GINEKOMASTIJA

Endokrini sistem, sistem žlezda sa unutrašnjim lučenjem, sve o normalnim funkcijama ali i poremećenom radu endokrinog sistema. Podelite sa korisnicima i stručnim sadarnicima sva pitanja i dileme o hipofizi, štitnoj žlezdi, nadbubrežnim žlezdama, jajnicima ili testisima.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Dejanbg
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Apr 19, 2006 12:02 am

Re: GINEKOMASTIJA

Post od Dejanbg »

Ja sam imao sledecu taktiku, naravno, nije za one bas vrele dane...
Kupio sam par jako tesnih majica bez rukava, koje su bile dosta tanke, i nisu bile tople. Njih sam oblacio ispod majica i kosulja, nisu se primecivale a bradavice se nisu toliko videle :D
jaroslav
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Avg 25, 2011 3:20 pm

Post od jaroslav »

dural29 napisao:I taaaako..evo dodje i ono najgore moguce vreme, bar po mene - leto i toplo vreme. A to znaci samo jedno - majce kratkih rukava.. Dakle, krece frustracija zbog toga sto imam proklete sise.. Da, jesam deblji ali ipak sumnjam da su ove grudi ovolike zbog toga. Nikako da se nakanim da odem po uput za endokrinologa. Kakav je pregled kod njega, sta da ocekujem? Ne znam sta vise da radim, ne znam ni gde da idem da kupujem majice, i kolika ta majica treba da bude da mi se grudi ne bi koliko-toliko ocrtavale. Kontam da nikoga ne interesuju moje grudi ali ne znam..jaci je od mene taj feeling da stalno moram da rastezem majicu u zoni grudi, ne bi li se manje videle. O kupanju na javnim mestima uopste ne moram da pricam.
Hteo sam da postavim fotku grudi ali me je blam cak i od vas koji me ni ne poznajete.

купање у базену-шта је то))иста мука ме мучи...
-код ендокринолога -ако си прошао пубертет и хормони ти ок,онда можеш код пластичног хирурга,е а то се ваљда плаћа(операција гинекомастије-липомастије,јер је естетска)....а ако си у пубертету онда ти раде хормони па жлезде "расту"привремено ,то се углавном повуче..али масти ако има на грудима онда је хаос))буди упоран...)))))
jaroslav
Novi član
Novi član

Post od jaroslav »

djoshabg napisao:E ljudi, opet ja posle toliko vremena :D Jos uvek se zjb sa nekim pregledima, analizama, nista konkretno nisam uradio. Treba mi pomoc, radio sam analizu hormona, povecan mi je prolaktin, 823 mi je, a granica za muskarce je 360. Da li zna neko kako mogu da "lecim", sta da radim dok opet ne odem kod endokrinologa? Isao sam i kod urologa, sve je ok, uredan je nalaz. Radio sam i eho dojki, nalaz tacno glasi:"Obe dojke tanke hiperehogene linije koze, jace razvijenog hipoehogenog masnog tkiva, intaktne fascije. Zlezdani parenhim obe dojke nesto jace razvijen, ehogen, homogen. LImfne zlezde obe aksile Uzv. neupadljive. Zakljucak:Nesto jace, simetricno razvijeno masno i zlezdano tkivo u obe dojke." I dalje, testosteron mi je 8.9, a donja granica je 8.2! To sam radio u septembru, tada sam vadio krv (bilo je leto, a ja zbog ovog problema sam bio kao parazit, nista nisam radio, kretao sam se samo nocu, kad mogu da obucem neki duks :D ). Od tada sam dosta fizicki aktivniji, treniram, dizem tegove, cuo sam da to sve utice na taj hormon. Treba da vadim krv opet za 2 sedmice. Da li neko ima neki savet sta da radim i kako? Molio bih da sto pre odgovorite. Hvala unapred :)
"супер" што ти је налаз ултразвука такав-можда буде утицао на мишљење специјалисте да те упути код пластичног.Одраде ти захват бесплатно јер :Zlezdani parenhim obe dojke nesto jace razvijen," можда ти предложе уклањање гинекомастије..јави како си прошао))
a.tosic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Mar 11, 2009 10:50 pm

Post od a.tosic »

