Donacija jajnih celija/ povisen FSH/ smanjenja rezerva jaja

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
Lily-an
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Mar 21, 2008 11:25 pm

Post od Lily-an »

Petak veče...nema vas...

Ivana,
šta si odlučila, ideš 2-3 dana, tj. ideš na svežu ili smrznutu? Vidoh na Avi da kod smrznute, postoji mogućnost "opstrukcije" ICSI metode...Mada, ne znam zašto bi se moralo ići na ovu metodu, ako postoji mogućnost odabira kvalitetnog spermatozoida, ako se mikropskopski može uočiti da nema abnormalnu formu ili neki morfološki defekt? Ja sam nekako, izgleda, " u svađi sa ICSI metodom" :wink: Ona, ipak, nosi i svoje rizike..
Meni je skroz prirodno tvoje stanje trenutno stanje, povodom skorog odlaska u Repromedu...Ipak, pred neposredni odlazak, put, ET..uslediće , možda, neka laka, pozitvna trema.
Mini,
zašto sam stekla utisak da nam nisi baš "sve" rekla :wink: ? Mislim, krenulo je od shoppinga krpica, preko adolescenata,... :wink: Zatim, uraaa za wikend?U takvoj atmosferi? Između vas dvoje? hahahahahah....Sad, ozbiljno...Čovek, ipak, letos umesto da ode na odmor, išao u Brno...odatle razočaranje...finansije, koje svuda stvaraju povoda za dodatnu nervozu...Nemoj da si "oštra" :D Između tm koji je otišao na spavanje u 20.30/ spavanje-dokazano da predstavlja beg od realnog/ i mene, npr. koja, ponekad, u 8.30 ujutro ne mogu da dođem sebi...čini mi se nema razlike...I jedno i drugo stanje, predstavlja manifestaciju dubokog nezadovoljstva...Samo, nisu svi ljudi od istog materijala, razumeš?Na drugoj strani, dobro je da ti nisi u nekoj depri...
:P
Nabla,
šta bi sa ooodmooorooom?Iako mi je na poslu i turbulentno i trusno...nikad gori period za ma kakva odsustvovanja...ja nisam mogla više...kada je počeo da me lomi grip, u sitaciji dok na nekakvom sastanku se presipa iz šupljeg u prazno...više nisam mogla...naglas sam izustila-prijavila-priznala da trebam odmor...usled bolesti, umora , iscrpljenosti...Činjenica da ću te dane potrošiti na obavljanje zadocnelih obaveza, čim se malo oporavim, ali bar nemam taj stresni momenat jurcanja posao...vamo-tamo...
Lady,
i ja sam čula samo dobre info o klinici Kaali u Segedinu...idi na temu IVF...imaš opis jedne koja navodi kako su čak išli i vraćali se u toku jednog dana, pa i popodneva...da izuzetno funkcioniše sve, da imaju vrlo obzira u odnosu na pacijente koji putuju...nešto čak i ne naplaćuju..baci pogled..Inače, shopping, u stanju depresije?Odavno nemam kupoholičarsku maniju u stanjima, navodne depresivnosti...Ranije, da! Ah, da, i nikada nisam kupovala knjige u takvim momentima...uvek neke prizemne, praktične, ženske sitnice...
Draga, Lisy, hajde javite nam kakav vam je UZ, posle cikloprogynove! To bi trebalo biti the end uskoro... zar ne?Baš me zanima kakav će biti horm. status...bez obzira što dobijate m.nadajmo se dobrim rezultatima
:P
Luna, koliko je prošlo dana?Kada će test?Čekamo da nam se javiš :P
Jucy, i ja imam istovetne strahove,,,Ipak, mislim da su neosnovani...Osim što mora doći do izazivanja ciklusa, mislim da se ne dovodi u sumnju mogućnost formiranja dovoljnog endom!Meni su tako rekli bar dva dr...Uostalom, izostanak ciklusa sa pratećim horm. disored-om i jeste jedan od razloga donacije! Hajde, molim te kada se javiš, reci šta konkretno piješ, kakve su ti instrukcije...dokle si došla,,,Verovatno nije bez značaja vreme izostanka ciklusa... stvarno bih mogla da tvrdim da su meni rekli bar 2 meseca je potrebno, to se uklapa u onaj interval koji sam već pominjala: 10-12 nedelja, po potrebi, uz UZ praćenje..Videćemo i šta će meni u Avi predložiti...Malo je verovatno da bi mi zakazivali, da objektivno nije moguće napraviti uslove za ET, a imaju moju anamnezu...
....vidi se da mi je bolje... :P :roll:
Lily-an
Aktivan član
Aktivan član

