Donacija jajnih celija/ povisen FSH/ smanjenja rezerva jaja

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
Korisnikov avatar
LadyOfTheMountain
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Sep 23, 2008 11:51 pm

Post od LadyOfTheMountain »

:roll: :roll: :roll:
Hvala Ivana,
Sada sam jos vise raspamecena nego ranije, pretpostavljam da se lilihip ne javlja cesto, jer ima najlepsi razlog, svoju malu bebicu.
Ne znam sta da ti pisem na PP, ali hvala na ponudi, citala sam sve i svasta, kao sto sam vec rekla, jedni kude, drugi hvale iste lekare, ali ako se setim neceg konkretnog javicu ti.
Najgore sto su se formirali klanovi, narocito kad se govori o Goci, jedni kude, a onda drugi to anuliraju svojim postovima, mislim i da se i jedni i drugi nekad zanesu, pa ne mozes da vidis gde je prava sredina.
Ima i slucajeva zena kji su kod nje radili neuspesne VTO, ali opet ne znas ni informacije o starsoti, o hormoima, uzroku steriliteta i sl.
Vi ste bar deo brige prebrinule, izabrale klnike, lekare, pa sta vam Bog da, kao i svima nama, a ja sam tek sad u dilemi.
Vidim RaDunovic se dobro kotira, da li je naka isla kod njega i kakva su iskustva ?
Danas cu da posadim muza pred kompjuter da on malo cita, pre neki dan mi je rekao da previse vemena provodim pred racunarom, a doktori bolje znaju nego zene koje pisu.
OK bolje znaju, ali koji doktori :roll: ? Ne mogu ovaj tert da vise nosim sama, iscitacemo sve, pa cemo zajedno i odluciti.
OK, tek se vratio s puta, a ja se zalepila za komp, pa mu je verovatno to smetalo
Inace, folikul je pre 2 dana bio 11 mm i opet danas 11, ali doktorka kaze da to nema veze, moze sa desiti da poraste, prosli put je lepo rastao svaka 2 dana, pa cu u petak videti sta je.
Jos postoji mala sansa da se folikulcic poveca i da "oktobarski radovi" budu uspesni.
Nabla sta bi sa tvojim folikulom, trebao je da pukne ? Ako si negde vec napisla, izvini sva sam rastrojena, a lako je pretpostaviti i zasto.
Hvala vam jos jednom
Ivana70
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Avg 18, 2006 11:29 am

Post od Ivana70 »

Lady, Nabla, zelim vam puno srece u ovim oktobarskim radovima sa vasim folikulama!
Lady, ma pusti sada razmisljanje o vto, vidi ti prvo ovu laksu varijantu :wink:
Ivana70
Aktivan član
Aktivan član

Post od Ivana70 »

Lily-an, kako si danas, nadam se da ti je bolje?

Lisy, ne znas ti mene da bi tako brzo donosila zakljucke 8)

Jesa, u kom si sada stadijumu, izvini ne mogu vise da vas pohvatam :)

Mini, ne znam kako da ti pomognemo, stvarno biih volela da se stvari medju vama srede!!

Nama juce bila godisnjica braka a ne bih se ni setila da mi mama nije cestitala (ni mm ni ja ne volimo te zvanicne datume, rodjendane i sl.) :roll:
Ivana70
Aktivan član
Aktivan član

Post od Ivana70 »

Evo jos nesto moram da vam kazem :mi smo totalno svorc, nemam dovoljno na racunu da platim racune za ovaj mesec, strasno :x
Juce sam uplatila 3'300 avans u kliniku i ispraznila i poslednju rezervu sa racuna... to mi malo stvara nervozu jer imam osecaj da stavljamo novac u neku crnu rupu bez dna ..grrrr.. mm se bolje nosi sa time i kaze nema veze pocecemo da prodajemo stvari :lol: :D
Korisnikov avatar
LadyOfTheMountain
Aktivan član
Aktivan član

Ivana, ne znam odakle da pocnem, ja ne mogu tebe da pohvatam :D .
'Ajde kao prvo da vam cestitam godisnjicu braka za zakasnjenem i da vam pozelim da to bude poslednja godinica bez bebice, ili bar velikog stomacica :wink:
Ujedno, zao mi je sto ste svorc, ali nemoj tako "rupa bez dna", a sto ne bi upalilo ovaj put, verujem da hoce i navijam za vas.
Ko ne bi radije prirodno :) , nego na VTO :roll: , zato smo i ovoliko cekali sve se nadajuci prirodnom zacecu, hvala ti na lepim zeljama.
Pozdravljam i ostale devojke.
Mini
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Avg 27, 2007 5:07 pm

Post od Mini »

Ivana - drzim paceve. Nekako imam good vibes da ce da uspe... Vreme je za jedan BFP ovde na threadu....

Lady - ja bih bogme krenula sa IVF i ne bi cekala prirodnjake sa 40. Sa 40 ja vise ne bih racunala na sex... Lady - sta mislis o SEgedinu? Mislim da sam procitala par dobrih reviews o njima. Also, lepi STeva radi ivf sa sopstvenim jajcima, too i kosta oko 1000 Evra + lekovi.. sto mislim da je vrlo priustivo...
:lol: :o :D

Nabla - srecno sa postupkom ako se desava u Oktobru... :wink: :D :P

Lisy - sta se sad desava s tobom... pricala si o donaciji... ranije???.....

