Donacija jajnih celija/ povisen FSH/ smanjenja rezerva jaja

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
Korisnikov avatar
rikikiki
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Mar 21, 2008 2:56 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od rikikiki »

uglata zagrada size=9 uglata zagrada - upiši ispred teksta koji želiš smanjiti
uglata zagrada /size uglata zagrada - ovo upiši na kraju teksta koji želiš smanjiti

Uglatu zagradu upiši simbolom, ne slovima i ostalo sve bez razmaka!

ja ću ti pokušati dočarati sa običnom zagradom jer ako ti napišem sa uglatom automatski se smanjuje tekst, a ne vidi se na ekranu :

(size=9)
(/size)

Eto, probaj ... možda uspije! :wink:
- ja '75. visoki FSH-27,8
- mm '68. AT-OAT
- 2 stimulirana - 0 j.s.
- 2 klomifenska - 2 ET - beta=0
- 8 prirodnih - 1 ET = beta 20
- 2 femarska - 1.=ET 2 blast.; 2. nema ET
kristina33
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Jun 26, 2008 10:14 am

Post od kristina33 »

Ivana bravo za 3 mrve, navijamo da se bar dve zakace i tu ostanu narednih 8 meseci.
Rikikiki kakvo je stanje kod tebe, kako izdrzavas, ima li nekih simptoma?
Ja sam danas dobila, sutra sam kod Goce, bas sam uzbudjena, nadam se da ce ovog puta FSH biti ok.
Korisnikov avatar
rikikiki
Aktivan član
Aktivan član

Post od rikikiki »

kristina33 napisao: Rikikiki kakvo je stanje kod tebe, kako izdrzavas, ima li nekih simptoma?
Uf ... stanje ne baš sjajno, stalno očekujem neki simptom, a nikako da se ijedan pojavi. Jednostavno nema druge nego strpiti se još par dana (6 :roll: ) i napraviti betu!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da ti FSH bude OK, pa da kreneš u akciju :P
- mm '68. AT-OAT
- 2 stimulirana - 0 j.s.
nabla
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Mar 02, 2007 3:16 am

Post od nabla »

Ivana, :D , bicemo neskromne pa cemo da navijamo za sva tri bebirona :lol: :lol: :lol: 8) 8) 8)
rikikiki napisao:Neki dokrori uključuju i cetrotide, a neki idu bez menopura (samo čista femara) kao moj, samo šta sam ja dosta neposlušan pacijent i za puno stvari sam sam svoj majstor, kao sada što sam si sama dodala menopure.
Dal je moguce :o . Kako to mislis sama si uvela menopur? 8) Po kojoj shemi? Jesi li se bar konsultovala s Radoncicem?

Mini, ja sam, cini mi se, potpis smanjila u poruci....otvorila sam prozor kao da cu da pisem poruku, otkucala sadrzaj potpisa, selektovala ga i u "velicini fonta" odabrala "mali font". I onda sam tako preuredjen potpis prebacila u profil.

Jeso, kod mene se nista bitno ne desava...mislim, prirodni radovi :roll:
S Gocom se ne vredi ubedjivati, a trenutno mi je lakse da se ja ne "upinjem". Da je tip koji dozvoljava mesanje, vec bi sto-sta izmastala i opet bi mi glava bila samo u reprodukciji. Ovako ne razmisljam, ne znam ni koji mi je dan ciklusa, odradili smo sta smo trebali i tako...konacno se bavim svojim poslom 8)
Kad mi dojadi takvo stanje, mozda krenem tvojim stopama put NS :lol:

Lily, kako si?

Kristina, kakav ti je bio fsh prosli put (sory, ako si spominjala, ne secam se). Drzim fige da bude dobar! :D 8)
-ja'75,
-2 rana spontana
-max fsh 15; MTHFR heterozigot; 46,xx,17ps+ (mozaicizam broja kopija p53 gena), sve ostalo OK
-1 prirodni ICSI (Jevremova), beta=0
-1 IUI (Ivanovici), no results
-1 stim. IVF (Ivanovici), beta=0
Korisnikov avatar
rikikiki
Aktivan član
Aktivan član

Post od rikikiki »

