uradis od analiza): fsh, E2, Lh, prolaktin, free testosteron, kortizol, DHEA-SO4, 17-OH progesteron, inhibin B i AMH
3) 3. dana ciklusa krenes s cikloproginovom (iako ce ti mozda reci da se pije od 1.dc, nece ti nista skoditi i ako krenes od 3. dc)
4) ako mozes (ako ti to nije atak na novcanik, uradi i UZ grudi pre nego sto stignes do Vujovicke)
Mislim da bi ovim planom maksimalno iskoristila naredne dane, odn. ne bi imala prazan hod.
Hehehehehe, Liliy, ma ti si prava partizanka...ako ti ove Ruse ne dovedes u red...jel, za mene nema lepe reči????

Znam da te izjedaju sumnje, da bi sve mnogo lakse bilo da je komunikacija mnogo drugacija, ali ja verujem da su oni u svojoj konacnici stvarno strucni i profesionalni.
Pa evo sta kaze Jucy za Pronatal, a ona nije jedina, veruj mi....treba im ponekad par meseci da ti odgovore na inicijalni mail, pa i kad krenes u postupak ta komunikacija ne tece uvek glatko...pogledaj temu na Rodi o Pronatalu- vecina cura sa Rode tamo ide po spremice.
To nije opravdanje, i jeste, usluga se papreno placa ali...Strpi se i opusti se malo. Eksplodiraces u zelji da sve bude po PS-u.
Cok

-ja'75,
-2 rana spontana
-max fsh 15; MTHFR heterozigot; 46,xx,17ps+ (mozaicizam broja kopija p53 gena), sve ostalo OK
-1 prirodni ICSI (Jevremova), beta=0
-1 IUI (Ivanovici), no results
-1 stim. IVF (Ivanovici), beta=0
-2 rana spontana
-max fsh 15; MTHFR heterozigot; 46,xx,17ps+ (mozaicizam broja kopija p53 gena), sve ostalo OK
-
- Aktivan član
U stvari 2. dc krenes s ciklopr. posle vadjenja krvi!nabla napisao: 3) 3. dana ciklusa krenes s cikloproginovom (iako ce ti mozda reci da se pije od 1.dc, nece ti nista skoditi i ako krenes od 3. dc)
-ja'75,
-2 rana spontana
-2 rana spontana
-
- Aktivan član
Zaboravih Vujin kontakt....ostavljam javno, ne mislim da je to reklamiranje lekara
Ordinacija Polimedic, tel 2084-123 ili 2084-124, Cvijiceva 24, Bgd.
ili
(mada cuh da se tamo na nju ceka po 6 meseci, ali proveri ako ti je prihvatljivije da ju nadjes u drzavnoj ustanovi)
Institut za endokrinologiju, dijabetes i bolesti metabolizma, Interna B klinika, ul. Dr. Subotica
Vuja je nacelnik Odeljenja za endokrinologiju gonada
Mini, sta rade 2 cese vina? hihihihihihi
Volimo i mi tebe

Ordinacija Polimedic, tel 2084-123 ili 2084-124, Cvijiceva 24, Bgd.
ili
(mada cuh da se tamo na nju ceka po 6 meseci, ali proveri ako ti je prihvatljivije da ju nadjes u drzavnoj ustanovi)
Institut za endokrinologiju, dijabetes i bolesti metabolizma, Interna B klinika, ul. Dr. Subotica
Vuja je nacelnik Odeljenja za endokrinologiju gonada
Mini, sta rade 2 cese vina? hihihihihihi

Volimo i mi tebe

-ja'75,
-2 rana spontana
-2 rana spontana
....gde nađe reč:.... "eksplodiraću"....????? Otkud znaš? Toliko očigledno????
Idem napolje....
..............Samo treba videti kako sam poređala redne brojeve u postu za Rolnicu
Mini,
meni moraš do daljnjeg, svaki put, da kažeš da me vooooliiiiš?
Inače, urgiraću da ti brišu postove...
Idem u skitnju....
Idem napolje....
..............Samo treba videti kako sam poređala redne brojeve u postu za Rolnicu

Mini,
meni moraš do daljnjeg, svaki put, da kažeš da me vooooliiiiš?

