GINEKOMASTIJA
Re: GINEKOMASTIJA
Pozdrav svima,iz Beograda sam imam ginekomastiju od svoje 19-te godine sad imam 26 ,krenula je kada sam zbog saobracajne nesrece morao da prestanem da se bavim sportom i tako povecao kilazu za 12 kilograma... sa 23 radio sam sve moguce nalaze na institutu za Onkologiju i Radiologiju...hormonski status u granicama normale,testisi super sve super ali ja imam postavljenu dijagnozu i ako se pravi uzrok nastanka ne zna.
U medjuvremenu sam poceo da treniram u teretani misleci da kad skinem kilazu sto sam i ucinio i povecam misicnu masu pa kasnije i definiciju da ce biti manje primetna medjutim to je samo naglasilo ginekomastiju misic koji se ispod oblikovao gurnuo je (dojke) napred i bradavice su otisle u stranu.
Posto sam se uzeleo mora,bazena i da pravim rostilj sa kumovima bez majce i bajkerskog prsluka jer je to "in" na 35 stepeni, molim za savet gde i kako mogu bez vecih novcanih izdvajanja da uklonim ginekomastiju nemam i ne zelim da plaćam jer imam zdravstveno osiguranje koje placam sam jer sam privatnik a pitam se zasto!?
Hvala vam unapred na savetu, jer ne mogu vise pred nervnim sam slomom a ako puknem neće biti samo estetski prirode.
U medjuvremenu sam poceo da treniram u teretani misleci da kad skinem kilazu sto sam i ucinio i povecam misicnu masu pa kasnije i definiciju da ce biti manje primetna medjutim to je samo naglasilo ginekomastiju misic koji se ispod oblikovao gurnuo je (dojke) napred i bradavice su otisle u stranu.
Posto sam se uzeleo mora,bazena i da pravim rostilj sa kumovima bez majce i bajkerskog prsluka jer je to "in" na 35 stepeni, molim za savet gde i kako mogu bez vecih novcanih izdvajanja da uklonim ginekomastiju nemam i ne zelim da plaćam jer imam zdravstveno osiguranje koje placam sam jer sam privatnik a pitam se zasto!?
Hvala vam unapred na savetu, jer ne mogu vise pred nervnim sam slomom a ako puknem neće biti samo estetski prirode.
Vi koji ste operisali kod privatnika, jel imate neke preporuke? Moze preko pp.
Pozdrav.
Da li mi neko moze reci, kako bih mogao da smanjim nivo estrogena i povecam nivo testosteorna, da li smem uzimati neke blokatore ili tako nesto na svoju ruku? Bio sam kod doktora, on mi nije dao uput za endokrinologa, ali ja sam siguran da imam disbalans. Sve ukazuje na to, i vidi se da imam ginekomastiju.
Da li mi neko moze reci, kako bih mogao da smanjim nivo estrogena i povecam nivo testosteorna, da li smem uzimati neke blokatore ili tako nesto na svoju ruku? Bio sam kod doktora, on mi nije dao uput za endokrinologa, ali ja sam siguran da imam disbalans. Sve ukazuje na to, i vidi se da imam ginekomastiju.
Posle koliko se mozemo vratiti normalnim aktivnostima, skoli? Da li se taj zavoj primeti preko odece?
Imam zakazanu operaciju, pa me vec hvata trema.
Imam zakazanu operaciju, pa me vec hvata trema.
Evo ovako, ako neko ko ima slicna iskustva moze da pomogne, ili ako je neko strucan. Otvorio sam nalog samo da bih postavio pitanje.
Elem, imam 18 godina i sa negde 13-14 godina sam imao uvecane bradavice, ali to je brzo proslo(rekli su da je pubertet u pitanju).