Kod nas su stvari isto finansijski nezgodne...Evo bas se psihicki spremam da pocnem da placam racune... Kartice cu da ignorisem trenutno....da ih ovako delete iz memorije... :oops: :cry: :x Dolazi vikend.... :wink: Uraaaaaa :lol: 8)
lisy
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Maj 23, 2008 10:01 pm

Post od lisy »

Ivana,ne poznajem te ali me zadivljuje tvoja istrajnost ,snaga i da bez obzira na financijsku situaciju ne posustaješ .

Mini,ne znam što reci za tvoju situaciju i nadam se da ce taj vihor brzo preletjeti preko vas i da je to prolazno.Ja sam pisala , moj muž o tome nije donio konacnu odluku i pusticu ga još malo.Objasnila sam mu proceduru,listu cekanja i sve.On ima neku posebnu filozofiju oko svega toga,ali malo cu se još strpiti....pa vidjecemo,zato sam pisala da vam "zavidim"koje ste bile u postupku i da ste u prednosti .Financijski bi to mogli u svakom slucaju i to nije zapreka,ali njemu još ne zvoni :roll:
Meni se nešto puno toga pozitivnog dešava,ne znam ali moram priznati da nakon dugo vremena gledam stvari iz druge perspektive.
Pozz
Draga,gdje si?Ja sam imala u planu sljedeci mjesec 3d.c.raditi hormone i onda 12 d.c. na uzv., a ti?
Korisnikov avatar
LadyOfTheMountain
Aktivan član
Aktivan član

Mini napisao: Sa 40 ja vise ne bih racunala na sex... Lady - sta mislis o SEgedinu?
Bogami, ja racunam na sex, barem u narednih 50 godina, sto bi ga se odricala ? :D :D :D .
Salim se, znam sta si htela da kazes, ali si tako, verovatno u brzini formulisala, da ispade da ne treba da racunam na isti.
Ovo je poslednji pokusaj sa folikulometijom, bila je ideja da se ide na 2 inseminacije, pa onda, ako sve to ne uspe na VTO, ali mi smo odlucili da ne idemo na inseminacije, nego da odmah probamo VTO.
Sto se Segedina, Maribora, pa cak i Novog Sada npr. tice, to je kao da si rekla da VTO uradimo na Marsu, naime moj muz ima celicnu disciplinu na poslu, jednostavno mora da radi od 8 do 4 ( naravno i duze ), a ako hoce da pravi decu, moze ali u slobodno vreme. Tako da putovanja i odsustvovanja iz grada ne dolaze u obzir, inace cemo doci u situaciju da prodajemo namestaj. Nazalost, tako je :( .
Zato nam drzite palceve da ovi prirodni radovi uspeju.
Drzimo i mi vama :D
Pomozite nepokretnoj porodici !
sajt :
http://www.brotherskocic-needhelp.com/
tv reportaza (2 min i 37 sek.) :
http://www.youtube.com/watch?v=tWA1Ns1g_9o
Mini
Aktivan član
Aktivan član

Post od Mini »

Naravno - sex do zadnjeg daha! Ha ...Ha.... :D :lol:
Ivana70
Aktivan član
Aktivan član

Post od Ivana70 »

Mini napisao: Lady - sta mislis o SEgedinu?
I ja sam to htela da ti predlozim ili mozda Ceska, veruj mi mnogo su profesionalniji i bolje opremljeni od nasih. Tamo bi otisli na punkciju i transfer a inekcije primas u Bgd i ides npr kod tvoje dr. za monitoring folikula. Ne izostaje sa posle, samo uzme odmor + ne mora ni da bude tu sve vreme, samo da dâ sp. Necu da te stresiram, mozda ti uspe i bez vto.

Ja se ne slazem sa time da ne treba pokusavati inseminaciju, a zasto da ne? Ako imas folikulu i prohodne jajovode, a tm ok spermu, ne razumem zasto ne zelite da probate najpre inseminaciju? Ovde rade inseminaciju sa prethodnom stimulacijom jajnika. Znaci isto te stimulisu kao i za ivf kako bi se napravilo sto vise folikula za oplodnju nakon inseminacije. Kapiras? Znam jednu sa svajcarskog foruma koja je tako rodila trojke u 43-oj godini.
LadyOfTheMountain napisao: Pomozite nepokretnoj porodici !
sajt :
Evo sada videh link za ove jadne ljude, a koliko samo jos ima slicnih prica u nasoj jadnoj zemlji. Stvarno im treba pomoci. Ma ja kukam nesto za finansije ali nije bas tako strasno, barem imamo sta da prodamo. Ovo je mozda i prilika da mm proda auto (imamo 2) koji mu sluzi kao igracka (radi se o ultra skupim kolima). Inace ja sam uvek bila protiv tih kola 8) :lol:
Mini
Aktivan član
Aktivan član

Post od Mini »

Ja mislim da bi ja morala nekom da platim da uzme moj pezo. Ostavim ga cesto otkljucanog kad se zaboravim i niko nece ni da ga ukrade. :( :o . Mislim dobila bih bar neku lovu na insurance, ovako nista... Parkiram se iza bloka da me ne vide klinci u skoli kako imam uncool auto...