Nablo, ima jedna poliklinika u Splitu, Cito, vjerojatno si čula za nju, koja već dvije godine koristi femaru po toj shemi ... femara + menopur + cetrotide. Obzirom da sam nakon popijene doze femare imala 5-6 folikula veličine 10-12 mm, bilo me frka da ih više nište neće poticati na ravnomjeran rast, nego da će jedan od njih preuzeti vodeću ulogu, a ostali se prestati razvijati, i još uz bubu koju mi je ubacila jedna forumašica s Rode, ja odlučila dodati malo poticaja u obliku menopura. Druga forumašica se latila telefona i priupitala dr.R za mišljenje i on mi je poručio da u sljedeća dva dana do novog UZV-a uzmem po dva menopura što sam ja i napravila i što je na kraju dobro ispalo.
Znaš, da mi je ovo prvi ili drugi postupak, sigurno ne bi ništa radila na svoju ruku, ali do sada sam već malo i naučila kako mi organizam reagira, pa se usudim (naravno ne smije se u ničemu pretjerati i toga se nastojim pridržavati).
Draga ... ja mislim da bi bilo krajnje vrijeme se nešto konkretno počne dešavati kod tebe :D
- mm '68. AT-OAT
- 2 stimulirana - 0 j.s.
jesa71
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Mar 02, 2008 10:11 am

Post od jesa71 »

Ivana70 napisao:javljam se sa iphona, imaju wifi. vratili mi 3 na moje insistiranje, zaledili samo top quality 1,ostali ne. cujemo se. ovde je odmor, hotel u velikom parku
Evo i da i ja malo zavibriram sa Iphona~~~~~~~~~~~~~~~~~sad ce sigurno biti blizanci... :wink:
Srecno!!!
Mini
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Avg 27, 2007 5:07 pm

Post od Mini »

Nabla - probala ovaj tvoj 'recept' i upalilo... Svaka cast... Ti si genije... Ajd sad samo da krenes u akciju ... Nemoj vise cekati pls.... Nemoj se oslanjati ni na jednog dr... Ti vec znas toliko puno i sama.... Idi na IVF...

Rikikiki - ne podcenjujem - hvala i tebi....Good luck, too!

Lily -an - koliko do nove akcije? Samo smireno i polako.!

Ivana - draga moja - ja mislim da ovaj put gledamo na dvojke... definitivno... Ajd da nam malo krene....

Ja jos uvek ne znam sta ce biti s nama. Dala sam mm 3 meseca da se odluci... Ako odbije...to je za mene kraj.,, Rekla sam mu da ja od Februara trazim nove varijante na match.com i stvarno mislim tako.... Mislim da neko ko' mene stvarno voli ne bi me stavljao u takvu agoniju, niti bi dospeli do nje uostalom jer ja vec zadnjih 6 godina ocajavam, ali prosto smo otisli prekasno, delimicno iz bog mm koji nije mogao sebi da prizne da nam treba pomoc...

Tako eto, ja sam na crossroads.... Navijam za sve VAS! Big pusa!
kristina33
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Jun 26, 2008 10:14 am

Post od kristina33 »

nabla napisao: Kristina, kakav ti je bio fsh prosli put (sory, ako si spominjala, ne secam se). Drzim fige da bude dobar! :D 8)
Prosli put posle 21 Stedirila FSH mi je bio 17, nikad nije bio veci.
Ovog puta je bio 12, ali Goca iz nekog razloga i dalje nije htela da startujemo. Trazila je da ponovo dodjem 10dc. Vec gubim strpljenje, godinu dana sam vec kod nje, svaki mesec, zelim da konacno nesto pocne da se desava dok jos ima sanse...
Rikikiki znam mnoge koje nisu imale nikakve simptome, a na kraju ipak bingo, drzim fige da i tebi bude tako.
Mini
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Avg 27, 2007 5:07 pm

Post od Mini »

Kristina - ne znam zasto ona toliko okleva. FSH kao merilo ne uzima se vise kao tako vazan indikator . Ti gubis plodnost sa svakim mesecom tako da cekati godinu dana bez veze ne izgleda bas mudro. Istina je da je stimulacija bolja ako je fsh nizi, ali to treba izbalansirati sa gubljenjem vremena.

Na fertility friends forumu, jedna riba je tako na ARGC klinici koji su stickleri za fsh cekala godinu dana. Na kraju joj dosadilo, otisla na drugu klniku i oni je tretirali sa fsh od 18 i ostala je trudna. Jednom kad ti je fsh povisen, on je povisen i to je to... Mozes da proveris Welshiebird i Sallywags na ff. Mislim da je Sallywags blize tvojim godinama. Imala je samo jedan embrio i uspela. Poenta je sto ako ti je smanjena rezerva jos uvek mozes da uspes ako je kvalitet jaja dobar, cak i ako je broj smanjen.

Ja bih se raspitala o drugim varijantama.

Kako su ostali?

Ivana - kako 2 ww? Nadam se da si dobro. Dal' radis ili si uzela time off?

Lily- nesto si nam se ucutala... Jesi li pocela terapiju?

Luna i Juicy - gde ste ???

Nabla - gde si ? Nije valjda opet da komp zeza?

