Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 987 Posta ] 
Idi na stranicu   1, 2, 3, 4, 5 ... 66  Sledeća
Autor Poruka
 Tema posta: GINEKOMASTIJA
PostPoslato: Sre Avg 09, 2006 1:00 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Avg 08, 2006 2:34 am
Postovi: 15
Video sam ovde na forumu da je neko spomenuo ginekomastiju, pa bih voleo da razmenim iskustva sa ljudima koji imaju ginekomastiju (ne znam da li se to može definisiati pod bolest, pa nisam hteo da kažem, koji su bolesni od ginek...), pošto sam i ja uveren da imam "problema" sa istom, mada nikad nisam išao kod lekara iz tog razloga, pošto nem nikakve tegobe i ne znam da li se to uopšte leči, sem esteskih, mada sam već oguglao i na to. Neko je spomenuo da je uzrok ginekomastije povećan broj ženskih hormona kod muškaraca, e sad voleo bi da čujem još nečije mišljenje.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: još nešto
PostPoslato: Sre Avg 09, 2006 1:12 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Avg 08, 2006 2:34 am
Postovi: 15
Kao klinac sam bio korpulentije građen i bio sam debeljuca, kilograme sam izgubio pred kraj osnovne i tokom srednje škole (13,14kg sam izbubio za par godina, porastao par cm), da kažem za vreme puberteta i od tada mi ostaju samo povećane grudi, ja sam oduvek mislio da su one uzrok moje gojaznosti i da su ostale kao posledica mršavljenja, e sad neka mi neko kaže šta je u stvari istina.
Inače sada imam 25 godina i intresujeme da li se grugi mogu smanjiti nekom hormonskom terapijom ili je jedino rešenje neki hirurški zahvat i da li se to isplati raditi sa zdravstvenog aspekta.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pet Avg 11, 2006 1:00 am 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Pon Dec 05, 2005 12:31 am
Postovi: 599
Lokacija: Kragujevac
Dijagnostika ginekomastije podrazume da se uradi kompletan hormonski profil i UZ dojki. Posle toga se onda tek zna šta je uzrok i da li je u pitanju salce ili mlečne žlezde /mada iskusniji endokrinolozi to i pregledom lako odrede/ i koji je uzrok svega toga.

Terapija je uglavnom hirurška, jer su muške dojke u tom stanju podložnije razvoju karcinoma /ne sad nego u nekom starijem uzrastu za 20tak i više godina/.

Dakle, treba da odeš kod endokrinologa, da se postavi ispravna dijagnoza, a onda će se i videti kakva će biti terapija.

_________________
Internet ne sme da bude zamena za posetu lekaru!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Čet Avg 17, 2006 12:27 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Avg 17, 2006 12:26 am
Postovi: 2
Što se tiče ginekomastije, nemam pojma šta ja tačno uzrokuje. Ja sam imao uvećanje samo desne dojke koje sam prošle godine operisao (tada sam imao 17). Hormonski nalaz mi je bio OK (sve normalno, ne sećam se tačno koje sam radio, mislim da se bili estradiol, progesteron, LH, i betaHSG (tako nekako)) kao i ultra zvuk (kolko se ja sećam u pitanju je bila uvećana mlečna žlezda+masno tkivo, ali nisam siguran). Operacija nije komplikovana, traje kratko. Takođe je i vreme oporavka kratko. Ožiljak je mali, mogu čak reći i neprimetan.
Ako vas nešto zanima, pitajte!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Pitanje
PostPoslato: Čet Avg 17, 2006 1:25 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Avg 08, 2006 2:34 am
Postovi: 15
Torine, reci mi da li si se opreisao preko redovnih (državnih) ustanova ili privatno, i ako si privantno koja je cifra bila u putanju. Inače jednom prilikom sam na Diskaveriju gledao emisiju posvećenu ginekomastiji, pa je bilo par ljudi (mislim da su iz Amerike, ne znam kada je emisija snimana, pa je mžda medicina u međuvremenu napredovala) koji su se žalili na postoperativni izgled grudi, u fazonu , kao unakazili su ih još više?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Čet Avg 17, 2006 7:28 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Avg 17, 2006 12:26 am
Postovi: 2
U državnoj (zaboravio sam kako se zove, nešto kao centar za opekotine i rekonstruktivnu. hirurgiju, nalazi se blizu vojne Gimnazije), i, valjda ništa nisam platio!
Što se tiče izgleda, meni je OK. Ne mogu da kažem da je operisana dojka ista kao ova što nije, ali izgleda lepše nego pre.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sub Apr 28, 2007 1:51 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Apr 18, 2007 11:17 pm
Postovi: 5
err....evo tek sad sam procitao sve ovde o ginekomastiji sto je receno pa se zabrinuh i sam.Ja sam jos u pubertetu imao cudan oblik grudi,mada tek skoro sam poceo da se bavim sportom pa kada xtra smrsham i dalje su mi grudi malko..chudne.Kao mali sam bio mnogo mrsav(nije se primecivalo nista) pa sam se u 4oj godini srednje naglo ugojio...

