Donacija jajnih celija/ povisen FSH/ smanjenja rezerva jaja

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
Korisnikov avatar
rikikiki
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Mar 21, 2008 2:56 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od rikikiki »

Mini, hvala!
Pusa :D
- ja '75. visoki FSH-27,8
- mm '68. AT-OAT
- 2 stimulirana - 0 j.s.
- 2 klomifenska - 2 ET - beta=0
- 8 prirodnih - 1 ET = beta 20
- 2 femarska - 1.=ET 2 blast.; 2. nema ET
bojanna
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Sep 18, 2007 9:43 pm

Post od bojanna »

Draga 76

Volela bih da znam koliki je tvoj FSH.Meni su rekli da sam usla u ranu menopauzu(imam 34 god),vec godinu dana nisam kontrolisala hormone(cekala sam da prodje stresna situacija koja je sigurno kumovala ovome),pokusala sam da pijem supstitucionu terapiju(trisequens) ali izludjivala me je, pa sam prestala.
Nikako da sretnem nekog sa slicnim problemom.

Pozdrav svim clanicama
danijela9
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Mar 12, 2008 2:23 pm

Post od danijela9 »

Bojana i meni ja to rekao endokrinolog tada mi je fsh bio 15.8 ali nemora da znaci sada mi je 10.2 i dr kaze nema govora o menopauzi nemoj samo jednom dr da verujes. Inace Nabla u pravu si za Gocu ja njoj verujem i stvarno nezelim da je menjam samo sam nestrpljiva uzgred da li neko zna zasto mi je endometrijum stalno tanji kako da ga podebljam?
bojanna
Novi član
Novi član

Post od bojanna »

Danijela9

Kako si uspela da spustis FSH?
draga76
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jun 10, 2008 4:35 pm

Post od draga76 »

Nabla,nisam radila hormone u ovom ciklusu ali sledeci mesec obavezno jer od kad pijem cyclo-progynovu nisam proveravala.Ponovo sam u potrazi za doktorom ali u Novom Sadu je bas tesko naci dr koji bi hteo bar da se pozabavi ovim problemom.

Bojanna,po visini mog FSH ja sam zaista u menopauzi(pre skoro cetiri meseca je bio 170).Trebas proveriti hormone i odmah u potragu za dobrim doktorom,ja sam mnogo vremena izgubila slusajuci samo jednog dr.Trazi vise misljenja.

Pozdrav za sve :wink: :wink: :wink:
Mini
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Avg 27, 2007 5:07 pm

Post od Mini »

Mislim da je Cokolada - Nabla je ovo postirala pre nekog vremena slucajno zatrudnela sa strahovito visokim fsh-om. Ali mislim da je u pitanju zaista medicinskko cudo, pre nego regularna pojava...

Riki - drzim palceve ... Svaka cast za stav!

Kod mene - tuga i blues... MM je jutros rekao da nema govora o novim tretmanima. Ako hocu dete, moracu da idem i na donor spermu, ali sama, jer on nece u tome da ucestvuje. To je naravno trenutno nemoguce posto ja nisam u finansijskoj mogucnosti da to uradim. A nisam ni emotivno tome dorasla.

Nekad mi se cini kao da sam ovih 15 god provela sa nekim koga u zadnjih 6 godina od kad smo poceli da pokusavamo jedva prepoznajem... Gde li se deno covek koji je nekad bio ljubazan i nice. On je sad toliko negativan, razocaran, grozno izgleda. Kaze da jedini nacin da on bude normalan ponovo je da prestane sa tretmanima. A za mene obrnuto... I eto dileme po pitanju kud dalje...

Jutros je rekao da mu je drago sto prosli tretman nije upalio i da ne zna sto je i iso na prvom mestu. Rekao je da misli da ni ja nisam spremna za donaciju - samo eto tako navaljujem zato sto mi treba neka nova igracka.

Mislim da nesto moram da poduzmem, jer me mm prosto vuce sa sobom u bezdan depresije a taman sam se bila pokupila preko leta i bilo mi je lakse sto sam presla na donor tretman zato sto su sanse toliko vece.

