Endokrini sistem, sistem žlezda sa unutrašnjim lučenjem, sve o normalnim funkcijama ali i poremećenom radu endokrinog sistema. Podelite sa korisnicima i stručnim sadarnicima sva pitanja i dileme o hipofizi, štitnoj žlezdi, nadbubrežnim žlezdama, jajnicima ili testisima.
E momci, bio sam u KC-u jutros, zakazali su mi kod endokrinologa 2. septembra! Iznenadio sam se kad sam cuo, posto sam citao ovde da su cekali mesecima! Pre toga sam morao da uradim laboratoriju i da idem kod interniste (ovo je za "nove", da znaju sta je sve potrebno)! Nista, sad cekam taj pregled, i nadam se da ce operacija biti sto pre
djoshabg napisao:E momci, bio sam u KC-u jutros, zakazali su mi kod endokrinologa 2. septembra! Iznenadio sam se kad sam cuo, posto sam citao ovde da su cekali mesecima! Pre toga sam morao da uradim laboratoriju i da idem kod interniste (ovo je za "nove", da znaju sta je sve potrebno)! Nista, sad cekam taj pregled, i nadam se da ce operacija biti sto pre
ja asm pregled kod endro. cekao tacno mesec dana (tacno u dan),a ova mene nije nista pregledala,nisam se skidao,samo me pitala nekoliko pitanja i rela mi da uradim eho dojki i da uradim analize hormona,pa da dodjem ko nje da mi kaze dal na operaciju ili lekove
jel moze neko ko je uradio operaciju da mi kaze koliko se dugo ceka operacija,i jel mogu ja npr ako mi kaze da za 2 meseca mogu da me operisu,da ja trazim da me operisu npr za 3 i po meseca ?
Pozdrav svima!!!!
Interesuje me da li se razlika izmedju lipomastije i ginekomastije moze prepoznati na slici ili tek nekim detaljnijim pregledom. Moj problem su pre svega bradavice, same grudi i nisu toliko, tako da ne znam da li je u pitanju lipomastija ili ginekomastija. Inace krenuo sam i u teretanu pre nekih 6 meseci i poceo dobro da se zatezem, ali grudi i dalje "strce" (mada treba jos dosta da smanjim masnocu). S druge strane kad se bradavice "smanje/skupe" grudi izgledaju bolje.
Mozda je malo glupo pitanje, ali me interesuje da li bi neko mogao da mi kaze da li je u pitanju gyno il jok
Hvala unapred
Jos par sitnih analizica i picim kod endokrinologa za misljenje, naravno, urgiracu za operaciju radio sam pregled urologa, UZ testisa, razne neke hormone, jos mi ostaje spermogram (nz zasto se to radi a nz ni sta je to), ostaje jos samo UZ dojke i to je to sto se analiza tice.
Baki je ja mislim pitao da li da vezba,pa ako ti se kicma iskrivila zbog pogurenog hodanja ispravi ledja! Koliko god imao kompleks ispravi ledja jer ces kasnije zazaliti imaces bolove u kicmi,a i kicma je vazan deo tela. Bolje da ides u teretanu zbog ginekomastije zato sto ce ti telo bolje izgledati bice ti veci biceps,triceps,ramena,ledja tako da grudi nece toliko dolaziti do izrazaja.
Meni ovo i ne lici toliko na ginekomastiju da budem iskren... Moj primer sa bradavicama je bio daleko drasticniji, ovo je minimalno...
Nastavi sa skidanjem masti i odradi pregled da bi znao...
kad sam bio kod endro. rekla mi je da uradim analizu hormona i eho dojke,danas sam isao da mi vade krv (vadili su kao da se spremam u kosmos da idem,prvo tri puta na 20 minuta,pa posle 3 puta na 2 sata,i veceras treba neke tablete da popijem sto mi dala i opet ujutru da dam krv,a ovo sve pisem levom rukom,jer desnu nemogu da pomerim od onog plasticnog sranja ) i rezlutati ce najverovatnije za 2-3 nedelje
a danas sam otisao da zakazem EHO dojke,i ja reko to ce brzo max mesec dana,kad mi ona rece na salteru MOZE ZA MART 2012 , znaci tad sam poludeo tako da cu morati da eho uradim kod privatnika (endrokrinolog se slozi sa tim) nadam se da nije vise od 30-40 evra
Meni ostalo jos samo UZ dojki, sve ostalo je gotovo. I da, urolog mi je samo trazio da uradim spermogram, to cu do petka zavrsiti i vrv u pon idem kod mog endokr da mi da uput za kod hirurga. Btw, savrseno sam zdrav, hormoni, uroloski pregled, krv, UZ testisa, sve u fullu. Neki nisu verovali u mene da cu istrajati sa drzavnom sluzbom (roditelji, brat) al evo skoro sam dosao do hirurga, to je otprilike pola puta i ne pada mi na pamet da odustajem !