Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.
Ova vest me je stvarno iznerviralla, to nije moguce da niko iz avgusta-jula u Reprofitu nema ++
Ali onda mislim se pa oni bi ti u bolnici rekli negativno da je tako,ne bi te stavili na cekanje do ponedeljka, znaci NIJE NEGATIVNO, znaci nema sta drugo da bude nego POZITIVNO!!
Drzim pesnice da se tako pokaze i u ponedeljak!!!
Drzi se Mini, probaj da se smiris, znam da ti nije lako, jedan dan si totalno up a sledeci na dnu i stalno tako u ovim ivf tretmanima. Ali i one koje su imale uspeha su prosle kroz ovo sto mi sada prolazimo i mora da ce sve dobro da se zavrsi!!
Ja ne znam ništa o tim vrednostima beta testa, ali očigledno da nije isključena mogućnost trudnoće, nadajmo se da će se tako u ponedeljak i konačno potvrditi!
Odjavljujem se na par dana i verujem da ću, po povratku, zateći dobro raspoloženje i da Mini konačno odahne!I mislim da će i biti tako!!!!!!!!!!!!!!
SPRMG MM je katastrofalan...jedino me teši što uopšte ima spmrtz....nešto pokretnih...
Sve učiniš da podigneš raspoloženje i ljudima oko sebe i sebi samoj, i opet udarac... ne znam ni šta da mislim više...dalje...
Mini,ne znam sta da kazem...
Drzi se,svasta je moguce,to je ipak pozitivna beta.
Nabla,ko ce vise da nas popamti kad nas sve vise i vise ima,na zalost.
Godina 35,jedina spontana trudnoca pre 10 godina,kako se desila tako se i zavrsila,spontanim.Nekih 7 godina svi dr-ovi su tvrdili da je sve u redu,
hormonski status pristojan,na levom jajniku endometrioza,na prvom hsg-u
leva tuba neprohodna.Pokusavamo raznim hormonskim terapijama,
ciljani odnosi,iui...nista.2000. se resavamo na prvu vantelesnu kod
Papica ali pre toga odradjena laparoskopija,uklonjena endometrioza pa
sest meseci zoladeksa i odmah postupak.Hormoni su ok ali ipak ddobijamo samo cetiri jajne celije od koje se jedna deli.Od trudnoce nista
ali se endometrioza vratila i pravi mi drustvo i dan danas.
Menjamo lekara,novi hsg na kome sam sve zvezde prebrojala ali dobila i levi jajovod prohodan.Lecim se baktrimom jer je otkrivena toxoplazmoza.
Za godinu i po dana uradjeno je 11 iui-a pod klomifenom.Ovaj doca je izgleda samo to i znao da radi.I bogami,imao je uspeha,tada sam mislila da samo ja nisam zatrudnela.Tada odlazimo u Jevremovu.Sok,jedan folikul prazan.Ljubic predlaze sve one analize,odradim to.FSH 16,ASA test pozitivan,antitireoglobulinska antitela povisena...Predlaze terapiju ivigom
pa u pokusaje iz spontanog ciklusa.Na kontroli je odustao od svega i ponudio da se prijavim na listu cekanja za doiranu celiju.
I nebo mi se srucilo i zemlja otvorila...,do juce je sve bilo u redu,niko ne zna razlog steriliteta kad ono...
Tada prelazim kod Goce,pratimo svaki ciklus,imali smo i jednu punkciju iz spontanog bez ikakve terapije,cak smo dospeli do embriotransfera mada mi je zena unapred rekla da su sanse minimalne.Tu i tamo pokoji mesec sam na stedirilu(i sada sam dok su na odmoru) pa Jovo nanovo.Ciklusi su mi redovni ali skraceni,2-3 puta godisnje imam krvarenja sredinom ciklusa koja traju desetak dana,najvisi fsh 38,poslednje merenje u junu
fsh 2 estradiol 170.Kako god naopako.Vidim da neke devojke pominju nizak pritisak,meni je gornji uvek ispod 100.
Probala smokve,akupunkturu,fertility blend,dhea,pcelinji mlec,i poslednje caj od bele imele.Kad koristim mlec uvek primetim plodnu sluz a i test za ovulaciju je pozitivan,koristim samo cist od pcelara.
Za donaciju smo se odlucili krajem prosle godine a na konsultacijama smo bili pocetkom juna.Sada cekamo donatorku a pokusavamo i dalje kod Goce,nikad se ne zna.
Da bih otklonila sve nedoumice posetila sam endokrinologa Trbojevica,analize tek treba da odradim.On je vodio Timy sa Rode koja je dobila cerkicu.Ovde ga niko ne pominje a i meni izgleda nekako...ma ne znam.
Bas sam oduzila sa svojom pricom ali imam pitanje za sve vas.
Sve mi istrazujemo zasto nam se ovo desava,odgovora nema.
Kazu zracenje ili nasledno!?
Dakle:
da li je neka od vas u detinjstvu zbog neke bolesti primala jake terapije na duzi period?
Ja sam imala bronhijalnu astmu i jedva su me izvukli.Mama se ne seca kojim su me sve terapijama lecili.Ovo moje sadasnje stanje jedino sa tim mogu da povezem.