Post od Lily-an »

Ne, ne možete nastaviti sa pričom, bez NN-tog dela u vezi moje vize...
:wink: :lol: :lol:
Prikazah se ja u 11.50 ispred ambasade, iako konzularno radi do 12h...tempirala sa smenom mog dr. (ona potvrda...za poslovnu vizu...)
Policajac mi kaže da pokušam...pozvonim, iako sam evidentno zakasnila...Probam ja, pusti mene izvesni gospodin u dvorištance...kreće priča između nas..."moja situacija"..Mislim da je bio Rus,sa dugogodišnjim boravkom ovde...Objašnjavam ja njemu...razlog odlaska...te da neću biti smeštena u hotelu( on ne spominje vaučer, ja ne spominjem vaučer)...Kaže gospodin:"Morate imati pozivno pismo, sa klinike". Tu ja opet zacvilim...Dođosmo do šalter službe..Ispred par Ruskinjica...zagledam ih, usput...Gospodin kaže, da ja sačekam, tj. ne idem na šaltere, već da će mi pozvati nekog, ko će mi dati dodatno pojašnjenje...Više nema nikoga...gledaju me dve matore Ruskinje, sa šaltera..Niti me pitaju šta, niti im se ja obraćam...I, kad pojavi se :visok, visok,visok, mlad, mlad, lep Rus! Sa dominantno, krupnim, a lepim očima plave boje...krenem ja sve iz početka...Pitam mogu li sa e-mail sa klinike dobiti vizu, pokazujem mu, ali...ne, ne može, veli on! Pita: na koliko idemo prvi, a koliko ostajemo drugi put, da li je odredište Moskva ili "drugo mesto"(interesantno)...U kom će intervalu ponoviti posetu...da bi izrekao:" da je klinika dužna da mi pošalje p.pismo"!!!! (Ni jedno od nas dvoje ne spominje vaučer) E, tu meni, stvarno zadrhiti i glas i ruka :wink: Kažem ja njemu da klinika navodi da im svi turisti iz Evrope dolaze sa turističkim vizama, te da ne daju p.pismo!!!! Ovim sam ih direktno "prozvala", jer je njihova vizna politika vrlo selektivna i diskriminatorska, zavisno od političke ne/korektnosti...i nastavim: da uprkos svim olakšicama za nas, iz SRB, eto, ja imam problem, da meni ionako sve ovo teško pada...Šmrc, šmrc, ..Da bi mi rekao, na kraju, tada: kupite vaučer u t. agenciji i putujte! Nije za vas t.viza! A, provera na pasoškoj kontroli, a overa u hotelu, bla, bla...Ne pomerajući se ni cm, dok je stajao sa moje desne strane, reče on da ja idem bez t.vize, jer mi njeno izdavanje do 90 dana ne bi odgovaralo, prema tome, hotelski vaučer, a ako nešto i pitaju da ima kažem da idem na kliniku, i da će sve biti u redu??! Sigurni?Kaže: da! Mislim, mogao je to odmah reći!?Tako sam ja rešila da ne maltretiram više ni vas, ni sebe ovom pričom :wink: :roll: :lol: :o
nabla
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Mar 02, 2007 3:16 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od nabla »

Lily-an napisao:I, kad pojavi se :visok, visok,visok, mlad, mlad, lep Rus! Sa dominantno, krupnim, a lepim očima plave boje...
Sta reci..... :lol:
Korisnikov avatar
LadyOfTheMountain
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Sep 23, 2008 11:51 pm

Post od LadyOfTheMountain »