Pre 2 meseca me je udarila lopta na treningu (odbojka-nije teska lopta, niti nesto jak udarac) i posle dan dva mi se nadula bradavica - leva, tj. na dodir boli i velicine je oko 2 cm u precniku.Bio sam kod doktora opste prakse i receno mi je da dodjem za mesec dana ako ne prodje.Dosao sam za mesec dana i dobio uput za UZ, sto sam i uradio.Tamo mi je recno da moze da bude hematom u krajnjoj regresiji ili verovatnije ginekomastija.Ne verujem da je hematom, zato sto nije bio jak udarac a i proslo je dosta vremena, a sto se tice ginekomastije, hteo sam da pitam Da li je normalno da boli na dodir i da li je normalno da se tek tako pojavi i to na jednoj bradavici? Po postovima koje sam procitao i slikama koje sam video, rekao bih da nije ginekomastija, ali molim vas ako moze neko da pomogne, da da misljenje ili sl. Hvala
Elem, imam 18 godina i sa negde 13-14 godina sam imao uvecane bradavice, ali to je brzo proslo(rekli su da je pubertet u pitanju).
Pre 2 meseca me je udarila lopta na treningu (odbojka-nije teska lopta, niti nesto jak udarac) i posle dan dva mi se nadula bradavica - leva, tj. na dodir boli i velicine je oko 2 cm u precniku.Bio sam kod doktora opste prakse i receno mi je da dodjem za mesec dana ako ne prodje.Dosao sam za mesec dana i dobio uput za UZ, sto sam i uradio.Tamo mi je recno da moze da bude hematom u krajnjoj regresiji ili verovatnije ginekomastija.Ne verujem da je hematom, zato sto nije bio jak udarac a i proslo je dosta vremena, a sto se tice ginekomastije, hteo sam da pitam Da li je normalno da boli na dodir i da li je normalno da se tek tako pojavi i to na jednoj bradavici? Po postovima koje sam procitao i slikama koje sam video, rekao bih da nije ginekomastija, ali molim vas ako moze neko da pomogne, da da misljenje ili sl. Hvala
Postovani,
evo i ja da podelim sa vama moje iskustvo. Ginekomastiju vucem jos od malih nogu, bukvalno od osnovne skole. Hormoni i sve ostalo je u redu, u pitanju je pubertetska ginekomastija. Posle dugo godina ubedjivanja sa roditeljima(sada imam 24) uspeo sam da ih ubedim da nadju vezu i operisem se na plasticnoj hirurgiji u KC Nis. Operacija nije kostala nista. Uradio sam nalaze za nedelju dana sve i otisao tamo. Operisao sam se u utorak, tj pre 3 dana. Dobio sam vensku anesteziju i bio sam "prividno" svestan svega. Operacija je trajala skoro 3 sata i mogu vam reci da sam bio svestan i prilicno je bilo bolno kada su mi radili levu stranu, tj kada su stiskali i istiskivali masno tkivo posle uklanjanja zlezde dok desnu stranu nisam ni osetio. Stavili su mi drenove 3cm ispod bradavica zbog krvi da se ne sakuplja. Danas je bilo prvo previjanje i skidanje drenova. Kada su mi skinuli dren sa desne strane, gotovo nisam zaplakao od srece kada sam video skroz ravno! Dren su izvukli i konci su bili oko bradavica. Nisam bio te srece sto se tice leve strane. Dren se bio zapusio od sasusene krvi i krv se nagomilal u levoj dojci. Malo su rasekli gde je bila bradavica i na tom mestu i mestu gde je bio dren su spricom ubacili hidrogen da bi razbilo tu krv. Poceli su da istiskaju doktorka i gl.sestra a ja umalo nisam pao u nesvest od bolova, znaci preznojio sam se i prebledeo. Nakon toga su uzeli mali deo isecene sterilne hirurske rukavice i stavili u te dve rupice kao dren da se rana ne bi zatvorila i da bi mogli naknadno da istiskaju opet. Iako je bilo previse bolno, moram vam reci da se isplati proci kroz sve jer mi je pao jedan veliki kamen sa srca! U nedelju idem opet da izvade te "drenove" i da opet istiskaju. Stisnucu zube i opet cu zaplakti od bola ali mi verujte, nema lepseg osecaja kada saznas da ce sve biti u redu! Nosim dva elasticna zavoja jako stegnuta oko grudnog kosa i pijem chymoral forte ( za otok ) i amoksicilin na 8h radi prevencije bilo kakve infekcije. Svima koji imaju ginekomastiju ili lipomastiju, preporucujem da je operisu u drzavnoj ili privatnoj ustanovi jer verujte, preporodicete se posle toga!!! Registrovao sam se na ovom forumu samo da bih sa vama podelio ovo iskustvo i podstakao da to uradite hirurskim putem jer tkz kvazi metode hormonima i slicnim stvarima, ne mogu dati rezultate kao hirurgija, a verujte sve sam probao! Ne kazu uzalud da lepota boli