Mini, bice sve ok, ako ne sada onda sledeceg puta. Vazno je da smo mi napravile taj prvi korak do nasih beba. Ja sam poslala mail-ove u Zlinu i Brno. Odgovorio mi je dr Stepan M. iz Brna. Danas poslala odgovor na upitnik. Receno mi je da prave listu za 5-6m. 2009. Pa dobro, vazno da je pocelo. Inace citam te od tvog prvog posta prosle godine. Vec je jedna godina kako pratim ovaj forum ali do sada se nisam javljala. Inace, veoma dobro "znam' kikicu(nadu) i jesu sa kolevke. Puno srece svima nama.
drustvo i ja sam jos uvek tu,redovno citam sve sto se desava ali nemam bas nesto novo u mom slucaju osim da ja mag.rez. hipofize u redu i da je moj novi doktor predlozio da prestanem sa climenom i pocnem sa cyclo-proginovom tri meseca pa da radimo hormone.popila prvu kutiju,upravo cekam M.
devojke samo hrabro napred.pozzz...
_luna_ napisao:da li je neka od vas u detinjstvu zbog neke bolesti primala jake terapije na duzi period?
Ja sam imala bronhijalnu astmu i jedva su me izvukli.Mama se ne seca kojim su me sve terapijama lecili.Ovo moje sadasnje stanje jedino sa tim mogu da povezem.
Luna, licno ne verujem da su razlozi uvek ocigledni i da ih treba traziti u genima i proslosti. U stvari, nakon odredjenog vremena je bolje traziti resenje i samo resenje i ne osvrtati se vise na razloge, to nas samo jede
Evo ja nikada u zivotu nisam primila inekciju sve do hormonalne stimulacije, nisam nikada bila bolesna niti primala terapije, majka mi je bila trudna i kad jeste i kad nije zelela (2 abortusa), otac ima 4-oro dece, niko u familiji nije imao problema sa sterilitetom niti nekim jacim bolestima.
Meni su radili sve moguce genetske testove krvi ne bi li utvrdili razloge naglog povecanja FSH i nista nisu nasli, te su mi rekli da sam u preuranjenoj menopauzi. Ovo je isto glupost jer evo prosle su dve godine od dijagnoze a ja i dalje imam najnormalnije i redovne cikluse.
Neko me je pitao za NK celije. Nisam doktor da vam to strucno objasnim, nego onako laicki bih rekla da su to su celije koje se bore sa bolesnim (ali i zdravim celijama), odnosno cine deo imunog sistema. Ako ih ima u vecoj kolicini, mogu da uniste embrion smatrajuci ga stranim telom.
To je na primer razlog zasto lekari prepisuju kortikosteroide u ivf tretmanu. Ja sam to uzimala kao pripremu za transfer jer mi je imuni sistem suvise jak.
Ako vas zanimaju detalji NK testa, mogu da ih prikacim
Nevena, ja pijem cyclo proginovu i uvek dobijem menzis. Jednostavno, moras da dobijes, jedino ako nisi ostala u drugom stanju, jer cp nije kontracepcija.
Lily, zao mi je sto sad i spermici prave problem, ali ko sto rece Ivana i one koje su uspele prolazile su kroz sve uspone i padove.
Luna, dobro je sto si u paralelnoj akciji. Eto nisam znala za tvoj med. background, al se secam tvog pisanja sa SC kad si isla u prirodnjak.
Slazem se s Ivanom da treba gledati napred, a razloge ovog naseg stanja, posto je nepovratno, ne treba ni traziti. Luna, koliko si cekala da ti ovi iz Pronatala odgovore?
Draga76, koji su tvoji planovi? Bebeca akcija?
Filippa, izgleda da je Reprofit bas ozbiljna klinika cim tako brzo odgovara. Kako se zove klinika u Zlinu?
ukucala sam ivf zlin i ikomp. mi je izbacio ovu adresu. CRM je centar za reproduktivnu medicinu. Ovo je moj odgovor na Nablino pitanje, naravno mozda i nekom drugom posluzi.
Hvala na lepim porukama. Nadam se da ste sve dobro...
Beta pala na 2, tako da vise nisam trudna...
Sad treba malo da se pokupim pa da vidim sta cu dalje...
Dobro je da se drustvo na forumu prosirilo...
NK test - - test za killer cells, kako je Ivana objasnila, ovde se radi kad imaju multiple failures. Daje se obicno u blazem formatu prednisone ili IVIG kad postoje ozbiljniji immune issues. ARGC, koja vazi za najbolju kliniku po pitanju imunologije uvek rade IVIG kod parova koji su imali vise od jednog neuspelog pokusaja...
Mislim da se uradi simple blood test za NK celije i onda zavisno od rezultata se radi IVIG.
Samo da vam kazem da redovno svracam ovde i pratim vas.Ja sam imala FSH 10 ali sam hvala Bogu ostala prirodno trudna i sad sam vec 21 nedelja.
Zelim vam drage moje sve sto i sebi a to su pre svega zdrave bebice i to u sto skorije vreme.Drzacu vam palceve i ubuduce i znajte da od sveg srca navijam za vas