Donacija jajnih celija/ povisen FSH/ smanjenja rezerva jaja

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
Ivana70
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Avg 18, 2006 11:29 am

Post od Ivana70 »

grrrr, sve sto sam upravo napisala nije se sacuvalo :x
Ajde javljam se za 2-3 sata, odoh da odgledam film..ja sada glumim trudnicu a mm sve sprema, kuva, ne da mi da izadjem napolje :lol: ....a ono trudnica bez pokrica :D :D :lol: ma stvarno je tragikomicna ova situacija i ovo cekanje.. :lol:
lisy
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Maj 23, 2008 10:01 pm

Post od lisy »

Ivana, imaš pokrice ....mislim vratila si se cekas realizaciju ,a sve ono je samo depozit .

Lily-an, stvarno sam u gužvi i ne citam svaki dan što ne znaci da ne mislim na sve i što ima novoga na forumu.Sve mi je nekako u trku,puno moram uciti i spremam se za polaganje strucnog ispita,a upisala sam i neki fax.Nisam se nadala tom poslu tako mi puno odjednom sve,ali opet kažem dobro je i puno se bolje osjecam.Ti znaš da sam ja puno "pametovala" oko terapija i ovo i ono ,dugo vremena sam bila na trisequensu i njega sam puno teže podnosila,dok mi Cikloprog.bolje odgovara.Ja nemam tih napadaja gladi i nisam se udebljala.Uvijek sam slušala od drugih žena da su se navodno udebljale od horm.terapije,ja ne mislim da su samo one uzrok možda je to opterecenje od svega drugog i nemoj dozvoliti da tražiš opravdanje u tome.Meni ciklop. kao da prati normalni ciklus,npr bolne grudi oko sredine i pred sam menzes, dok s triseq. nisam mogla ležeti na stomaku kroz cijelu terapiju.Obecavam ,sljedeci mjesec se javljam s rezultatima uzv. i horm.

Ovo me s Rikikiki rastužilo i cinjenica da je sama kombinirala menopur.Jednom sam pisala o tome koliko poznatih faktora i naucnih studija o terapijama,a koliko se malo primjenjuju to mi znamo jer dolazimo u situaciju da sami miksamo koktele.

Nadam se da je Draga bila vrijedna i da je odradila pretrage.
Puno pozdrava i pusa.
Ivana70
Aktivan član
Aktivan član

Post od Ivana70 »

Nevena, pa ti ni nemas neki problem, samo napred, ne vidim te kao kandidata za vto. Mozda kod vas nedostaje samo neka mala karika ali treba je provaliti :wink: Da li ste isli na inseminaciju? Sta ste do sada radili od analiza, intervencija, snimanja?

Lily, ovo sa jelom mi nije nista cudno... Ja nikada nisam imala problema sa kilazom, cak naprotiv, ne znam kako se drzi djeta a evo od pre par godina (od kako sam imala jake stimulacije) krenulo je malo po malo i sada imam 6 kg vise. Ne vidi se toliko jer sam visoka i bavim se sportom te nisam mlohava, ali ipak visak je tu a mene sve nesto koci da krenem sa nekim dijetama, ne da mi se to nikako :roll:
Sve mislim samo ce krenuti, pa kontrolisem sta jedem, smanjim kolicinu, vezbam po 3 puta nedeljno, a ono kilo-dva se smanji pa opet na isto. Ja verujem da svi ovi lekovi (pogotovo kortikosteroidi koje uzimam) usporavaju metabolizam i prave neki nered u organizmu. Poznajes sebe i svoje telo i onda vidis da se nesto drugacije ponasa...
Cikloproginov ne znam sta je (jos samo to :lol: ). Ja sam "bila na" menopurima, gonalima, suprefaktima, merionalu i sl. sr...

U repromedi smo zaledili 1 blasto a ostale su bacili jer oni zamrzavaju samo top kvalitet (to bas nisam volela, ali nisam imala izbora) i da, potpisali smo papir o zamrzavanju.

