Donacija jajnih celija/ povisen FSH/ smanjenja rezerva jaja

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
Mini
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Avg 27, 2007 5:07 pm

Post od Mini »

Ivana - procedura za usvajanje traje dve godine a na kraju nema nikakve garancije da ces dobiti dete i skupa je isto tako. Kad napunis 40 god ne mozes vise da usvojis bebe nego decu koja su vec poodrasla.
Fostering bi mi bio prihvatljivija ideja ali ne usvajanje, mada je birokratija i za fostering mukotrpna i traje podugo... No svi mi imamo svoje razloge... Nadam se da je u SRbiji procedura jednostavnija .....

Lady & Nabla - super za biblioteke ... Ja isto mogu da se pohvalim za poprilicnom zbirkicom...

Nabla - 24 zvuci malo mature...

Lily - nadam se da si ih ulesila danas za vizu... :lol:

Odoh da raspakujem stvarcice....
Korisnikov avatar
LadyOfTheMountain
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Sep 23, 2008 11:51 pm

Post od LadyOfTheMountain »

Danas mi je 8 dan ciklusa, pa sam bila na folikulometriji. Nazire se folikulcic, sad ga trebamo pratiti svaki drugi dan, pa voditi ljubav kad dosegne odredjenu velicinu, videti da li je pukao... i ako sve bude u redu sedeti i cekati da vidimo da li se nesto desilo.
Nadamo se da hoce, ako se, ipak, ne desi nista, dogovorila sam se sa doktorkom da mi zakaze kod Radulovica, jer (i) tamo radi privatno, pa da porazgovaram sa njim i vidim sta cu dalje.
Ali da ne prejudiciram, mozda nece ni trebati :D .
Pozdrav, ostajte mi dobro i da resite sve akutne probleme ( viza, nesporazum sa muzem i druge ), kao i nas zajednicki hronicni problem u najkracem roku :wink: .
jesa71
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Mar 02, 2008 10:11 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od jesa71 »

Lady,jesam malo prolupala,kad sam pisala o (ne)lezanju nakon ETa zapravo sam se obracala Lily-an...zbog ideje da mora duze ostati u Rusiji zbog lezanja nakon ETa...a to i ne mora bas tako biti...da se ne ponavljam sada...
Tebi drzim fige da folikulcic krije jedno lepo jajasce i da ciljani uspe !:D Sto se izbora lekara tice...uh,ja zato pobegoh u NS,mada bih ovde radije pristala na onu varijantu koja se tebi ne dopada nego na bilo koju drugu...mnooogo sam istrazivala,nekoliko godina unazad... :)))
Nabla...'ajd' da nam javis sutra da nije perzistentni folikul...tek od 30mm je cista...:)))
Mini,ima li pomaka(na bolje)?
Ivana...mnogo je volje bilo potrebno da se sve o cemu si pisala pevazidje...ali dogodila se prava stvar...samo treba razgovarati,makar i (malo)tanjirima i casama,sto pomenuste...samo da se cvor razveze!
Jucy :P
Jesam li nekoga zaboravila?
Ja uzivam u lepotama koje samo period uzimanja kontraceptiva moze pruziti... :x
Lily-an
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Mar 21, 2008 11:25 pm

Post od Lily-an »

..iznenada me slomio grip..bol u grudima...sutra grozan dan...sve sam pročitala napisano...daću i ja svoj comm. nije mi dobro...

turistička viza je na 90 dana, ZA MALO MI SE NE UKLAPA, sa drugim odlaskom...Zahvaljujem vama što svojim komentarima činite da ovo ne doživljavam kao lošu slutnju, već samo kao prepreku...

pričam detalje sutra...
Mini, fostering, da li je to naše hraniteljstvo?
nabla
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Mar 02, 2007 3:16 am

Post od nabla »

Lily, ne daj se Lily :D

Danas nisam ni za sta- ko da me voz pregazio- hocu odmoooooooooor!

Uzgred, rastura me levi jajnik i krsta me bole- izgleda da je ipak ovulaciju u toku. Videcemo sutra!
nabla
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Mar 02, 2007 3:16 am

Post od nabla »

Ipak LUF, lepo se vidi folikul koji je nabreknut ali je vec prosaran, poceo je da se luteinizira. Dobih dabroston narednih 10 dana.