Riki - koliko jos dana do testa?

Ja nesto sva otekla zadnjih dana. Nemam pojma sta mi je. Period kasni - mislim da sam 38 dan danas. Pre nekoliko godina bi defo mislila da je pregnancy. No sad mislim da menopauza kucka na vrata, neumitno...
nabla
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Mar 02, 2007 3:16 am

Post od nabla »

Kristina, ne znam sta da ti kazem i ja se toga plasim.
Znam da je Agati s SC-a koja mislim ima 37 godina radila IVF s fsh od 12. Bilo je u fazonu, nema sta da se ceka i devojka je dobila 15 jc. Epilog- trudna je, zaboravih dal s blizancima ili single.

Mini, ne zeza me komp, al me zeza posao. Vracam se s posla u sitne sate tik pre nego sto ce petlovi da se oglase :lol: , pocela sam i s viskijem da se dopingujem 8) ...treba izdrzati taj tempo :lol:

Sad je komp sredjen al nisam stigla da platim racune za telefon pa mi posta ne radi.....uvek nesto
-ja'75,
-2 rana spontana
-max fsh 15; MTHFR heterozigot; 46,xx,17ps+ (mozaicizam broja kopija p53 gena), sve ostalo OK
-1 prirodni ICSI (Jevremova), beta=0
-1 IUI (Ivanovici), no results
-1 stim. IVF (Ivanovici), beta=0
Lily-an
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Mar 21, 2008 11:25 pm

Post od Lily-an »

Ćao devojke,
nedostajete mi!

samo da uletim, ....
Taman kada osetih da se sav umor sručio na moja krhka pleća, doživeh takav stres na poslu...direktan atak na moje radno meto, tj. mene!
ne znam kako da se branim, sem da izbljunem činjenice sa vatrom i spržim sve što mi se nađe na putu!
ne mogu više...posustajem...plašim se da me neka boljka ne strefi...
ovako, ništa neće biti od pripreme...Mislim da ću morati da odsustvujem sa posla, na duže, šansu svoju životnu ne smem da prokockam.
...........I, tužna sam nekako...Sve mi se skupilo...

Počela terapiju. Stomak stalno nešto krklja, struže, sve kao da ću da dobijem.Dr. kaže, baš mi danas pustila mail, da je to good sign!

....znam da se ova pauza ne može ni videti, ni čuti, ni osetiti, ali ne mogu da zaustavim suze, jednostavno sve mi naišlo...Sve odjednom, ...ne mogu uopšte da spavam u kontinuitetu...stalno se nešto budim na po dva sata, u toku noći...to me umara...ne mogu da izdržim dan!

Nadam se da će Ivana stvarno da nas obraduje, a Riki, jel 3.novembra?Ajde, Riki, tako mi treba LEPA vest!

MINI, kada budem stigla, ako nemate ništa protiv, da postavim aplikacije, ugovore i dr. što su mi poslali iz Ave, za potpisivanje...da mi budeš supervisor, da baciš pogled, imam utisak kada gledam u ma kakvu informaciju - tekst da će mi pući mozak!
Ajd, čujemo se, čim popusti ovaj pritisak...malo....Tako bih volela da , kao letos, skakućem ovde po forumu...
gloria2
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Mar 24, 2008 3:05 pm

Post od gloria2 »

Lily ne daj se,uzmi neki odmor sa posla i gledaj da se smiriš.Imaš sad neke više ciljeve i dugoročne,pusti posao,ne treba ti još dodatna nervoza.Sad će novi talas,ovaj put mnog veći i duži... :lol:
Ivana70
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Avg 18, 2006 11:29 am

Post od Ivana70 »

