GINEKOMASTIJA

Endokrini sistem, sistem žlezda sa unutrašnjim lučenjem, sve o normalnim funkcijama ali i poremećenom radu endokrinog sistema. Podelite sa korisnicima i stručnim sadarnicima sva pitanja i dileme o hipofizi, štitnoj žlezdi, nadbubrežnim žlezdama, jajnicima ili testisima.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Alarih
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jul 20, 2011 1:51 pm

Re: GINEKOMASTIJA

Post od Alarih »

Ma meni u odnosu na grudni koš bradavice nisu ništa posebno velike, ali da, imaju taj kesasti izgled..Medjutim, da je samo tako, onda bi jednostvno bile opuštene, ne bi imale onaj ispupčeni izgled kad stojim uspravno. Uostalom ja sam čak mršaviji nego što bi trebalo trenutno, i tu na grudima ne bi trebalo da ima ničega osim kože i mišića, a ovo što trenutno imam svako nije izged grudi jednog mršavog čoveka. Desetak dana već ekstremno puno vežbam (trčanje, sklekovi, propadanja, trbušnjaci i zgibovi), ako ništa drugo, bar bi trebalo da nemam ničeg tu, ali i dalje imam nečeg.
Recimo najviše mi se svidja kako mi grudi izgledaju nakon što odradim serije sklekova noseći onaj elastični zavoj. Kada nakon toga skinem i pogledam grudi, one izgledaju kao da u životu nisu videle gino. Pripodan muški oblik grudi, ravne bradavice... Ali čim neko vreme ne nosim steznik, sve se opusti i dobije se ta gino forma u spoljno-donjem delu grudi, oko bradavice. Dakle same bradavice budu kupaste kao i pojas od možda cm oko nje, ne mnogo, ali ipak dovaljno mnogo da mi bude neprijatno i da bez majce stojim uspravno kao da su mi nabili motku u d**e :) , jer ako se malo izgrbavim taj deo oko bradavice iskoči od regularnog oblika grudi.
Urke10
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Jul 12, 2009 6:15 pm

Post od Urke10 »

Alarih napisao:Ma meni u odnosu na grudni koš bradavice nisu ništa posebno velike, ali da, imaju taj kesasti izgled..Medjutim, da je samo tako, onda bi jednostvno bile opuštene, ne bi imale onaj ispupčeni izgled kad stojim uspravno. Uostalom ja sam čak mršaviji nego što bi trebalo trenutno, i tu na grudima ne bi trebalo da ima ničega osim kože i mišića, a ovo što trenutno imam svako nije izged grudi jednog mršavog čoveka. Desetak dana već ekstremno puno vežbam (trčanje, sklekovi, propadanja, trbušnjaci i zgibovi), ako ništa drugo, bar bi trebalo da nemam ničeg tu, ali i dalje imam nečeg.
Recimo najviše mi se svidja kako mi grudi izgledaju nakon što odradim serije sklekova noseći onaj elastični zavoj. Kada nakon toga skinem i pogledam grudi, one izgledaju kao da u životu nisu videle gino. Pripodan muški oblik grudi, ravne bradavice... Ali čim neko vreme ne nosim steznik, sve se opusti i dobije se ta gino forma u spoljno-donjem delu grudi, oko bradavice. Dakle same bradavice budu kupaste kao i pojas od možda cm oko nje, ne mnogo, ali ipak dovaljno mnogo da mi bude neprijatno i da bez majce stojim uspravno kao da su mi nabili motku u d**e :) , jer ako se malo izgrbavim taj deo oko bradavice iskoči od regularnog oblika grudi.
Moguce je da ce posle mesec dana da dodje sve na svoje, mislim da se taj steznjak nosi 3 nedelje, ako ne i vise. Jel tako? Vezbaj ti, al svakako idi kod hirurga da cujes barem kako je radio operaciju :D
BakiKG
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jun 09, 2011 6:42 pm

Post od BakiKG »

pa jel preporucljivo da se odmah posle operacije krene sa vezbama ? zar netreba da se miruje makar mesec dana,a malo teze fizicke aktivnosti posle 3 meseca ?

jel moze neko da mi kaze koliko ste cekali na operaciju,od dana kad ste zavrsili kod endrokrinologa pa dop same operacije ?

