Pitanje za ljude obolele od Kronove bolesti i UC

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Dea
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Re: Pitanje za ljude obolele od Kronove bolesti i UC

Post od Dea »

P.s. Gocilija koliko znam antidepresivi pomazu sjajno da se vrate kilogrami...
Gocilija
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Jan 14, 2011 2:34 pm

Post od Gocilija »

E Dea Bog te cuo! Cim vratim prvi kilogram castim! Nisam to znala. Drago mi je da je sve tako dobro proslo na gastroskopiji.
Cheeas cake mi je omiljeni kolac i pravila sam ga stalno, ali sada se pitam da li cu ikada vise pojesti kolac?
Danas sam se kao nesto mrdala po kuci u kojoj nisam cestito nista uradila mesecima. Meseci mi prolaze kao u bunilu. Ja unapred strepim od gipa, od antibiotika, od kandide, od stomaka. Pa jel moze tako da se zivi?
Da mi je to koliko mi je ostalo proziveti kao sav normalan svet!
Stejsi kako si danas?
Korisnikov avatar
Stejsi
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jan 06, 2010 2:52 pm

Post od Stejsi »

Uh Dea...mislim baš nisi fer sad mi se jede nešto slatko... :(
Ali mi je drago da ti je želudac ok... ja se toliko bojim te gastroskopije da je to užas...bila 3 puta i hvala lepo :roll:
A dali sam ja to čula da će mala lepotica u skorije vreme dobiti batu ili seku? :D Baš sam srećna Dea.

Goco ja momentalno ne plačem ali to ne znači da neću ...jutro je još daleko...koji mi klinac sad ...
mislim da je klimaks ne liči mi na depresiju..crevca ćute za sada nadam se da će mirovati duže vreme.

A stvarno što kaže Dea antidepresivi goje...ali kuća će još da sačeka jer sa njima teško da ćeš da uradiš bilo šta...meni su jednom prepisali antidepresiv i ja normalno kako dr kaže nisam imala pojma da bi možda mogla i da pročitam šta je to za lek ..i tako ja drage moje počela u aprilu i probudila se u maju....sa 10 kila viška.

Tako da ne brini bićeš Goco. :D

Ljubim vas i čujemo se....pozzz
Dea
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od Dea »

Sto se tice bate/seke nije jos odluceno, ali s obzirom da imam 41 il ce da se desi u narednih godinu dve, ili ako nece...znaci da sam odustala...
Sinoc me je malo boleo zeludac (valjda iziritiran od pregleda....) ali danas je bolje....
Gocilija
Aktivan član
Aktivan član

Post od Gocilija »

Gde ste devojcice? Ja potonula. Bila sam dva dana divno, Stolica formirana. ma super. Jutros nikakva. J..... ko ce ovo cimnje da podnese. Nista mi se ne radi.
I ko ce da drzi pod kontrolom UK, IBS i kandidu.?
Stejsi deluje li taj colospa retard? Gde si?
Dea, pravi decu to jedino ima smisla.
Dea
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od Dea »

Ah komplikovano je to kod mene.
Inace da vam kazem kolac je sjajan!!!
Korisnikov avatar
Stejsi
Aktivan član
Aktivan član

Post od Stejsi »

Pa šta se desilo Goco? :(
Nemojte tako..pa zar vam Zoloft ne pomaže malo da se podignete iz tog stanja?I ja sam imala neki period iza sebe i isto sam malo klonula ali vidim da se pogoršava onda odmah i gastro stanje...Colospa mi je Goco dobar,nemam spazam više a i stolice se proredile idem par puta.....
Dea piši recept za kolač na pp :D
Pozzz
IvanaNS
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Maj 04, 2011 12:12 am

Post od IvanaNS »

