Donacija jajnih celija/ povisen FSH/ smanjenja rezerva jaja

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
nabla
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Mar 02, 2007 3:16 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od nabla »

Mini, nadam se da ces nastaviti s porodicnom tradicijom, pa da ti se "zalomi" jos jedno :lol:

Malo sam opsesivna, otisla mi koncentracija za rad ovih dana, pa stalno visim na netu :(

Evo sta nadjoh:
(svi citamo engleski?)

"The menstrual irregularities of perimenopause often lead women to believe that their fertility has ceased; consequently, they stop using contraception. However, although ovulation is unpredictable and less frequent during perimenopause, the potential for conception is present, and contraception is still necessary to prevent unintended pregnancy.

Ovo mi je bilo posebno zanimljivo (ovo je jedno od uputstava lekarima sta savetovati pacijentkinju):

Remind fertile patients that frequency of unintended pregnancy in perimenopause is second only to unintended pregnancy in adolescence

E sad sto se tice simptoma, ja imam:
-povremene migrene (u poslednjih par dana me ne napustaju)
-napade anksioznosti (imala ih poslednji put pre dve godine, neposredno pre nego sto sam otkrila povisen fsh)
-povremene nesanice (a ranije sam mogla da zaspem kad god pozelim i spustim glavu na jastuk)
-smanjenje seksualne zelje :-?
-grudi me ponekad ni ne bole u drugoj polovini ciklusa (a dok sam bila mladjahna morala sam da ih drzim dok hodam koliko su bolele)
-losa koncentracija i pamcenje :(
gloria2
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Mar 24, 2008 3:05 pm

Post od gloria2 »

Nabla,mislim da si ti suvise mlada za predmenopauzu.Mozda ti bas,naprotiv sad hormoni divljaju.Mene zadnjih godina obavezno boli glava pred mecu i na kraju,i to bas migrenski jaki bolovi,tako da mi tableta pomogne samo na sat dva.Posto sam ja 70-to godiste,a ostala sam trudna leta 2004,slucajno,u teoretski neplodnim danima,ti ces uskoro biti u tom periodu,pa mozda ti se zalomi.
Za Mini,i moja jedna rodjaka se lecila godinama i onda odjednom,buf u 41-voj ostala trudna pririodno i rodila sina.
Toliko se trudite i cinite sve da uspete,pa valjda neko to od gore vidi sve...pa ce Vas nagraditi!!!
lisy
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Maj 23, 2008 10:01 pm

Post od lisy »

E ,sad kad se iskristaliziralo da je cikloproginova za nas najbolji izbor,ignorirati sve i prestati s borbom , piti i nadati se........obzirom da je i Čokaladi tako uspjelo , a ako se ne varam jedna naša navijacica je pisala o svojoj sestri koja je imala zakazanu donaciju u Grčkoj i na control prije samog odlaska ustanovljena trudnoca.Samo mogle bi malo još nešto uključiti,npr.što bi bio najbolji izbor uz cikloprog. (osim smokve,mlječ i čajevi)?Ja sam nešto mislila o andolu ili aspirinu, ali ovo što Rikikiki uzima (fragmil)???Kako sam počela s ciklop.prestala sam s ag.castus,jer negdje ste pisale da s hormonima nije dobro miješati,uzimam L"arginine samo .
NABLA,ovo je tvoje područje zato baci komentar jer ti bolje znaš kako djeluju ovi preparati.
1)hormone regulira ciklop.
2)cirkul. i prokrvljenost-andol, aspirin ili heparin
3)steroidi ili kortikosteroidi za pomlađivanje jajnika
4)femare,za stimulaciju
Kad bi neko samo znao da nam odredi terapiju i znao kako uzajamno djeluju??
filippa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Avg 07, 2008 12:33 pm

Post od filippa »