Evo da javim i ja kako napredujem
Zakazao sam bio preko sajta u tirsovoj pregled kod endokrinologa,i cekao sam od septembra do novembra(bilo je zakazano za decembar ali su neki odustali izgleda pa su mi pomerili).
Otisao sam ujutru tamo i trazili su da proverim hormone,jedan test sam radio kod njih besplatno a za drugi sam morao da platim 1000 dinara u nekoj privatnoj klinici u blizini.
Za nedelju dana mi je bilo zakazano da dodjem opet i da donesem rezultate,posto su rezulati bili dobri poslao me je kod plasticara dole.
Pregledao me je i trazio da uradim ultrazvuk grudi kod njih se ceka po 6 meseci i vise tako da sam i to morao da uradim privatno,nije mi se davalo 2000 za ultrazvuk ovde u Beogradu pa sam ga uradio besplatno u Knjazevcu kad sam bio u poseti kod rodjaka.
Ultrazvukom su utvrdili da je u pitanju Lipomastija i rezultat ultrazvuka sam odneo kod plasticara danas,zakazao mi je operaciju za 28 maj ali pre toga trebam da dodjem 25tog da mi izvade krv iz prsta ne znam cemu to ali ajde nema veze.
Operacija ce verovatno u ponedeljak kad me budu i primili da bude obavljena ali ce me zadrzati do cetvrtka,petka na previjanju i tako.
Kad se sve zavrsi postavicu slike pre i posle,sto se tice nekog placanja osim testova krvi i ultrazvuka nista nisu trazili.
Dejanbg
Stalni član
Stalni član

Post od Dejanbg »

Super, zbog same operacije moraju da ti urade testove, vreme krvarenja, krvnu sliku i to..
jaroslav
Novi član
Novi član

Post od jaroslav »

a.tosic napisao:Evo da javim i ja kako napredujem
Zakazao sam bio preko sajta u tirsovoj pregled kod endokrinologa,i cekao sam od septembra do novembra(bilo je zakazano za decembar ali su neki odustali izgleda pa su mi pomerili).
Otisao sam ujutru tamo i trazili su da proverim hormone,jedan test sam radio kod njih besplatno a za drugi sam morao da platim 1000 dinara u nekoj privatnoj klinici u blizini.
Za nedelju dana mi je bilo zakazano da dodjem opet i da donesem rezultate,posto su rezulati bili dobri poslao me je kod plasticara dole.
Pregledao me je i trazio da uradim ultrazvuk grudi kod njih se ceka po 6 meseci i vise tako da sam i to morao da uradim privatno,nije mi se davalo 2000 za ultrazvuk ovde u Beogradu pa sam ga uradio besplatno u Knjazevcu kad sam bio u poseti kod rodjaka.
Ultrazvukom su utvrdili da je u pitanju Lipomastija i rezultat ultrazvuka sam odneo kod plasticara danas,zakazao mi je operaciju za 28 maj ali pre toga trebam da dodjem 25tog da mi izvade krv iz prsta ne znam cemu to ali ajde nema veze.
Operacija ce verovatno u ponedeljak kad me budu i primili da bude obavljena ali ce me zadrzati do cetvrtka,petka na previjanju i tako.
Kad se sve zavrsi postavicu slike pre i posle,sto se tice nekog placanja osim testova krvi i ultrazvuka nista nisu trazili.
МОЛИМ ТЕ ај јави како си прошао ..тренутно сакупљам резултате и паре... ја намеравам да платим операцију,јеси ли ти малолетан кад не плаћаш операцију ? која је тачно то клиника?ХВАЛА УНАПРЕД))
a.tosic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Mar 11, 2009 10:50 pm

Post od a.tosic »

Postavicu slike pre i posle cim prodje to sve,u pitanju je ova:
http://www2.tirsova.rs/
Izvinjavam se unapred ako nije dozvoljeno da se kace linkovi drugih sajtova neka skloni moderator.
Da imam 17 godina,pa rekoh da skinem pre 18te za svaki slucaj.
jaroslav
Novi član
Novi član

Post od jaroslav »

a.tosic napisao:Postavicu slike pre i posle cim prodje to sve,u pitanju je ova:
http://www2.tirsova.rs/
Izvinjavam se unapred ako nije dozvoljeno da se kace linkovi drugih sajtova neka skloni moderator.
Da imam 17 godina,pa rekoh da skinem pre 18te za svaki slucaj.

буди упоран!!велики поздрав!!
BakiKG
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jun 09, 2011 6:42 pm

Post od BakiKG »

ja sam se bas razocarao u sve.
sve sam zavrsio lepo,i reko mi hirurg (ne plasticni hirurg,nego hirurg onkolog) da mesec dana pre nego sto budem hteo da radim operaciju da se javim da uradim krv.kad sam to sve uradio i doneo da mi zakaze on mi kaze da ide u penziju i da se javim kod drugog hirurga,ja tamo on kaze IDI KOD PLASTICARA,ja tamo on kaze TO SE PLACA 120 000 din,posle toga ja se javim kod drugog plasticara on zakaze ali uopste mi nije pominjao da se placa,i zakaze mi za 15.05 ,ja sve poneo da legnem i da mi urade to,ovaj mi kaze A GDE TI JE PRIZNANICA O UPLATI,ja tad umalo nisam poludeo

sad idem opet kod ovog obicnog hirurga (reko mi je da odem na onkoloski konzilijum) pa da on vidi da mi uradi to,nikad ginekomastiju nije radio,tako da mi je rekao da ce biti oziljaka posle toga.

