GINEKOMASTIJA

Endokrini sistem, sistem žlezda sa unutrašnjim lučenjem, sve o normalnim funkcijama ali i poremećenom radu endokrinog sistema. Podelite sa korisnicima i stručnim sadarnicima sva pitanja i dileme o hipofizi, štitnoj žlezdi, nadbubrežnim žlezdama, jajnicima ili testisima.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
greenpark
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jun 16, 2011 7:00 pm

Re: GINEKOMASTIJA

Post od greenpark »

@dejanbg:hvala na odgovoru,koliko sam shvatio ako utvrde da je to genetski onda moraju predloziti operaciju?
@zzzzz:da li su ti te tablete pomogle da li se g.m. smanjila?
@doctorinjo: u bl je operacija kod privatnih klinika oko 2000km(1000€) mada treba provjeriti koliko su strucni.
Dejanbg
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Apr 19, 2006 12:02 am

Post od Dejanbg »

Ne bih rekao genetska vec nepoznatog uzroka.. Tacnije nije sekundarna posledica nekog primarnog problema koji ima prioritet resavanja...
zzzzz
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Mar 22, 2011 5:21 pm

Post od zzzzz »

Pa ja imam jos cetiri meseca to da pijem, ako se dese bitnije promene, javljam.
BakiKG
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jun 09, 2011 6:42 pm

Post od BakiKG »

ja sam bio kod doktora opste prakse,ona isto misli da je to ginekomastija,dala mi uput za endrokrinologa,ja na salter da mi zakazu,kad ova kaze ZA PREGLED TREBA UPUT OD INTERNISTE,pa se vracaj,u utorak idem ko interniste,i valjda mogu odmah u utorak da odem da mi zakazu.
isao bih ja kod privatnog endrokrinologa,ali neznam dali bi ovi sa hirurgije u drzavnoj bolnici prihvatili misljenje privatnog endrokrinologa,jer nemam te pare za operaciju kod privatnog hirurga,pa cu moratii da cekam,pa makar pocetak 2012 (jer mi je najbitnije da ja operaciju zavrsim pre aprila )

ako neko zna da mi kaze,kad mi zakazu operaciju kod drzavnog hirurga a ja sam zaposlen jel placam ja neko ucesce,neku participaciju ili je sve dzabe ?
Doctorinja
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jun 29, 2011 11:50 am

Post od Doctorinja »

Koliko sam ja shvatio sta su dosad pisali, nebutno da li si zaposlen ili ne (bitno je samo da ti je knjizica overena), placas samo lezanje u bolnici - 50-60RSD po danu. Znaci skoro nista ;) A za ovo za privatnog endokrinologa, trebalo bi da se prihvata, on je isto doktor kao i ovi u drzavnim ustanovama. A i pola njih iz drzavnih bolnica radi po privatnim klinikama. Ja cekam 04.08. i molim boga da mi zakaze operaciju sto je ranije moguce 8) poz
Urke10
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Jul 12, 2009 6:15 pm

Post od Urke10 »

Ljudi, verovatno cu sutra da odem do centra za opekotine, plasticnu i rekonstruktivnu hirurgiju i da vidim sta ce oni da mi kazu. Jel znate kad treba da odem tamo(predpostavljam ujutru) i jel imate nekog hirurga da mi preporucite? I kako ide cela procedura, posto idem tamo prvi put, a ici cu sam. Hvala unapred :)
Doctorinja
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jun 29, 2011 11:50 am

Post od Doctorinja »

A endokrinolog ? Ja nz nista, ja cu vrv da se operisem na KBC B.Kosa. A ubi me cekanje, jos 15ak dana i tek pregled kod endokrinologa :S
BakiKG
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jun 09, 2011 6:42 pm

Post od BakiKG »

ja 4. ili 5. avgusta imam kod endrokrinologa prvi pregled,za koliko dana moze da se zavrse te analize,i jel se to radi na jednom mestu ?

ja se nadam da cu operaciju izvrsiti makar do februara ili marta 2012,to mi je plan,sto ranije to bolje
Alarih
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jul 20, 2011 1:51 pm

Post od Alarih »