Dobila mail od D-r Stepana Machaca iz Reprofita. Zahvaljuje (on meni!?) "Thans for info, Stepan. Bas tako se intimno potpisao, valjda da srusi barijere i postigne povezanost sa pacijenticom. Mozda je to samo marketinski trik, ali meni je bilo nekako "slatko" i toplo na dusi. Mozda je to dobar znak?treba li reci da ni sa jedne druge klinike nisam dobila nikakav odgovor, a kontaktirala sam ih nekoliko, pa i nasu u Jovanovoj54, onajndr znate vec sto je pravio ivf sa doniranim jajima jednoj zeni u CG i ona u 62goj godini rodila sina.Puno pozdrava iz Makedonije.
Mini
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Avg 27, 2007 5:07 pm

Post od Mini »

Filipa - Stepan jeste sweet. I atraktivan, mora se reci... MAREK isto tako... U stvari dok sam razgovarala s obojicom nesto sam slabo mogla da se koncentrisem na moj tretman... Strange kad ti neko gleda 'private bits' .... :roll: :roll: .

Da li je neko citao Kunderu (Ceh po rodjenju) -U jednoj od njegovih knjiga koju sam citala, ne mogu da se setim naslova... jedan ceski dr imao kliniku za infertilitet i tamo lecio pacijentkinje svojom spermom.. I zanimljivo imao strasan uspeh... :wink: Njegov drug tek posle ukapirao da pola sela ima isti nos kao njegov prijatelj... :lol: :lol:

Moram priznati da skoro pa se ne bi bunila... :wink: :wink: :wink:

Na Reprofit threadu Stepan postao ko' neki svetac... Zovu ga St Stepan.... Pa ti vidi! I ja jutros dobih poruku od njega gde kaze da je veoma razocaran... Inace sad je na godisnjem, jos uvek covek cita poruke od pacijenata... Pa to u Engleskoj se nikad ne bi desilo... A tek u Sribiji :roll: :roll: :oops: :oops:

Nabla - kakva bre menopauza... Ja mislim da ti treba da pocnes da se bockas sto pre, OK!

Ivana - ima li sta od istrazivanja?

Ja bas ne znam sta next! Tj koja klinika... :lol: :lol: Reprofit ima toliku listu... Repromeda je imala fenomenalan run ovog leta... Svi koji su otisli vratili se trudni... Ne znam kako to... Svi donori prave oko 14 -5 jaja, mislim da dobiju vecu stimulaciju nego kod Steve...

Cacka me i Fertimed... jer Olomouc je lovely little town... bas bi mogla da se vidim tamo... piece and quiet... Ko' mali Cambridge... BAs je super... 3500 evra je jos uvek povoljno u odnosu na Repromedu... Imaju dobri reports za Serum, Athens. 4900 evra - ista cena kao Repromeda... Cekanje 3 meseca... Donori iz Istocne Evrope, ie Poljakinje, Ukrainke, Latvia...

Ajd ' da pustimo neku diskusiju...

MM - poceo da pije Wellman vitamine... Ja mu kupila... Nudge... nudge... Ne prica nista, though! Inace Wellman vitamini su dobri za muske reproduktivne bits... ukljucujuci i zinc i tablete koje imaju extract belog luka... Znaci beli luk da se gricka i svez je dobar... No, mm ga ne voli :evil: :roll:
Ivana70
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Avg 18, 2006 11:29 am

Post od Ivana70 »

filippa napisao:Dobila mail od D-r Stepana Machaca iz Reprofita. Zahvaljuje (on meni!?) "Thans for info, Stepan. Bas tako se intimno potpisao, valjda da srusi barijere i postigne povezanost sa pacijenticom. Mozda je to samo marketinski trik, ali meni je bilo nekako "slatko" i toplo na dusi. Mozda je to dobar znak?treba li reci da ni sa jedne druge klinike nisam dobila nikakav odgovor, a kontaktirala sam ih nekoliko, pa i nasu u Jovanovoj54, onajndr znate vec sto je pravio ivf sa doniranim jajima jednoj zeni u CG i ona u 62goj godini rodila sina.Puno pozdrava iz Makedonije.
Super Filippa sto si krenula u Reprofit, bravo za odluku :P On je stvarno ok covek i predan svom poslu!

