Donacija jajnih celija/ povisen FSH/ smanjenja rezerva jaja

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
Lily-an
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Mar 21, 2008 11:25 pm

Post od Lily-an »

Minin slučaj
sada ću ja redom:
- kada vam je Stepan predložio donaciju s, TM se namrštio?Tako? NIkada ne bih ni ja razmišljala o takvoj kombinaciji !Dokle? Ima li granica? Forsiraš, Mini!
- moj tata bi rekao da ste vas dvoje U NAJBOLJIM GODINAMA, ali da to nisu i god. za rađanje...odnosno, da ti treba "gotovo dete".Usvajanje?!?
- posle svega, logičan strah od neuspeha....Ipak, pratio te do sada, zar ne?
- potpuno je u pravu što je za tu Karen rekao da je švrcnula! Pored svog deteta ići na donaciju..Pa, stvarno...a ono čak troje?!
-pusti ga da dođe sam kod njegove Nadice...Malo vazduha, za njega...za oboje...
-obećaj da će sledeći pokušaj biti kraj! bar da se nada da više nema te životne agonije...
I, koliko shvatam, vas dvoje nemate problem jedno sa drugim?! :D
Korisnikov avatar
LadyOfTheMountain
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Sep 23, 2008 11:51 pm

Post od LadyOfTheMountain »

Mini napisao: Lady - Kako se ti osecas?
Pozz i pussa.... Ajd izvinite sto ga offtopikujem sa bracnom frkom...
Ma ja ja sam OK, danas sam, kao i ti, bila u sopingu i spiskla sve pare :wink: .
Nego zao mi je zbog toga sto se dogadaja tebi i TM, ali verujem da ce se srediti, nisam sasvim upucena u vas slucaj, jer je tema velika, a citam po malo svaki dan.
Samo ti oftopikuj, ako ce ti tako biti lakse, tu smo da jedna drugu saslusamo i pomognemo savetima koliko mozemo.
Laku noc moje dame :D
jesa71
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Mar 02, 2008 10:11 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od jesa71 »

Luna***********za embrioncic!
Lady,ne bih da oponiram Kikici,njoj se lezanje posrecilo i znam da Goca insistira na tome,ali ima drugacijih misljenja-pa i sama ovdenarocitocenjena ObGyn je pisala o besmislenosti duzeg lezanja na jajima.I sama sam dva puta kao mumija lezala po 10 dana,pa nista...iako mi je dr savetovala da se ipak krecem,zbog cirkulacije...Izgleda da je 2-3 dana nakon transfera dovoljno,podrazumeva se samo neizlaganje naporu...tako da ti barem to ne predstavlja neki imperativ za duzi boravak u majcici Rusiji...'ajd',navijam da nadjes resenje! :D
Nablic,he,he,kuvate ti i Goca...bice tu nesto dobro,osecam! :P
Mini,duso...opet te sekira muzic...Pitam se ponekad odakle nama tolika snaga i strpljenje za nove i nove kombinacije i pokusaje...Oni(muskarci generalno)nisu napravljeni za to,tako da se nas zivot dodatno komplikuje potrebom da NJIMA olaksamo u toj ZAJEDNICKOJ borbi...da ne preteramo,da ih ne ugusimo,da paralelno negujemo sve druge aspekte(normalnog)zivota kako isti ne bi trpeo svoju sopstvenu tezinu!Kao da smo ga mi takvog birale...Nekada sam stvarno besna na te nase "oslonce" koji to,zapravo-nisu.Ja bas ne mogu da se pozalim,ali stalno to gledam oko sebe i projektujem se...do te mere da zaista osetim nepravdu u najgorem obliku!
Razumem da mu je dozlogrdilo...neka odmori malo od svega,iz daljine ce mozda bolje videti...razumeti...nadji par reci kojima ces ga ispratiti na put,bez osude,s razumevanjem i nadom da ce vasa ljubav(!,krajnje nepateticno i vrlo precizno u smislu obostranog svesnog ulaganja) premostiti taj jaz izazvan vasom zajednickom frustracijom...
A svi je imamo,jer od zivota nismo dobili ono sto bi trebalo da nam,samim postojanjem,pripada...
Izvinjavam se svima ako smatraju da je filozofiranju na ovu temu mesto negde drugde,ali ja ne mislim tako.Svakako da mnogima znaci da,uz razmenu tehnickih informacija,imaju mogucnost da zaista podele problem sa svakog aspekta,pa i onog psiholoskog,emotivnog...a mozda zapravo tu i lezi kljuc...
Ivana70
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Avg 18, 2006 11:29 am