Pozdrav, ja sam imao problem sa ginekomastijom u različitim oblicima gotovo od puberteta, a da nisam ni znao o čemu se radi. Uvek sam to vezivao za činjenicu da sam kao dete bio debeljan, pa mi je eto i kad sam smršao ostalo malo sala.
Tek pre možda godinu dana ja sam preko interneta saznao da je to u stvari poremećaj uvećanja mlečne žlezde.
Ako postoji neka pozitivna stvar oko toga kod mene lično, onda je to svakako što sam upravo zbog nje u pubertetu počeo ozbiljnije da shvatam fizičke aktivnosti, treniram, trlčim, pazim na ishranu i tako to. Naravno negativna stvar je strašan efekat na psihu, ponekad sam padao u očaj zbog toga što koliko god trenirao te obline oko bradavice i ispupčenja bradavica su i dalje tu.
I onda kad sam skontao o čemu se raid i da se to može samo rešiti operacijom, čvrsto samm rešio da to i uradim.
Završio sam sve papire i zakazao operaciju u Zvečanskoj (Državna klinika za opekotine i plastičnu hirurgiju), operacija je besplatna, imam 23 godine i student sam. Moja ginekomastija inače nije posebno velika ali je dovaljno upečatiljiva jer sam relativno mršav i mišićav pa ta oblina oko dojke se uvek ističe, a da ne govorim o samim ispupčenim bradavicama.
Elem uradio sam operaciju sad 1. jula, prošla je porpilično glatko, bolovi su bili prisutni ali to je više osećaj kao da imam upalu grudnih mišića nego neki stvaran bol, i oni su prošli posle nedelju dana. Drenove nisam ni imao. Ja sam već posle desetak dana počeo da radim lagane sklekove, čisto da razmrdam telo. A posle dve nedelje sam se vratio redovnim rutinama vežbanja (sklekovi, propadanja, zgibovi, trčanje...)
Kad su mi prvi put skinuli zavoje posle 3 dana, izgledalo je fantastično, gotovo sam suzu hteo da pustim, bradavica smanjena, ravna, delovalo je kao da nikad nije bilo gine. Medjutim posle desetak dana bradavica kao da se nekako vratila u život i imam sličnu situaciju kao i Francuz. Svakako deluje bolje nego što je bilo, ali i dalje izgleda kao da postoji gino, i dalje bradavica iskače, a kada opipam ne mogu da ocenim šta je ispod, da li samo mast ili ima još malo žlezde... Sad ne znam da li oni to nisu dobro uradili ili se ginekomastija odmah vratila ili treba još vremena da prodje da bi to izgledalo kako treba... ne znam o čemu se radi, ali jako sam se smorio.
Dok nosim onaj elastični steznik i kad ga skinem, to izgleda jako dobro, medjutim čim ga ne nosim bradavice se opuste i dobiju karakteristični kupasti oblik. A prošlo je tek 3 nedelje od operacije, ne znam da li treba još vremena da se to sredi, ili je operacija neuspešno izvedena... Opet sam sjeban Ako ništa drugo, rane od rezova brzo zarastaju i deluje mi kao da neće ostati ništa,a bolovi (upale) i modrice su, prošli več posle desetak dana.
Urke10
Aktivan član
Aktivan član

Post od Urke10 »

Alarih napisao:Pozdrav, ja sam imao problem sa ginekomastijom u različitim oblicima gotovo od puberteta, a da nisam ni znao o čemu se radi. Uvek sam to vezivao za činjenicu da sam kao dete bio debeljan, pa mi je eto i kad sam smršao ostalo malo sala.
Tek pre možda godinu dana ja sam preko interneta saznao da je to u stvari poremećaj uvećanja mlečne žlezde.
Ako postoji neka pozitivna stvar oko toga kod mene lično, onda je to svakako što sam upravo zbog nje u pubertetu počeo ozbiljnije da shvatam fizičke aktivnosti, treniram, trlčim, pazim na ishranu i tako to. Naravno negativna stvar je strašan efekat na psihu, ponekad sam padao u očaj zbog toga što koliko god trenirao te obline oko bradavice i ispupčenja bradavica su i dalje tu.
I onda kad sam skontao o čemu se raid i da se to može samo rešiti operacijom, čvrsto samm rešio da to i uradim.
Završio sam sve papire i zakazao operaciju u Zvečanskoj (Državna klinika za opekotine i plastičnu hirurgiju), operacija je besplatna, imam 23 godine i student sam. Moja ginekomastija inače nije posebno velika ali je dovaljno upečatiljiva jer sam relativno mršav i mišićav pa ta oblina oko dojke se uvek ističe, a da ne govorim o samim ispupčenim bradavicama.
Elem uradio sam operaciju sad 1. jula, prošla je porpilično glatko, bolovi su bili prisutni ali to je više osećaj kao da imam upalu grudnih mišića nego neki stvaran bol, i oni su prošli posle nedelju dana. Drenove nisam ni imao. Ja sam već posle desetak dana počeo da radim lagane sklekove, čisto da razmrdam telo. A posle dve nedelje sam se vratio redovnim rutinama vežbanja (sklekovi, propadanja, zgibovi, trčanje...)
Kad su mi prvi put skinuli zavoje posle 3 dana, izgledalo je fantastično, gotovo sam suzu hteo da pustim, bradavica smanjena, ravna, delovalo je kao da nikad nije bilo gine. Medjutim posle desetak dana bradavica kao da se nekako vratila u život i imam sličnu situaciju kao i Francuz. Svakako deluje bolje nego što je bilo, ali i dalje izgleda kao da postoji gino, i dalje bradavica iskače, a kada opipam ne mogu da ocenim šta je ispod, da li samo mast ili ima još malo žlezde... Sad ne znam da li oni to nisu dobro uradili ili se ginekomastija odmah vratila ili treba još vremena da prodje da bi to izgledalo kako treba... ne znam o čemu se radi, ali jako sam se smorio.
Dok nosim onaj elastični steznik i kad ga skinem, to izgleda jako dobro, medjutim čim ga ne nosim bradavice se opuste i dobiju karakteristični kupasti oblik. A prošlo je tek 3 nedelje od operacije, ne znam da li treba još vremena da se to sredi, ili je operacija neuspešno izvedena... Opet sam sjeban Ako ništa drugo, rane od rezova brzo zarastaju i deluje mi kao da neće ostati ništa,a bolovi (upale) i modrice su, prošli več posle desetak dana.
Moj savet ti je da odes ponovo kod tog hirurga i kod endokrinologa. Verovatno ce ti reci da je to sve ok i da ce proci, ali ako te oni zbrzaju idi npr kod privatnog endokrinologa. A ko ti je radio operaciju i gde si kupio taj elasticni steznik? Pozz
Alarih
Novi član
Novi član