Ove iz Jovanove, tj Radulovica mi ne spominji, to su hostapleri koji se bave mutnim radnjima a jedna od njih je i kradja embriona + usadjivanje istih zenama u poznim godinama (o njima sam vec pisala na http://www.doktor.rs/forum/viewtopic ... =radulovic)
filippa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Avg 07, 2008 12:33 pm

Kundera

Post od filippa »

Mislim da seknjiga zove "Nepodnosljiva lakoca postojanja"Citalasam i nesto drugo od Kundere ali nekad davno te se ne secam bas naslova te druge knjige. U svakom slucaju znam o kojoj knjii pises. Meni se bas dopada ceski sarm i humor.Inace pre nekoliko godina kad jos nisam bila "visoki fsh"( a nisam tada imala s kim da napravim dete, u stvari imala ali taj nije zeleo decu, jer je vec imao cerku, ali to je vec druga prica)elem, predlozila sam doktoru da mi da spermu. Ja to najozbiljnije, ali on se samo cudom cudio. Kako sam brzo stigla u kategoriju visoki fsh, d-r mi je rekao za mogucnost donacija oocita. Sad imam "muski primerak" koji pristaje na roditeljstvo tako da necu morati da trazim od dr Stepana. A bas je sladak, videla ga na web-u. Aj, malo sale nece skoditi. pozdrav svima, sutra kod nas neradni dan (imamo ih oko 20 tak) , pa po starom socijalistickom obicaju ko moze spaja sa petkom. Posto sam u mogucnosti, idem sa MP(mojim primerkom,ali ovo je samo saljivi naziv, inace ga dozivljavam kao MM)na Ohridu.
Ivana70
Aktivan član
Aktivan član

Post od Ivana70 »

MINI, drago mi je da si se digla od prethodnog -- i da vec pozitivno razmisljas, nego sta, tu smo svi da izguramo ovu pricu kako treba :wink:
Ovo sa belim lukom sigurno pali, evo mm ga obozava (po meni i vise nego sto bi trebalo :lol: ) i kaze mu Marek da sa svojim spermogramom moze na Olimpijske igre :P :P inace on ne pusi.. znaci moraces malo da istrpis miomirise :lol:

Inace, potpuno se slazem sa ocenom Steve i Mareka (Steva 5, Marek 4), a da li si primetila kako su i sestre zgodne? Lepa neka nacija 8)

Nabla, Lisy, Nevena: ne mogu nista da prilozim u vezi ovih tretmana o kojima pricate jer nisam u toku sa time

E sada ja bih svima nesto da odgovorim i da budem u svakoj corbi mirodjija (sto bi rek'o mm) ali ne mogu da postignem.
Pre podne nisam imala network pa nisam mogla da prikacim ono sto sam napisala kao reakciju na razne komentare koje sam do sada citala u vezi prirodne trudnoce, te cu to uraditi sada.

Nemam iste stavove po pitanju prirodne trudnoce, jednostavno svi smo razliciti (srecom :D ).
Ja sam godinama mislila i iscekivala to prirodno i bila ubedjena kako ce samo od sebe da se desi onda kada se najmanje nadamo. Prirodno je upravo to : spontano, strastveno, bez usmerenih misli na « pravljenje » bebe, bez strepnje da li ces dobiti, bez tenzije iz meseca u mesec, samo odjednom posumnjas da si trudna, pricekas koji mesec pa tek onda saopstis radosnu vest.
Mozda to zvuci naivno (narocito iz ovog naseg ugla) ali verujte da tako nesto ipak postoji i to u 80% slucajeva. Sve ostale varijante ne vidim u kategoriji “prirodno”.