Eto toliko od mene i zelim vam svu srecu ovoga sveta! Ja sam sada potpuno nov covek 
evo i ja da podelim sa vama moje iskustvo. Ginekomastiju vucem jos od malih nogu, bukvalno od osnovne skole. Hormoni i sve ostalo je u redu, u pitanju je pubertetska ginekomastija. Posle dugo godina ubedjivanja sa roditeljima(sada imam 24) uspeo sam da ih ubedim da nadju vezu i operisem se na plasticnoj hirurgiji u KC Nis. Operacija nije kostala nista. Uradio sam nalaze za nedelju dana sve i otisao tamo. Operisao sam se u utorak, tj pre 3 dana. Dobio sam vensku anesteziju i bio sam "prividno" svestan svega. Operacija je trajala skoro 3 sata i mogu vam reci da sam bio svestan i prilicno je bilo bolno kada su mi radili levu stranu, tj kada su stiskali i istiskivali masno tkivo posle uklanjanja zlezde dok desnu stranu nisam ni osetio. Stavili su mi drenove 3cm ispod bradavica zbog krvi da se ne sakuplja. Danas je bilo prvo previjanje i skidanje drenova. Kada su mi skinuli dren sa desne strane, gotovo nisam zaplakao od srece kada sam video skroz ravno! Dren su izvukli i konci su bili oko bradavica. Nisam bio te srece sto se tice leve strane. Dren se bio zapusio od sasusene krvi i krv se nagomilal u levoj dojci. Malo su rasekli gde je bila bradavica i na tom mestu i mestu gde je bio dren su spricom ubacili hidrogen da bi razbilo tu krv. Poceli su da istiskaju doktorka i gl.sestra a ja umalo nisam pao u nesvest od bolova, znaci preznojio sam se i prebledeo. Nakon toga su uzeli mali deo isecene sterilne hirurske rukavice i stavili u te dve rupice kao dren da se rana ne bi zatvorila i da bi mogli naknadno da istiskaju opet. Iako je bilo previse bolno, moram vam reci da se isplati proci kroz sve jer mi je pao jedan veliki kamen sa srca! U nedelju idem opet da izvade te "drenove" i da opet istiskaju. Stisnucu zube i opet cu zaplakti od bola ali mi verujte, nema lepseg osecaja kada saznas da ce sve biti u redu! Nosim dva elasticna zavoja jako stegnuta oko grudnog kosa i pijem chymoral forte ( za otok ) i amoksicilin na 8h radi prevencije bilo kakve infekcije. Svima koji imaju ginekomastiju ili lipomastiju, preporucujem da je operisu u drzavnoj ili privatnoj ustanovi jer verujte, preporodicete se posle toga!!! Registrovao sam se na ovom forumu samo da bih sa vama podelio ovo iskustvo i podstakao da to uradite hirurskim putem jer tkz kvazi metode hormonima i slicnim stvarima, ne mogu dati rezultate kao hirurgija, a verujte sve sam probao! Ne kazu uzalud da lepota boli

Proslo je evo tacno 6 meseci od operacije, bradavica je i dalje uvucena, jel to normalno kod svih ili?
To je individualno ali koliko sam se raspitivao pre moje operacije, neki hirurzi praktikuju da ostave malo masnog tkiva odmah ispod bradavice a neki skidaju bas taj mali deo ispod bradavice skroz. Misljena su skroz podeljena u vezi toga. Tebi su najverovatnije skinuli skroz i tog malog masnog tkiva sto si imao ispod same bradavice pa ti deluje bradavica malo uvucena. Inace se ne preporucuje ostavljanje masnog tkiva bas iza same bradavice jer hirurzi nikada ne mogu 100% da ocene koliko je dosta ostaviti pa se inace posle toga manifestuje da su bradavice i dalje malo ispupcene kao kupole iako su ti grudi ravne. Sve u svemu, nemoj da brines, tokom vremena ce ti se to malo popuniti,nece se primecivati i bices kao puckicazzzzz napisao:Proslo je evo tacno 6 meseci od operacije, bradavica je i dalje uvucena, jel to normalno kod svih ili?