Jedion vredno u vezi s mojim autom je tom - tom. Bas sam kupila top range .... Al' njega uvek uzmem sa sobom...

Bila na trcanju, a sad na kupanjac, pa da pravim din-dins! Coka za sve na forumu... :wink: :wink: ....

Ivana - kazes svajcarski forum? Jel' ti znas nemacki? Nije uobicajeno kod nas sem ako ne zivis tamo. Jesam ja nesto propustila... Ala sam mala radoznalica..... ca, ca , ca.....
Bas je uzbudljivo sto ces da ides tako soon. Ja bih volela da sam bar nacisto sta radim, al' nisam...

Hubby se sprema kod Nadice sledece nedelje... Bicu sama :wink: :lol:

'
Korisnikov avatar
LadyOfTheMountain
Aktivan član
Aktivan član

Meni je inseminacija radjena iz prirodnog ciklusa, pa nisam razmotrila ovu mogucnost. Uostalom treba sesti sa doktorom, pa videti, al prvo sutra na folikulometriju.
Sto se tice brace Kocic stvarno su vrlo hrabri i pozitivni, bore se kao lavovi.
Ja se dopisujem sa njima od pre neki dan, kad sam cula za njihovu pricu, razmenjujem porukice sa Ivanom.
Uplatila sam im koliko sam imala (naravno ovo im nisam napisala, da ih ne bi stavila u polozaj da mi se zahvaljuju na lovi), ali apelujem i na vas, svi se mozemo odreci nekoliko pica u kaficu npr., a kad bi tako razmisljali svi koji su procitali ono sto pise na njihovom sajtu i videli reportazu imali bi ne jednog nego 3 personalna asistenta i mnogo bolje uslove za zivot.
Pozdrav
Pomozite nepokretnoj porodici !
sajt :
draga76
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jun 10, 2008 4:35 pm

Post od draga76 »

Tu sam ja,pratim desavanja ali moram priznati malo redje posto imam mnogo posla u poslednje vreme.U svakom slucaju divim se svima nama (mislim zenama) o koliko stvari u isto vreme mozemo razmisljati i kakve kombinacije smisljati.Da muskarci to pocnu raditi,posrnuli bi u startu.

lisy,ja pijem trecu kutiju cyclo-proginove,sve bilo ok,uredna M.sledece sedmice cu kod doktora na konsultacije pa verovatno i ja na proveru hormona i UZ posle ove kutije.javljam kad bude nekih desavanja.
Pozdrav svima :wink:
Ivana70
Aktivan član
Aktivan član

Post od Ivana70 »

Mini napisao: Ivana - kazes svajcarski forum? Jel' ti znas nemacki? Nije uobicajeno kod nas sem ako ne zivis tamo. Jesam ja nesto propustila... Ala sam mala radoznalica..... ca, ca , ca.....
Bas je uzbudljivo sto ces da ides tako soon. Ja bih volela da sam bar nacisto sta radim, al' nisam...

Hubby se sprema kod Nadice sledece nedelje... Bicu sama :wink: :lol:

'
Ja sam u francuskom govornom podrucju.
Priznajem da sam malo uzbudjena sto se priblizio datum ali iskreno receno tesko mi je da se nateram da nesto mnogo verujem u ishod, jednostavno se ne osecam tako. Znam samo da je to jos jedan od mnogobrojnih pokusaja i da rezultat ne zavisi od mene.. to je to 8) Verovatno bi trebala da idem u celu pricu sa mnogo vise motivacije i pozitivne energije, ali to bi bilo sasvim neprirodno da se nesto na silu lozim :roll:

Znaci tm se sprema da poseti mamicu, a je li on malo ono mamin sin i tako to?
Supre je to sto ces moci da se organizujes kako hoces i malo budes sama sa sobom :wink:
Lily-an
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Mar 21, 2008 11:25 pm

Post od Lily-an »

Ćao, darage moje,
pridigoh se malo, mada me i jutros držala temperatura. Mislim da ne mogu da prezdravim zbog očaja što mi se to baš sada dešava.Od utorka nisam izašla iz stana...preznojavanje, malaksalost, kašalj,...a toliko toga planirala da obavim ove nedelje.Posao, vezan za rokove, stan u haosu...a ja ni makac...Čovek sa kojim kontaktiram došao iz Rusije, morali da odložimo viđenje, posetu, tako mi je neprijatno i zbog toga...Grozna nedelja...Prvo mm zakačio virus, ja očekivala da ću se izvući, ali , izgleda da me ono feniranje :x , pre odlaska u ambasadu, totalno oborilo...Nisam bila odgovorna .....I, sada ovako rovita treba da se isforsiram iduće nedelje :(

Malkice ću da odmorim, sada, pa se javim kasnije.... da vidim šta se dešava kod vas...
Odgovori