Post od Alarih »

Ma otićiću kod endokrinologa kako već ove nedelje, a otićiču nazad i kod tog hirurga početkom avgusta, daću još malo lufta situaciji da se sredi. Trenutno treniram jako puno i imam režim ishrane kojim se trudim da smanjim udeo masti u telu, pa ću videti šta će biti.
Operisali su me Doktorka Stožinić i Doktor Urošević. Oni su sve to jako olako shvatili, doktora Stožinić je jako dobra, ali čini mi se da nema iskustva sa gino, dok je Urošević koji joj je pomogao, delovao kao da ima više iskustva sa ginekomastijom. Steznik sam dobio u bolnici, sa njime sam se probudio iz operacije.
Fora je u tome što mi se čini da mi nisu uradili liposukciju, i ako su trebali, jer sam imao mešoviti tip. Medjutim i pored toga, čini mi se da mast nije ta koja treba da mi pravi problem u vidu ispupčenih bradavica, mast samo pravi okolnu oblinu, ali su valjda žlezde krive zbog ispuočenih bradavica, i to me i plaši da nisu izvadili žlezde kako treba, ili da su se odmah vratile.
Urke10
Aktivan član
Aktivan član

Post od Urke10 »

Alarih napisao:Ma otićiću kod endokrinologa kako već ove nedelje, a otićiču nazad i kod tog hirurga početkom avgusta, daću još malo lufta situaciji da se sredi. Trenutno treniram jako puno i imam režim ishrane kojim se trudim da smanjim udeo masti u telu, pa ću videti šta će biti.
Operisali su me Doktorka Stožinić i Doktor Urošević. Oni su sve to jako olako shvatili, doktora Stožinić je jako dobra, ali čini mi se da nema iskustva sa gino, dok je Urošević koji joj je pomogao, delovao kao da ima više iskustva sa ginekomastijom. Steznik sam dobio u bolnici, sa njime sam se probudio iz operacije.
Fora je u tome što mi se čini da mi nisu uradili liposukciju, i ako su trebali, jer sam imao mešoviti tip. Medjutim i pored toga, čini mi se da mast nije ta koja treba da mi pravi problem u vidu ispupčenih bradavica, mast samo pravi okolnu oblinu, ali su valjda žlezde krive zbog ispuočenih bradavica, i to me i plaši da nisu izvadili žlezde kako treba, ili da su se odmah vratile.
Alarih
Novi član
Novi član

Post od Alarih »

Urke, nisi ništa napisao, samo si me citirao :D
Dejanbg
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Apr 19, 2006 12:02 am

Post od Dejanbg »

Mislim da je problem sto je uvecana zlezda rasirila bradavicu... Sada zlezde nema, ali je bradavica ostala rasirena... Tako je u sustini i meni, samo sto su meni bradavice ok velicine kada se pogleda ceo grudni kos. Nekako je "kesasta" a ispod nema nista, al kazem, meni to nije problem. Moguce da postoje tehnike smanjivanja same bradavice, ali o tome ne znam nista...
Urke10
Aktivan član
Aktivan član

Post od Urke10 »

A jebem ti, zeznuo sam slucajno :D Rekao sam da liposukciju rade tako sto seku ispod grudi, a zlezde vade tako sto seku ispod bradavice, ali da sam video i neke slucajeve gde i liposuciju rade preko reza ispod bradavice. Najbolje ti je da odes kod njih i vidis sa njima sta su radili i da li ce biti nekih promena. Al ti savetujem da ipak odes i kod nekog privatnog engokrinologa. Srecno! :)
Odgovori