Jucy, hvala za dobre zelje
Ivana, nemoj da te disa obustavi permanently

Nadam se da ce doca biti humana, zamisli da te strefi Minkina Nemica

. Da li bar postoji mogucnost da ne budes hefe projekta, pa bar manje stresa da prozivljavas?
Ependorfica, dobro nam ti dosla i sto pre zabebila
Deluje sve OK- cak je i progesteron odlican, mozda ti je malkic visi estradiol, bilo bi bolje da je blizi donjoj granici, ali on sam po sebi u pririodnom ciklusu ne smeta takav kakav je (btw, cini mi se da si dodala jednu peticu vise u ref. vrednosti estradiola- gornja granica). Jedino zbunjuje sto imas spoting a progesteron OK....tu bi mogla s idejom da uskoci Jesa
Nevena ti dobro rece, sledece je HSG, ali pre toga ipak spermogram ako ga nikad niste radili. Sto se tice miko, ureaplz. i hlamid. nema potrebe da ih ponavljs ukoliko niste svrljali
ta trane

, i uostalom svakako ces ih morati raditi neposredno pre HSG...Posto nalazi moraju biti svezi (mislim max mesec dana stari pre intervencije) onda se strpi sa brisevima dok ne vidite spermogram.
Nevena, sta reci...zarazile smo te
No, sticem utisak da takav fsh nije bas tako redak i da verovatno dosta zena koje su fertilne imaju slican fsh u nasim godinama, ali posto nemaju problem da zatrudne nikad ni ne saznaju vrednost svog fsh!
To sto dobijas ranije moze imati dva uzroka, ili da ti je progesteron nizak zbog losije kvalitete ovulacije/jc pa meca dodje ranije ili da imas raniju folikulogenezu a pri cemu je duzina lutealne faze sasvim OK.
S godinama se u stvari skracuje ciklus jer se ovulacija pocinje odigravati ranije. Tek kad pocinje izostajanje izdvajanja folikula dolazi do produzenja ciklusa.
Ne sekiraj se, bitno je da si ozbiljno shvatila sebe i svoj problem i potrazila pomoc na vreme! Sve ostalo je u rukama profesionalaca!