nemam te pare 120 000 ,a i da imam uradio bi to kod privatnika
jel moze neko da mi kaze gde bi mogao da odem da mi to urade besplatno u sto brzem roku ? imam 23 godine
BakiKG
Novi član
Novi član

Post od BakiKG »

jel bi imao ja pravo da uradim to u bg-u iako to ima u kg-u ?
jaroslav
Novi član
Novi član

Post od jaroslav »

BakiKG napisao:ja sam se bas razocarao u sve.
sve sam zavrsio lepo,i reko mi hirurg (ne plasticni hirurg,nego hirurg onkolog) da mesec dana pre nego sto budem hteo da radim operaciju da se javim da uradim krv.kad sam to sve uradio i doneo da mi zakaze on mi kaze da ide u penziju i da se javim kod drugog hirurga,ja tamo on kaze IDI KOD PLASTICARA,ja tamo on kaze TO SE PLACA 120 000 din,posle toga ja se javim kod drugog plasticara on zakaze ali uopste mi nije pominjao da se placa,i zakaze mi za 15.05 ,ja sve poneo da legnem i da mi urade to,ovaj mi kaze A GDE TI JE PRIZNANICA O UPLATI,ja tad umalo nisam poludeo

sad idem opet kod ovog obicnog hirurga (reko mi je da odem na onkoloski konzilijum) pa da on vidi da mi uradi to,nikad ginekomastiju nije radio,tako da mi je rekao da ce biti oziljaka posle toga.

jel moze neko da mi kaze gde bi mogao da odem da mi to urade besplatno u sto brzem roku ? imam 23 godine
:( тако је и мени било.Од једног до другог...и дођем код пластичара и договорим датум јер имам све налазе,нацрта ми како ће ићи рез око брадавице...и на крају каже цену..ја у шоку-па ја имам упут-па ја сам у државној клиници!?
Тако да моје је искуство-то се плаћа свугде.Боље платити приватно да ти одради како треба...а вамо пише да негде раде бесплатно,ко ће га знати http://www.forum.hr/showthread.php?s=59 ... 93&page=15
BakiKG
Novi član
Novi član

Post od BakiKG »

jaroslav napisao:
BakiKG napisao:ja sam se bas razocarao u sve.

:( тако је и мени било.Од једног до другог...и дођем код пластичара и договорим датум јер имам све налазе,нацрта ми како ће ићи рез око брадавице...и на крају каже цену..ја у шоку-па ја имам упут-па ја сам у државној клиници!?
Тако да моје је искуство-то се плаћа свугде.Боље платити приватно да ти одради како треба...а вамо пише да негде раде бесплатно,ко ће га знати http://www.forum.hr/showthread.php?s=59 ... 93&page=15
i jel si ti to odradio privatno (i koliko si platio) ili nisi jos nista uradio ?
Korisnikov avatar
ЗВРК
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jun 12, 2012 2:09 pm

Post od ЗВРК »

Здраво,
Имам 16г и већ око годину ипо дана имам увећане брадавице, али само брадавице, мршав сам, пуно сам израстао и немам изражене грудне мишиће тако да се брадавица веома примећују.
Скупе се у додиру са хланом водом, када их уштинем и стварно ме иритира и стварају проблем да се скинем.
Мислим да ово није типична гинекомастија јер су само брадавице у питању и због тога што се могу смањити у поменутим ситуацијама, па ме занима да ли их ја могу смањити неким природним путем, пошто не могу више да чекам да се смање [ако се уопште буду смањеиле].
Ако може нека ми неко каже нешто о овом проблему и лечењу. :D

и да успут помене да сам висок 1,96 а тежак само 72 :/
Dejanbg
Stalni član
Stalni član

Post od Dejanbg »

Upravo to i jeste karakteristika ginekomastije, tebi je ocigledno uvecano samo zlezdano tkivo ako nemas masnog..

Prirodno je jedino da se same vrate, a s obzirom koliko traje sada su vec male sanse za to..
Korisnikov avatar
ЗВРК
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jun 12, 2012 2:09 pm

Post od ЗВРК »

Ако неко може нека ми каже још нешто опширније о лечењу и повлачењу овога,
а прелисатао сам добар део теме и нисам нашао ниједан сучај да се ово излечило природним путем ил се само повкло, ако грешим нека ме неко исправи,
само операцијом је могуће скинути ово? :(
Odgovori