Donacija jajnih celija/ povisen FSH/ smanjenja rezerva jaja

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
danijela9
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Mar 12, 2008 2:23 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od danijela9 »

Cao drustvance!Evo i mene posle duzeg vremena.Bili smo na moru bas mi je prijalo posetili smo i Ostrog predivno je.Kod mene nista novo osim sto sam malo poremetila hormone sa cikloproginovom (naopacke pila?)pocela sam da pijem mikroginon,danas dobila za divno cudo nije me nimalo boleo stomak,nastavicu i sl mesec jer Ivanovici pocinju 1 septembra a kod njh se javljas prvi dan menzisa bas sam baksuz dobicu tek dvadeset i nekog septembra.Inace ja imam 34 godine.Mislila sam da u julu odradimo sve analize da slucajno nemamo neke bakterije,nasta je moj muz rekao da vise prestanem sa tim da cemo i onako sve morati opet u septembru poslusala sam ga za divno cudo.Procitala sam sve sta se izdesavalo,taman sam se obradovala za Mini kad ono bezveze :cry: sta da se radi idemo dalje.Sve vas puno pozdravljam i ljubim!
Korisnikov avatar
rikikiki
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Mar 21, 2008 2:56 pm

Post od rikikiki »

Uf...Mini, baš mi je žao. Znam kakvo je to razočaranje...ponadaš se i onda kao da te netko udario mokrom krpom po glavi :(
Mene je to razočaranje ubrzo prošlo i osjetila sam kao neki inat, e nećeš.....idem iz početka pa sve dok ne uspijem.
Drži se i nadam se da ćete ti i tvoj muž krenuti dalje u nove pokušaje (nadam se da će za potpuni uspjeh biti potreban samo jedan) :)
Ja sam napravila neke testove koagulacije gdje je ustanovljeno pojačano zgrušavanje krvi, tako da mislim da bi mooožda to moglo biti krivo za moju biokemijsku.
U tu svrhu u postupcima uzimam fragim (niskomolekularni heparin) koji (prema mišljenju dr. Radončića) potiče prokrvljenost maternice, a uz to i povećava šansu za implataciju.
Nije štetan (ima neke nuspojave, ništa bitno za te doze koje se koriste u tu svrhu), a može samo pomoći!

Nabla, bravo za listu ... hvala za trud. Ja isto volim imati sve info na jednom mjestu, a i statistike su mi drage :lol:

Cure, sve vas ostale pozdravljam i pusam!
- ja '75. visoki FSH-27,8
- mm '68. AT-OAT
- 2 stimulirana - 0 j.s.
- 2 klomifenska - 2 ET - beta=0
- 8 prirodnih - 1 ET = beta 20
- 2 femarska - 1.=ET 2 blast.; 2. nema ET
draga76
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jun 10, 2008 4:35 pm

Post od draga76 »

Nabla,kod nas je akcija u svakom slobodnom trenutku(he,he..) pa ako se kojim cudom nesto zakaci-odlicno.cak mi je doktor rekao vidimo se za tri meseca ukoliko ne bude nekih novosti ranije.

Nevena,ne sekiraj se,dobices danas ili sutra,meni je tako bilo dok sam pila climen.M.je uvek stizala peti ili sesti dan.Osim ako si (drzim fige) trudna.

Mini,samo hrabro!
nabla
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Mar 02, 2007 3:16 am

Post od nabla »

Mini, moram da priznam da me je pad tvoje bete...onako propisno dotukao. Zvala sam sve meni bitne ljude da im javim da si uspela.....obradovala sam se kao da je meni test bio pozitivan....
Ne znam, mozda sam tvoju biohemijsku povezala sa svojim biohemijskim trudnocama pa sam se zato tako duboko identifikovala :(
Sta ti Stepan kaze?

Riki, da znas da sam ljubomorna sto ces dobiti fragmin :) . Koje si sad analize radila, osim PAI? Moji silni planovi da dodjem do Zgb da odradim sto kod nas nema su pali u vodu. Malo smo neocekivano utanjili s finansijama :( Cak sam htela i NK celije. Za NK, jel se radi na istom mestu gde i PAI? Da li se isto narucuje?

Sto se tice liste, nekako se sad osecam krivom- mozda sam trebala da se strpim dok se Mini na UZ ne potvrdi trudnoca. Ovako osecam kao da sam prizvala Marfija :(

Draga76, jel imas ovulaciju pod terapijom?

Danijela, izgleda da cemo nas dve skoro u isto vreme kod Goce (nadam se Goce)

Andjela, cestitam na trudnoci, bogami bas je odmakla :D . Izgleda da si zatrudnela neposredno posle analize hormona?
nabla
Aktivan član
Aktivan član

Post od nabla »

Filippa, hvala za info :wink:
nevena50
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Mar 13, 2008 11:21 am

Post od nevena50 »

Ipak je stigla bestija!
A tako sam se ponadala. Sta je tu je, napred u nove pobede. Ne vredi klonuti od toga tek vajde nema. Ko prezivi - pricace. Jednog dana, nadam se smejacemo se ovim nasim tekstovima sa nekih drugih tema :wink: !
Mini
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Avg 27, 2007 5:07 pm

Post od Mini »

Nabla - '*hit happens!' i ako su stvari 'meant to be' onda se i dese... Biohemijske trudnoce se desavaju. Iskreno receno ja mislim da je bolje da se deci 'miscarriage' na pocetku nego kasnije jer je onda daleko bolnije i posledice su vece. Ovako sam bar izbegla kiretazu.

