Donacija jajnih celija/ povisen FSH/ smanjenja rezerva jaja

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
nabla
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Mar 02, 2007 3:16 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od nabla »

Ne znam koliko ti mogu pomoci, ali mozda ima logike...ti se uskladjujes s donorom.
Recimo cure koje idu u Maribor, njima uskladjuju ciklus tako sto piju npr. 30 tabletica (znaci jednu kutiji i malo druge)- ako to funkcionise kod postupka sa svojim jc, pretpostavljam da se isti metod koristi i kad se ide na doniranu celiju. Ne znam, ovo ti je moje logicko razmisljanje na osnovu drugih zena, nemam pravu info.
A da im posaljes e-mail i da ih pitas da li je to OK?
nabla
Aktivan član
Aktivan član

Post od nabla »

Ko nam je ukinuo opciju "izmeni"!!!!!!!!!!!!!

ovi u Mariboru odredjuju broj pilula u zavisnosti od toga kad je zena zakazana u programu. Znam da sam procitala da su nekima rekli da krenu s drugom kutijom bez pauze, pa je i br. popijenih pilula individualan, pa pretpostavljam da je kod tebe 19 pilula sasvim OK (to je samo dve manje od propisanog)
jesa71
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Mar 02, 2008 10:11 am

Post od jesa71 »

Hajde da i ja pokusam...
U prethodnom pokusaju IVFa ja sam takodje popila 22 Microgynona a sada se planira 23 Jeanine...pitaj me zasto i koliko je ta jedna-dve tabletice gore-dole znacajna-nemam pojma ali se to radi,kao sto vidis.

Mislim da u tvom slucaju hoce da naredni ciklus krene malcice ranije(zbog donora) pa da za dvadesetak dana od danas a to je nekih 16ak od pocetka ciklusa endometrijum bude spreman da prihvati embrion...dakle stimuju tvoj progesteronski deo ciklusa!
Sto se tice spermatozoida...znam da nekad ne prezive odmrzavanje,tako da ih ja ne bih izlagala tome ako nije neophodno...
Nadam se da sam bila od pomoci...

:roll: :lol: :roll:
Lily-an
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Mar 21, 2008 11:25 pm

Post od Lily-an »

Ivana70 napisao:Da li neko od vas moze da mi odgovori na ovo u vezi 19 dana pilule pa za 20 dana transfer? Zaista mi je hitno!
Isto tako ako znate da li je uspesnost sa svezom sp. veca od zamrznute ili je isto da bih znala da li idemo tamo na nedelju ili 2 dana?

AKO MOZETE STO PRE DA ME POSAVETUJETE BILA BIH VAM ZAHVALNA!
Uh, Ivana, ....Imam temperaturu, baš se loše osećam, ALI, ....sasvim sigurna da ćemo mi ići na svežu! I, to ne zato što tako želimo, već što u Avi tako praktikuju! Zato su mi rekli da za drugi dolazak trebam 7 dana! Da ponovim, 5.dana rade ET, a kažu računajte na 7 dana! Tako sam ja zaključila / a i na osnovu onih tv priloga/ da i oni idu na preporuku-mirovanje!Bar ta prva 2 dana, nakon transfera!Idi na svežu, eto, šta da ti kažem...

I, samo da znate, NISAM DOBILA NI T.VIZU! ...Sledi nastavak...Ćao, devojke, toliko od mene...sve sustiglo...
jesa71
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Mar 02, 2008 10:11 am

Post od jesa71 »

jesa71 napisao:...pa da za dvadesetak dana od danas...
...htedoh da kazem od pocetka ciklusa...