Sto se tice ove price jeste da zvuci grozno ali nije mi nista cudno jer ovde je isto tako, oboje potpisujete saglasnost i ne mozes da radis sa embrionom sta hoces nego morate oboje da ste saglasni. Meni je to ok i fer play, jer zamisli kakvih zloupotreba tu moze biti.. Ona zeli decu ali on ne zeli istu sa njom, i sta se tu moze..a sta ako muskarac dodje i trazi "svoj" embrion, te ga na nekoj drugoj klinici (eto npr kod nas - sve za pare) transferisu nekoj drugoj zeni? :o Sve je to prilicno delikatno i mislim da je vazno zakonski regulisati do maksimuma (btw, u Srbiji ni ne postoji zakon o vantelesnoj i celoj etici koja uz to ide :oops: :oops: :evil: )

Danas me ziga desni jajnik, da li je to los znak? :cry:
Ivana70
Aktivan član
Aktivan član

Post od Ivana70 »

Hej Lisy, dobro nam se vratila na forum, puno srece sa novim poslom i ucenjem!
Ti si sada pod pilulama, zar ne?
jucyfruit
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Sep 11, 2008 5:41 pm

Post od jucyfruit »

Cao drage moje,
Vratili smo se juce iz Praga i sad samo da vam se javim, pa cu kasnije malo opsirnije.
Uglavnom transfer je radjen u Ponedjeljak, vracene dvije a dvije ostale zamrznute. Ove 4 su bile odlicnog kvaliteta, od 6 koliko ih je bilo oplodjeno. Sad trenutno pijem Utrogestan i Estrofem. Rezultat cemo znati sredinom Novembra,drzite mi fige :)
Trenutno osjecam stalno neki blagi pritisak u donjem predjelu stomaka, ali to je vjerujem sve od hormona koje uzimam.
Pusa velika svim curama, mislila sam na vas sve cesto u Pragu..koji je divan i bas nam je prijao i odmor koji smo tamo imali....Sad se bacam na iscitavanje prethodnih stranica pa se javim opet :):)
kristina33
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Jun 26, 2008 10:14 am

Post od kristina33 »

Jucyfruit drzim ti palceve jako jako....
nevena50
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Mar 13, 2008 11:21 am

Post od nevena50 »

Bogami Ivana ja vise ne znam ni sama za sta sam kandidat!
Radjeno mi je valjda sve sto postoji (bar sto se mog skromnog znanja tice). Hsg, svi moguci brisevi i kod mene i kod MM. Radjen post koitalni test, komplet imunologija, test na secer, ma mozda sam nesto i zaboravila. Pa to je 3 godine izucavanja kao na kunicima. Nije radjena inseminacija, doktorka menja misljenje svakog trenutka. Kad odem pocetkom meseca kaze trebalo bi da pokusamo, kad odem u toku ovulacije ona se sva raspilavi kako to sve divno izgleda i da nije sigurna da bi ona to mogla bolje nego sto mi to sami (s obzirom na broj spermatozodia koji su se brckali u sluzi, videla rodjenim ocima) :lol:.Kaze treba nam malo strpljenja (pa dali ga nemam 3 god :-? ) pa ako vidi da to ne ide nikako ona je tu i pripomocice. Ona kaze mlada sam (napunila 31) a ja bas i ne mislim tako i stalno citam kako nas bodrite da navalimo jer vreme mnogo brzo prolazi. Ne mozete ni da zamislite koliko vas bodrim. ~~~~~~~~~~~~~~ 8) 8)
nevena50
Stalni član
Stalni  član

Post od nevena50 »

Zaboravih da kazem Lily, koristila sam cikloprog. Kolko sam upucena ona nije kontraceptiv, vec sa njom mozes vrlo lepo da ostanes u drugom stanju. Moja prosla doktorka mi je dala da je koristim zato sto mi ciklus traje ponekad i 23 dana. (Goca kaze nebuloza totalna, sta ima veze kad ti je ovulacija 10 dana) I tako doktorska prepucavanja, ali hocu da ti kazem da ona jako lepo imitira prirodan ciklus. Doda ti malo estrogena u prvom delu, pa ti onda doda malo progesterona u drugom delu (meni bilo divno dok sam je koristila valjda zbog progesterona umanjivala mi je neke simptome pms), ali su grudi bolele poprilicno i nisam imala nikakve promene u apetitu.
Lily-an
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Mar 21, 2008 11:25 pm

Post od Lily-an »