U predelu koji je "mesnat" mogu da napipam nesto kao..loptice...
Nikad nisam imao problema sa polnim ogranima nit` sa libidom(chak je mozda i preteran)a i kosmatost je ok..tj prosecna.


www.taraba.co.yu/ja1.JPG
www.taraba.co.yu/ja2.JPG
www.taraba.co.yu/ja3.JPG

jel ovo ginekomastija il ne?(imam 25 god)
p.s sad sam se malko podgojio :O


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Čet Maj 10, 2007 12:03 am 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Sre Maj 09, 2007 11:58 pm
Postovi: 113
hmmm...do ginekomastije dolazi kad imas povecan nivo zenskih hormona-estrogena.....moze biti ona pubertetska a oce da izadje ako si mozda uzimao neke steroide na bazi testosterona..pa je doslo do aromatizacije (prelazak viska testosterona u estrogen) ili si koristio steroide pa ti testisi ne proizvode vise tvoj testosteron..pa logicno imas vise estrogena
pozdrav

ps.ovo tvoje mi lici na ginekomastiju...no ne moze da se vidi jasno na ovim slikama


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: eh
PostPoslato: Čet Maj 10, 2007 9:47 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Apr 18, 2007 11:17 pm
Postovi: 5
Ja bejah kod doktorke...chim me pogledala rekla da to nije ginekomastija...pff slabo opipala i rekla da nema zlezda...rekla da dodjem na kontrolu za 2 meseca...pff

smrso sam u medjuvremenu al i dalje nije to to...bummer
:roll: necu pod noz

nisam nikad uzimao steroide....taman posla
www.taraba.co.yu/1.jpg
www.taraba.co.yu/2.jpg


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sub Maj 19, 2007 11:41 pm 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Pon Mar 12, 2007 10:07 pm
Postovi: 59
Lokacija: Užice
Ma nemas ti ginekomastiju, treba samo da smrsas, poslednje 2 slike su savim ok.

Ja sam mislio da imam ginekomastiju, medjutim otisao sam pre neki dan kod endokrinologa, pipao kaze da nemam ginekomastiju, gledao mi testise, ok! Kaze - ako su testisi mali onda nije nesto u redu sa hormonima.
Nemam ginekomastiju, samo treba da vezbam, radim sklekove, plivam.
Ali ja imam problem i sa bradavicama, koje su ispupcene.
Inace, moje grudi ruznije izgledaju od tvojih. Poslednje 2 slike(tu si valjda mrsaviji).
Sada sam kupio tegove za ruke pa vezbam. Neka mi neko preporuci neku vezbu...


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Nekoliko pitanja
PostPoslato: Čet Jun 07, 2007 10:16 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Jun 07, 2007 10:07 am
Postovi: 2
Da izlozim moj slucaj. Kod mene se ginekomastija javila jos pre nekoliko godina i predstavlja mi veliki problem. Medjutim, tek pre izvesnog vremena sam konacno skupio dovoljno hrabrosti da se obratim lekaru. Plasticni hirurg me je pregledao, konstatovao da imam ginekomastiju i rekao da se ona hiruski moze eliminisati (citat: "Danas dodjes na kliniku, sutra ides kuci."). Cvrsto resen da to i uradim, krenuo sam da skupljam upute koje mi je plasticni hirurg rekao da donesem. I tada su krenuli problemi. Svi lekari specijalisti kod kojih sam bio (kardiolog, endokrinolog, ...) su mi rekli da ne idem pod noz ako ne moram.
Mene zanima, ako neko moze da mi odgovori, da li se hiruskom intervencijom mogu javiti kakvi kontraefekti i da li mlecne zlezde, koje se operacijom odstranjuju, uticu na kakve procese u organizmu? Da li postoji opasnost da se nesto iskomlikuje?
Unapred hvala!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pet Jun 08, 2007 6:08 pm 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Pon Mar 12, 2007 10:07 pm
Postovi: 59
Lokacija: Užice
Evo mene,
sve iz pocetka...

