Donacija jajnih celija/ povisen FSH/ smanjenja rezerva jaja

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
nabla
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Mar 02, 2007 3:16 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od nabla »

jucyfruit napisao:Hvala svima na cestitkama...valjda nije u prazno
No, evo nama jos jedne Pregnant Barbi veteranke - hihihihihihi :lol: :lol: :lol:

'Ajmo, 'ajde, BETA, BETURINA ........... :D :D :D 8) 8) 8)
-ja'75,
-2 rana spontana
-max fsh 15; MTHFR heterozigot; 46,xx,17ps+ (mozaicizam broja kopija p53 gena), sve ostalo OK
-1 prirodni ICSI (Jevremova), beta=0
-1 IUI (Ivanovici), no results
-1 stim. IVF (Ivanovici), beta=0
Mini
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Avg 27, 2007 5:07 pm

Post od Mini »

Juicy - bice, bice...

Stavi na ovaj site sa informacijama/logistika....

Pa kako ste svi?
jucyfruit
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Sep 11, 2008 5:41 pm

Post od jucyfruit »

Sigurna sam da sve lijepo spavate..a ja zbog vremenske razlike tek sad puna energije :D
Mini, postirala sam moje iskustvo sa Pronatalom..onoliko koliko se sjetih trenutno :)
Nabla..ma ja sam ti sreco moja tolika nevjerica da nemas pojma
Ja se bojim i naglas izgovoriti :roll: sve da ne ureknem :o :-? :lol:
Lily-an
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Mar 21, 2008 11:25 pm

Post od Lily-an »

Ćao narode,
samo da vas pozdravim... :P

Juicy, biće sve u redu, nastavljamao/ nastavljate/ sa COLORITOM! :P :D :P

Ivana, vodi računa o sebi :P

Samo da vam javim da sam prokrvarila :P .......nisam dobila još od 2001.god. .....i tada su ciklusi bili izazaivani.......ovo je za mene odličan znak!

Nemam mail iz Zlina,imam iz Pronatala i Ave...mada sam se bila odlučila za Zlin...pre no što otiđoh kod rujki....i ja ću to srediti...čim pre...

Imam i neki predlog...pišem čim stignem,,,pa kako HEVE
:wink: odluči...
Mini
Aktivan član
Aktivan član

Post od Mini »

Juicy - odlican post.... vrlo thoughtful. Juicy - koliko ti imas godina? I gde si bazirana, zaboravila sam. Pominjes vremensku razliku?

Ivana - skoncentrisi se na babirone i nemoj da se nerviras za posao...

Lily - balkanski expres na forumu.... Ajd da nam zapevas nesto!

Predlozi ??? Osecam da cemo pasti na dupe... kad ga LIlika smisli...

Nabla - ...Kad je laparo? nista od moderatora

Jeso - gde si? Kako nareduje?

Kako ste sve drage moje?

Ja - ticking along.... Nista mnogo novo... :lol: MM se preselio iz vrece u dnevnu sobu. :roll: :o
nabla
Aktivan član
Aktivan član

Post od nabla »

Mini napisao:... nista od moderatora
Mislis na moje ucesce na temi "info"? Malo mi glupo da ja iz druge ruke prenosim info za klinike s kojima ste vi imale kontakt. Vi najbolje znate ko, kako i gde...
Ja mogu da se ukljucim (odn. da prebacim neke interesantne info s nase teme) onog momenta kad ispostirate vasa iskustva o klinikama.
Takodje moze da se nastavi (al opet si mozda ti tu najpozvanija zbog info sa FF) s objasnjenjem sta je "sharing" i prednosti i mane tog postupka.

Ono sto ja mogu da doprinesem 8) to je da zamolim "Zamaloidealno" i "Saradnicu" sa SC-a da objasne proceduru ulaska u program donacije kod nas u Visegradskoj i da prenesem njihove info i zakonski okvir.
Mogu da postiram i o Jovanovoj posto nema BMW, al samo da me Ivana ne stavi u top :lol: (naravno ogradila bih se za sve nedoumice donacije koja se kod nas radi privatno, ali eto mislim da zene imaju pravo da znaju i tu info...)

Sto se tice laparo...danas odradih briseve, pa cu u subotu znati jesam li u akciji ili ne 8)
-ja'75,
-2 rana spontana
-max fsh 15; MTHFR heterozigot; 46,xx,17ps+ (mozaicizam broja kopija p53 gena), sve ostalo OK
Mini
Aktivan član
Aktivan član

Post od Mini »

Nisam mislila na to. MIslila sam da moderatori nas uvrste u lepljive. Sve drugo sto kazes zvuci super.

Mogli bi kad ti stignes poceti sa high fsh/pof forumom i cut i paste info sa postojece teme... Tu bi se mogli ukljuciti protokoli itd...

