Pitanje za ljude obolele od Kronove bolesti i UC

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
blue wawes
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Okt 24, 2008 7:36 pm

Post od blue wawes »

Da li si probao da to lokalno polečis Metronidazolom(Orvažil) pa onda narodnjaci mislim na biljne supozitorije, ma, mora da ima nesto sto ovog Baš Čelika vraća u bure. Da nije kod tebe neka fistula? Ja sam dugo stavljala kantarion i to sto mi je bilo kao odrano izgubilo se, na sledecem pregledu posle godinu bilo je na oko sve ok ali nisu uzimali biopsije. Znam da nisam izlecena jer konstantno me podseća ali probaću sve čega se setim a hvala i tebi na idejama.
Dea
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Dea »

Danas mi je lose. Bilo je jedno bljuckanje a i drugo je na vidiku. Stomak mi je trenutno naduven pa izgledam kao da sam u poodmakloj trudnoci. Mislim da je ovo pogorsanje uzrokovano stresom (dete mi je bolesno vec vise dana pa em sto se brinem em sto je ona kad je bolesna nemoguca). Uzela sam dva Budenofalka pa cemo videti dal je prolaznog karaktera ili je cika Kron odlucio ovog puta da ostane duze u intenzivnoj poseti.
Korisnikov avatar
MACHINE
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Sep 11, 2008 9:05 pm

Post od MACHINE »

Svaka ti cast sto se drzis. Stres je mozda samo okidac. ALi je tebi manje vise lose vec dugo :(( zasto ne porazgovaras sa lekarom ako mogu stacionarno da primas Humiru/Infliximab antiTNFalpha? Ako ti je besplatno, posto je ovako vrlo skupo...tebi nista drugo ne pomaze i ovo je poslednja linija lekova...
Dea
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od Dea »

Ma kod mene se samo nize stres za stresom. Evo jutros saznadoh da cera mora opet na operaciju. A posle toga bar jos 3 meseca gipsa....Nece meni tu pomoci vise bilo kakav lek....
Korisnikov avatar
MACHINE
Aktivan član
Aktivan član

Post od MACHINE »

Zao mi je sto to cujem :(( sve ce se valjda dobro zavrsiti
Dea napisao:Ma kod mene se samo nize stres za stresom. Evo jutros saznadoh da cera mora opet na operaciju. A posle toga bar jos 3 meseca gipsa....Nece meni tu pomoci vise bilo kakav lek....
Dea
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od Dea »

Ma i meni je zao. Kad samo pomislim da ce morati da bude okovana u gipsu a bas je aktivno dete. Sva sreca idemo pre operacije na tri nedelje u BGD, da malo napunim baterije pre cele te agonije...
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm

Post od tamaraft »

Dok ste u bgd ne bi bilo loshe da odnesete sve nalaze i snimke Dr Brdaru i trazite mishljenje.
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
blue wawes
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Okt 24, 2008 7:36 pm

Post od blue wawes »

Dea baš mi je žao, nadam se najboljem za obe.
Dea
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od Dea »

[quote="tamaraft"]Dok ste u bgd ne bi bilo loshe da odnesete sve nalaze i snimke Dr Brdaru i trazitemishljenje.[/quote]
Da kod njega smo bili i prosli put. Napravila sam vec termin. Pretpostavljam da ce savet biti takodje u pravcu OP, no ono sto me u ovom trenutku interesuje je da li je ta operacija zaista toliko hitna da ne moze da saceka jesen. Ipak je ona sad velika devojcica, treba da izdrzi tri do cetri meseca u gipsu bez kupanja\i to usred leta. Prosli put smo to lakse izvodili jer je bila mala i laksa, sad nemam pojma kako cu je uopste podici i onako me boli stomak iako ima samo 11 kg.
Korisnikov avatar
MACHINE
Aktivan član
Aktivan član

Post od MACHINE »

Ne znam zasto ici kod manje poznatih IBD lekara, kada su za to najbolji Dino Tarabar (doc. gastro i onko lekar), Njegica Jojic, Miodrag Krstic, Mirko Bulajic ili Milenko Ugljesic posto je vecina prof. Za Brdara, nisam cuo :(( ja se ne bih kockao drugim kadrom
Korisnikov avatar
MACHINE
Aktivan član
Aktivan član

Post od MACHINE »

MACHINE napisao:Ne znam zasto ici kod manje poznatih IBD lekara, kada su za to najbolji Dino Tarabar (doc. gastro i onko lekar), Njegica Jojic, Miodrag Krstic, Mirko Bulajic ili Milenko Ugljesic posto je vecina prof. Za Brdara, nisam cuo :(( ja se ne bih kockao drugim kadrom
A da dr.Brdar nije mozda prof.Brdar koji je ortoped??? Ako je to u vezi sa detetom, onda je to druga prica...
Dea
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od Dea »

Ha ha ha, da malo sam offovala sa teme. U pitanju je Dr Brdar poznati ortoped i da vezano je za moju cerku, a ne za moj Kron.
Dea
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od Dea »

Posle ona dva Budenofalka onaj dan kad mi je bilo lose, opet zatisje (bez lekova) juce sam dala krv, pa cu bas da vidim kakav mi je CRP.
Inace dade mi otac danas isecak iz novina u kome pise:
Novi lek
Francuski "Sanofi" dobio je od japanskog partnera licencu za razvoj i koriscenje "antilajt" monoklonalno antitela koje je jos u fazi pretklinicnog ispitivanja, a trebalo bi da bude prvo u svojoj kategoriji za lecenje U.kolitisa i K. bolesti.

Jel cuo neko o tome nesto vise?
Ejmi
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Jan 25, 2008 9:00 pm

Post od Ejmi »

Dea drzim pesnice da i ti i cera budete dobro.
Meni je loskasta faza za stomak, boli me i otvrdne da se uplasim, dok se to malo ne razidje. Ja sam usla u peti mesec, ali bebu jos ne osecam...Pomislim da je bebin pokret u pitanju, a onda bude previse nisko, pa zakljucim da su ipak crevca, a ne beba. Ili se i jedno i drugo lancano mrducka :roll: .
Dea
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od Dea »

Ma mozda je to i beba. Ti prvi pokreti nisu tako snazni pa se neki put pomesaju.
Za kronovce je dozvoljena terapija kortizonom ako zagusti, s tim sto se onda bebi samo po rodjenju neko vreme proverava nivo kortizona u krvi.
Meni kako trenutno ide mogla bih da izguram trudnocu bez problema, ali se jos uvek ne odlucujem, pogotovo sad kad imamo ovih problema sa cerom. Videcu dal je ovo prolazna dobra faza ili samo kratki odmor od problema....
Odgovori