malo sam u nelagodnoj situaciji,radim posao koji zahteva fizicku snagu,pogotovu ruku,sad neznam dal da napustam posao da bi se oporavio od operacije ili da uzmem odmor od mesec dana kad budem uradio operaciju ?
Dejanbg
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Apr 19, 2006 12:02 am

Post od Dejanbg »

Koji konkretno posao?
Oporavak je individualan, meni je veci problem bio grubi fizicki kontakt, tj bio bolan (dzudo, kosarka), a sam misicni rad i nije bio toliki problem. 5 nedelja bi recimo trebalo da bude dovoljno za oporavak... Al opet, to je individualno.
zzzzz
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Mar 22, 2011 5:21 pm

Post od zzzzz »

ljudi aj postavljate slike, cisto da uporedimo malo.
Alarih
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jul 20, 2011 1:51 pm

Post od Alarih »

BakiKG napisao:pa jel preporucljivo da se odmah posle operacije krene sa vezbama ? zar netreba da se miruje makar mesec dana,a malo teze fizicke aktivnosti posle 3 meseca ?

jel moze neko da mi kaze koliko ste cekali na operaciju,od dana kad ste zavrsili kod endrokrinologa pa dop same operacije ?
Ja sam kod plastičnjaka u Zvečanskoj otišao srednim aprila, a operaciju su mi zakaziali za kraj juna, znači nekih 2 meseca.

Što se vežbanja tiče ja sam krenuo da normalno vežbam onog trenutka kad sam osetio da mogu, što je bilo posle dve nedelje. Prvih desetak dana sam imao te kao upale mišića i osećao sam da ne mogu da se opterećujem, ali čim je to prošlo bez problema sam mogao sve da radim. Ali ja sam imao relativno mali gino, a sasvim sigurno i od toga zavisi koliko treba za oporavak. Recimo meni je sad skroz oporavljeno sve, a prošlo je 3 nedela, osim što ožiljci i dalje zarastaju i možda osećam neki vrlo, vrlo mali bol kada pritisnem kožu bradavice i oko nje, tj prostor gde su mi vadili višak. Pa kapiram da mi možda zbog toga još sve nije leglo kako treba, jer još se taj deo i dalje oporavlja.
BakiKG
Novi član
Novi član

Post od BakiKG »

Dejanbg napisao:Koji konkretno posao?
Oporavak je individualan, meni je veci problem bio grubi fizicki kontakt, tj bio bolan (dzudo, kosarka), a sam misicni rad i nije bio toliki problem. 5 nedelja bi recimo trebalo da bude dovoljno za oporavak... Al opet, to je individualno.
utovar istovar,sve je to preko 5 kila,pa se plasim ako bi se odmah vratio na posao sigurno bi imalo efekta na zarastanje ,neznam ni sam sta da radim,sad mi je najvaznije da mi endrokrinolog konstantuje ginekomastiju i da mi da uput za hirurga,pa ja mogu kod njega kad hocu

a kad sam isao da zakazem kod endro. na salteru su mi za prvi pregled trazili uput od interniste,i kad sam bio kod interniste ona mi kaze da ce najverovatnije da mi daju neke tablete za hormone,posto kako kaze ona OBE DOJKE SU RAVNOMERNE,il ona samo lupa ili ima neke veze,jer ja kad skinem majicu (ili se najezim ili osetim hladnocu) meni se odmah bradavice skupe inace su napucene
BakiKG
Novi član
Novi član

Post od BakiKG »

Alarih napisao:
BakiKG napisao:pa jel preporucljivo da se odmah posle operacije krene sa vezbama ? zar netreba da se miruje makar mesec dana,a malo teze fizicke aktivnosti posle 3 meseca ?

Ja sam kod plastičnjaka u Zvečanskoj otišao srednim aprila, a operaciju su mi zakaziali za kraj juna, znači nekih 2 meseca.

Što se vežbanja tiče ja sam krenuo da normalno vežbam onog trenutka kad sam osetio da mogu, što je bilo posle dve nedelje. Prvih desetak dana sam imao te kao upale mišića i osećao sam da ne mogu da se opterećujem, ali čim je to prošlo bez problema sam mogao sve da radim. Ali ja sam imao relativno mali gino, a sasvim sigurno i od toga zavisi koliko treba za oporavak. Recimo meni je sad skroz oporavljeno sve, a prošlo je 3 nedela, osim što ožiljci i dalje zarastaju i možda osećam neki vrlo, vrlo mali bol kada pritisnem kožu bradavice i oko nje, tj prostor gde su mi vadili višak. Pa kapiram da mi možda zbog toga još sve nije leglo kako treba, jer još se taj deo i dalje oporavlja.