Simke,ista situacija kao i kod mene
samo sto ja nisam nasao vezu pa su mi ovi na hirurgiji rekli da se placa 120 000.evo vec 6-7 meseci skupljam pare tako da cu verovatno u martu uraditi to.
samo mi reci koliko si se zadrzao u bolnici , koliko nosis streznike i sta ti je reko hirurg posle koliko vremena mozes normalno da funkcionises (da npr trcis i da radis)
i baci neku sliku PRE I POSLE
samo sto ja nisam nasao vezu pa su mi ovi na hirurgiji rekli da se placa 120 000.evo vec 6-7 meseci skupljam pare tako da cu verovatno u martu uraditi to.
samo mi reci koliko si se zadrzao u bolnici , koliko nosis streznike i sta ti je reko hirurg posle koliko vremena mozes normalno da funkcionises (da npr trcis i da radis)
U bolnici sam se zadrzao 2 noci. Dok sam bio tamo, terapija jugocilinom i diklofen amp po potrebi zbog bolova. Steznike, tj elasticne zavoje nosim jos uvek. Prvo te previju, pa onda stave elasticne zavoje i tako se nose dok ti ne kazu da ih skines. Vecini smetaju dosta, ali ih ja i ne primecujem. Sa obzirom da sam imao komplikacija na levoj strani(zapusio se dren pa se napravio krvni podliv i to veliki), nisu mi skidali konce sada posle 8 dana, dok su mi na desnoj skinuli konce juce. Oporavak organizma je individualan i on zavisi od mnogo faktora. Pocevsi od prestanka pusenja i konzumiranja alkohola pre operacije i posle operacije zbog boljeg protoka kiseonika u krvi do samih predispozicija organizma, faktora koagulacije, itd... Ekstremno veliki napori se ne preporucuju pre 6 meseci... Trcanje mozes cim ti rana na bradavici i gde je dren bio zaraste potpuno, sto bi bilo u proseku oko 3 nedelje minimum. Sto se tice posla, ja sam vec na poslu od 3. iako sam imao operaciju 25, ali ja radim kancelarijski posao tako da meni nije tesko.BakiKG napisao:Simke,ista situacija kao i kod mene
хвала на подршци !))и описаном искуству))simke^ napisao:Postovani,
evo i ja da podelim sa vama moje iskustvo. Ginekomastiju vucem jos od malih nogu, bukvalno od osnovne skole. Hormoni i sve ostalo je u redu, u pitanju je pubertetska ginekomastija. Posle dugo godina ubedjivanja sa roditeljima(sada imam 24) uspeo sam da ih ubedim da nadju vezu i operisem se na plasticnoj hirurgiji u KC Nis. Operacija nije kostala nista. Uradio sam nalaze za nedelju dana sve i otisao tamo. Operisao sam se u utorak, tj pre 3 dana. Dobio sam vensku anesteziju i bio sam "prividno" svestan svega. Operacija je trajala skoro 3 sata i mogu vam reci da sam bio svestan i prilicno je bilo bolno kada su mi radili levu stranu, tj kada su stiskali i istiskivali masno tkivo posle uklanjanja zlezde dok desnu stranu nisam ni osetio. Stavili su mi drenove 3cm ispod bradavica zbog krvi da se ne sakuplja. Danas je bilo prvo previjanje i skidanje drenova. Kada su mi skinuli dren sa desne strane, gotovo nisam zaplakao od srece kada sam video skroz ravno! Dren su izvukli i konci su bili oko bradavica. Nisam bio te srece sto se tice leve strane. Dren se bio zapusio od sasusene krvi i krv se nagomilal u levoj dojci. Malo su rasekli gde je bila bradavica i na tom mestu i mestu gde je bio dren su spricom ubacili hidrogen da bi razbilo tu krv. Poceli su da istiskaju doktorka i gl.sestra a ja umalo nisam pao u nesvest od bolova, znaci preznojio sam se i prebledeo. Nakon toga su uzeli mali deo isecene sterilne hirurske rukavice i stavili u te dve rupice kao dren da se rana ne bi zatvorila i da bi mogli naknadno da istiskaju opet. Iako je bilo previse