Devojke veliki poz za vas.Bila sam na moru i cim sam dosla sela da iscitam sta se kod vas desava.Ja sam relativno ok,necu da se zalim.Nisam bas pazila na hranu pa mi je bilo par dana jako lose,cak sam i jako krvarila i uplasila sam se,ali ja sam kriva.U sustini ja stalno imam neke bolove i retke sluzave stolice,ali navikla sam na to i pomirila sam se da tako mora da bude.Ima i gorih stvari,zar ne...Mala je kako kada,bila je isto malo losije ,pa je primala imunosupresive i sada je ok recimo ali jako pazimo na hranu,jer ona reaguje na svasta.Ona mi je jako mrsava ,kada je kupam place mi se.Ja sam na pocetku bolesti smrsala 12 kg ali sve sam vratila,mada nisam morala xexe i sada mi tezina varira,ali sa time se ne opterecujem.Pijemo vsl i ubedjena sam da nam je zbog toga bolje. Ja sam se dvoumila da li da rodim drugo dete ili ne,pricala sam sa gastro i sa ginekologom i odlucila da pokusam pa sta mi Bog da.Ljubim vas puno i budite mi dobro....
Gocilija
Aktivan član
Aktivan član

Post od Gocilija »

Zdravo Ivana, lepo da si se javila. Pitala sam se sta je sa tobom? Divim se kad ti kazes da si dobro a krvarila si. Ja kad imam retku stolicu kao jutros padnem u ocaj. Nije mi jasno zasto jedan dan imam ok stolicu sutra dan potpuno retku, treci dan nemam stolicu i stalno tako.
Gledala sam jutros cenu testa na intoleranciju. Ozbiljan test sa antitelima kosta oko 20 000 hiljada. Strava. Ja ne mogu sebi da dodjem sta se meni desilo? Do pre par meseci sam jela sve, ali bas sve. Samo misllim kako da vratim makar kilogram.
Dea, Stejsi gde ste? Kako ste?
Pozdravljam vas!
Dea
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od Dea »

KOd mene dva dana bljuckanja, nista novo, guram dalje...
Korisnikov avatar
Stejsi
Aktivan član
Aktivan član

Post od Stejsi »

Ćao svima evo i mene :D
Ivana drago mi je da si dobro...za kilice ne brini i ja ih imam za pozajmljivanje..šteta što ne mogu Goci da ih prebacim.
Kod mene promenljivo sa sunčanim intervalima...svakih par dana neki zvrk ali ok sam :wink:
Dea
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od Dea »

Kod nas ove godine nista od suncanih intervala.
Ja i dalje bljuckam uvece.
Danas jos nisam, ali stomak mi je do zuba ne sumnjam da ce bljuckanje stici nesto kasnije...
Korisnikov avatar
Stejsi
Aktivan član
Aktivan član

Post od Stejsi »

Dea napisao:Kod nas ove godine nista od suncanih intervala.
Ja i dalje bljuckam uvece.
Danas jos nisam, ali stomak mi je do zuba ne sumnjam da ce bljuckanje stici nesto kasnije...
Dea :( ...pa zar ti ne pomaže Budenofalk?Pre ti je bilo dobro posle 2-3...
Dea
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od Dea »

Pa pomaze mi, ali mi trenutno ne uspevam da ga zadzim u sebi. Cim ih popijem bljuckam.... Evo danas je od rane zore pocelo....u medjuvremenu sam uspela da uzmem dva Budenofalka, pa cemo da vidimo....
Moje kilice su (iako mi naravno kao i svakoj zeni smetaju sto ih ima malo vise nego sto treba) moja ratna rezerva kad zaratimo ja i Kron, evo za tri dana izgubih par....
Dea
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od Dea »

Nisam jela pasulj 20 godina (nisam ga nikad nesto ni volela, a pogotovo od kad je krenuo da me muci stomak). I juce odem kod neke prijateljice i ona navalila da probam pa da probam i ja pojedoh par kasika, dakle sinoc sam, ali bez zezanja, mislila da cu da umrem, da ce jednostavno da mi popucaju creva i da je to moj kraj. Dakle bila je prava agonija, stomak kao pred porodjaj, bolovi, pa prvo nisam mogla, ni u wc ni da povratim, nego u toj agoniji status quo. Posle uzeh nesto protiv bolova, uspela sam da povratim, a i da idem u wc, i to je to....jedno deset sati kasnije sam ponovo ok, mada me jos po malo bolucka stomak i jos sam malo naduvena...
Inace ne jedem stvari koje nadimaju, nemam pojma koji mi vrag bese juce.....
Dakle dragi moji, ni ne razmisljajte o pasulju, kupusu i ostalim izvorima naduvenosti....
Odgovori