Post od Ivana70 »

Luna, saljem ti pozitivne vibracije, pa da svi slavimo !! :P :P

Lily-an, nisam bas skroz pohvatala detalje problema oko vize, ali vidim da te je to totalno iznerviralo. Isto tako vidim iz tvoje price da nije bas skroz negativno i da postoji resenje. Ipak mi se cini da je taj administrativni problem i los odgovor Ave potpuno uspeo da te izbaci iz koloseka i evo moram ti reci da PRETERUJES :x Nije sada momenat da se skroz poremetis zbog prve nepovoljne okolnosti koja se nametnula, to ne smes sebi da dozvolis! Znas, ovaj ivf je pravi rolecaster, jedan dan imas dobar rezultat hormona a drugi put los, pa onda se jednom prave super embrioni a ni jedan se ne primi itd, itd, one koje su prosle kroz te tretmane znaju o cemu govorim. Znaci moras nekom autosugestijom da se pristedis i da pristedite svoj zivot kako bi isli dalje ka izlazu iz tunela. NEMA MESTA PANICI zbog pis... vize, ok??
Korisnikov avatar
LadyOfTheMountain
Aktivan član
Aktivan član

jesa71 napisao: Lady,ne bih da oponiram Kikici,njoj se lezanje posrecilo i znam da Goca insistira na tome,ali ima drugacijih misljenja-pa i sama ovdenarocitocenjena ObGyn je pisala o besmislenosti duzeg lezanja na jajima.I sama sam dva puta kao mumija lezala po 10 dana,pa nista...iako mi je dr savetovala da se ipak krecem,zbog cirkulacije...
Ne znam da li mislis na moj post koji sam napisla luni ? Napisala sam joj da lezi sto vise zbog glavobolja, svako naprezanje ociju - citanje, knjige, sedenje za kopjuterom i sl. samo je povecava.
Posto nisam isla na VTO, ne znam sta da kazem o tom lezanju, Verovatno ne moras kao mumija :D , ali mislim ni da preterani napor nije dobar, odn. u ovom slucaju i neki laksi napor.
Pozdrav svima :wink:
nabla
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Mar 02, 2007 3:16 am

Post od nabla »

Sta vam je svima za ovo izvinjavanje o offtopikovanju? :o

Sve ovo itekako ima veze s temom, i vitamini, i brufeni i koja klinika, gde sta, kako, a bogami i administrativni i psiholoski aspekt cele ove price. Sve je to ono sto nas neminovno prati!

Jesa je pravo ubola :D

Kaze meni Goca, "nemojte muzu pricati kad je ovulacija i kad treba ciljani odnos, oni nisu satkani da nose probleme koje mi mozemo izneti". Isto mi je i PedjaDj rekao ali mi tada bese krivo zasto ja moram da budem ta koja ce da nosi ceo teret na ledjima. Nije dugo trebalo da shvatim da je bio u pravu....nastupile su svadje a bogami i povremena impotencija!
Samo, pitanje je ko ce mene da sacuva od slona kojeg vucem :lol:

Mini...tu smo za sva raspetljavanja i upetljavanja :)

Lily, ma otpetljace se i ovaj problem. Ne razumem zasto mislis da vaucer nije dobra karta za igru?

Luna, :D
Lily-an
Aktivan član
Aktivan član

Post od Lily-an »

Dobro, dobro, možda sam preterala...malo...ali, da su me iznerviralai,jesu...mnogo! I, kradu mi vreme da vijam po ambasadi sa mial-om...ili DZ, pa policija....čemu?Pašće im kruna da mi resenduju jednu rečenicu...Ha, a za policiju/ onu za više ulazaka/ treba dr. da mi napiše na memorandumu DZ...Bože, čovek ima da me gleda belo...od toga nema ništa, ali probam...
Samo vaučer - nije dobro rešenje, jer je FIKTIVAN! Ako me uhapse, reci ću da mi na www.doktoru rekli...putuj, Igumane... :wink: Pa, nemam rezervaciju za hotel...a, imam hotel. vaučer sa kojim prelazim državnu granicu? Razumeteeee?! Treba da mi tuče srce na aerodromskom rengenu! Ako se već izuvam na aerodromu, ...zbog terorista..Čečena.. ne moram da se tresem,.... HOĆU VIZU! Idem sutra u amb., plakaću i moliti da im platim, samo da mi daju, :wink: :cry: :wink: !!!!!!!!!!Štrajkovaću glađu!....hmm, ali neću, neću im zaboraviti...