Imam velike grudi za tinejdzera, i same grudi, a i ispupcene bradavice... Jako mi smeta i imam kompleks. Mislio sam da je od kilaze, pa sam skinuo 15kg i one su se malo smanjile, ali su i dalje velike. Mislio sam da je ginekomastija, pa sam otisao kod endokrinologa, a on me ispipao i kaze da nije ginekomastija. Rekao je da radim vezbice, da plivam i da ce proci... Ja sam poceo.
Sta mislite o ovome, i molim vas pomozite mi! Evo i slike.

http://www.doktor.rs/telemedicina/up ... 071894.jpg


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sub Jun 09, 2007 10:29 am 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Pon Mar 12, 2007 10:07 pm
Postovi: 59
Lokacija: Užice
Hoce li mi neko pomoci.
Evo jos slika

Slika

Slika

Slika


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Ginekomastija
PostPoslato: Pon Jun 11, 2007 10:53 am 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Uto Mar 20, 2007 1:44 pm
Postovi: 64
Ja ne mogu da verujem...pa kolike ja imam vece grudi od tebe i opet nemam kompleks. Pa skoro ti se ni ne vidi...stvarno si uobrazio. I ja ima 17 godina i pritom sam bio bolestan...a pre toga nisam imao izrazene grudi. Onda sam se razboleo sa 12 godina i ugojio se naglo. Em sto sam bio naduven od lekova em sam bio i debeo pa su mi grudi bile jako velike...mogao sam da nosim brushalte. Onda sam ozdravio i smrsao, ali jos su ostale. Bio sam kod fizioterapeuta da mi pogleda nesto nogu i pitao sam doktora za grudi sto su mi vece on je rekao da je to ginekomastija i da je posledica zato sto sam pio lekova i nisam imao isti pubertet ko moji drugovi i da ce mi pokazati vezbe, ali mene nista ne svrbi u tom predelu oko bradavica i mislim da nije.

Hteo sam da ti kazem da to uopste nije bitno...prestao sam da se opterecujem time a tebi predlazem cak i ako ti se to ne povuce nakon vezbi i puberteta...jer jedan je zivot i prozivi ga sto lepse. I sta da kaze neko ko je zaista bolestan a ti si ziv i zdrav i opet ti nesto smeta. Sta ti kazu roditelji ili drugari za to sto te brine?

Zanima me da li imas neke probleme sa devojkama zbog toga, odnosno zbog prilazenja i u okolini? Da li se malo stidis zbog toga?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Ginekomastija
PostPoslato: Pon Jun 11, 2007 10:54 am 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Uto Mar 20, 2007 1:44 pm
Postovi: 64
Ja ne mogu da verujem...pa kolike ja imam vece grudi od tebe i opet nemam kompleks. Pa skoro ti se ni ne vidi...stvarno si uobrazio. I ja ima 17 godina i pritom sam bio bolestan...a pre toga nisam imao izrazene grudi. Onda sam se razboleo sa 12 godina i ugojio se naglo. Em sto sam bio naduven od lekova em sam bio i debeo pa su mi grudi bile jako velike...mogao sam da nosim brushalte. Onda sam ozdravio i smrsao, ali jos su ostale. Bio sam kod fizioterapeuta da mi pogleda nesto nogu i pitao sam doktora za grudi sto su mi vece on je rekao da je to ginekomastija i da je posledica zato sto sam pio lekova i nisam imao isti pubertet ko moji drugovi i da ce mi pokazati vezbe, ali mene nista ne svrbi u tom predelu oko bradavica i mislim da nije.

Hteo sam da ti kazem da to uopste nije bitno...prestao sam da se opterecujem time a tebi predlazem cak i ako ti se to ne povuce nakon vezbi i puberteta...jer jedan je zivot i prozivi ga sto lepse. I sta da kaze neko ko je zaista bolestan a ti si ziv i zdrav i opet ti nesto smeta. Sta ti kazu roditelji ili drugari za to sto te brine? A sta

Zanima me da li imas neke probleme sa devojkama zbog toga, odnosno zbog prilazenja i u okolini? Da li se malo stidis zbog toga?


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 987 Posta ] 
Idi na stranicu   1, 2, 3, 4, 5 ... 66  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 4 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: