Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.
Humera ili Humira je jedno isto...a radi se cini mi se o modifikacijia Infliximab ili Ramicade, valjda Jordan pravi. Vrlo skup za autoimune bolesti (RA i IBD)
Iskreno, ako to ne bi pomoglo ja bih batalio konvencionalnu medicini, jer od nje ionako nema leba i pokusao alternative (akunpunktura, bionergije) ali poznatih Rusa, Kineza...tako nekih starih civilizacija koja imaju vise milenijumsko iskustvo, pre svega ovde se radi o izmeni imuniteta, dakle dovodjenjem istog na normalan nivo...postoji jedan Rus koji 100% leci tumore svih vrsta i stadijuma putem "green magma" infuzija uticuci ne na sam tumor vac na imunitet...smtra se da je tumor posledica rudimentiranog imuniteta a autoimunosti posledica lose usmerenog preaktivnog imuniteta (jednom recju prejakog). Istovremno mozes imati i tumor i autoimunost sto bi bilo apsurd, ali ne i kod njega...on deluje u tom krugu gde se spajaju ove 2, do sada smatrane iskljucivosti. Nisam to proverio ali vredi pokusati. Uskoro cu probati i sam alternative jer nemam nameru da vise bacam novac i gubim vreme na olose...
moram da vas upozorim da se iza ovakvih preparata moze kriti prevara!
u medicini su poznate farmakoloske mogucnosti za korekciju vrednosti tumorskih markera, koje se zloupotrebljavaju da bi se varali ljudi, i da bi im se lazno predstavilo da su na putu izlecenja!
Narode ja sam pre 4,5 nedelje prestala da pijem lekove. Pomislicete verovatno da sam luda, pogotovo sto sam posle pregleda Magnetnom rezonancom i napada koji je bio vrlo ozbiljan mislila da sam gotova, da moram odmah na operaciju. Odjednom mi se smucilo i tako sam odlucila! Od tad....nista. Nema cak ni onog potmulog bola koji inace imam svaki dan. Ako osetim da bi mogla da se podigne neka bura popijem jedan Budenofalk (za ovo vreme sam popila cini mi se sva ukupno 3). Jedino sto imam jako povecan apetit (ugojila sam se za dve nedelje 2 kg). Proverila sam i da nisam slucajno trudna (u trudnoci mi je u poslednjih 10 godina bio jedini miran period), ali nisam. Dokle ce ovo da traje ne znam, ali osecam se zaista dobro! Eto, rekoh cisto da to podelim sa vama!Prosto ne mogu da se nacudim....
Super. Ali molim te pazi, ne znam koji oblik imas fibro-stenozni/obstruktivni ili pak inflamatorni. Jer ovaj drugi ako ti je bez lekova dobro guraj tako, mozda je najbolje da uvedes neke prirodne antiinflamatorike u vidu biljniih preparata. Ako imas fibrostenoticni tip promena onda jednog dana moras pod noz ( nazalost...ne znam koji je slucaj, ali se drzi i javljaj kako je...
I ja samo da prijavim svoj novi pokusaj lecenja vaginaletama propolisa i hajducke trave, rektalno. Videcu sta ce biti, a bez lekova sam godinama sem ponekad 5 Asa sup. Cula sam i za flogocid mast primenjivanu isto rekt. ali nisam smela da probam ako se odvazim javicu.
Flogocid jeste za zivotinje ali ne skodi, dobra je i antimikrobska mast. Reci mi kakve probleme imas sa rektumom. Koja je bolest u pitanju, kakv je nedoskopski i PH nalaz i simptomi...posto i ja imam problem najvise sa rektumom i gasovima...mozda mozemo da razmenimo iskustva...
Vec sam nasiroko pisala kolitis chr. transmuralis je dg.sa biopsije a pre neku god sam imala proktitis bio je deo sluzokoze kao odran ali nije pomoglo nista sem ishrane totalno bez aditiva.
Nesto o gasovima, mislim da ih prave ove sup.5 Asa verovatno i druge stvari ali ovo 100% kao i tablete samo su tabl. jos gora varijanta dok se ne navikne pokidala mi se creva na pocetku terapije prve dve nedelje.
