GINEKOMASTIJA

Endokrini sistem, sistem žlezda sa unutrašnjim lučenjem, sve o normalnim funkcijama ali i poremećenom radu endokrinog sistema. Podelite sa korisnicima i stručnim sadarnicima sva pitanja i dileme o hipofizi, štitnoj žlezdi, nadbubrežnim žlezdama, jajnicima ili testisima.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Dejanbg
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Apr 19, 2006 12:02 am

Re: GINEKOMASTIJA

Post od Dejanbg »

Jedan clan je uzimao lekove koje mu je dao endokrinolog, ali efekat nije bio zadovoljavajuci...

Operacija je po meni i bolje resenje od lekova.

Samo tesko da moze da prodje, to je normalno u pubertetu, ali traje kratko, cim to traje vise od godinu dana sanse da nestane su male i postaju sve manje s vremenom
Korisnikov avatar
ЗВРК
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jun 12, 2012 2:09 pm

Post od ЗВРК »

Да ли можда знаш који су то лекови?
Волео бих да покуша све пре операције,
али се ја и даље надам да ће се ово повући јер сам још у пубертету, појавило се када сам поче да растем и од тада сам израстао 7,8цм и по свему судећи још нисам стао са растом, тако да се надам да ће се повући када и станем са растом и сви хормони се смире.Код мене још сви хормони дивљају.
Шта мислите о овоме? Да ли је реална теорија?
theimba
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jun 22, 2012 12:05 am

Post od theimba »

Veliki pozdrav svima!!!!! E ovako glasi moja prica nisam do sada obracao paznju nesto preterano na to pa sam ispipao kvalitetno i kad sam u sedecem ili stojecem polozaju kad bas stissnem osetim na levoj strani sam napipao kao dve male kuglice recimo ispod 5 mm jedna pored druge kao da su spojene ili je to jedna mozda se ja tripujem, a na drugoj strani osecam jednu kuglicu recimo iste velicine oko 5 mm. Bradavice ne izgledaju izbacene. Evo nekoliko slika pa ako moze neko ko ima vise znanja neka prokomentarise Hvala!!!!
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
theimba
Novi član
Novi član

Post od theimba »

izvinjavam se zbog velicina slika pokusao sam da ispravim gresku ali nedozvoljava forum.... :(((
darkobor
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jun 21, 2012 4:40 pm

Post od darkobor »

Jel te boli to??? ako te ne boli nemas sta da brines...
theimba
Novi član
Novi član

Post od theimba »

ne boli nikakve bolove nemam.
darkobor
Novi član
Novi član

Post od darkobor »

moguce je da imas najblazi moguci oblik gine.
ne vidim nikakav estetski problem, a ako si zbog tih kuglica zabrinut najbolje je da odes kod doktora da to pogleda, sto je sigurno sigurno je...
theimba
Novi član
Novi član

Post od theimba »

mislis da je najblazi oblik gine zbog kuglica ili? hocu oticicu da proverim sta je to. Hvala!
darkobor
Novi član
Novi član

Post od darkobor »

da, zbog kuglica, moguce je da su to te mlecne zlezde koje svi u ovoj temi imamo samo sto kod tebe to nije izrazeno vizuelno.
Ako te toliko muce te kuglice odes kod doktora i ako ni on ne zna sta je to, nek ti da uput da uradis ultrazvuk dojki, onda ces biti siguran da nije nista opasno i bices miran (mada mislim da i nemas razloga za brigu, ali ipak je doktor najbolje resenje ako te nesto muci).
Korisnikov avatar
ЗВРК
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jun 12, 2012 2:09 pm

Post od ЗВРК »

ЗВРК napisao:Да ли можда знаш који су то лекови?
Волео бих да покуша све пре операције,
али се ја и даље надам да ће се ово повући јер сам још у пубертету, појавило се када сам поче да растем и од тада сам израстао 7,8цм и по свему судећи још нисам стао са растом, тако да се надам да ће се повући када и станем са растом и сви хормони се смире.Код мене још сви хормони дивљају.
Шта мислите о овоме? Да ли је реална теорија?
Dejanbg
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Apr 19, 2006 12:02 am

Post od Dejanbg »

Ne znam ja, al mile90 je pisao o tome pa pretrazi njegove postove i iskustva s time
zzzzz
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Mar 22, 2011 5:21 pm

Post od zzzzz »

Ja dosao iz bolnice. Operisao sam samo desnu stranu. I sada je ta desna strana ravna skroz, znaci bukvalno kao linija da je povucena, skroz ravna, i anravno razlikuje se od leve. Da li ce se to promeniti i doci u normalu nakon oporavka ili ostaje tako?
i kada mogu da ocekujem da pocnem normalno da se krecem, i bavim sportom?
BakiKG
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jun 09, 2011 6:42 pm

Post od BakiKG »

ja nista nisam uradio.traze 120 000 u drzavnoj hirurgiji,a za privatnike mislim da je jos skuplje
sad mi ostaje da skupljam pare,i da to uradim do narednog proleca
cak sam isao kod psihijatra da mi napise da mi to predstavlja veliki psihicki problem (a i to je istina) , pisao molbe zastitniku prava pacijenata,upravi KC Kragujevac,i nista odbili me MORA DA SE PLATI
dejanmajkic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jul 05, 2012 5:27 pm

Post od dejanmajkic »

pozdrav...ja sam novi na forumu...hteo bi da pitam da li je ovo ginekomastija sto ja imam? u pitanju su samo povecani kolutovi oko bradavica i zanima me da li se to moze nekom hormonskom terapijom smanjiti? http://my.picresize.com/AQP75SYNM6/X57O2G27A9OYETZJQBEX
Inspektor_luki
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Mar 20, 2007 12:44 pm

Post od Inspektor_luki »

Ja ne vidim nista mislim da se tripujes,grudi ti izgledaju sasvim ok.
Ja nisam nista na kraju uradio,a isao sam prvo kod drzavnog hirurga i rekao je da je ok i da radim vezbe i da dodjem na kontrolu za pet meseci,

onda sam isao kod privatnog hirurga jednog poznatog i on je rekao kao ja ne vidim ovde u cemu je problem ovo je salo kao i kod svih gojaznijih muskaraca,ali ja nisam gojazan i od tada sam odustao od operacija, a grudi mi jos uvek smetaju,pogotovo na bazenu,plazi,mozda ja tripujem ali eto mislim da imam vece bradavice i salo na grudima,ajde kad izadjem iz bazena pa se bradavice skupe,ali kad legnem da se suncam e onda izgledaju kao u zene.
Odgovori