Da, da, cykloprogynova nije kontraceptiv, već hormonska supstitucija protiv menopauze...Ipak, za sve hormonske dozaže( stimulacija , menopauza...) slovi, kao nus reakcija, gojaznost...ali, ne kod svih...nije ni kod mene, ranije...sa 29, 30 ili 31 godinom, kada sam bila na cikloproginovi...., Sada, i da nema te supstitucije, još jedno "jedno zmijsko telo" na forumu.../hahahahahahaaaa/ :wink:hmmm, je ugroženo!!! Pogled na hranu već stvara naslage....Pokušaću da pošaljem poruku mom mozgu da ignoriše stres i terapiju i ne poseže za hranom....
Postojale su sve teoretske predispozicije da za sve vreme menopauze ja odem sa kilogramima, ali to mi se nije dešavalo...a videćemo...
Nevena, faktor vreme, uf, šta bi dala da ga vratim...ali, šta je tu je....No, ipak mislim da si još dovoljno mlada, iako smatram potpuno razumnim tvoju želju da to bude sada....Ipak, nisi u 21.godini već u 31.god.!Svakako treba kontrolisati situaciju, na žalost uvek postoje i tzv. idiopatski razlozi kada nema pojašnjenja zbog čega nam se nešto događa ili ne događa...
Ivana,
samo izigravaj tudnicu :wink: Pa, da ti to draga moja, pređe u naviku narednih 9 meseci!!!Njima- NM baš ništa neće faliti ako se malo razvredne...haha, počeću ja to polako da uvodim, kao kućni red!!!!
JUcy,
hajde, kada se odmoriš, javi koliko tačno je trajala tvoja priprema, mesec ili duže, i molia bih da javiš koliki ti je bio endometrijum, i na dan transfera, ali i posle prvog ciklusa...Molim te. Da li možda imaš problem malog uterusa, obzirom na izostanak ciklusa od 2 god. npr.?I to može biti uzrok malog uterusa...što je kod mene slučaj, a što je naglašeno kao razlog malo duže pripreme...i, na žalost ide zajedno sa tankim, tankim endomet.???!! :cry: Joj, dva iščekivanja...ne znam da li nam verujete,Ivana i Jucy, ali potpuno sam sigurna, ne baš kao vi, ali lepo imam i uzbuđenje i tremu, i strepnju ...od vaših testova...kako ću svoje podneti????
Lily-an
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Mar 21, 2008 11:25 pm

Post od Lily-an »

Flippa,
pusti političku situaciju...nemoj sada da gledaš kao na komšije GR, ...mislim zna se na šta mislim kada ovo spominjem....Zato, slobodno se ti nama javi, i ako se ne nacrtaš ovde u naredna 2 dana i ne daš nam raport šta se događa i dokle si došla sa klinikama....NEĆEŠ DOBITI KNJIGU!
:wink: :roll: :wink: ....
Ivana70
Aktivan član
Aktivan član

Post od Ivana70 »

Lily-an napisao:Ivana i Jucy, ali potpuno sam sigurna, ne baš kao vi, ali lepo imam i uzbuđenje i tremu, i strepnju ...od vaših testova...kako ću svoje podneti????
Meni dani prolaze ko godine, kako cu izdrzati jos 8 dana do testa :roll: Sreca, pa sutra idem na posao te ce mi nedelja brze prolaziti.. valjda :-? Lepo je biti na ovom penzionerskom odmoru (jedes, lezis, citas) ali sada me je stvrano udavilo razvlacenje i neaktivnost, ni knjiga mi se vise ne cita, a od tv mi je muka !! :lol:

Nevena, ti jesi mlada ali nemoj da te ta recenica uljuljkuje po pitanju ove nase stvari, jer jedno je mladost i kako se ti osecas i izgledas, a drugo je "mladost" nasih jc!!! meni to govore od 29-te + izgledam mladje pa je pocelo da me nervira kad mi kazu kako sam mlada, (pre nego sto pogledaju godinu rodjenja) kao da ja ne znam koliko mi je godina i gde sam i sta sam :roll:

