GINEKOMASTIJA

Endokrini sistem, sistem žlezda sa unutrašnjim lučenjem, sve o normalnim funkcijama ali i poremećenom radu endokrinog sistema. Podelite sa korisnicima i stručnim sadarnicima sva pitanja i dileme o hipofizi, štitnoj žlezdi, nadbubrežnim žlezdama, jajnicima ili testisima.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
dejanmajkic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jul 05, 2012 5:27 pm

Re: GINEKOMASTIJA

Post od dejanmajkic »

sto se tice grudi ona su za mene ok, samo me nerviraju ti kolutovi...nekako su mi preveliki i odvratno mi izgleda... bradavice mi se smanje i ukrute na hladnoci i kada se najezim i onda to mnogo lepse izgleda...zanima me ako nije ginekomastija, sta je onda i da li neko ima resenje za to?
Mixer1
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jul 08, 2012 2:00 pm

Post od Mixer1 »

konacno da sam nasao neku dobru temu o ovome, poceo sam da citam presao sam 10-ak strana ali kad imam vremena sve cu protitati. Evo neke moje slike sta mislite o ovome?
Slika Slika Slika Slika Slika

ja takodje imam problem sa bazenom i stalno izbegavam drugove kad me zovu (poslednji put sam isao u 7. razredu) a ovaj problem je poceo izmedju 7. i 8. razreda (sad sam zavrsio 2. godinu).
jaroslav
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Avg 25, 2011 3:20 pm

Post od jaroslav »

па то ти је гинекомастија,жлезда се повећала,кад прође пубертет то се повуче.....Код ендокринолога ти је преглед.Уради ти хормонски преглед крви,ултра звук груди...Ако ти смета психички, операција је бесплатна до осамнаесте године...Иначе ништа посебно велико-каквих има случајева(ружно изгледа кад се сало ту нађе)тако да имаш среће :D
Mixer1
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jul 08, 2012 2:00 pm

Post od Mixer1 »

pa da tako nesto cak i leti uvek nosim donju majicu :D nego poceo sam da vezbam sta mislite ako malo oblikujem grudi kako ce to da uzgleda i koje su sanse da te ovo povuce posle puberteta?
LebronJames
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jul 20, 2012 3:24 pm

Post od LebronJames »

Zdravo svima,zeleo bih da podelim svoje iskustvo sa vama,a kad sam vec tu da dobijem neke korisne savete.. Naime,operisao sam se pre 5 dana(ponedeljak),i evo vec sam kuci,od juce.. Operacija je bila pod opstom anestezijom i sve je proslo kako treba..drenovi su mi skinuti nakon 2 dana,a onda sam pusten kuci posle jos 2 dana..
Nista strasno,imam blage bolove,tj kao da imam upalu misica,tako da to nije nista strasno.. Malo mi samo smetaju ovi elasticni zavoji,jer su dosta stisnuti uz telo.
E sad,zeleo bih da pitam clanove koji su vec prosli kroz sve ovo,koliko dugo traje oporavak i kad se mogu vratiti ficikim aktivnostima? Da li skidanje konaca boli? I ja nisam dobio nikakvu majcu(steznik),vec su to samo elasticni zavoji,i idem vec sutra na previjanje,pa posle valjda o5.. ne znam koliko dugo cu morati da bakcem sa tim zavojima,jer je nezgodno zbog odrzavanja higijene i svega ostalog.. Ako moze neko ko je sve to odradio da mi se obrati, hvala unapred!
Dejanbg
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Apr 19, 2006 12:02 am

Post od Dejanbg »

Najgore je proslo, zavoje ces nositi do 2 nedelje, ne verujem duze, konci su malo neprijatni kad se skidaju al nije to sad neki bol.. Za fizicku aktivnost bih sacekao barem 3-4 nedelje pa onda po sopstvenom osecaju, a za grubu kontaktnu aktivnost i duze...
jaroslav
Novi član
Novi član

Post od jaroslav »