Dopada mi se Ješina formulacija! Devojke, pa gde ste vi u realnom životu? :P

Najavljujem, za koji dan, konkretna pitanja, i već sada vas molim da iznesete svoje stavove...
Nabla...ima žena koje prebace teret na bračne partnere...vrlo vešto...ali, ja među takvima ne znam mlađe osobe..., uvek su to neke old generacije...hmmm
LUNA,

:P :P
Lily-an
Aktivan član
Aktivan član

Post od Lily-an »

.....ma, napraviću sutra performans neki, ispred ambasade...Ionako sam se upravo isfenirala... :wink:

Ali, imam ja "šmajser" za njih! Smislim do večeras nešto, i obratiću im se mejlom...ha,?Kozucinu?...kako to oni misle...Samo da vam kažem da sam jedva razumela službenicu iz ambasade...pre neki dan zvala Rusiju, opet onaj ženski glasić...ona ni reč engleskog...a ni ja je ništa nisam razumela...Moram da kupim "Ruski za turiste", jer će mi dati samo turističkuuuu viiizuuu! ...valjda... :wink:
Ivana70
Aktivan član
Aktivan član

Post od Ivana70 »

nabla napisao:Sta vam je svima za ovo izvinjavanje o offtopikovanju? :o
To je posledica moje kritike na ultra dugacko prepucavanje - objasnjavanje Lady i one prve osobe koja je krenula sa kopiranjem njenog posta sa SC. To je sada razjasnjeno, svako je rekao sta je imao da kaze i idemo dalje :wink:
nabla napisao:Kaze meni Goca, "nemojte muzu pricati kad je ovulacija i kad treba ciljani odnos, oni nisu satkani da nose probleme koje mi mozemo izneti". Isto mi je i PedjaDj rekao ali mi tada bese krivo zasto ja moram da budem ta koja ce da nosi ceo teret na ledjima. Nije dugo trebalo da shvatim da je bio u pravu....nastupile su svadje a bogami i povremena impotencija!
Samo, pitanje je ko ce mene da sacuva od slona kojeg vucem :lol:
Vec vidjeno (impotencija, nezainteresovanost za seks i tome sl. .. samo sto ja od mm vise te "prave dane" nisam mogla da sakrijem jer je on u jednom trenutku znao bolje od mene kada treba :lol: :lol:
Posle idu inseminacije, ma klasicni postupak ali ne mislim da je pogresan, inace bi svi pravo isli na ivf a to je ipak mmnogo teze i skuplje!