Nama se prirodno nije desavalo, te smo onda krenuli sa « programiranim » ne bi li sto vise povecali sanse da se ipak desi. Rezultat toga je usiljena zelja za seksom jer se radi onda kada bi trebalo, te se time svodi na nesto nemastovito, uvezbano, jedno te isto i tome slicno. Pa zamislite kada je mm bolje od mene znao kada mi je ovulacija a kada treba da dobijem.

U jednom trenutku smo odlucili da ne prihvatimo taj « seksi zivot », da razdvojimo vodjenje ljubavi od zelje za prosirenjem porodice, da prihvatimo cinjenice (medicinske, bioloske i vremenske) i da cekanje da se desi zamenimo konkretnim koracima koji su bili prilicno hard (brojni ifv-ovi, odstranjivanje oba jajovoda, odluka za donaciju celije).

Nedavno sam gledala jednu americku emisiju o vantelesnoj i bas me je nasmejao par koje je dobio dvoje dece ivf-om, m kaze « ko se danas seksa da bi pravio decu, pa to je prevazidjeno ».
Naravno da to ne prihvatam bukvalno ali dobro dodje za dizanje morala svima nama koji smo stavili tacku na opciju « prirodno ».

Puno sam slusala i citala o tim primerima kako se desavaju cuda onda kada se ne nadas i skoro svako ima neki primer tetke ili komsinice koja je u cetrdesetim ostala trudna a rekli su joj da ne moze. Sve je to lepo i zvuci utesno, ali ne vidim sebe u toj prici niti zelim da se rukovidim zivotima drigih ljudi, kao sedim i cekam da i mene strefi isto ili ti « ako ona moze, a sto ne bih mogla i ja ». Mislim da to samo deluje kao opterecenje i da ne donosi pozitivnu energiju. MM ima isti pristup. Nije nam u prirodi da gledamo kako prolaze godine cekajuci tih cudesnih 5 minuta. Ni loto ne igram jer ne verujem da cu na taj nacin da se obogatim.
Ne znam da li je ova metofora bas dobro legla :roll: ?

Nekome je ovakva sudbina, nekome sasvim druga, svakome od nas dolazi sreca na ovaj ili onaj nacin, u nekom momentu kada se mozda ni ne nadamo, ali ne zato sto smo se trudili da budemo kao drugi nego zato sto smo radili na sebi i trudili se da « ubodemo » taj momenat srece .

Zao mi je ako sam nekoga povredila svojim stavovima. To mi nije bila namera, nekao mi je doslo da vam sve ovo poverim.
Ivana70
Aktivan član
Aktivan član

Post od Ivana70 »

ovo je nista, greska u koracima :roll:
danijela9
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Mar 12, 2008 2:23 pm

Post od danijela9 »

Svaka cast Ivana ,sve si ovo lepo srocila i napisala .Slazem se u potpunosti sa tobom :roll:
Lily-an
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Mar 21, 2008 11:25 pm

Post od Lily-an »

O, ala ste se raspričale, bez mene! :lol:

E, drage moje devojčice,
Ne postoje reči kojim bih mogla opisati poslednjih 48 sati svog života!

Gde ste, sada? Nema ni jedne od 16h? A ja sutra neću moći da ćakulam sa vama , do večeri!

Pošto su prestale da mi gore uši od vrućine, da me žare svi mogući zglobovi, i sve moguće i nemoguće fibroze, da mi se trese vilica, pošto mi prestalo i mutiranje glasa, uspela sam da se dovučem do kompa, nakon prvobitnog stanja šoka, ludila, ushićenja, zbunjenosti, radosti, sve sa jednim pitanjem: Da li je moguće da se to meni dešava? Da, već vidim kako prelazite pogledom na kraj mog posta....i kažete, daj, reci već jednom!

Ja idem u kliniku Ava-Petar-Ruska federacija- ST.Petersburg!