Zanimljivo je bilo da se mm borio sa suzama juce i otisao da se sakrije od sveta u 10 h... ie pod jorgan sto se veli... S obzirom koliko se protivio donaciji, njegova reakcija je bila zanimljiva...

Svima vam zelim puno srece u buducim poduhvatima...

Ivana - izvestavaj 'findings' .... Ja cu da napravim mali break pa cu i sama da pocnem da mozgam...

Pozdrav svima! :D :D :P
lisy
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Maj 23, 2008 10:01 pm

Post od lisy »

POZDRAV
Ove NK stanice mi nisu dale mira pa sam malo opet istraživala, a i ovo s MINI i njenom betom.Meni se dva puta dogodilo da je beta bila 221 i oko 300 drugi put, naravno test pozitivan i za par dana bi opala.Sad samu sebe ne razumijem kako sam to gledala kao pozitivan znak, onako ipak se nešto dogodilo ....ali sad kad sve vratim i svo svoje neznanje,krivo mi je.Ja sam radila VK I VZ i nalaz je bio uredan,ali od svoje 19 god. sam dobila proširenu venu na desnoj nozi i jako me boljelo kao i sada nekada da me cementira.Želim reci da sam pročitala da heparin na veliko koriste kod IVF , kao i neke kortikosteroide i opet se ne mogu oteti dojmu da smo mi jednostavno dovoljno ne istražena skupina i ono što se negdje pokuša drugi ne odobravaju i tako u nedogled.tako isto i s FEMARE koji parira dobrom starom klomifenu (koji nama uništava endom.)a sve smo sigurno kroz mnoge cikluse u nadi i vjeri u naše gin. uzimale.Sad opet jedna moja misao da bi nama s POF trebala jedna komb. terapija kad bi je neko mogao sastaviti,jer ako je npr. femare kao primarni lijek protiv kancera dojke i djeluje kao antiestrogen u stanju izazvati ovulaciju :o
Ivana70
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Avg 18, 2006 11:29 am

Post od Ivana70 »

Devojke, nase teme su uvek nesto teske i stalno bijemo bitke ne bi li ugledali svetlo iz ovog tunela, ali evo dokaza da ima i gorih stvari i tezih tema na ovom nasem doktor.com.
Dokaz: (ovu poruku sam sasvim slucajno procitala pre koji minut):
seksualno sam aktivna 3 meseca. u zagnjih tri nedelja se nikako ne vlaznim sta dovodi do bolan odnos, koji radi bolova se i ne dogodi. prvih dva meseca nisam imala ovakav problem, cak sta vise bila sam i vise od dovoljno vlazna. sa deckom sam godinu dana,jako ga volim i palim na njega ali stvarno neznam sta mi je???
Neka reakcije ostanu medju nama please : :wink: D :D
:D
draga76
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jun 10, 2008 4:35 pm

Post od draga76 »

Nabla,ima nekih desavanja u donjem delu stomaka otprilike deveti,deseti dan ovog vestackog ciklusa.Osecaj je potpuno isti kao ranije kad sam imala ovulacije-boluckaju jajnici,nadutost stomaka,malo pojacan sekret tako da zelim da verujem da ima ovulacija.
nabla
Aktivan član
Aktivan član

Post od nabla »

Ajoooj, dize me Ivana s ovim citatom. Sve mislim naici cu na neki zestoki crnjak, kad ono............. :lol: bas je crnjak (hihihihihihi)

Draga, samo ti akcijaj :lol:

Lisy, pa nesto nisam skapirala da si ranije spomenula da si bila trudna...ili mi je promaklo :o
Tako je i kod mene bilo, max uhvacena beta je bila oko 450, a za vikend je pala isto kao i prvi put. Dva puta sam po nedelju dana zivela u saznanju da sam trudna , a onda je trebalo da prodje jos par dana da prokrvarim. :(
Cini mi se da nas ima dosta koje smo imale biohemijsku trudnocu. Iz tog ugla gledano, deluje mi kao da je to propratni problem visokog fsh i da nije problem imunologije. Malo je verovatno da sve imamo povisen fsh, biohemijske i imuno problem.

Lisy to i jeste pozitivan znak! Zamisli kako je onim devojkama kod kojih je sve OK, puno jc, prodju nekoliko IVF-ova, sve blastociste i nikad se ne uhvati!
Ja na to gledam kao da imamo potencijala za trudnocu samo se treba potrefiti da bude kvalitetna jc. A heparin bi svakako sanse za odbacivenje ploda iz kojekakvih razloga znatno smanjio.