Treba da verujes lekaru ali ipak da gradis i svoje misljenje na osnovu onoga sto cujes i vidis oko sebe. Pusti doktorku da proba prirodno (uz pratnju oko ovulacije), ja sam kroz tu etapu davno prosla (pre bilo kakvih ispitivanja), ali to ne treba da se odugovlaci, ili funkcionise ili ne. Probas 3 meseca, pa ako se nista ne dogadja ides dalje, a dalje bi logicno bila inseminacija.. iz meseca u mesec, u kontinuitetu. Ma mora da uspe :wink:
nevena50
Stalni član
Stalni  član

Post od nevena50 »

Sve ste u pravu, buduce mame! :wink:
Jedino mi nije jasno sto bi inseminacija bila bolje resenje od tempiranog odnosa, obzirom da ne postoje Anti-sper.. antitela. Ja pre mislim da je VTO bolje resenje. Ne znam, nisam pametna, probacu sve sto mi kazu. Lose se osecam, vec 3 lekar kao neki hipohondar. Svi kazu mlada, izuzetno zdrava. A gde je onda beba? I nijedan lekar ne dozvoljava ti da kazes ja bih ovo ili ono nego ako si kod mene ima da me slusas, i tako prolazi vreme. A okolo naokolo ljudi ostaju trudni posle svega 2,3 eventualno 6 meseci. :cry:
jucyfruit
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Sep 11, 2008 5:41 pm

Post od jucyfruit »

Hvala Kristina..hvala i ostalim djevojkama, da vas ne nabrojam redom, zao bi mi bilo da neku propustim...rikiki(zao mi je sto je bilo negativno ovaj put ,glavu gore i naprijed..ali ti to vec znas ), ivana(pa mi smo isti dan imale transfer!!! sretno !!!!)
Lily, kod mene nije problem uterusa, rana menopauza, visok fsh, problem stitne zlijezde...Priprema je bila mjesec dana, endometrij 12mm..zao mi je za probleme koje si imala u Rusiji..moje iskustvo sa Pronatalom je jako dobro, nismo imali nikakvih problema.
Ivana, kako se osjecas, da li uzimas nesto?
Cekanje..hmm..kazu treba se opustiti ..ali jedno je reci a drugo je to i primjeniti uh
Ivana70
Aktivan član
Aktivan član

Post od Ivana70 »

nevena50 napisao:Sve ste u pravu, buduce mame! :wink:
Jedino mi nije jasno sto bi inseminacija bila bolje resenje od tempiranog odnosa, obzirom da ne postoje Anti-sper.. antitela. Ja pre mislim da je VTO bolje resenje. Ne znam, nisam pametna, probacu sve sto mi kazu. Lose se osecam, vec 3 lekar kao neki hipohondar. Svi kazu mlada, izuzetno zdrava. A gde je onda beba? I nijedan lekar ne dozvoljava ti da kazes ja bih ovo ili ono nego ako si kod mene ima da me slusas, i tako prolazi vreme. A okolo naokolo ljudi ostaju trudni posle svega 2,3 eventualno 6 meseci. :cry:
Inseminacijom se ubrizgava procisceno seme (najkvalitetniji deo) i to duboko u matericu gde treba, da se pri putu ne bi pogubili, izasli napolje i td. Uz to, rade se i inseminacije sa stimulacijom. Znaci isto si na stimulaciji jajnika kako bi se napravilo vise jc, te se onda radi inseminacija. Znam zenu koja je tako dobila trojke. Ne vidim zasto bi radila vantelesnu ako imas prohodne jajovode i tm ok spermogram. Ok, ako se ustanovi da jedino tako mozete imati decu ali iz tih i tih razloga. Po mom misljenju svaki postupak ima svoje i ne ide se na vantelesnu tek tako zato sto ne ostajes trudna, a svi ostali oko tebe lako ostaju. Pusti ostale, vi resavate vase probleme i ostvarujete svoje zelje :wink:
Ivana70
Aktivan član
Aktivan član

Post od Ivana70 »

jucyfruit napisao: ivana(pa mi smo isti dan imale transfer!!! sretno !!!!)
Ovo je stvarno super, da istog dana i u istoj drzavi :D
Srecno :P :P
Sta su tebi rekli da radis posle transfera, mirovanje, lezanje, normalan zivot? A zasto kazes da je test polovinom novembra, zar nije nakon 2 nedelje?
Imas li neke simptome? Ja nista osim nadutog donjeg stomaka, a i to mozda uobrazavam :roll:
Odgovori