Lily-an napisao:Petak veče...nema vas...
Lady,
i ja sam čula samo dobre info o klinici Kaali u Segedinu...idi na temu IVF...imaš opis jedne koja navodi kako su čak išli i vraćali se u toku jednog dana, pa i popodneva...da izuzetno funkcioniše sve, da imaju vrlo obzira u odnosu na pacijente koji putuju...nešto čak i ne naplaćuju..baci pogled..
Hvala ti, citala sam o Segedinu mnogo, ljudi imaju razradjene seme, put, prenciste, boravak tamo i sl. kao i za Maribor. Cula sam da su jako profesionalni i uspesni (oni moraju da objavljuju statistike uspesnosti za razliku od ovih nasih), pa i to ostaje kao opcija.
Nazalost, danas sam saznala da je folikul nestao :( , umesto da se povecava, njega nema, tako da nista od prirodnih radova, sto Mini rece nista od sexa :lol: .
Sad zaista moramo sesti i videti gde i kako.
Mozda vam se neko vreme necu javljati, znajte da mislim na vas... i naravno da sve zabebimo, pa da pisemo na forumima o deci.
Pozdrav, budite lepe, hrabre i pametne, kao sto i jeste :wink:
Pomozite nepokretnoj porodici !
sajt :
http://www.brotherskocic-needhelp.com/
tv reportaza (2 min i 37 sek.) :
http://www.youtube.com/watch?v=tWA1Ns1g_9o
Mini
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Avg 27, 2007 5:07 pm

Post od Mini »

Au Lilika - viskok, zgodan pa sa plavim ocima... 8) 8) 8) UHHHHHHHHHHHH Da mi je 10 god manje..... F...! Le...le.... :roll: :) :D :lol: :lol: :lol: :lol: 8) 8) 8) 8) . Da se pakujes odmah.... 8) :lol: Jesi OK sad? Dream, dream ,,,dream.... Bracka Rusi, ha? Pa nesto ti milo oko srca, Ha? Ajd, valda nece da usose nesto, po obicaju? Drzim palceve, big time!!!! Nesto ga ti smuva onu analizu sa moj hubby? Jes' ti bre neki pravnik ili neki cinkaros psiho ... whatever alternativa 8) :wink: ????

Ivana - Wow - Koliko dana brojis..??? Znaci ubola ga ja ali u pogresno mesto...? Kao i oooooobicno :lol: :lol: :wink: :roll: ONda ga speakujes francuski? Nikad nisam imala talenta whatsoever!!!! Deutsch pomalo, onako tek da se ne izgubim u shopingu gastarbajterskom! Il' na bus stanicu, za 24 h satovne drn - drn transport sa pilicima i ostalim zanimljivostima!!!! :lol: :lol: :lol: 8) 8) 8)
PS - HUBBY mamin sin..... :cry: Snimila ga skroz.... :oops: :roll: :roll:

Nablice - ti si sad u nekom sexathonu koliko kapiram? 8) 8) Uhhhhh....

Treba da kljukas neke vitamincice da ne posustanes? Kako hubby? Nablonja, ha? Jadan covek! E pa bas mu nije lako.... :lol: :lol: :oops: :roll: :wink:

Lisy.....yyyyyyyyyyyyyyyyyy - gde si bre ti? Sta nam si pa radis? .............

Draga - e pa bas ne mogu da pohvatam gde si pa ti? Svoja jajca ili pozajmljujes? :o :roll: :wink:

Ladyyyyyyyyyyyyyy - nemooooooooooj pa da nas ooooostavis! Pa sta nam to cituckas kad knjizaris???? 8) :lol: . Nemoj puno da se troskaris na sex... Nema bre vajde, nego.... nesto konstruktivno.... 8) :lol:
SEx je onako za zezanje, ali ovo su bre ozbiljni poslovi ovde na forumu... sve bre naucna fantastika, ne mozemo da se srbibadisemo ...onako tek!
Mislim neko plansko - povuci potegni je sad in order 8) 8) 8) :wink:
Mars na Drinu ala .........................Petri dish - ofanzivno samo ... drzi liniju i ne popustaj.................!