Mini, onda kad sebi covek otvori novu mogucnost, krenu i nadanja u uspeh. Da je TM bio kategoricki protiv ne bi ni otisao u Cesku s tobom. Cini mi se da kod nekih muskaraca postoji jaci strah od nepoznatog nego kod nas zena. Nadam se da ce ova situacija u kojoj vam je malo falilo za uspeh, biti podsticajna za njega, a i za tebe i da cete brzo krenuti u novu akciju.
Mini
Aktivan član
Aktivan član

Post od Mini »

Re biohemijske trudnoce....

Citala sam sinoc da 70% razloga su problemi genetske prirode sa embrijom... Znaci neki genetski defekat... Posto smo mi imali mlada jajca, nije bilo issues sa high fsh, mozda je bilo veze sa spermom mm,koja je imala samo 4% normalne morfologije. Dr je pomenuo da fertilizacija nije bila bas optimalna i da je to zbog sperme mm. Dva jajca smo izgubili a i embriji nisu bili top notch kvaliteta...

Ne bih rekla da je u pitanju uvek zenski faktor... Mislim da je mm to negde i sam ukapirao, jer sinoc nije pio nista mada je bio poprilicno utucen! Samo je otisao na spavanje.... Ja moram priznati da sam preturila citavu kucu - kitchen cupboards da nadjem neki skriveni whisky da 'coknem' jednu casicu, ali nigde ne nadjoh ni kapljice.... Ranije sam znala da pronadjem neku malu flasicu polozenu tako da se ne vidi... :wink: :wink: To je bilo onako za coping....

Ovaj komentar o 'vlaznosti' bas se 'ovlazih' od smeha... :wink: :lol: :lol:
lisy
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Maj 23, 2008 10:01 pm

Post od lisy »

NABLA
Nisam spom. trudnocu ni betu , ne znam možda zbog toga što je to bilo prije 8 god. i onda jednostavno s stalnom nadom da se ciklus ureduje,gin. koji su to smatrali nekom prolaznom situacijom i sad kad se sjetim toga ,prvo test pa beta i uzv .endom. raspoređen i kao pripremljen samo još par dana i vidjece se gest. mjehurić,a onda :( :( :(
Nadam se da si me razumjela što mislim kad kažem da možda zaista postoji nešto za nas na dohvat ruke samo treba da se kombinira.Ako kod PCOS djeluje lijek za dijabetes, onda nešto mora postojati i za POF i nadam se da ti ovo ne ide na živce.

A šta mislite da malo otvorimo ovu teme od Ivane :wink:
nabla
Aktivan član
Aktivan član

Post od nabla »

lisy napisao:nadam se da ti ovo ne ide na živce.
Ma sto bi mi islo na zivce :o

Ne znam, lek protiv dijabetesa ima smisla kod nekih cura s PCOS jer imaju povisen secer. On ne deluje kod svih PCOS-ovki.
Lek da popravimo rezervu ne postoji, ali neki lekic za pospesivanje ovulacije sigurno da da. E sad, ne reaguje svaka fsh-ovka jednako na istu vrstu terpaiju. Treba joj jednostavno pronaci caku.

Sad vec "davno" sam mozgala zasto kod starijih zena cesce dolazi do aneuploidije. I nekako sam (ako sam ja to dobro povezala) dosla do zakljucka da iako ovulacija postoji ona je slabijeg kvaliteta i samim tim dolazi do losije kvalitete jc. Ako se takva celija oplodi dolazi do spontanog. Naravno, ko sto kaze Mini, pod uslovom da je spermogram OK, odnosno da se ne mogu spermici okriviti.
Za slabiju ovulaciju je kriv balans hormona, pa ako se uspe lekovima odrzati dobar balans hormona, moguca je i normalna trudnoca. Ponekad i u netretiranom ciklusu se hormoni posloze kako treba i to je razlog neplaniranih trudnoca kod perimenopauzalnih zena preko 40-te.

Pre dve godine sam bila kod Fazlagicke da kukam i ona je tad spomenula da cikoproginovu daje starijim perimenopauzalnim zenama za ublazavanje simptoma. I kaze, ne retko joj se desilo da su posle dolazile trudne jer su mislile da im se to vise ne moze desiti a pogotovo ne pod hormonima koje piju.
Pa ako moze njima da se zalomi trudnoca, moze i nama :wink:

Ovo sto pises za trudnocu tako je i meni bilo- doca je cak videla neku tackicu za koju je pretpostavljala da je gestacioni mesak (to je bio cetvrtak), a posle par dana je vise nije bilo (ponedeljak) i beta spala na 70.
Mini
Aktivan član
Aktivan član

Post od Mini »

Pravo 'zboris' Nabla... Moja svesterka i keva obe ostale trudne sa 44. Zanimljiva koincidencija... I obe abortirale... :cry:

Ja planiram da se sexam do zadnjeg daha.... :wink: :wink: :lol: :D 8) 8) pa da isteram tu teoriju - mozda se zalomi... :wink: :wink: . Jos uvek imam tubes i malecke jajnike... Jeste da su ko' klikercici, ali nikad se ne zna... :D :lol: :wink:
Odgovori