MM je u pocetku (pricam sada o proslom periodu, o pokusajima ivf-a sa sopstvenim celijama) imao reakcije nereagovanja: znaci o tome se ne prica, detalje ne zeli da cuje i odmah prelazi na drugu temu, preznojava se svaki put kada odemo kod lekara i jedva ceka da pobegne iz bolnice..Ja sam inace ranije imala uzasan psihicki problem sa vadjenjem krvi iz vene i iglom a on nije znao da me podrzi i ohrabri nego je sve to dozivljavao kao sopstvenu krivicu sto ja samo patim a ne i on i sto je dugo verovao (a to mi je tek skoro priznao) da je kod njega problem a ja moram da se mucim :-? :o
Problemi su nastali iz tog "programiranog seksa", mislim da je to najbolji nacin da ubijes odnos izmedju dvoje ljudi, pogotovu kod parova koji su se spojili u velikoj ljubavi i strasti. Sto rece neko "pa ko u danasnje doba jos vodi ljubav da bi pravio decu?" :D :D
mm nije mogao da se pomiri sa cinjenicama koje su nas zadesile pa je cak poceo i cudno da se ponasa, mislim da je petljao sa jednom zenskom osobom ali on je do kraja to negirao i kleo se da niceg nije bilo (nisam nikad u tu pricu 100% poverovala).. Ja sam tokom godinu dana prosto izgradila neki paralelni zivot i iskljucila ga iz njega (drugi ljudi, izlasci bez njega, nova karijera, malo zajednjickih trenutaka), pocela sam da verujem da ga vise ne volim (iskreno receno nisam mogla da ga gledam) i da treba da se razidjemo On se pravio da nista ne primecuje a u sebi je patio (sto mi je naknadno srucio)..sledilo le mukotrpno suocavanje, izrekli smo jedno drugome mnogo toga nagomilanog tokom 4 "idilicne godine pod tretmanima", neprospavane noci u smirenim razgovorima ali i u svadjama i raspravama, u trazenju izlaza, bila sam premorena od posla + ceo teret nase nevolje = psihicki nikad gore, isli smo zajedno kod lekara da trazimo pomoc (ja u nervnom rastrojstvu, on u nekom polustanju sa ogrebotinama od mojih noktiju po vratu.. idila, primer)... da ne duzim sa detaljima kinjenja, provociranja, odlazaka, optuzivanja..... eto sve je to rezultiralo u nesto sto se na pocetku nije naziralo: spoznaju da se ipak i dalje volimo i da ne mozemo jedno bez drugoga. To je bila neka prekretnica (nakon 10 godina zajednickog zivota) kada smo odlucili da otvorimo karte i realno sagledamo da li mozemo, da li zelimo dalje "u dobru i u zlu" ili mi nismo "sudjeni" jedno drugom, nemamo imovine niti dece da bi ostali "zbog neceg drugog" zajedno ako carolije vise nema. Eto ispalo je dobro, danas smo jos jaci i blizi nego ikada, i cini mi se da je mm shvatio da ne mora da bude uvek najbolji i da se pravi najjaci cak i onda kada se ne oseca tako, ne libi se da prica o nasem problemu, da razgovara sa ljudima o toj temi i ne oseca nikakvu krivicu. Sto je (po meni) najpozitivnije, postao je tolerantniji prema sebi i umanjio taj pateticni srpsko-crnogorski kompleks vise vrednosti :D

Mîni, ti najbolje poznajes svoga muza da bi znala kako da postupis. Nemoj samo da ga pritiskas nego probaj razgovorom da razumes sta misli. Mozda on ne zeli decu ili se plasi ponovnog neuspeha a u svovoj glavi nije jos uvek prelomio sta zeli i dokle je spreman da ide ako zeli isto sto i ti?
Ako sam dobro razumela, vas sledeci pokusaj bi bio sa doniranom s? A da li ste razmisljali o usvajanju?
Mini
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Avg 27, 2007 5:07 pm

Post od Mini »

Ivana - interesantna ova prica ...Hvala sto si je podelila s nama svima ovde. Mislim da daje dobar uvid koliko je razarajuci efekat infertility ima na parove. Da li si ti razmisljala o posvojenju ?

Nas sledeci pokusaj je trebalo da bude s spermom mm. Stepan je rekao da nema potrebe za donacijom sperme kad nam je poslao feedback. Mislim da se mm plasi neuspeha ...da je star i da trebamo da prihvatimo da nismo uspeli...On je tako sklon fatalizmu i samo destrukciji, sto me strahovito nervira... I naravno pusi i pije sto ima uticaja na spermu....! Nije ni malo flexibilan da ustane kad padne, da promeni put kad onaj kojim ide ne upali ...

Ja ne zelim da usvojim dete... Donacija mi je prihvatljivija... A i procedura sa usvajanjem nije ni malo jednostavna i ja bih prosto mrzela da mi se socijalni radnici petljaju u zivot i da me 'judge' da li sam suitable ili nisam da budem roditelj... Ja u mom poslu kao teacher ovde imam posla s njima dosta i ne bih to htela u mom privatnom zivotu... Ja sam predavala nekim buducim soc radnicima i imala sam prilike da vidim i kalibar nekih od tih ljudi...Neki od njih su overzealous i ja mrzim birokratiju... So, not me... Defo ne...!

Nabla - zanimljiv ovaj deo o impotenciji... MM je imao iste probleme kad je morao da perform under pressure...a nije hteo sebi to da prizna i mislim da smo z bog toga izbugili puno vremena na prirodno pokusavanje koje je bilo gubljenje vremena...umesto da se mm suocio s tim da jednostavno ne moze da cope with pressure i da bude open sa dr o tome.
I ja sam bila zbog toga isfrustrirana zato sto sam instiktivno osecala da gubimo vreme bez veze. IMala sam stalan osecaj panike kako gubim fertility i bila sam u pravu. Good gut instict!