Za dva meseca ali u bg-u,neverujem da u kg-u ima nekoliko hirurga za to ,sumnjam da mi zakazati pre 4 meseca.
djoshabg
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Maj 29, 2011 2:05 am

Post od djoshabg »

E ljudi, sad sam bio kod Colica, operacija ginekomastije je 3000 evra!!! Mada, nista nije sigurno, sve zavisi od pregleda (koliko sam ja video ovde, niko nema problem sa pravom ginekomastijom, samo su bradavice ispupcene)! Pregled se zakazuje, i kosta 3000 din! E ovako, bio sam i u KC-u, traze mi uput od interniste :o Je l' moze neko da mi kaze nesto o tome, kod koga da idem? Ja sam imao samo uput od lekara opste prakse! Ako mozete da mi odg sto pre, hvala!
BakiKG
Novi član
Novi član

Post od BakiKG »

djoshabg napisao:E ljudi, sad sam bio kod Colica, operacija ginekomastije je 3000 evra!!! Mada, nista nije sigurno, sve zavisi od pregleda (koliko sam ja video ovde, niko nema problem sa pravom ginekomastijom, samo su bradavice ispupcene)! Pregled se zakazuje, i kosta 3000 din! E ovako, bio sam i u KC-u, traze mi uput od interniste :o Je l' moze neko da mi kaze nesto o tome, kod koga da idem? Ja sam imao samo uput od lekara opste prakse! Ako mozete da mi odg sto pre, hvala!
idi opet kod opste prakse i trazi uput kod interniste,pa sa misljenjem interniste i uputom za endro ides na taj salter,meni su isto vratili zato sto nisam imao uput (ili misljenje) od interniste

ma internista ti snimi srce,ono nista posebno
djoshabg
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Maj 29, 2011 2:05 am

Post od djoshabg »

Hvala BakiKG
Tihi osvetnik
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jul 26, 2011 11:07 pm

Post od Tihi osvetnik »

Pozdrav ja sam nov clan. Meni je bio interesantan tekst iz casopisa menshealth jos 2008,iako znam da menshealth nije strucan casopis i ima mnogo netacnih informacija,ali ovo mi je bio zanimljiviji tekst o ginekomastiji. Nas srpski menshealth je to samo prekopirao od engleskog i objavili u majskom broju,ali sam izgubio majski broj pa ne mogu da vam stavim na srpskom ali imam na engleskom.

http://www.menshealth.com/best-life/bod ... elf-esteem
BakiKG
Novi član
Novi član

Post od BakiKG »

u petak imam pregled kod endrokrinologa,sta treba tamo da ocekujem,kakvi su to pregledi,sta mi radi ? jel kod njega dajem krv da pregled hormona,ili u neku labaratoriju ?
Doctorinja
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jun 29, 2011 11:50 am

Post od Doctorinja »

Ja idem u cetvrtak kod endokrinologa. Imam krvnu sliku i urin uradjen za taj pregled. Mislim da drugo nista ne treba. Ne mogu da docekam cetvrtak da vidim sta ce dalje biti :(
Blablatros
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Maj 22, 2009 1:27 pm

Post od Blablatros »

evo, citam svaki post pazljivo, jer nekako su mi bitna ta desavanja kod nas, u Srbiji, BG, i to... za razliku od drugih inostranih foruma i sl. ne znam, duze vreme pratim ovaj forum, citam o ginekomastiji, cas sam nalozen na operaciju, cas ne..kad spojim mesec intenzivnog trcanja, bajsa, i kad skinem koji kg, ucini mi se da su i one manje, mada.. nije to to, znam.. zlezde landaraju pa landaraju.. ali meni samo nije jasno sledece- ako sam dobro razumeo, cene za gyno operaciju kod privatnika idu i do 3000E, a opet neki kazu da su se operisali kod drzavnog (Zvecanska, ili gde vec...) za DZ, i da su skroz zadovoljni rezultatom. Ne znam, nekako mi ne ide u glavu, zasto su onda cene toliko visoke, i da li su rezultati posle operacije kod drzavnog, pre svega mislim na oziljke, zaista prihvatljivi i ok. Ili ne moze bas svako da uleti kod drzavnog, ili sta? Pozdrav.
Odgovori