KOliko dugo traje da li je po etapama i da lis e vraca? Jesi li koristila mesalazin supozitorije ili klizme ili pak iste ali budesonid kortikosteroidne?
blue wawes napisao:Vec sam nasiroko pisala kolitis chr. transmuralis je dg.sa biopsije a pre neku god sam imala proktitis bio je deo sluzokoze kao odran ali nije pomoglo nista sem ishrane totalno bez aditiva.
Dea, ti najbolje znas sta radis. Uvek mozes ponovo da pocnes, lekar ti je dostupan, prema tome, zasto da i ovako ne pokusas. Ne potcenjujem lekove, ali vidim da je kod ove bolesti sve tako neizvesno, sve same teorije, od uzroka, do tretiranja. Drzim ti pesnice, odmori organizam.
Blue, hajducka trava postoji u masti koju pravi Josif Pancic za hemoroide, a verovatno ima i nekih supozitorija tipa proplis plus kantarion. Pokusaj da nadjes nesto za to, verovatno je prikladnije za tu zonu od vaginaleta. Ili moze da napravi neka npr. biljna apoteka?
[quote="MACHINE"]Super. Ali molim te pazi, ne znam koji oblik imas fibro-stenozni/obstruktivni ili pak inflamatorni. Jer ovaj drugi ako ti je bez lekova dobro guraj tako, mozda je najbolje da uvedes neke prirodne antiinflamatorike u vidu biljniih preparata. Ako imas fibrostenoticni tip promena onda jednog dana moras pod noz ( nazalost...ne znam koji je slucaj, ali se drzi i javljaj kako je...[/quote]
Koji tip imam nemam pojma, to ti ovde tako ne objasnjavaju. U svakom slucaju stenoza kod mene ima, moj Kron ih uvek pravi i sigurna sam da cu pre ili kasnije opet pod noz. Ali ono sto sam primetila je da mi Azathioprin nije terapija koja mi daje odmor od bolesti. Jedino Budenofalk uvek smiri frku.
Zadnja dva dana mi je dosta naduven stomak i pomalo bolucka (mozda ima veze i sto sam dobila jer mi je tada situacija sa kronom uvek malo losija). Da ne rizikujem uzela sam odmah Budenofalk. Sutra imam bas termin kod dr. pa cu videti sa njim....
MASH> odg. traje 10 god, u pocetku bilo gore pila u toku dve god. u dva maha Sulfasalazin i 5 Asa napustila tablete, imam tup bol i sluz, povremeno prolive, 2-3 puta mesecno, povremeno koristim samo sup. i ne idem kod dr vec dugo, nisam zadovoljna pristupom uvek nesto felericno ali uradicu taj fekalprotektin uskoro. Ubedjena sam da je ishrana najvaznija. Sta si ti pokusavao i sta ti je pomagalo i kakve imas simptome?
Ejmi nisam nasla nista sa propolisom za rekt. upotrebu a mislim nemoze da skodi jer su u neutralnoj podlozi. Padalo mi je na pamet da na pr. ubacim Flogocid mast u supozitoriju sa kantarionom da bi stigla dokle treba. Koliko mi je to pametno?
SLicno kao i ti: na pocetku nisam imao probleme sa redjim stolicama, a unazad godinu dana tako ponekad kasaste. To je mansji prooblem. 50% problema su gasovi a ostalo rektum: vrlo malo krvi ponekad, malo sluzi, gnoja...posto ova 2 se tesko razlikuju. Isto koristim lokalno mesalazin. Ko ima novca njabolje su Salofalk klizme ili pene, a od supp. Pentasa od 1g, to je novo na trzistu, Salofalk 500mg nije nista bolji od 2x250mg domaci Slaviamed 5-ASA. Druge mogucnosti su ti mesanje klizmi Metilprednizolon (Lemod) u neke cajne mesavine (kamilica, kantarion, neven) ali je tu veca resopricija nego u penama i klizmama koje su polumasne. Imas i Budesonid pene...dobra stvar ti je flogocid otopljen na 50-75C i u to emulgujes suvi ostatak metilrpednizolona 20-40mg pa to spricom i plasticnim vrhom aplikujes nocu...