Ovde nije jos ni pola 9 a mm je vec otisao da spava... Nervira me sto od njega bas nema nikakve vajde i podrske... Mislim da mi je ponekad bolje bez njega,ako vec treba da kroz sve prolazim sama... Imam osecaj da me kao davljenik vuce sa sobom i da ne mogu da se oporavim dok sam s njim...

Nije mi jasno zasto se on ponasa kao da je izgubio sve na svetu i kao da nema izlaza iz tunela kad sam zapravo ja ta koja ne moze da ima svoje biolosko dete... Sve je nekako postavljeno upside down... MM se uvek uzasavao tudje slabosti a sad se ponasa kao da nema razloga da zivi uopste... sto je bollocks! :x :evil:

Lily - good luck sutra sa vizom...Nemoj se trosis na administraciju... Cuvaj energiju za veca iskusenja koja predstoje... Ne daj se! Je si li ti razmisljala o posvojenju i kakve su ti misli po tom pitanju? Da li si dala sebi neki rok koliko ces puta da pokusas ili stavljas sva jaja u proverbijalni basket u vezi sa ovim predstojecim postupkom?

Lady - sta si to kupila kad si bila u shoppingu... ?

Luna - sta se desava s tobom?

Fruitjuice - gde si nam ti?

Moram da malo spremim casove za sutra... Ajd svraticu posle...
Korisnikov avatar
LadyOfTheMountain
Aktivan član
Aktivan član

Mini napisao: Lady - sta si to kupila kad si bila u shoppingu... ?
Knjige :D , ja sam ti knjiski moljac, imam veliku biblioteku koju sam nasledila od dede, zatim ju je dopunjavo moj otac, pa ja, a nadam se i moje dete, jednog dana :wink: .
Doduse, sve sam vise "kompjuterski moljac", oci mi se sklapaju, pa nisam u stanju da citam postove, ajde do sutra, pa se kuckamo.
Laku noc
nabla
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Mar 02, 2007 3:16 am

Post od nabla »

LadyOfTheMountain napisao: Knjige :D
Nisam znala da postoji jos neko osim MM i mene koji kad idu u "soping", sopinguju kese knjiga (hahahahahahahahahah). Doduse, malo smo stopiralu tu praksu zbog para.
Inace, skoro sam bila na godisnjici male mature i gledam ja slike iz osnovne skole, kad upadne mi jedan detalj u oci- slika iz 5. osnovne. Na slici sam imala istu majcu koju sam taj dan imala na sebi :o Morala sam da to obznanim MM kako bi uvideo da mu je zena laka za odrzavanje :lol:

Lady, sretno za sutra :D
Ivana napisao: on u nekom polustanju sa ogrebotinama od mojih noktiju po vratu
Ja jos nisam stigla dotle :lol: , do sada su samo stradale case i tanjiri :lol:
Ja sam u fertility ludilu bila prosle godine...MM se prvo zalio da ga gledam ko rasplodnog bika, a posle je pretio da ce da se razvede ako cu takva stalno da budem. Rekao je cak i da ne zeli dete. Posle sam ja malo oladila, pa se i on malo vise zainteresovao za nas problem, mada mu vise ni ne pricam toliko....tipa, kad idem kod doce, sta je rekao/la, kakvi su nam planovi i sl. Za sada to jos uvek moze da prodje bez njegovog ucestvovanja po klinikama

Lily, nemoj da nas sutra obrukas s nekim slabasnim performansom :lol:

Inacem meni danas 16 dc, folikul jos nije pukao (24 mm), endo 12,5 mm. Mirise na cistu!!!!

Opet sam na UZ u utorak.