LebronJames napisao:Zdravo svima,zeleo bih da podelim svoje iskustvo sa vama,a kad sam vec tu da dobijem neke korisne savete.. Naime,operisao sam se pre 5 dana(ponedeljak),i evo vec sam kuci,od juce.. Operacija je bila pod opstom anestezijom i sve je proslo kako treba..drenovi su mi skinuti nakon 2 dana,a onda sam pusten kuci posle jos 2 dana..
Nista strasno,imam blage bolove,tj kao da imam upalu misica,tako da to nije nista strasno.. Malo mi samo smetaju ovi elasticni zavoji,jer su dosta stisnuti uz telo.
E sad,zeleo bih da pitam clanove koji su vec prosli kroz sve ovo,koliko dugo traje oporavak i kad se mogu vratiti ficikim aktivnostima? Da li skidanje konaca boli? I ja nisam dobio nikakvu majcu(steznik),vec su to samo elasticni zavoji,i idem vec sutra na previjanje,pa posle valjda o5.. ne znam koliko dugo cu morati da bakcem sa tim zavojima,jer je nezgodno zbog odrzavanja higijene i svega ostalog.. Ako moze neko ko je sve to odradio da mi se obrati, hvala unapred!
Колико си платио операцију?И где си то обавио?хвала унапред.......
bobanspasic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jul 31, 2012 1:00 am

Post od bobanspasic »

Dali neko zna dali moze da se operise ginekomastija besplatno i ako moze koji su uslovi za besplatnu operaciju? Imam 27 godina.
jaroslav
Novi član
Novi član

Post od jaroslav »

bobanspasic napisao:Dali neko zna dali moze da se operise ginekomastija besplatno i ako moze koji su uslovi za besplatnu operaciju? Imam 27 godina.
Колико знам-плаћа се,јер то третирају као естетску хирургију....Можеш да промениш пол бесплатно а ово се плаћа :D(тако ти је у Србији) ..Исто смо годиште :D ,Ја чекам јесен па на операцију,нема шансе да носим стезник пар недеља по овој врућини....поз
bobanspasic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jul 31, 2012 1:00 am

Post od bobanspasic »

jaroslav napisao:
bobanspasic napisao:Dali neko zna dali moze da se operise ginekomastija besplatno i ako moze koji su uslovi za besplatnu operaciju? Imam 27 godina.
Колико знам-плаћа се,јер то третирају као естетску хирургију....Можеш да промениш пол бесплатно а ово се плаћа :D(тако ти је у Србији) ..Исто смо годиште :D ,Ја чекам јесен па на операцију,нема шансе да носим стезник пар недеља по овој врућини....поз
Pa vidim na forumu da neko prica da moze a neko da ne. Pa me blam da idem kod doktora za dzabe :D Koliko ti para traze zlikovci ? :D
jaroslav
Novi član
Novi član

Post od jaroslav »

bobanspasic napisao:
jaroslav napisao:
Pa vidim na forumu da neko prica da moze a neko da ne. Pa me blam da idem kod doktora za dzabe :D Koliko ti para traze zlikovci ? :D
1500 евра,преноћи се на клиници,стезник се носи пар недеља..
hondas
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Nov 21, 2011 8:43 pm

Post od hondas »

evo i ja imam taj problem,skoro sam saznao da imam ginekomastiju,pocinjem da prikupljam nalaze i videcu gde cu se operisati,u boru je operacija 800e sa uputom a bez njega 1150e dosta je jeftinije,pa cu vrv da uzmem taj uput i potrebne analize i idem tamo,jer ovo po drzavnim ustanovama ima da se otegne,samo dok povadim nalaze treba 3meseca...pozdrav svima,vi ste mi podrska :D
username123
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Maj 14, 2010 2:59 pm

Post od username123 »

Da li je za prolaktin potrebno nejesti ili se nečeg pridržavati pre vađenja? Molim brz odgovor. Hvala
Miki33
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Sep 20, 2012 9:12 pm

Post od Miki33 »

Pozdrav. Imam 16 godina i imam uvecane grudi ili ti ginkomastiju. Ne znam zasto kada nisam buckav. Moji roditelji nece ni da cuju za operaciju, kazu da je to sasvim ok, a realno ni nemam bas para za operaciju. Pa me zanima da li ima neki drugi lek, neki caj ili nesto slicno sto moze pomoci?
Dejanbg
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Apr 19, 2006 12:02 am

Post od Dejanbg »

Jedino lek koji ti moze prepisati endokrinolog, al nije efikasan kao operacija. Razgovaraj sa roditeljima, pripremi literaturu, clanke i slicno na tu temu da se malo informisu.
Nisam siguran, al mozda kao maloletan mozes da se operises besplatno, treba to proveriti i iskoristiti ako je moguce.
Odgovori