Tesko mi je da vas sve pohvatam.......
Kod mene kao i kod Ivane, frka na poslu... finisiranje nekog velikog projekta....dedlajnovi...ono jutro sam zaginula na poslu do 6 h ujutro.
No, stigle nam dve friske obebljene

. Od sveg srca se nadam da ce bebeci virus potrajati jos nekih 8 i po meseci, a isto tako se nadam da cete i nas da zarazite
Lily, hvala ti za mesto recenzenta (hihihihi)
Sto se tice cikloprog., neke zene se goje od njega ili mozda bolje receno nakuplja im se tecnost u organizmu. Moju drugaricu je Vujovicka zbog toga prebacila na pravi kontraceptiv (Yasmine).
Draga, zao mi je sto si izgubila dobrog docu. Jesi li nasla nekog novog? Nisi proveravala hormone na svoju ruku?
Mini, jel stigao ciklus?
Nevena, Danijela, Kristina........
Kad je u pitanju Gocin metod rada kod mene postoje dva osecanja. Nekad padnem u ocaj, ne zato sto sam tek u drugom ciklusu proucavanja ovulacije (mislim da tako i treba), vec sto znam da se ona ne odlucuje lako na IVF, a pogotovo sto je rekla da nisam kandidat za IVF.
S druge strane, verujem da ima mnogo toga sto nam ne kaze i da postoji trenutak koji treba cekati za IVF.
Podseticu vas na slucaj Tamaris i nase Kikice. Obe su imale slican hormonski profil + los spermogram, prakticno jedina sansa im je bila IVF. Takodje, obe su do Goce stigle u priblizno slicno vreme. Dok je Kikica stigla na svoj prvi IVF, Tamaris je vec imala 3 IVF-a. Goca je kod Kikice cekala pravi momenat jer je verovatno UZ slika govorila nesto drugo nego sto je to govorio lab nalaz, a onda kada su se poklopili pravi hormoni i prava UZ slika dosao je red i na IVF.
Npr., Danijela, tvoji hormoni u ovom ciklusu su OK za prirodne radove, ali za IVF nisu jer ti je E2 previsok za stimulaciju.
Drugo, neka od vas je imala vec trudnocu, ne znam dal Kristina ili Danijela. U tom slucaju i drugi lekari nerado pristupaju IVF-u. Ne znam, izgleda da ima "nesto" u tom IVF-u pa se u postupak ide samo onda kad docovi smatraju da se trudnoca ne moze desiti prirodno. Evo, prosle zime (vauuu Mini proslo je vec godinu dana od moje histeroskopije

) Ljubic je rekao da on ne bi kod mene radio IVF, nesto u fazonu "nije to bas benigna procedura".
Dajte sebi sansu jos koji mesec prirodno, ako se nista ne desi a uz to Goca ne planira u skorije vreme neku ozbiljniju akciju, promenite kliniku. Nemojte se muciti.
Inace da zanotiram vest sa SC-a:
Trudna Galijana, beta 392 iz treceg puta (ICSI), dobijeno 4 jc i 3 odlicna embriona, u januaru puni 42, prijavljeni fsh 16, radjeno kod Goce.
Znam da je u nekom ciklusu radjen ICSI s fsh od 16, mozda je to ovaj koji je uspeo.
Rikikiki, stalno si mi u mislima (pusa)
Jeso, a gde si ti sad nestala