Vratite nam opciju 'izmeni'!
Korisnikov avatar
LadyOfTheMountain
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Sep 23, 2008 11:51 pm

Post od LadyOfTheMountain »

Cao cure,
upravo sam dosla sa rucka od svekrve :roll: , koji se pretvorio u cepopopodnevnu sedeljku, puca mi glava.
Letimicno sam pregledala postove, videh da me pitate koliko imam godina, imam 40.
Sto se tice opcije "izmeni" primetila sam to pre neki dan i pisala adminu ovde :
http://www.doktor.rs/forum/viewtopic.php?t=23933
pridruzite se i vi, jer sumnjam da zalazi u ove diskusije i da ce videti ovo sto ste napisale.
Ako sam nesto prskocila izvinjavam se.
Sutra ujutro idem na folikulometirju, pa se "cujemo".
Pozdrav :wink:
Lily-an
Aktivan član
Aktivan član

Post od Lily-an »

....nisam imala mira, išla da proverim...Ivana, sorry, videh da rusi rade i sa smrznutom, znači, tada bi trebala 3 dana...

Izvini, izvini,.... ne daju komentar na okolnost smrznute ili ne s, već imaju stav da je uspešnost fresh embriona duplo veća u odnosu na smrznuti...60:30%...mi smo to komentarisale , ovde...ne znam...ma, ipak, idi na fresh!
...e, sad činjenica je da smrzavaju...čuvaju 1 godinu... Idi na svežu, ako možeš da se uklopis, platiš...
Lily-an
Aktivan član
Aktivan član

Post od Lily-an »

Lady, ajd da utrčim...kako misliš da administratori ne prate ovu temu? pa, ima više stranica od foruma o putovanjima...

nadam se da će učiniti nešto, uputili smo apel za brisanje, a ostasmo, baš u to vreme, i bez opcije izmeni...nadam se da je samo privremno...
Ivana70
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Avg 18, 2006 11:29 am

Post od Ivana70 »

Hvala vam na ovako brzim odgovorima!

Evo poslala sam e-mail doktorki pa da vidim sta ce ona da predlozi. Malo sam bacila pogled na Internetu i naisla na mnostvo clanaka sa uvek istim zakljuckom: ista uspesnost sa svezom ili smrznutom sp. (ovo se naravno ne odnosi na embrione!). Hajde videcemo jos.. jutro je pametnije od noci a i ja sam sada malo uzbudjena, nisam ocekivala sve ovako brzo.... + me iznervirao ovaj Stepan (nije mi vise lepi Steva, ne simpatisem ga vise :evil: )

Lily, cuvaj se i nemoj da ustajes iz kreveta dok ne ozdravis! Ja sam razumela da su ti dali vizu na 90 dana? Ako nije slucaj, ja mislim da treba direktno da se obratis svom dobrocinitelju i objasnis ovaj glupi problem, on ce sigurno imati nacina da to lakse zavrsi, makar pozivno pismo da ti posalje!

Laku noc devojke, mrtva sam, odoh da spim :)
Mini
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Avg 27, 2007 5:07 pm

Post od Mini »

Ivana - nemam pojma za prvi deo tvog pitanja.

Al ' sto se tice drugog pitanja - sveza sperma je defo bolja od zamrznute ie. veci stepen ustesnosti.///

Gosh it's getting close, eh? V. exciting for you...

Ja imam cudan feeling da je za mene kraj... mm je more and more distant... Nisam vise sigurna da li je za nas dobra varijanta da nastavimo...

Moj plan sve vise naginje ka tome da obezbedim sebi posao i da planiram stvari sama ... Mislim da atmosphera izmedju nas dvoje nije vise zdrava... Ne svidja mi se....
Korisnikov avatar
LadyOfTheMountain
Aktivan član
Aktivan član

Lily-an napisao:Lady, ajd da utrčim...kako misliš da administratori ne prate ovu temu? pa, ima više stranica od foruma o putovanjima...