Jeso, pitah za nitroglicerin, kaze ima smisla da se daje samo kad se vraca blastocista- jer tad vec treba da postoji "otopljena" sredina.
lisy
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Maj 23, 2008 10:01 pm

Post od lisy »

Poz,
Lily-an ,osim što imamo istu dg. i problemi s administracijom nas vole,ali mora ispasti dobro.....ili eto nas pred konzulat na logorovanje dok ne odobre vizu :lol:
Nabla, sve mi to jako dobro izgleda ,odnosno sssuuper.
Ja otkako sam na cikloprog. uzimam andol,l-arginine i koliko sam pohvatala o tome on djeluje na lučenje androgena i pojačava libido,a npr. kod nas fsh-ovki je dokazan i manjak testosterona koji je potreban za kvalit. ovulaciju.E sad kad nam nalazi pokazuju da je test. u ref. vrijednostima što onda smatraju manjkom i u kojoj fazi bi trebao imati svoj pik.Molim te, imaj u vidu da je ovo neko moje razmišljanje i zato sam te vec jednom pitala o tome.
IVANA, malo me iznenadilo od tebe ............sve si nam iznijela kao na dlanu,zaista mi je drago da ste prebrodili sve i što bi moj muž rekao to tako treba biti ,jednostavno i u dobru i u zlu :wink:
eniizzabata
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Sep 29, 2008 10:52 pm

Post od eniizzabata »

pozdrav svima na forumu, imam pitanje odakle su jajne celije koje se doniraju da li ih zene poklanjaju kao humani gest, prodaju ili nesto trece i da li je moguce dobiti kvalitetnu ljudsku jajnu celiju stimulacijom jajnika koji je izvadjen tj u laboratoriji?
Ivana70
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Avg 18, 2006 11:29 am

Post od Ivana70 »

Dobila sam danas mail iz Repromede, podsecaju me da nisam uplatila avans i kazu da za 4 dana prestanem sa Microginonom :o
Ovo mi zvuci sve prebrzo, zar posle samo 19 dana uzimanja pilula?? A bilo je receno 2 meseca, sta vi mislite?
Ivana70
Aktivan član
Aktivan član

Post od Ivana70 »

Nabla, lisy i sve koje uzimate brufene, andole i ostale lekove, mislim da treba da se zdravo hranite, bavite sportom i uzimate med, brazilski orah i ostale prirodne lekove i sto manje ovih hemijskih (samo kad bas mora) Pa zar nismo vec toliko izbombardovae svim hormonima i ostalim stimulansima koje moramo da uzimamo? :x Hajde barem da ne nadodajemo jos hemije!
Sto vise kretanja, druzenja, i ostalih socijalnih aktivnosti su jako vazne radi odrzanja jacine duha i fizicke snage, eh bre, pa treba sav ovaj napor izdrzati i biti spreman za posle 8) Pa ne radimo sve ovo da bi se iscrple, za dete je potrebno puno energije - tek tada predstoji napor !! :wink:

Lily, bravo za 90 dana, sada mozes malo da se opustis

Mini, zelim ti da tm i ti resite probleme uskoro

Lady, nije valjda da ces kod Radulovica (tako sam negde procitala) ?
Mini
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Avg 27, 2007 5:07 pm

Post od Mini »

Ivana - da li te sinhroniziraju sa donorom o kojoj si pisala pre ili sa nekim novim ko je sada na raspolaganju pa otud takva info... ONi su meni pisali da treba priprema od min 2 meseca sa estrofemom itd...
Je si li ti povadila sve testove koje traze. Meni neki od njihovih testova nisu ni poznati....

Samo sam htela da vas izvestim kako je Reprofit on the roll ovog meseca - mislim oko 6 pregnancies... Od juce 4. Zvuci dobro, eh? August katastrofalan jer su svi imali negativno a sad odjednom bonanza beba!

Jeso - good luck sa novim pokusajem...

Nabla - drzim Nablonji palceve.. :wink: :D

Lady - nisam totalno u toku sa tvojom pricom... Bilo bi tako zgodno da imamo potpis sa osnovnim podacima... Koliko ti imas godina ?

Lisy - sta ima novo kod tebe?

Fruit juice - kad ides u Pronatal?

Lily - kako je bilo za vizu?