Idem u skitnju....
Cao, evo me na kratko, mada stalno mislim na vas!! i danas sam bila na poslu i evo jos suta zavrsavam i saljem raport.
Inace, ja sutra saljem raport disi i poruku da u ponedeljak ne dolazim na sastanak "kriznog staba" u 11h00..eto mu sve pripremljeno pa neka se snadje.. kakav krizni stab, ja u 8h30 imam ultrazvuk, ne mogu da se stresiram sa vremenom!!
Stvarno neverovatno kako mi sve sada dolazi kada ne treba, ali pozitivno je to sto se nista ne nerviram, samo pomislim na 2 tako dugo ocekivane crte, a evo i juce sam opet uradila test, to me ispunjava
Puno vas ljubim i pisem malo opsirnije sutra!!!!
Inace, ja sutra saljem raport disi i poruku da u ponedeljak ne dolazim na sastanak "kriznog staba" u 11h00..eto mu sve pripremljeno pa neka se snadje.. kakav krizni stab, ja u 8h30 imam ultrazvuk, ne mogu da se stresiram sa vremenom!!
Stvarno neverovatno kako mi sve sada dolazi kada ne treba, ali pozitivno je to sto se nista ne nerviram, samo pomislim na 2 tako dugo ocekivane crte, a evo i juce sam opet uradila test, to me ispunjava

Puno vas ljubim i pisem malo opsirnije sutra!!!!
nabla napisao:
Hehehehehe, Liliy, ma ti si prava partizanka...ako ti ove Ruse ne dovedes u red...![]()
Ju, Ivana, pa otkud ti u ovo doba????

.... nedostaješ...

Da nam se javiš, kao što si obećala....sutra

Nego, ja se malo izšvrćakala..i eto, sada zaglavih ..celu noć kopam po FSHI-u i PCR-u....čas je gensko, čas hromozomsko ispitivanje...joj, čega sve tu ima...nije mi samo jasno kako da pristupe PGD-u, jer im za to trebaju bar 10 embriona? Da li sam pravilno rekla? I, blastocista stupanj, sa najmanje 8 celija...kako doći do toga, da bi se pristupilo PGD-u?
Kako da prežive sve te dane...........???? Sluditis....Prvo kopaš za klinike, sada oko ovoga...JOJ, kada će DVE CRTE??????????????
Ali, zašto ja citrah Nablu? Zamislite, odoh ja do Ave, kad tamo aplikacija za Visu, ma "mošte" misliti??????Da ne verujem svojim očima...navode podatke koje ostaviti...Dabome, visa support im je za 1/prs 80evra! Ma, koji su to žiceri

Toga nije ranije bilo....Ccccccc
Stvarno ne znam da li je nužna ta metoda ili se sve vrti oko novca , ili opet, pokušaj da na taj način eliminišu falsh embrion, a time i ne umanjuju svoju uspešnost....
Tako mi je bilo krivo što ne stigosmo da vidimo Ermitraž...a mm kaže, pa sledeći put, a ja sva na iglama...kao, da li će biti sledećeg puta...spopalo me i to ti je...Ma, nešto mozgam za Čokoladu...

Ćaos svima, lepo spavajte, devojke! A, ti Ivana, sutra da nam pričaš malo, please

ps. Bože, kada će proći to vreme odlaska , pa da se umirim malo....i nastavim normalno da funkcionišem.....okrenuta drugom svetu

-
- Aktivan član
Sta, plasis se da ne zakevis neplanirano, sad posto si na supstitucionoj? hihihihhihhihLily-an napisao: Ma, nešto mozgam za Čokoladu...![]()

Ja ti rekoh, 'oladi! Beri druge brige, a ovu "bebecu" prepusti docovima!