nadam se da će učiniti nešto, uputili smo apel za brisanje, a ostasmo, baš u to vreme, i bez opcije izmeni...nadam se da je samo privremno...
Popih tabletu, pa mi prodje glava :D , da samo odgovorim kratko, admin se retko pojavljuje na forumu, poslednji put je napisao poruku 11. jula 2008.
http://www.doktor.rs/forum/search.ph ... thor=admin
S druge strane imamo moderatore, koji bi trebali da prate, svako svoj PDF, ali nesto ne vidim da su aktivni, npr dr.Prestnik se poslednji put oglasila
2. 1. 2006. :roll: ,
http://www.doktor.rs/forum/search.ph ... +Presetnik
odn.. vise uopste nije na forumu, ali njeno ime stoji.
Tako da je bolje da ove prigovore uputimo na PDF "O samom forumu", jer ce admin tamo kad- tad svratiti i videti, a sigurno ne cita sve teme i postove, gde bi mu bio kraj.
Znaci, napisite po jednu recenicu, umesto ovde tamo, kliknite na link u mom predhodnom postu i onda cekamo da nam se admin javi.
Korisnikov avatar
LadyOfTheMountain
Aktivan član
Aktivan član

Ivana70 napisao: Lady, nije valjda da ces kod Radulovica (tako sam negde procitala) ?
Evo, ovo mi je promaklo, nasla sam temu o Radulvicu ovde i ono sto si ti pisala, a pre toga 2 pozitivna komentara :o .
Isto tako na Serbian Cafeu, neki npr. pljuju Gocu, drugi je kuju u zvezde, cak moderatorka preti isljucenjima ako se vredjaju Goca i Blondie.
Ja sam npr. imala negativno iskustvo sa Gocom, to sam i napisala, ali mislim da nisam vredjala, ali neke zene su "pale u vatru".
Onda hajde, pa budi pametan :roll: .
Kod Goce vise ne mogu, a kako moja doktorka radi i kod Radulovica otici cu tamo ( mozda i zajedno sa njom ) pa da ga snimim i te isecke iz novina :P i ostalo. Na kraju ne moram kod njega, ali mi se izbor jos vise suzava, posto sam bila i kod A. Stankovica i Vlaisavljevica na razgovoru i nisam ostala tamo.
Npr. nalazila sam na misljenje da je Jovanova bolja od Jevremove, ali nema tako "jaku" reklamu i da tamo treba ici.
Problem je sto su za svakog dtkora koji se bavi VTO-om u nasoj zemlji vezane kontraverze - od uzdizanja u nebo do valjanja u blatu, a mi mu raspamecene oko izbora lekara :roll: .
Kazes da je lilihip2007 imala losa iskustva sa njim ( 6 neuspelih IVF), pa je otisla kod drugog lekara i dobila blizance. Da li znas kod koga ?
Ako lilihip ovo cita molm da mi odgovori, jos nije kano, trba da mi prodje citav ovaj cikljus, pa tak odnda kod Slobodana.
Ima folikulometriju za 45 minuta, pa palim...
nabla
Aktivan član
Aktivan član

Post od nabla »

Upadam na kratko...

Lilihip kod Goce :)
Ivana70
Aktivan član
Aktivan član

Post od Ivana70 »

Potvrdjujem i uspelo joj iz prve kod Goce. Sa njom sam bila u kontaktu preko pp, puno mi je pomogla sa savetima,a smo imale iste probleme (hidrosalpinx, operacija, neuspeli ivf-ovi kod istog "strucnjaka" itd)
Ivana70
Aktivan član
Aktivan član

Post od Ivana70 »

Lady,
Lilihip se retko ukljucuje na forum ali je mogu da ti potvrdim ovu pricu o neuspelim pokusajima jer sam sa njom jos pre komunicirala na pp. joj je radio tretmane jedne za drugim, iz meseca u mesec ! :evil:
Ja sam isto kod njega imala 4-5 neuspelih tretmana u vreme kada mi je fsh bio 2,5 i pravile se kvalitetne celije. Da ne duzimo o ovome, vec sam pisala i ti si vidim citala.
Ako zelis jos neku informaciju u vezi ove teme, posalji mi pp.
Odgovori