GINEKOMASTIJA

Endokrini sistem, sistem žlezda sa unutrašnjim lučenjem, sve o normalnim funkcijama ali i poremećenom radu endokrinog sistema. Podelite sa korisnicima i stručnim sadarnicima sva pitanja i dileme o hipofizi, štitnoj žlezdi, nadbubrežnim žlezdama, jajnicima ili testisima.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
jaroslav
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Avg 25, 2011 3:20 pm

Re: GINEKOMASTIJA

Post od jaroslav »

kizozoki napisao:E ovako, imam isti problem kao i svi vi, dakle ginekomastiju. Pre par nedelja sam preko veze bio kod plasticnog hirurga u drzavnoj ustanovi i on mi je zakazao operaciju, bio sam i kod endokrinologa, uradio sve analize i sve je ok. Bio sam i do komisije koja treba sve to da overi, da pitam da li je sve ok i oni mi rekli da ne mogu da overe, da se to placa... E sad ko je ovde sasav? Da li ja koji jurcam svugde, da li hirurg koji mi je zakazao, a nije mi rekao da se placa ili se komisija pravi luda?! Moze li neko da mi kaze da li ova operacija spada u obavezan vid lecenja, tj. da li zdravstveno pokriva operaciju?

Hvala unapred.
Колико знам-плаћа се,али је нешто јефтиније у државним установама.Плаћа се јер је то естетска хирургија(улепшавање))И ја сам био тако заказао,договорио .али су ми на крају споменули ту "ситницу".Промена пола је бесплатна а ово се плаћа?!луда земља!поз
Pontifex Maximus
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Apr 03, 2010 10:10 pm

Post od Pontifex Maximus »

Moze li neko da mi preporuci dobru privatnu kliniku iz iskustva za hirurski zahvat otklanjanja ginekomastije? Na pp.
Phaeton300
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Feb 09, 2013 8:06 pm

Post od Phaeton300 »

Da li neko ima iskustvo ili sliku da se posle operacije nalaze rupe na mestu žlezda, da je to baš uočljivo?
Dejanbg
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Apr 19, 2006 12:02 am

Post od Dejanbg »

Nema nikakvih rupa
joca93
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Nov 14, 2012 9:10 pm

Post od joca93 »

zzzzz napisao:Proslo je evo tacno 6 meseci od operacije, bradavica je i dalje uvucena, jel to normalno kod svih ili?
I meni je uvučena, manje od 3 meseca. Kako izvući tj popraviti izgled?
Dejanbg
Stalni član
Stalni član

Post od Dejanbg »

Šta podrazumevate pod uvučena? Hajde slikajte...
miloskg12345
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Feb 17, 2013 2:08 am

Post od miloskg12345 »

Да ли операцију гинекомастије плаћа здравствено осигурање до 18. године, или како сам овде прочитао уопште није бесплатна.
У августу пуним 18 година, тако да је остало још пар месеци.
Гинекомастија ми представља ОГРОМАН проблем, једноставно не могу да водим нормалан живот, а да моји плате 1000 евра за операцију, на то не могу ни да помишљам.
joca93
Novi član
Novi član

Post od joca93 »

Plaća fond.
Phaeton300
Novi član
Novi član

Post od Phaeton300 »

Dejanbg napisao:Šta podrazumevate pod uvučena? Hajde slikajte...
Bilo bi od velikog značaja za nas koji se spremamo za poduhvat.
joca93
Novi član
Novi član

Post od joca93 »

Dejanbg
Stalni član
Stalni član

Post od Dejanbg »

Ne znam šta da vam kažem... :-? Šta kaže doktor koji je radio? Meni su bile slepljene kratko nakon skidanja steznika i onda su se vrlo brzo "odlepile"...
Phaeton300
Novi član
Novi član

Post od Phaeton300 »

joca93 gde si radio operaciju i da li si na kontroli pitao zbog čega je tako?
Možda bi nabacivanje malo mišića tu pomoglo, da se koža zategne...
joca93
Novi član
Novi član

Post od joca93 »

Valjda zato što je izvađeno to što je zatezalo, a sad se oklembesilo.
Radamel
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Mar 19, 2013 11:05 am

Post od Radamel »

Pisem kako bih vam otklonio neke nedoumice.

Operaciju sam uradio pre 3 meseca, sve je proteklo odlicno, primili su me u ponedeljak, u utorak operisali, u cetvrtak skinuli drenazu, u petak me pustili kuci. Konce su mi skinuli dve nedelje posle operacije. Sto se tice toga da li ova intervencija spada ili ne spada pod osiguranje- SPADA, svako ko vam kaze drugacije nije u pravu. Ako vam lekar opste prakse ili komisija pravi problem, obratite se pravniku u toj zdravstvenoj ustanovi ili nekom drugom pravnom licu.

Neko je napisao da oporavak traje i do sest meseci posle operacije?! :o Oporavak nije kod svakog isti, ali sest meseci je mnogo, ja sam se posle tri nedelje vratio treningu(fudbal).

Inace imam 24 godine, da imam ginekomastiju sam otkrio sa 22, posto sam otisao na sistematski pregled zbog treninga i tamo mi je lekar rekao da imam ginekomastiju, do tada sam mislio da imam takvu konstituciju, tj. da u tom predelu imam viska sala, inace pojavila mi se sa 15-16 godina. Na operaciju sam se odlucio posto sam citao dosta o tome i saznao da spada pod osiguranje, preglede(lekar opste prakse, endokrinolog, internista, nalazi krvi, plasticni hirurg) sam obavio u roku od 45 dana. JAKO JE BITNO DA NALAZI KRVI BUDU U REDU I DA ENDOKRINOLOG ODOBRI OPERACIJU. u suprotnom se prepisuje hormonska terapija.

Pre operacije sam sasvim normalno funkcionisao, grudi mi nisu predstavljale problem, cak sam se i salio na svoj racun povodom toga, malo je falilo da odustanem od cele price, posto mi nije bilo svejedno da odem "pod noz", jer nikada ranije nisam imao operaciju, ali lekar mi je objasnio da spada u rutinsku operaciju i da je bolje da se zlezde izvade.

To je otprilike to.
Phaeton300
Novi član
Novi član

Post od Phaeton300 »

Korisne informacije... Što se tiče perioda od 6 meseci, on se odnosi na konačan izgled, tj nekoliko meseci je potrebno da prođe kako bi se došlo do finalnog rezultata. Oporavak zavisi od osobe do osobe, evo meni posle 3 nedelje je ok, pokretljivost se normalizovala, ali još uvek imam scar tissue ( najbolje se ovim rečima opisuje, često pominjano na odličnom sajtu gynecomastia.org, koji inače svima preporučujem jer se može naći bukvalno sve u vezi ovog problema) tj tvrdog tkiva, što predtsavlja unutrašnji ožiljak za koji je potrbno malo više vremena da se razloži...
Odgovori