Good luck sa laparo....
jucyfruit
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Sep 11, 2008 5:41 pm

Post od jucyfruit »

Nablice, sretno, nadam se da ce Ivanovicka uskoro da prelomi i baci te u masinu :D
Lilika, znaci obojilo ..samo naprijed..korak po korak... :wink:
Mini, ja zivim u Kanadi..imam 38 godina
Ivana kako se osjecas?
Da li je neka od djevojaka u postupku trenutno?
Ivana70
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Avg 18, 2006 11:29 am

Post od Ivana70 »

Cao devojke, evo dobro sam mada na poslu stvarno frka, po svoj prilici ce se stopirati projekat ali mene bas briga. Zeznuto je sto moram da ostajem pposlednja jer svako vece moram da pripremim dnevni raport disi (radimo u kriznoj situaciji).
Pitam se zasto se stvari u zivotu nikada ne poklope u isto vrme ali valjda je to tako. Nabla, u pravu si ovo za bolovanje ali to mogu da vidim tek u ponedeljak sa doktorkom i ne mogu ja da odlucujem. Trudicu se da raporti nastave da budu ocajni, te da disa odluci da sve obustavi :wink: :lol: a onda ja odoh na neko vreme ... :D

Mini. testiramo jednu aplikaciju.
ependorfica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Avg 23, 2008 11:41 am

Post od ependorfica »

Drage devojke,
citam vase postove bukvalno, ali bukvalno svaki dan i radujem se sa buducim mama!!! Ovim putem cestitke!
Nisam se do danas ukljucivala u diskusije, jer sam se nadala da ce se desiti... ali, ponovo corak!
Elem, pokusavamo nekih 7 meseci, proslig meseca sam bila i na folikulometriji i videlo se da mi je folikul pukao, radili smo svojski na tome i opet nista. Ja sam prethodnog meseca radila hormone, opet zahvaljujuci vama, pojma nemate koliko pomazete, i evo rezultata:

3. dan ciklusa
T3............1.92 (1.3-3.1nmol/l)
T4............106 ( 8-161nmol/l)
FSH .........5.10 (3.5-12.5mlu/ml)
LH............3.32 (2.4-12.65mlu/ml)
Prolaktin...252 (53-3605mlu/ml)
Estradiol...78.1 (25-1955pg/ml)
Testosteron.0.516 (0.06-0.825ng/ml)
TSH..........1.21 (0.4-45mlu/ml)

21. dan ciklusa
Progesteron... 18,91 (1.5 22,6 ng/ml),

eyo, po ovome su hormoni ok, inace imam redovne cikluse, do skoro su bili na 28, poslednjih godinu dana od 25-28 dana. Takodje mi se pojavljuje neko krvarenje, tj, sekret tamne boje, jedno 2-3 dana pre menstruacije. To mi se desava u poslednjih godinu dana, ranije nije. Ginekolog se nesto ne uzbudjue specijalno, kao ili blagi pad hormona, ili ovulacija... Mada ovulacija sigurno nije tada *24. dana), posto smo kao na folikulometriji videli da je 14. dana. Da li vam ovo moyda ukayuje na nesto, ili ste imale slicana desavanja?
Molim vas i za savet sta dalje...
Ja planirama da uradimo spermogram i spermokulturu i da ja ponovim mikoplaymu, ureaplaymu i chlamidiju, koje su pre god dana bile negativne i obican bakt. i mikoloski bris. Da li je rano da trazim da idem da se vide jajovodi? Sta mislite?Inace imam 32 god i shodno vasem iskustvu, mislim da nije rano nista da se preduzima/
Sta kazete?
Hvala unapred na odgovoru i sto postojite na forumu!
Ove informacije, zlata vrede!
nevena50
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Mar 13, 2008 11:21 am

Post od nevena50 »

E pa dobro nam dosla i jos nam brze otisla sa ove teme sa najlepsim mogucim razlogom. Moje skromno misljenje je da bi HSG bio logican sled dogadjaja kod tebe. Ali najbolje je slusati svog lekara, sve dok ti to odgovara.
Kod mene situacija sledeca: konacno sam sa pravim razlogom na vasoj temi odnosno povisen FSH. Danas je 3.dan i on iznosi 12 a to je malo vise od gornje granice (tako stoji na rezultatu).
Kao sto znate ja sam Gocin pacijent ovo je pocetak 3. meseca i za sada sam zadovoljna. Uradila je sto niko nije pre za 3.5godine. Medjutim delovalo je da je sve u redu dok nisam pocela da dobijam sve cesce i cesce. Ovog meseca na 20-ti dan :o ! E tu sam kaze Goca prekardasila, i obzirom da mi jajnici izgledaju prilicno matoro a sada to pocinje da se pokazuje i rezultatom FSH dala mi je da ovaj mesec pijem microgynon. Ona jako malo govori pa ne znam da li me sprema za nesto konkretno. Rekla mi je samo da to sto se ciklusi toliko skracuju nije dobar znak za kasnije. Podsecam imam 31god. i redovne ovulacije svakog meseca, mada se sada pitam koliko su kvalitetne!
Ako se ovako nastavi vise necu ni vaditi ulozak iz vesa :-? !
A ja mislila da se ciklusi pred kraj produzuju a ne skracuju :oops: !
nabla
Aktivan član
Aktivan član