"Zvanicno" mi prepisala folan, bromergon (pred spavanje), L-arginin, andol i ginko u vidu caja.
Korisnikov avatar
LadyOfTheMountain
Aktivan član
Aktivan član

Ivana70 napisao: eto sve je to rezultiralo u nesto sto se na pocetku nije naziralo: spoznaju da se ipak i dalje volimo i da ne mozemo jedno bez drugoga. To je bila neka prekretnica (nakon 10 godina zajednickog zivota) kada smo odlucili da otvorimo karte i realno sagledamo da li mozemo, da li zelimo dalje "u dobru i u zlu" ili mi nismo "sudjeni" jedno drugom, nemamo imovine niti dece da bi ostali "zbog neceg drugog" zajedno ako carolije vise nema. Eto ispalo je dobro, danas smo jos jaci i blizi nego ikada, i cini mi se da je mm shvatio da ne mora da bude uvek najbolji i da se pravi najjaci cak i onda kada se ne oseca tako, ne libi se da prica o nasem problemu, da razgovara sa ljudima o toj temi i ne oseca nikakvu krivicu. Sto je (po meni) najpozitivnije, postao je tolerantniji prema sebi i umanjio taj pateticni srpsko-crnogorski kompleks vise vrednosti :D
E bas si me raznezila u ovaj kasni /rani sat, kako se uzme. Probudih se, muz mi je na putu, sad je u spavacim kolima, ne mogu da ga zovnem da ne bih probudila ostale putnike ( a i njega zajedno s njima :D ), pa blejim i citam postove.
nabla napisao: Nisam znala da postoji jos neko osim MM i mene koji kad idu u "soping", sopinguju kese knjiga (hahahahahahahahahah). Doduse, malo smo stopiralu tu praksu zbog para.
Lady, sretno za sutra :D
Inacem meni danas 16 dc, folikul jos nije pukao (24 mm), endo 12,5 mm. Mirise na cistu!!!!
Opet sam na UZ u utorak.
"Zvanicno" mi prepisala folan, bromergon (pred spavanje), L-arginin, andol i ginko u vidu caja.
Uskoro ce Sajam knjiga, pa ce se naci nesto novca i za njih, iako i mi stedimo za VTO.
Hvala sto si mi pozelela srecu za sutra/danas, to je obican razgovor sa mojom doktorkom, javnucu sta smo odlucili.
A tebi srecno u utorak, da pukne taj folikul i da terapija da efekte.
Bas gledam rezultate prosle folikulometrije 12-ti dan, folikul 21 mm, endo 10 mm, 14 dan pukao.
Ivana70
Aktivan član
Aktivan član

Post od Ivana70 »

Mini napisao: Ja ne zelim da usvojim dete... Donacija mi je prihvatljivija... A i procedura sa usvajanjem nije ni malo jednostavna i ja bih prosto mrzela da mi se socijalni radnici petljaju u zivot i da me 'judge' da li sam suitable ili nisam da budem roditelj... Ja u mom poslu kao teacher ovde imam posla s njima dosta i ne bih to htela u mom privatnom zivotu... Ja sam predavala nekim buducim soc radnicima i imala sam prilike da vidim i kalibar nekih od tih ljudi...Neki od njih su overzealous i ja mrzim birokratiju... So, not me... Defo ne...!
Razumem da ne zelis da usvojis, to je sasvim licno i svako ima svoj stav po ovom pitanju. Ono sto mi ne stima u tvom objasnjenju je da taj negativan stav rezultira iz slozenosti procedure usvajanja i nepodnosljivosti prema birokratiji i soc. radinicima :o :-?
To su ipak samo dodatni segmenti u okviru procesa usvajanja ali ako neko zaista ima zelju da jednom ostavljenom detetu pruzi dom i proba da mu zivot ucini lepsim i radosnijim, taj sigurno nece u startu odustati zbog administrativnih razloga, zar ne ?
jucyfruit
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Sep 11, 2008 5:41 pm

Post od jucyfruit »

Pozdrav drage moje, samo da vam se javim, kod mene nista novo, faza cekanja da se ide za Prag...i mora da vam priznam da me je vise strah da necu ni doci do transfera nego samog transfera..uh..previse nepoznanica je u pitanju, da li cu dobiti, da li ce endo biti zadovoljavajuci, da li ce sve sa donorom biti ok, uh uh..ali sta se moze, pokusavam da se sto je vise moguce opustim.
MM mi dosta pomaze u tome, jako je pozitivan, mada se slazem sa vama..muskarci jednostavno nisu jaci pol...bezbroj puta dokazano :)
Voljela bih da cujem za primjer gdje je muskarac taj koji se bavi problemom ,istrazuje, trazi Dr, klinike...ne znam bas za takve primjere..mada ih vjerovatno i ima..ali ja ga ne cuh jos nikad za sve ove godine :-?
Odgovori