GINEKOMASTIJA

Endokrini sistem, sistem žlezda sa unutrašnjim lučenjem, sve o normalnim funkcijama ali i poremećenom radu endokrinog sistema. Podelite sa korisnicima i stručnim sadarnicima sva pitanja i dileme o hipofizi, štitnoj žlezdi, nadbubrežnim žlezdama, jajnicima ili testisima.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Phaeton300
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Feb 09, 2013 8:06 pm

Re: GINEKOMASTIJA

Post od Phaeton300 »

Da li ste i čime mazali ožiljke od operacije, šta vam je pomoglo?
Radan_88
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Mar 31, 2010 10:19 pm

Post od Radan_88 »

Radan_88 napisao:Pozdrav ljudi!Evo ubacicu moje slike,pa mi recite da li je u pitanju ginekomastija,da znam sta dalje da radim.Ovakvo mi je stanje s grudima od negde 12-13 godine do danas,imam 22.Ranije sam bio debeo,sad sam kao stap,jako mrsav,i grudi su se smanjile,al nije to to.

http://www4.slikomat.com/10/0331/q7u-1.jpg
http://www4.slikomat.com/10/0331/foy-2.jpg
http://www4.slikomat.com/10/0331/6nw-3.jpg
http://www4.slikomat.com/10/0331/r8-4.jpg

Posle tri godine mogu da kazem sledece... Nisam isao na operaciju. Trenirao sam i uspeo da resim problem koji me je mucio. Znam neke momke koji su radili operaciju i pokajali se, jer im grudi izgledaju uzasno. Nista, zapnite i trenirajte. Ako treba savet, tu sam.

Danas izgledam ovako
http://www4.slikomat.com/13/0331/oqp-forum1.jpg
http://www4.slikomat.com/13/0331/mea-forum-.jpg
Phaeton300
Novi član
Novi član

Post od Phaeton300 »

Radan_88 napisao:Posle tri godine mogu da kazem sledece... Nisam isao na operaciju. Trenirao sam i uspeo da resim problem koji me je mucio. Znam neke momke koji su radili operaciju i pokajali se, jer im grudi izgledaju uzasno. Nista, zapnite i trenirajte. Ako treba savet, tu sam.

Danas izgledam ovako
http://www4.slikomat.com/13/0331/oqp-forum1.jpg
http://www4.slikomat.com/13/0331/mea-forum-.jpg
Vežbanjem se može rešiti pitanje lipomastije, a pitanje ginekomastije NE može. Nikakvim treninzima i dijetama se ne mogu ukloniti žlezde. A što se tiče operacija tu važi kao i za sve ostalo, uvek ima pozitivnih, ali i negativnih iskustava.
Ja takođe pišem iz iskustva, jer duži niz godina sam trenirao i nikakvog pomaka u tom predelu nije bilo, žlezda se ne može sakriti, tako da sam otišao na operaciju...
BakiKG
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jun 09, 2011 6:42 pm

Post od BakiKG »

evo da se ja javim.posle skoro 9-10 meseci, skupio sam pare (120 000) i otisao u klinicki centar da zavrsim moj problem
zakazali su mi za utorak 02.04
tad sam legao,u sredu su me operisali,u petak ujutru pustili kuci,danas sam isao na prvo previjanje,a u cetrvtak su mi rekli opet da dodjem,za konce su mi rekli 10-15 dana od dana operacije
uglavnom nista neboli,uspavaju te,probude kad sve bude gotovo,samo psihicki morate biti spremni da lezite na ledjima cela 3 dana (meni se smucilo,plasio sam se da me neuhvati vikend)
posto sam ja imao tezi slucaj (u odnosu na slike koje sam ovde video) ginekomastije,meni je hirurg morao da sece iznad desne bradavice liniju od 3cm-a da bi izvadio te zlezde jer kroz bradavicu nije moglo sve,dok na levoj strani sve je uradjeno po pravilu
rekao mi je posle da je iz ove desne izvadio 30% vise tog "materijala"
sada posle 5 dana,ova leva strana je pod otokom ravnomerno,dok na desnoj otoka po sredini nema,i tacno se oseca misic i rebra ispod a otok se pomerio ovamo ka ruci (ka pazuhu) i stoji kao neka kilica.
ovaleva ruka mi noramlno funkcionise i sa njom mogu i flasu od 2L da nosim,dok me ova desna boli i kad kvaku pritisnem

odgovorite mi posle koliko ce mi proci ti otoci i preporucite mi neku kremu za skidanje oziljaka
BakiKG
Novi član
Novi član

Post od BakiKG »

a daa,pitao sam ga dali ce mi stavljati te kompresivne steznike (kako se vec zovu)
on mi je rekao da netreba,jer se to samo kod zena stavlja
kad mi je previo ,samo mi je stavio neke samolepljive papire ili sta je vec preko konaca i preko toga gazu,naravno preko toga opet nesto samolepljivo

kad budem skinuo konce postavicu sliku pre i posle

ako budem uspeo sve da sredim i odem na leto na bazene to ce biti jack pot,ako ne bicu zadovoljan sto cu majicu mocu normalno da nosim :D
Phaeton300
Novi član
Novi član

Post od Phaeton300 »

Čekaj, ne nosiš steznik?
To je malo čudno, mislim da je potrebno da se nosi...raspitaj se ti još kod nekoga ako možeš...Ja sam nosio oko 4 nedelje.
Oporavak zavisi od čoveka do čoveka, stvarno nema pravila... Ja sam svake nedelje osećao poboljšanja.