Post od nabla »

Jucy, hvala za dobre zelje :D

Ivana, nemoj da te disa obustavi permanently :lol: Nadam se da ce doca biti humana, zamisli da te strefi Minkina Nemica :o . Da li bar postoji mogucnost da ne budes hefe projekta, pa bar manje stresa da prozivljavas?

Ependorfica, dobro nam ti dosla i sto pre zabebila :lol:

Deluje sve OK- cak je i progesteron odlican, mozda ti je malkic visi estradiol, bilo bi bolje da je blizi donjoj granici, ali on sam po sebi u pririodnom ciklusu ne smeta takav kakav je (btw, cini mi se da si dodala jednu peticu vise u ref. vrednosti estradiola- gornja granica). Jedino zbunjuje sto imas spoting a progesteron OK....tu bi mogla s idejom da uskoci Jesa :wink:

Nevena ti dobro rece, sledece je HSG, ali pre toga ipak spermogram ako ga nikad niste radili. Sto se tice miko, ureaplz. i hlamid. nema potrebe da ih ponavljs ukoliko niste svrljali ta trane :wink: :lol: , i uostalom svakako ces ih morati raditi neposredno pre HSG...Posto nalazi moraju biti svezi (mislim max mesec dana stari pre intervencije) onda se strpi sa brisevima dok ne vidite spermogram.

Nevena, sta reci...zarazile smo te :roll: :)
No, sticem utisak da takav fsh nije bas tako redak i da verovatno dosta zena koje su fertilne imaju slican fsh u nasim godinama, ali posto nemaju problem da zatrudne nikad ni ne saznaju vrednost svog fsh!

To sto dobijas ranije moze imati dva uzroka, ili da ti je progesteron nizak zbog losije kvalitete ovulacije/jc pa meca dodje ranije ili da imas raniju folikulogenezu a pri cemu je duzina lutealne faze sasvim OK.

S godinama se u stvari skracuje ciklus jer se ovulacija pocinje odigravati ranije. Tek kad pocinje izostajanje izdvajanja folikula dolazi do produzenja ciklusa.

Ne sekiraj se, bitno je da si ozbiljno shvatila sebe i svoj problem i potrazila pomoc na vreme! Sve ostalo je u rukama profesionalaca! :wink:
-ja'75,
-2 rana spontana
nevena50
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Mar 13, 2008 11:21 am

Post od nevena50 »

Boze sto volim kad Nabla ovako zvuci. :D
Prosto ti problemi dodju smesni kad ti ona to pojednostavi. Samo da se molimo da je ne hvata bedak, a bogami ako je po redosledu mogla bi malo i da nam sa iskustvom jedne big pregnant woman pojasni neke stvari :lol:
Mozda i o tim "intimnim"pitanjima. Sto da ne 8)
ependorfica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Avg 23, 2008 11:41 am

Post od ependorfica »

Pa vi ste stvarno bozanstvene! Stvarno, nemam reci! Divna jedna stvorenja!!! Hvala na dobrodoslici i odgovorima!!!
Evo sad sam iskopala po netu da ``brown spotting`` moze da bude insuficijencije zutog tela... Meni jeste progesteron bio dobar, ali k`o sto Obgyn pise, njega je tesko meriti jer se luci u dnevnim pulsevima i u sustini nominalne vrednosti malo znace... Elem, da li se to moze prevazici nekom progesteronskom suplementacijom?
Ako moze, onda atomski mrave u akcijuuuuuuuuuuu i ziveo progesteron!!!! U svakom slucaju, prvo spermogram!!
Mini
Aktivan član
Aktivan član

Post od Mini »

Dobrodoslica novim devojkama...

Vec ste dobili fantasticne savete, tako da mogu samo da sekondiram...

Nesto moderatori nece da nam zalepe onu informativnu temu o donacijama.... Nadam se da necemo morati da rezortiramo da bumpiramo temu samo da bi ostal na prvoj strani...

Lili - gdeeeeeeeee si....

Cao svima...

Ovde pissing with rain i bas neveselo slusati vesti ili citati novine, jer covek samo da padne u bedaru....
Ja imam nasty headache, pa odoh sa pc....
Odgovori