Cao, cao, evo stigosmo nakon 2 dana puta (sa spavanjem u Austriji)... mm kupio 2 mega jastuka i jorgan te mi napravio krevet na zadnjim sedistima gde sam ja sve vreme lezala u mekanom.. svi smo se lepo popakovali zajedno sa cupavcem koji je bio divan za sve vreme boravka tamo :D :D
Danas jos imam odmor a od ponedeljka na posao.
Secate se da sam vam pricala kako su sada u jeku testovi na projektu koji ja vodim.. e pa zbog toga sam imala problema sa koleginicom koja je krenula da me opanjkava kod svih kako sada uzimam odmor a je li ona jadna ce morati sve da trpi posao. U stvari crkla je od ljubomore sto mi je sef na njene oci potpisao odmor a ni rec nije rekao niti postavio neko pitanje.. ode ti ta jadnica kod istog nam sefa da se zali, a on je lepo posalje kod mene da sa mnom razgovara ako ima neki problem :lol: :lol: E pa posto se tu do daske zaj... onda krene da mi kuka i da vice kako vise nikada nece najpre ici kod sefa nego ce u buduce licno da mi kaze sta je "muci" . Tada sam joj rekla da ne uzimam odmor kako bih se setkala nego da imam ivf tretman i isto sam posle ispricala i sefu, da ne bude nesporazuma i losih inerpretacija + insistirala da kaze i direktoru kako bih sto pre prekinula taj losi uticaj koji je ova krenula da mi podmece ne bi li sebe kao uzdigla..
Lily, ovo sve pricam ne bi li ti dala neku ideju kako da postupis na poslu. Ne znam, verovatno nije isti kontekst ali mislim da je bolje ispricati sta je po sredi, te ljudi ne mogu da ti zameraju odsustvovanje,..u suprotnom dajes prostora za slobodne i zlurade interpretacije sto samo moze da ti steti! Tu se naravno brze bolje nadograde oni oportunisti koji zele tvoje mesto. Najbolje je po meni direktno razgovarati sa big bossom i lepo objasniti situaciju.

Sve je to nebitno pored ovih nasih velicanstvenih planova i pokusaja ali ne mozemo dici ruke od svega u zivotu i samo se posvetiti jednoj stvari, na zalost ili na srecu, moramo ujedno resavati i druge situacije, ostvarivati i druge planove, baviti se drugim aktivnostima.. Po meni svaka iskljucivost nije prirodna i vodi u zatvaranje, opsesiju, cak i nerazumna rasudjivanja i usiljene - pogresne odluke.
Meni je barem u zivotu jedino dobro islo kada sam imala balans.. e sada, znam da rezultati testa nemaju blage veze sa celom ovom teorijom, ali na to apsolutno ne mogu da uticem. :roll:

Bas sam vas se uzelela, te se malo raspisah.
Ivana70
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Avg 18, 2006 11:29 am

Post od Ivana70 »

Riki, navijamo za tebe!!!

Mini, vreme ce pokazati svoje, daj mu sansu jos da se presabere i kaze sta misli, tako ces i sama znati da li ste jedno za drugo.. Ja se sve nesto nadam da ce on ovoga puta skupiti hrabrosti da se preispita pred samim sobom sa vise iskrenosti !

Vidim da se dosta polemise oko fsh. Izgleda da je to sasvim relativna stvar i svako ima neko grugo iskustvo. Znaci, vredi probati stimulaciju i na visi fsh, pa vidis sta ce da ispadne. Meni nije upalilo sa fsh 9, a cujem nekome upali i sa mnogo vecom vrednosti. Stvarno je stvar od osobe do osobe ali ne treba cekati, tu se slazem sa vecinom. Probas, pa znas sta mozes ili ne da ocekujes od stimulacije sopstvenih jajnika..

Inace, Repromeda i Dr Lenka su ostavili jako prijatan utisak na nas. Jako su profesionalni ali i prisni, humani pristup (a ne kao sa masinom), posvete ti vreme i nema nekog stresa.

Ono sto vidjate po nasim klinikama i ostalim zgradama- institucijama "spolja gladac a iznutra jadac", e pa u Ceskoj je upravo obrnuto: zgrada siva, nikakve spoljasnosti, vristi soc-realizam 70-tih godina, a iznutra sve novo-novcato, cisto, moderno, nista se ne razlikuje od neke zapadne klinike. Ista prica i sa zgradama po Brnu: kao da ste se vratili u proslost, neki delovi grada mi lice na Vozdovac pre 30 godina (znaci cisti i umiveni) i onda u nekoj staroj zgradi vidite ultraskupu prodavnicu neke poznate marke 8) Ti kontrasti su mi se mnogo dopali :D Napravila sam par fotografija nekih izloga koji su kao premesteni direktno iz 70-tih godina (sve sa etiketama cena i proizvoda ispisanih rucno :D :D )
Korisnikov avatar
rikikiki
Aktivan član
Aktivan član

Post od rikikiki »

Cure, moja beta je negativna!
Od 1.dc krećem opet na kontracepciju 2 mjeseca i nakon toga kontrola FSH i E2 i iza toga dogovor za dalje ... pretpostavljam da će opet odluka pasti na femaru. Odradiću sada u pauzi briseve i papa test, zubara i slične sitnice. Muž danas napravio briseve, dao uzorak urina i ejakulata za mikrobiološku analizu, i tako....možda se sjetimo još nekih analiza koje bi bilo dobro napravit!

Ivana, držim fige od sveg srca i :roll: za tu tvoju kolegicu. Ne daj se smesti!
Svima ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ :D
- mm '68. AT-OAT
- 2 stimulirana - 0 j.s.
Odgovori