edit: Za otoke, hematome i slično maži hepatrombin/hepalpan, ali to na mestima gde NISU ožiljci...
Za mazanje ožiljaka pričekaj malo, kad se skinu konci i to fino zaraste, znači još par nedelja minimum, pa onda možeš,a za to imaš raznih gelova, sa raznim cenama... Ali nikako ih ne maži i ne diraj dok ne zarastu skroz!
BakiKG
Novi član
Novi član

Post od BakiKG »

Phaeton300 napisao:Čekaj, ne nosiš steznik?
To je malo čudno, mislim da je potrebno da se nosi...raspitaj se ti još kod nekoga ako možeš...Ja sam nosio oko 4 nedelje.
Oporavak zavisi od čoveka do čoveka, stvarno nema pravila... Ja sam svake nedelje osećao poboljšanja.

edit: Za otoke, hematome i slično maži hepatrombin/hepalpan, ali to na mestima gde NISU ožiljci...
Za mazanje ožiljaka pričekaj malo, kad se skinu konci i to fino zaraste, znači još par nedelja minimum, pa onda možeš,a za to imaš raznih gelova, sa raznim cenama... Ali nikako ih ne maži i ne diraj dok ne zarastu skroz!
nenosim,tako mi je rekao on
jedina mi je briga da mi ova leva (gde je manje izvadjeno,a otok ravnomerno rasporedjen) nebude veca od ove desne kad se sve bude smirilo
miloskg12345
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Feb 17, 2013 2:08 am

Post od miloskg12345 »

BakiKG napisao:evo da se ja javim.posle skoro 9-10 meseci, skupio sam pare (120 000) i otisao u klinicki centar da zavrsim moj problem
zakazali su mi za utorak 02.04
tad sam legao,u sredu su me operisali,u petak ujutru pustili kuci,danas sam isao na prvo previjanje,a u cetrvtak su mi rekli opet da dodjem,za konce su mi rekli 10-15 dana od dana operacije
uglavnom nista neboli,uspavaju te,probude kad sve bude gotovo,samo psihicki morate biti spremni da lezite na ledjima cela 3 dana (meni se smucilo,plasio sam se da me neuhvati vikend)
posto sam ja imao tezi slucaj (u odnosu na slike koje sam ovde video) ginekomastije,meni je hirurg morao da sece iznad desne bradavice liniju od 3cm-a da bi izvadio te zlezde jer kroz bradavicu nije moglo sve,dok na levoj strani sve je uradjeno po pravilu
rekao mi je posle da je iz ove desne izvadio 30% vise tog "materijala"
sada posle 5 dana,ova leva strana je pod otokom ravnomerno,dok na desnoj otoka po sredini nema,i tacno se oseca misic i rebra ispod a otok se pomerio ovamo ka ruci (ka pazuhu) i stoji kao neka kilica.
ovaleva ruka mi noramlno funkcionise i sa njom mogu i flasu od 2L da nosim,dok me ova desna boli i kad kvaku pritisnem

odgovorite mi posle koliko ce mi proci ti otoci i preporucite mi neku kremu za skidanje oziljaka
Kako se zove hirurg kod koga si radio operaciju
BakiKG
Novi član
Novi član

Post od BakiKG »

Phaeton300 napisao:Čekaj, ne nosiš steznik?

a zbog cega se nose steznici,to nerazumem.

jel ove masti za otoke samo mogu da pomognu,nemogu da odmognu ? posto mi je reko da netreba da koristim nista,a meni se cini da je potrebno jer mi se ova leva bas mnogo stvrdnula
Phaeton300
Novi član
Novi član

Post od Phaeton300 »

Steznik se nosi da bi to sve leglo kako treba, a pogotovo ako postoji višak kože, da bi se sve to uredilo...
Mislim da ne mogu da odmognu, jer su namenjene za otoke, samo ponavljam ti-nikako po ožiljcima!
A tvrdo je i meni još uvek, sve manje ali još ima, a prošlo je oko 6 nedelja...
BakiKG
Novi član
Novi član

Post od BakiKG »

Phaeton300 napisao:Steznik se nosi da bi to sve leglo kako treba, a pogotovo ako postoji višak kože, da bi se sve to uredilo...
Mislim da ne mogu da odmognu, jer su namenjene za otoke, samo ponavljam ti-nikako po ožiljcima!
A tvrdo je i meni još uvek, sve manje ali još ima, a prošlo je oko 6 nedelja...
jel tebi to hirurg preporucio da mazes ili si ti na svoju ruku uzeo ?
u petak bi trebalo da skidam konce,ako se do tada malo neopusti onda cu uzeti na svoju ruku da mazem.najvise me nervira to sto mi je ova jedna veca od druge (otok se tako oblikovao)
Phaeton300
Novi član
Novi član

Post od Phaeton300 »

Naravno da je hirurg preporučio.. Kažem ti, to tvrdo će biti tako neko vreme...
Za krajnji rezultat treba da prođe i do 6 meseci...
BakiKG
Novi član
Novi član

Post od BakiKG »

Phaeton300 napisao:Naravno da je hirurg preporučio.. Kažem ti, to tvrdo će biti tako neko vreme...
Za krajnji rezultat treba da prođe i do 6 meseci...
jel tebi spao otok ? reko si da si operisao pre 6 medelja
Phaeton300
Novi član
Novi član

Post od Phaeton300 »

Otok i plavetnilo je prošlo za 2,3 nedelje, ali još tvrdog ima, oseti se jasno na dodir...
miloskg12345
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Feb 17, 2013 2:08 am

Post od miloskg12345 »

Документарац о неком лику из Америке, живот пре и после операције гинекомастије
http://www.youtube.com/watch?v=wa2HaT36BAs
Odgovori