Jeso - uvek te zaboravim, ali mislim na tebe casna rec! :wink: :roll: :wink:
Ti nam nesto uvek mudro zboris! 8) 8) 8) Totally cooooll! Onako vojvodjanski,,,, pa poooooooooooooolakooooooooooo! Bez zuuuuuuuuurbe........ Moracemo na nekog Rogonju kad svratim sledeci put...................... Big coka....

Ja ako vec neste pogodili, bila vani i popilaaaaaaaaaaaaa dve casice...maaaaaaaaaaaale viiiiiiiiiiiiiinca.......

Cokam vas puuuuuuuuuuuno......... :wink: :wink: :wink: :D :D :D :D :D

Speak 'morrow! Weeeeekend...................... URAAAAAAAAAAAAAAAAAaaaaaaa
nabla
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Mar 02, 2007 3:16 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od nabla »

Auuu Mini, ovo je prvi put da si ovako zakitila svoj post (hihihihihi). Nadam se da nije bilo mamurluka ujutro (hihihihihi).

Mozda vam ovaj "bracni odmor" dobro dodje :D

Nema kod mene nikakvog sexatona jer fol. nije pukao pa sam sebi a i Nablonji dala odmor :lol: Sad sam na dabrostonu i mantram da cista pukne do sledeceg puta! :)

Svima kiss, izgubila sam malo track sta se kome desava. Sorry.

Lady, cekamo te da nam se vratis u Igru :D
Lily-an
Aktivan član
Aktivan član

Post od Lily-an »

Dobro jutro, devojke,
Srkućem kaficu, naravno, bez "pomagala"...Moj hubby skuvao...
Čim se malo pridigla, zapalim ja cigaricu, kad ono neviđeni "sukob mišljenja" sa mojim hubbyijem...Čak i pretnja, ucena, da će ON sve otkazati ovim ljudima...Večeras treba da izađemo sa čovekom sa kojim sam sve vreme kontaktirala..iz Rusije..Odlagali zbog mog gripa, iako još nisam prezdravila...ali neugodno da dalje prolongiram...Uglavnom, mislim da je mm u pravu...Ne mogu više, niti sukob sa njim, niti da po zimi visim na terasi (dozvoljena zona za pušnje), a nema ni smisla...svuda je naglašeno pitanje o pušenju...dok drugi na nogama iznesu grip, ja sam bukvalno pala u postelju...lice izmučeno, umorno...kada god bi protekao dan na 1-2 cig. ja bih sva blistala...

Nabla, baš sam ozbiljna, možeš li da kreneš sa povlačenjem neke crte? Pusti piču tipa, baš sam sad u nervozi, haosu...Mislim da se može takav izgovor prevazići!!!!
Htela sam još nešto, nećeš zameriti, znam, mislim da se dobra namera ni jedne od nas ne dovodi u sumnju... Tvoji postovi su često posle ponoći... Sve ovo govorim iz perspektive osobe koja je sve svoje aktvinosti obavlja pretežno noću, godinama unazad, od klinačkih dana...Znam da još sa 32-33 god. ne osećaš teret takvog režima- noćnog bitisanja...ali...znam šta ti govorim...daj da što duže zavaravamo one prodavce što nam zvone po zgradi, od vrata do vrata? :o :D

A, naša Minika...moramo to kontrolisati...dok hubby bude kod Nadice... :roll: :oops: :wink:
Lily-an
Aktivan član
Aktivan član

Post od Lily-an »

Stvarno me nervira što nema opcije :izmeni...moramo ići na pregled poruke, za slučaj nekog menjanja... Dakle, htela sam reći Nabli, san pre ponoći!!!!
gloria2
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Mar 24, 2008 3:05 pm

Post od gloria2 »

Lily,nemoj sad na kraju da izvodiš,oladi malo sa tim cigarama,znam da je frka.Lakše je sanjati o nečemu,ali kad krene akcija,onda je frka.Znaš,ono ,pazi šta si poželela,možda ti se i ostvari.
Mislim,problem sa vizom je rešen,idemo dalje ,kako je Mini to slatko rekla pravac Petri dish,akcija i samo akcija.
Sve vas pozdravljam i svima držim fige.!!! :D
Ivana70
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Avg 18, 2006 11:29 am

Post od Ivana70 »

Mini nam procvetala od kako je sama, pa sve cvrkuce :P
Ipak ti prija, zar ne Mini? Koliko dugo ce trajati boravak kod mamice? Joooojj, majko Srbijo :D :lol:
Ovaj moj isao na koncert Bjelog Dugmeta i mlatio po Bgd nedelju dana (to je bilo u vreme "velike bliskosti"). Sve me kao zove telefonom kada je kod mojih i kada mu moj cale pozajmljuje auto kako bi sa drugovima isao levo-desno i svi skupa zamisljali da su momci u najboljim godinama - hahahahaaaa, to je tako pateticno :D
Nista ja ne govorim nego koju nedelju kasnije odperjam sa drugaricom u Milano u soping jedno 4-5 dana. On sve kao zadovoljan zbog mog putovanja, a tacno znam da je crko od ljubomore sto nije u toj prici i sto se plasio da cu da spucam silne pare :D :D :D

Lady, zao mi je sto se tako desilo ovog meseca, znaci li to da sada hocete pravo na ivf?
Meni je bolja inseminacija nego to "3,4 sad,opa, cupa" ma seks je bre za uzivanje i opustanje a ne za pravljenje dece :wink: :D

Lily-an, super sto si ozdravila, jos samo da bacis to djubre od cigarete. Hoces da ti dam kontakt onog akupunkturiste, evo moja mame ne pusi (posle 35 godina pusackog staza)?

A mene uhvatila neka angina, steglo me, pa sve mislim ako do sutra ne prodje idem kod lekara, mada bih vise volela da ne uzimam nista jer za 2-3 dana treba da pocnem sa estrogenom, kortikosteroidima (strasno zvuci :o ) i aspirinom. Verovatno ste do sada primetile da sam od onih koji lekove uzimaju samo kad bas mora te se jezim od svih ovih hemija koje moram da unosim u organizam :x

Nabla, nesto si se ucutala, delujes mi tuzno? Reci nam sta te muci, mozda mozemo da te posavetujemo, oraspolozimo?
Ivana70
Aktivan član
Aktivan član

Post od Ivana70 »

Mini napisao:Ivana - Wow - Koliko dana brojis..??? Znaci ubola ga ja ali u pogresno mesto...? Kao i oooooobicno :lol: :lol: :wink: :roll: ONda ga speakujes francuski?
Jos ne znam tacno, ali trebalo bi oko 25-og oktobra. Bien sûr je parle français :)
Ivana70
Aktivan član
Aktivan član

Post od Ivana70 »

Odovorila mi doktorka iz Repromede da je mm imao dobre rezultate pre zeledjivanja, te da su iste sanse sa svezom ili smrznutom i da se ne brinem... Ja sam po netu nalazila slicne komentare, znaci ista je uspesnost sveza-odledjena ali samo kada je u pitanju kvalitenta sp. To se potpuno menja u svakom drugom slucaju - kada ima nekih problema sa brojem, pokretljivoscu i tome sl., onda treba iskljucivo sa svezom.. Znaci mi smo a priori za ovu varijantu + je jednostavnije za odlazak i boravak se svodi na 2-3 umesto 6-7 dana. Do sada smo uvek isli sa svezom pa ni to nista nije znacilo, ne znam ljudi, nesto nemam vise energije da mozgam oko svega toga, malo sam se ulenjila..
Lily-an
Aktivan član
Aktivan član

Post od Lily-an »

Da, bolje mi je, ali i najmanja fizička aktivnost me časkom umori, zaceni od kašlja...Zato mi ovo nikako nije trebalo, toliko sam prezrela sebe zbog cigareta...uf, uf...Džaba napor drugih da te odgovore, moraš sam da skuckaš u svojoj glavi...Nadam se da, ovog puta, neću pokleknuti, ali, IVANA, daj, postavi taj broj ..vezano za akunpukturu...Da li je fokusiran samo na odvikavanje od pušenja ili pokriva i šire...?

Angina, uh, tek to tebi sada nije trebalo?!! Pominjali smo brufen 100 X, ali ja sam jednom u Politici pročitala text , da se upravo njime, u najranijoj fazi: gripa, prehlada, respriratornih upala i sl. može zaustaviti odmicanje bolesti...Meni je pomagalo!!! Makar da probaš sa jednim do dva brufena? Ono što bih ti preporučila, da si ovde, a što je apsloutno delotvorno, jeste da na Zemunskoj pijaci kupiš gušćju mast, dobro, dobro utrljaš u predelu grudi, grla, zglobova...Znam da izgleda odvratno, ali uvek bih pristala na to, par puta sam uoči dve Nove god. se expresno lečila...baš na ovaj način!!! Sada shvatam da sam to skroz previdela, ovog puta, mada je mene napao virus...Solidna zamena može biti bilo koja mast životinjskog porekla...ja ću ovo nabaviti i držati u zamrzivaču, jer smo oboje tako osetljivi po pitanju boleština ove prirode...Utrljavanje je praktično masiranje, zatim, preznojavanje, OBAVEZNO PRESVLAČENJE mokre odeće sa sebe, može i vreli tuš, da to spereš, ali to znači nema izlaska iz kreveta, u toku dana..!Stopala - najtoplijie čarapae!Ako te već steglo, samo od sebe neće baš proći...Ako imaš neku našu rakijicu, stavi na pamućnu maramicu, peškirić... i udiši, udiši, udiši, veruj, pomaže! I to dosta!
Glorija, kada bi bilo senzora nekih ovde, i čim bi osetili mmmm duvan
, odmah me bojkotujete...ignorišete...ma, pristup da mi se zabrani...registraciju da mi ukinu...Neću, neću, Baš smo se lepo dokačili...i, koji je moj protivargumnet, nema ga...Nije to samo zbog ove situacije, nego mm ume tako da krene da cvili: pa šta će ti , pa hoćeš da ostanem bez tebe, pa sve tako, kao samo jedno drugo imamo, hoćeš da te lečim...itd.itd... Kaže, ne razumem šta je u tvojoj glavi, imaš motiv, imaš finasijsko rešenje, šta je sledeće...da platimo kockanje...Šta da mu odgovorim...Pa, zar da me moli da ostavim cigarete?Iako sam mu ranije zamerala da me tobož presira, ali sada...ne, jednostavno kome treba još uvek :wink: mlada žena koja rida od kašlja i zacenjuje se...Odvratno!
Lily-an
Aktivan član
Aktivan član

Post od Lily-an »

Ivana,
onda ne kinji sebe tim dilemama....Sveža - smrznuta...ako je kvalitet skroz dobar...meni zvuči logično to što su ti odgovorili ....jer, primena ICSI metode možda može biti neizvesna kod smrznute, ali i sami znamo u kojim je slučajevima ova metoda neophodna...Prema tome, ako naginješ varijanti 2-3 dana...pucaj tako i idi...
Ivana70
Aktivan član
Aktivan član

Post od Ivana70 »

Lily-an, evo kuvam lukovinu i stavila sam oko vrata maramu sa toplom rakijom, pusti ti medicinu, ovi babski lekovi uvek najbolje funkcionisu :wink: :D
Meni jednom nikako nije mogla da se skine visoka temperatura, te mama krene sa planom "b": utrljavanje sa rakijom po plucima i carape sa sircetom na noge, nakon tog tretmana mi je nestala groznica :P
Evo adrese za odvikavanje od pusenja, idi tamo sto pre:
iqs(i quit smoking)
majke jevrosime 34, tel 3247804 dr milan milutinovic i zena bojana
http://www.iqsserbia.com/4_links.asp?page=4
Oni imaju filijale po celom svetu
20'000 kosta tretman ali tokom 6 meseci ih zoves i ides kod njih na "dodatak" kad god ti dodje frka i opet ti se pusi, a ako i posle tog vremena propusis, onda ti vracaju pola sume. SRECNO!!!!!!
Odgovori