Sad vise nemam pojma sta da radim, ali ne mogu da idem kroz isti proces da ga stalno ubedjujem, moljakam. On to mora zeleti koliko i ja... Cudno, nekad je toliko zeleo da ima dete, da bi se sad situacija obrnula za 360 stepeni. Cudan je zivot... :o
gloria2
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Mar 24, 2008 3:05 pm

Post od gloria2 »

Mini,stvarno mi je žao što si u bedaku.Skupi snagu za odluku,ma kakva ona bila,duboko se zagledaj u sebe,i vidi šta je ono što ti je najvažnije.Znam da je teško,držim ti fige,da izguraš sve to.Pozdrav.
Ivana70
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Avg 18, 2006 11:29 am

Post od Ivana70 »

Mini, nije ti lako, sve ti se sada nakupilo :( Ne znam sta da kazem, ti ga bolje poznajes da bi znala kako da dalje postupis. A pitanje je i da li on kao takav kakav se sada prezentuje, tebi odgovara ?

Ne razumem zasto je tako kategorican i zasto bi njemu smetalo ako ti pristajes na donaciju celije ? Ima li on neke konkretne razloge- argumente za tu svoju odluku ili je samo tako negativan i to je to ?
nina68
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Okt 11, 2008 4:17 pm

Post od nina68 »

Za Mini,
citala si moju pricu, uz sve probleme dok je jos imalo smisla mog tadasnjeg muza su svi pregledi uzasavali, stalno je bio nadrndan, nikakva podrska i na kraju je sve svodio na to da ja necu njegovo dete??!!! Ne znam, kad osoba nije prava, nista ne valja i nista ne ide...Ovo su jako teske stvari da bi ih ti prolazila sama. Moj drugi muz mi zato kaze kako njemu nije normalno da se ljudi ne trpe i svadjaju dok pokusavaju(kao samo im dete fali da bi bili srecni), a onda ce sve doci na svoje kad se izreprodukuju. Treba pokusati biti srecan i dok sve ovo traje, svi ti mucni pregledi i tretmani. Bojim se da tvoj muz nije dorastao tome. Izvini ako zvucim grozno. A, da , onaj od 60 je moj dr. Bila sam jako ljuta pa sam zato prozivala i njegove 60-godisnje organe...Ma sta ti je. Pa ja sam samo godinu dana mladja od tebe. Nije za tebe sve zavrseno. Kasnjenje ciklusa moze biti i od tog debelog stresa u kom se nalazis.
Kad prelomis sta ces bice ti lakse.
bojanna
Novi član
Novi član

Post od bojanna »

I sama kazes da on 'izgleda grozno',nema toliko snage kao ti,imam utisak da su uopste zene postale hrabrije i izdrzljivije...Nemam sta pametno da kazem,to su stvari koje moras u sebi da iskristalises ili sa nekim ko vas oboje poznaje....
Zelim da ti ova minus faza sto pre i sto bezbolnije prodje.
Lily-an
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Mar 21, 2008 11:25 pm

Post od Lily-an »

Ivana,
Juicy,
kako ste? Kako vam protiču ovi dani, do testa? Čuvajte se!

...sa rezervom primiti sledeće što ću reći, jer nisam baš u redovnom stanju....ovih dana...dakle,
MINI,
daj, ima još vremena do januara!
rekla si da ćeš mu dati rok od 3 meseca...
vidi šta sve stoji u tvom potpisu...pa, rekoh već, bio je sa tobom sve vreme...trebalo je to proći...on sa tobom, ...zajedno...sve se lakše podnosi u mlađim godinama...zub vremena je čudo opako...
hmmm, "igračka"...rekao...što ga osuđuješ zbog toga?Mišljenja sam da je to prirodan izraz i za ostale "normalne" situacije...hajde da se malo preispitamo...ne vidim ništa pežorativno u tom njegovom stavu....osećam sada tvoje grrr
:wink: :oops: :o Da, meni je potrebno dete!!!!A ako se može nazvati igračkom, onda mi treba i igračka!!!....... Koji su razlozi? Bespredmetno ih je nabrajati....Koliko se njih igra roditeljstva, ali samo zato što su već postali biološki roditelji, to je kao u redu...
...opet ja...rekli smo nema foliranja...i ja nemam uopšte problem sa savešću da kažem treba mi dete...i kao igračka...u prenosnom smislu...koja će te oplemeniti i učiniti tvoj život kvalitetnijim, a ti njemu podariš život i svu ljubav...što se ne dovodi u pitanje,...svakoga ko ulaže i minimum napora da ostvari taj cilj, želju , potrebu, svejedno kako ćemo nazvati...
Mislim da hoće da zna gde je kraj, tj. kada će biti kraj?zar mu ne možeš dati obećanje da pokušate još jednom?
Nakon toga, vidi hoćeš li ostatak života provesti sa njim...
Inače, nikada ne bih išla na opciju: donirana sperma + donirana j.celija! Toj je moj stav, i sama pomisao na tako nešto izaziva u meni gađenje, strah, i malo mi je na granici normalnog...