[/b]
nabla
Aktivan član
Aktivan član

Post od nabla »

Ja sam nocna ptica :lol:

sta, kako- ajde detalje na sunce :lol:
Lily-an
Aktivan član
Aktivan član

Post od Lily-an »

Čekam datum zakazivanja za prvi pregled - obavezan je dolazak!

Nema liste čekanja!

Jedan donor- jedan primalac!

Ma, sve ću natenane da vam kažem.

Mojoj sreći nema kraja, jer:

- imamo dve besplatne, povratne karte: BGD-MOskva, presedanje od sat vremena- let za Lenjingrad, tj. St.Petresburg,
- tamo nas čeko ko treba,
- smeštaj - takođe besplatan, za to vreme.
-nakon prvog konsultativnog pregleda, shodno situaciji, ukoliko mi zakažu, a ne znam zašto ne, očekujem da mi bude plaćen i iznos E transfera: 6 450 e v r aaaaa!
- mi ćemo insistirati da, ipak, participiramo u tom iznosu, ali mislim da do toga neće doći!
- preklinjem boga, da ništa ne krene loše!

Đavo mi nije dao mira, od časa kada sam otišla na Ava site.Jednostavno, kao da mi se" kazalo samo"...kao da me je neka ruka vodila svih ovih dana, bila sam skoro u nekom bunilu, gonilo me nešto da se okrenem na tu stranu.
Kada sam se našalila pre neki dan, verujte, uopšte nisam sanjala da će sve krenuti tako da se odvija...
Inače, od njih sam dobila odgovor onda.Kurtoazni, srdačni i tako to.
E, sada mogu da zakazujem konkretan termin, samo da se mm i ja saberemo i vidimo šta, kada...Na sajtu stoji da se čeka zakazivanje prvog dolaska od 1-2 meseca, a da inače nema Wl!
Što je do mene, u ovom času, ja sam završila!

Hmm, kada bolje razmislim, možda mogu na još što šta da utičem
:P :P :P

Najslađe mi je da ovog MM onako, tek da se zna, podsećam " ko je sve zaslužan za san koji je postao java"! Jednostavno, imam potrebu, i mora da me pusti, Inače, mi još nismo svesni da je sve to istina!
A, sutra kada se probudimo, mislićemo da smo sanjali.
Ova vest je od 18h.
Prvo oduševljenje, šok, neverica, glavobolja, pritisak u ušima, ne mogu da prepišem brojeve telefona....pa u krevet/ već izmorena od ranije/, pa nazdravili viskićem, pa onda sumanuto hodanje po stanu, pa svađa oko toga reći ili ne, pa kome, pa opet ludilo, pa ja izlazim iz kuće i sedim u parku, prvi put u životu ne pošaljem ni jedna sms, iako držim tel u ruci! Pa potom, telefoniranje...na, kraju, ali najslađe, ostajem sama da ovo podelim sa vama :P :P :P
Lily-an
Aktivan član
Aktivan član

Post od Lily-an »

Joj, Nabla, sada bih te izljubilaaaa!Izgrlila, ma povredila bih te od naleta ushićenja!
Nije to što će drugi finansirati, mislim, ne samo to, nego ti slatko kad znaš šta si pre toga radio!RAzumeš me? Kada znaš kako je nešto , za tebe veliko, ma šta veliko- NEDOSTIŽNO, a za druge tako malo, pa još način na koji ti neko to učini!!!

NAČIN- NAČIN- NAČIN! A zatim: PRAVI TRENUTAK!

Molim vas, da mi skrenete pažnju da ne počnem da ludim!
Smirite me!
nabla
Aktivan član
Aktivan član

Post od nabla »

ma cekaj, ne mogu da se skoncentrisem (eto perimenopauza na delu-hahahahaha) :D :D :D
Preletela sam post i nista mi nije jasno! Ma i ja se uzbudih zbog tvog uzbudjenja, a sad da vidim zasto (hahaha, kakva sam ja lujka)

kakvi bre besplatni postupci i avio karte- odakle!!!!! Taj deo hocu potanko :lol:
Odgovori