GINEKOMASTIJA

Endokrini sistem, sistem žlezda sa unutrašnjim lučenjem, sve o normalnim funkcijama ali i poremećenom radu endokrinog sistema. Podelite sa korisnicima i stručnim sadarnicima sva pitanja i dileme o hipofizi, štitnoj žlezdi, nadbubrežnim žlezdama, jajnicima ili testisima.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Urke10
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Jul 12, 2009 6:15 pm

Re: GINEKOMASTIJA

Post od Urke10 »

zmaj napisao:
Urke10 napisao:Mislim da je masno tkivo, tj pseudoginekomastija, ali mozda je i zlezdano. Ne moze to preko slike da se kaze, najbolje je da pitas nekog strucnog Sta nameravas dalje? Znam da ti smeta, ali stvarno nemas veliki problem.
Pa pre svega nameravam da odem na pregled.Ako se ispostavi da trebam pod noz,onda idem pod noz.Ako nije to na sta sumnjam,onda teretana i udri :D
Srecno! :)
nikolala
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Maj 13, 2011 3:12 am

Post od nikolala »

hvala urke :)
Allmighty
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jun 01, 2011 4:16 pm

Post od Allmighty »

Pozdrav :)

Jos od davnih dana vucem ginekomastiju, a napokon sam resio da se "pozabavim" ovim problemom, jer me psihicki nervira, a i pored svakakvih vezbanja, dijeta, zatezanja itd, jedino mesto gde jos nesto visi su sise, tako da red je da se to promeni.

E sada mene zanima koja je procedura resavanja ovog problema, za sta moram traziti uput prvo, posto uglavnom oni u ambulantama nisu bas pretezno upoznati sa ovim problemom, i misle da je tako normalno :roll:
Hteo bi pre bilo kakvih operacija da nadjem uzrok problema, tj da proverim sve hormone, kod koga moram ici?

Hvala
Dejanbg
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Apr 19, 2006 12:02 am

Post od Dejanbg »

Koliko imas godina, i u kojoj ustanovi ti je izabrani lekar?
zzzzz
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Mar 22, 2011 5:21 pm

Post od zzzzz »

Dali moze pomoci nolvadex+omega 3, ujutru oboje pijem, a uvece samo nolvadex? Tako mi rekao doktor..
zzzzz
Novi član
Novi član

Post od zzzzz »

I jel mogu ja kod doktora opste prakse da trazim da me salje na isntitut za majku i dete da mi on zakaze operaciju? Meni doktor opste prakse dao uput za endokrinologa a on mi dao lekove i kao uverava da ce se povuci skroz za meseci, a ja ne verujem :(

Ne aktivan je forum :(
Dejanbg
Stalni član
Stalni član

Post od Dejanbg »

Pa ako ti je dr rekao tesko da neko od nas koji nismo doktori moze da kaze... Moje je misljenje da ginekomastija ne moze da prodje, ali mozda ti nemas to. Licno smatram da je noz ipak bolje resenje od lekova u ovom slucaju...
zzzzz
Novi član
Novi član

Post od zzzzz »

Ma ginekomastija je 100 posto, tu nema dileme.. Isao sam i kod privatnika, i kod drzavnog.. I imam samo na desnoj strani.. A ako bi isao privatno na operaciju i ako je operacija npr.1000e jel bi ja placao tu cenu ili manje posto treba jedna strana da mi se operise a ne obe?
Dejanbg
Stalni član
Stalni član

Post od Dejanbg »

Pitaj njih, cena ce verovatno biti manja ali malo nesto... U svakom slucaju anestezija i lezanje su isti....
gogi999
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Okt 09, 2008 9:57 pm

Post od gogi999 »

Imate li lekara za preporuku na pp da mi date koji je iskusan i vec na pregledu da vidi jel to u pitanju ili ne?Hvala.
ps
jos nesto hladni i vlazni dlanovi i stoplaa da li su znak?
nikolala
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Maj 13, 2011 3:12 am

Post od nikolala »

to da ginekomastija moze da prodje ,to su gluposti...jedino ako ti se pojavi u pubertetu ,kao kod nekhi mojih drugara i onda traje mozda mesec-dva dana...
zzzzz
Novi član
Novi član

Post od zzzzz »

P meni se pojavila u pubertetu, al traje vec koju godinu, sada imam 17.. Privatni endokrinolog mi kaze toce samo proci, ovaj drzavni mi dao da pijem nolvadex i omegu 3 i kao za 6 meseci ce se povuci.. Ja mu kazem da mislim da od toga nema nista i da sam dosta citao, a on kaze kao u fazonu da radi 30 godina i da zna bolje.. Sad videcemo... Najvise od svega bih voleo kad bi mogao na operacijus to pre, i nadao sam se da ce me on poslati kod plasticnog, al kaze da prvo cekam ovih 6 meseci.. Pa idem na kontrolu..
BakiKG
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jun 09, 2011 6:42 pm

Post od BakiKG »

Imam 22 godine,visok sam 186 cm-a i tezak oko 97-98 kg.predpostavljam da imam ginekomastiju,jer su mi grudi povece a i bradavice su mi kao mecmelov :lol: ..to mi stvara veliki problem leti kad covek mora da bude u majici,stalno se grbim kako bi se to sto manje primetilo.citao sam ove postove i resio sam i ja da krenem u akciju i pobedim taj problem

znaci prvo moram da odem kod doktora opste prakse da uzmem uput za endokrinologa,kad dodjem kod njega on mi daje da radim analize krvi i neka snimanja (predpostavljam jer nisam bas upucen u to),pa kad on ustanovi da je to ginekomastija onda idem kod hirurga.

mene sad zanima,koliko se otprilike ceka na pregled kod endokrinologa ?
za koliko se rade te analize , jer moze to da se zavrsi u roku od npr 2 meseca ?

posto sam ja zaposlen,takodje me interesuje da li ja placam preglede i operaciju u u drzavnoj ustanovi (ako do nje dodje) ?

prethodnih 4-5 godina uvek sam bio oko 100 kg-a,poceo sam dijetu pre mesec dana i do sada sam smrsao 2-3 kg,nameravam da smrsam na 90 kg i da krenem u teretanu aktivno
Dejanbg
Stalni član
Stalni član

Post od Dejanbg »

Analize se rade brzo, par dana od kada se uzme krv, mislim da se placaju ali to nije skup deo ovog procesa. Na zalost, put drzavnim ustanovama do operacije moze biti dug... Neki su obavili brzo, a neki su se kilavili, prvo su prosli meseci do uputa za endokrinologa, pa on zakazuje kontrole, pa hirurg nece odmah da radi... Kako god, probaj da resis drzavno pa vidi kako ide.
BakiKG
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jun 09, 2011 6:42 pm

Post od BakiKG »

Dejanbg napisao:Analize se rade brzo, par dana od kada se uzme krv, mislim da se placaju ali to nije skup deo ovog procesa. Na zalost, put drzavnim ustanovama do operacije moze biti dug... Neki su obavili brzo, a neki su se kilavili, prvo su prosli meseci do uputa za endokrinologa, pa on zakazuje kontrole, pa hirurg nece odmah da radi... Kako god, probaj da resis drzavno pa vidi kako ide.

jel se moze reci da od odlaska da se zakaze pregled kod endokrinologa pa do same operacije treba godinu dana ?
Odgovori