Ajd, ćao!
ps. ne zaboravi na rečenicu pre obraćanja...
:roll:
Lily-an
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Mar 21, 2008 11:25 pm

Post od Lily-an »

Tanak endometrijum?
Imam tanak, da ne može biti tanji...što će biti razlog mojih dugih priprema za donaciju...možda i do 6 meseci...Uzrok, posredni: prerana menopauza!

na SC-u ima nekih saveta, čajeva na temi Tanak endomerijum i Endometrijum...
Mislim da ništa od toga neću primenjivati, sem terapije koja mi je već data...Dodatno, na neko vreme pre donacije dodajem lasersko UZ tretiranje radi bolje prokrvljenosti materice...

Dobila sam pouzdana uveravanja od dr, ovde ali i u Rusiji, da se može postići dovoljna debljina...samo vreme...čak ima i opasnost da ne ode na prekomernu debljinu...

FSH -170 je neko napisao? Draga ili Glorija?Uf, mislim da nije dobar znak. Meni je išao i na 112, pa se spuštao na 53...sada je na 80, već dve godine...

Mislim da treba isterati na čistac, je li prevremena menopauza ili se nešto, ipak, može učiniti...uvek postoji nada, šansa, a to će reći detaljni pregledi ...SAmo, ODMAH, treba reagovati...to sam zapamtila, po mom sluičaju...nema i ne sme biti pauze!!!!
Ivana70
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Avg 18, 2006 11:29 am

Post od Ivana70 »

Mene pocela da hvata nervoza, nestrpljenje. :lol: Sve mi se vec danima nesto mulja po stomaku kao kad treba da dobijem, ali ne sasvim, sve nesto na pola, s’vremena na vreme i grudi mi natekle pa ne znam da li je to dobro ili lose.. :-? :-? :roll:
Srecom da imam puno posla te ne razmisljam i ne osluskujem stomak po ceo dan (tek uvece i ujutro). Mislim da bih poludela kada ne bih imala neku aktivnost u ovom trenutku.

Juicy, kako si ti ?

Ne slazem se sa time da se ljudi lepo slazu kada se « izreprodukuju », kako to samo uzasno zvuci :o , pa toliko sam videla suprotnih primera, nedoraslih i sebicnih ljudi koje je spojio neki slucaj te se nasli u ulozi roditelja a posle nista ne funkcionise...

Ovakve teske situacije ti barem jasno pokazu koliko i da li se zaista volite, sa kime zivis, da li ce ta osoba biti tu za tebe i kada si bolesna i ka da nisi top i kako se ko ponasa kada sve u zivotu ne ide glatko! Takve situacije (bolesti i sl.) vas ili jos vise spajaju ili totalno razdvajaju.
lisy
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Maj 23, 2008 10:01 pm

Post od lisy »

Ivana , izdrži još malo--------------evo ti jedan cmok od mene.
jucyfruit
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Sep 11, 2008 5:41 pm

Post od jucyfruit »

Cao , citam vam svaki dan ali eto nemam jos nista da prijavim :)
Trenutno uzivam u ovom "nepoznatom" stanju, pomalo nestrpljiva da saznam rezlutat a sa druge strane i uzivam jer nekad je neznanje najljepse :):)
Simptomi koje osjecam mogu tumaciti svakako, nekad pritisak u stomaku, grudi natecene (sve to je od utrogestana nema sumnje), onda mi bilo muka prije dvije veceri jer sam sjekla crveni luk ( ali ja ga ne podnosim inace doduse samo kad jedem sirov ali eto),juce glavobolja (ali inace imam te probleme)..Ma kao sto vidite svi ti simptomi se mogu tumaciti i ovako i onako..znace se sve iduce sedmice...
Ivana citala sam da su ti simptomi kao da treba da dobijes dosta cesti kod trudnoca, pa cini mi se da bi nas ti prva mogla obradovati :wink:

Na temu odnosa u braku i da li se popravlja sa djecom ili ne, kod mojih prijatelja sam vidjela primjere i jednih i drugih slucajeva..Kod nekih djeca samo pojacaju ocigledan los odnos, zena se onda posveti djetetu a muz necem drugom i tako zive zajedno iz neke navike...do kada tako ko to zna..Drugi slucaj je bio kad su ljudi ozbiljno pricali o razvodu i odluce ipak da imaju dijete..koje ih je ponovo sjedinilo i sad imaju solidan brak.
Odgovori