Kod mene zatisje... ali se kuvaju stvari negde unutra... Za sada cutim, but ... :o
Ivana70
Aktivan član
Aktivan član

Post od Ivana70 »

eniizzabata napisao:pozdrav svima na forumu, imam pitanje odakle su jajne celije koje se doniraju da li ih zene poklanjaju kao humani gest, prodaju ili nesto trece i da li je moguce dobiti kvalitetnu ljudsku jajnu celiju stimulacijom jajnika koji je izvadjen tj u laboratoriji?
Neke ih poklanjaju, neke prodaju, u svakom slucaju je humani gest..jos se ni jedna nije obogatila od davanja jajnih celija :wink:

Jajnik izvadjen u laboratoriji :o :o :o ???? Ne znam odakle vam ovaj podatak, jajnik se ne vadi jer mrtav ne moze da proizvodi celije. On se samo stimulise a jajne celije se vade i fertilizuju u laboratoriji.

Nadam se da sam vam malo pojasnila postupak.
jesa71
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Mar 02, 2008 10:11 am

Post od jesa71 »

nabla napisao:Ipak LUF, lepo se vidi folikul koji je nabreknut ali je vec prosaran, poceo je da se luteinizira. Dobih dabroston narednih 10 dana.

Jeso, pitah za nitroglicerin, kaze ima smisla da se daje samo kad se vraca blastocista- jer tad vec treba da postoji "otopljena" sredina.
Znaci ipak?Nista,teramo dalje...ja sam u te svrhe pila Primolut i nekako ga nisam ni osetila,Dabroston mi je malo "tezi"...ali se Goca mozda ipak nada pucanju:) ...a mozda da opet ocekujemo resenje od Nablonje:):):)
Sto se nitroglicerina tice...ok,tako je ako ona kaze...Ali mi i dalje nije jasno sta se desi sa kompletnim kardiovaskularnim sistemom,jer on nece delovati samo lokalno...mislim,kad se prosire krvni sudovi i jurne krv i tamo gde je nisi poslao...Bas cu pitati i ove moje jer su i oni nesto povezani sa Belgijancima,bas me zanima kako se to odrazava na ceo sistem...
Pozrdravcic svima...
Ivana70
Aktivan član
Aktivan član

Post od Ivana70 »

Mini napisao:Ivana - da li te sinhroniziraju sa donorom o kojoj si pisala pre ili sa nekim novim ko je sada na raspolaganju pa otud takva info... ONi su meni pisali da treba priprema od min 2 meseca sa estrofemom itd...
Je si li ti povadila sve testove koje traze. Meni neki od njihovih testova nisu ni poznati....
Da sa istom onom koju su mi jos pre nasli. Trebalo je da pocnem u avgustu sa pilulom ali ja nisam htela odmah (tada sam imala onaj prvi ciklus nakon -- sa Reprofitom). E sada, umesto da mi sve pomere za mesec dana, oni mi skracuju uzimanje kontrac. sa 2 na nepunih mesec dana. Ne smeta mi da tako bude ako je to ok, ali da li je ???

Traze mi i rezultate testova, avans, pregled, testove za muza, a ja nista od toga svega jos uvek nisam pripremila jer sam mislila da ima jos vremena :lol:
Mislim sve to moze da se prikupi za koji dan nego sam malo zbunjena protikolom: 19 dana pilula, pa onda nakon 3 dana treba da dobijem- tada krece estrogen + anopirin + aspirin i oko 25. okt transfer :o :P :roll: :-?
Mini napisao:Samo sam htela da vas izvestim kako je Reprofit on the roll ovog meseca - mislim oko 6 pregnancies... Od juce 4. Zvuci dobro, eh? August katastrofalan jer su svi imali negativno a sad odjednom bonanza beba!
A da nisu malo ubacili kvalitetnije celije, cisto da se popravi prosek? BTW, pre 6, dana na moje pitanje kada misli da odgovori za audit i da li nas je zaboravio, Stepan mi je samo odgovorio "sorry, I am very busy" i od tada nista ? Bas cudan tretman pacijenata, imam osecaj kao da nesto krije ili ne zeli da nas ima za buduce klijente. Pa cak i da je tako, duguje nam objasnjenje, zar ne?
Ivana70
Aktivan član
Aktivan član

Post od Ivana70 »

Da li neko od vas moze da mi odgovori na ovo u vezi 19 dana pilule pa za 20 dana transfer? Zaista mi je hitno!
Isto tako ako znate da li je uspesnost sa svezom sp. veca od zamrznute ili je isto da bih znala da li idemo tamo na nedelju ili 2 dana?

AKO MOZETE STO PRE DA ME POSAVETUJETE BILA BIH VAM ZAHVALNA!
Odgovori