bolno, moram vam reci da se isplati proci kroz sve jer mi je pao jedan veliki kamen sa srca! U nedelju idem opet da izvade te "drenove" i da opet istiskaju. Stisnucu zube i opet cu zaplakti od bola ali mi verujte, nema lepseg osecaja kada saznas da ce sve biti u redu! Nosim dva elasticna zavoja jako stegnuta oko grudnog kosa i pijem chymoral forte ( za otok ) i amoksicilin na 8h radi prevencije bilo kakve infekcije. Svima koji imaju ginekomastiju ili lipomastiju, preporucujem da je operisu u drzavnoj ili privatnoj ustanovi jer verujte, preporodicete se posle toga!!! Registrovao sam se na ovom forumu samo da bih sa vama podelio ovo iskustvo i podstakao da to uradite hirurskim putem jer tkz kvazi metode hormonima i slicnim stvarima, ne mogu dati rezultate kao hirurgija, a verujte sve sam probao! Ne kazu uzalud da lepota boliEto toliko od mene i zelim vam svu srecu ovoga sveta! Ja sam sada potpuno nov covek
jel bi mogao da okacis slike pre i posle? ili makar samo posle ako nemas pre operacije. hvala unapred 

Kao sto rekoh, ja sam imao manju komplikaciju posle operacije jer mi se na levoj strani dren zapusio tako da su mi konce skinuli ali sa leve strane sam jos uvek previjen. Doktorka misli da cu mozda u subotu da skinem kompresicu. Ranica oko bradavica i na mestu gde je dren bio ima jos uvek tako da verujem da ne bi bilo prijatno za gleadnje za one sa slabijim stomakom ali prvom prilikom kada bude sve bilo kako treba, bice slika pre i posleDavid91 napisao:jel bi mogao da okacis slike pre i posle? ili makar samo posle ako nemas pre operacije. hvala unapred
recimo 7 dana od operacije je dovoljno za oporavaksimke^ napisao:U bolnici sam se zadrzao 2 noci. Dok sam bio tamo, terapija jugocilinom i diklofen amp po potrebi zbog bolova. Steznike, tj elasticne zavoje nosim jos uvek. Prvo te previju, pa onda stave elasticne zavoje i tako se nose dok ti ne kazu da ih skines. Vecini smetaju dosta, ali ih ja i ne primecujem. Sa obzirom da sam imao komplikacija na levoj strani(zapusio se dren pa se napravio krvni podliv i to veliki), nisu mi skidali konce sada posle 8 dana, dok su mi na desnoj skinuli konce juce. Oporavak organizma je individualan i on zavisi od mnogo faktora. Pocevsi od prestanka pusenja i konzumiranja alkohola pre operacije i posle operacije zbog boljeg protoka kiseonika u krvi do samih predispozicija organizma, faktora koagulacije, itd... Ekstremno veliki napori se ne preporucuju pre 6 meseci... Trcanje mozes cim ti rana na bradavici i gde je dren bio zaraste potpuno, sto bi bilo u proseku oko 3 nedelje minimum. Sto se tice posla, ja sam vec na poslu od 3. iako sam imao operaciju 25, ali ja radim kancelarijski posao tako da meni nije tesko.BakiKG napisao:Simke,ista situacija kao i kod mene
a posle koliko skidaju konce (u normalnim uslovima) ?
E ovako, imam isti problem kao i svi vi, dakle ginekomastiju. Pre par nedelja sam preko veze bio kod plasticnog hirurga u drzavnoj ustanovi i on mi je zakazao operaciju, bio sam i kod endokrinologa, uradio sve analize i sve je ok. Bio sam i do komisije koja treba sve to da overi, da pitam da li je sve ok i oni mi rekli da ne mogu da overe, da se to placa... E sad ko je ovde sasav? Da li ja koji jurcam svugde, da li hirurg koji mi je zakazao, a nije mi rekao da se placa ili se komisija pravi luda?! Moze li neko da mi kaze da li ova operacija spada u obavezan vid lecenja, tj. da li zdravstveno pokriva operaciju?
Hvala unapred.
Hvala unapred.