Tvoja uloga je bila neophodna do momenta odabira lekara, sad si odabrala i batali traganja po netu i mozganja o dilemama i trilemama

Jel ti mislis da ce tvoj organizam da izdrzi ovim tempom do ET? Ima da dobijes "srcku" a ne bebca/e! A i Lily-man ce da sizne pored tebe!

Da li si ti ta koja odlucuje o PGD-u?
Ako jesi, batali PGD!
Ako nisi i klinika insistira na PGD-u, sta se ti lomis sa pitanjima, valjda oni znaju koji su im rizici i sta je sve potrebno za PGD!
Vidim ja da se ti plaisis da se nesto odvija bez tvog nadzora

Oh, kakav kontrolisuci duh! hihihihihi

-ja'75,
-2 rana spontana
-2 rana spontana
CAo Chatterke....
Vidim dobro ste, ali sto bre ne spavate ko' sav normalan svet...
Ivana - good luck za UZ. Ocekujemo bar dvojke.... Jedva cekam da cujem...
Juicy - kad ce tvoj uz.
Lilika - Ja mislim da Lily-ma ima dobre zivce... Sto se bre ne smiris malo...I nemoj toliko da istrazujes...
Nabla - drzim palceve za skoru akciju...
Jeso - evo da opet ne kukas kako sam te zaboravila... Kako si nam?
MM se usunjao u krevet nocas dok sam ja spavala
i nis nije reko' since sem da se izlomio na podu i da nije mogo' vise....
. A ja se bas bila navikla ovih 10 tak dana da imam celi bracni za sebe...
Borim se protiv bedare. Svi se oko mene nesto razvode....
Celo drustvo ...samo slusam.... zamisli ovo, pa zamisli ono i pomislim, kad bi oni samo mogli da zamisle sta se kod mene desava .... Ja za sada samo tjuti..iiiiiiiiiim.
AJd volim vas sve.... i trezna sam 100%. Nemam ama bas ni kap u kuci.... Bugger!
Vidim dobro ste, ali sto bre ne spavate ko' sav normalan svet...
Ivana - good luck za UZ. Ocekujemo bar dvojke.... Jedva cekam da cujem...
Juicy - kad ce tvoj uz.
Lilika - Ja mislim da Lily-ma ima dobre zivce... Sto se bre ne smiris malo...I nemoj toliko da istrazujes...
Nabla - drzim palceve za skoru akciju...
Jeso - evo da opet ne kukas kako sam te zaboravila... Kako si nam?
MM se usunjao u krevet nocas dok sam ja spavala

Celo drustvo ...samo slusam.... zamisli ovo, pa zamisli ono i pomislim, kad bi oni samo mogli da zamisle sta se kod mene desava .... Ja za sada samo tjuti..iiiiiiiiiim.
AJd volim vas sve.... i trezna sam 100%. Nemam ama bas ni kap u kuci.... Bugger!
-
- Aktivan član
Mini napisao:MM se usunjao u krevet nocas dok sam ja spavala![]()
O-ho

A sta si ocekivalaMini napisao: i nis nije reko' since sem da se izlomio na podu i da nije mogo' vise....![]()
![]()

A na tebi je isto tako da nadjes neki potpuno glupi izgovor da ga nocu, kao u snu, zagrlis...eh taj body talk

Vidi, nama, ovako virtuelno, ponekad tvoji postovi govore izmedju redova sasvim nesto drugo. Mozda ovaj vid komunikacije ponekad ostavi prostora za pogresne zakljucke, a mozda ponekad i nesto nesvesno ispliva iz tebe (nas)...
Mini napisao:AJd volim vas sve
I mi tebe

Ave Bojanna

-ja'75,
-2 rana spontana
-2 rana spontana