Endokrini sistem, sistem žlezda sa unutrašnjim lučenjem, sve o normalnim funkcijama ali i poremećenom radu endokrinog sistema. Podelite sa korisnicima i stručnim sadarnicima sva pitanja i dileme o hipofizi, štitnoj žlezdi, nadbubrežnim žlezdama, jajnicima ili testisima.
Ja bih toliko cekao, dok su mom poznaniku na VMA vrlo brzo uradili... Meni je platicni hirurg u Tirsovoj zakazao kontrolu za 6 meseci... Presekao sam i uradio privatno nekoliko nedelja kasnije.
Na zalost, moguce je da se jako oduzi ali ne smem da tvrdim koliko.
Zdravo svima ja sam iz Podgorice imam 15 godina i prije 20 setak dana sam operisao ginekomastiju na desnoj strani , u bolnici sam bio samo 1 dan posle 2 dana su mi skinuli dren ,a posle 10 dana konce ,e sad sam skinuo i zavoje ali mi je idalje bradavica napumpana i imam otok ,ali kada sam prvi put skinuo zavoj (1 dan posle operacije ) bila je normalna bradavica i nije bilo otoka pa sad neznam koliko otok traje jer kad bi mi se otok makao sve bi bilo normalno doktor mi je rekao da netreba nista da pijem i da ce proci nakon 1 god. ali mi se to cini previse sta vi mislite ??? Hvala !!!
PgMan napisao:Zdravo svima ja sam iz Podgorice imam 15 godina i prije 20 setak dana sam operisao ginekomastiju na desnoj strani , u bolnici sam bio samo 1 dan posle 2 dana su mi skinuli dren ,a posle 10 dana konce ,e sad sam skinuo i zavoje ali mi je idalje bradavica napumpana i imam otok ,ali kada sam prvi put skinuo zavoj (1 dan posle operacije ) bila je normalna bradavica i nije bilo otoka pa sad neznam koliko otok traje jer kad bi mi se otok makao sve bi bilo normalno doktor mi je rekao da netreba nista da pijem i da ce proci nakon 1 god. ali mi se to cini previse sta vi mislite ??? Hvala !!!
Post operativni period traje, koliko sam ja obavesten, 3 meseca. Nemoj da se brines, proci ce to, ako ti se pogorsa nesto ili dobijes bolove, idi kod doktora, al ovako nemoj da se nerviras. Pozz
Dejanbg napisao:Ja bih toliko cekao, dok su mom poznaniku na VMA vrlo brzo uradili... Meni je platicni hirurg u Tirsovoj zakazao kontrolu za 6 meseci... Presekao sam i uradio privatno nekoliko nedelja kasnije.
Na zalost, moguce je da se jako oduzi ali ne smem da tvrdim koliko.
koliko si platio privatno ?
ja sam sve ovo vreme mislio da je to od debiljine,jer sam kao srednjoskolac uvek imao oko 100 kg ,pa nekad i vise.i samo mi reci koliko dugo nesme da se dize nista teze od npr 5 kila ? (posto radim,i zbog toga se brinem,da u slucaju operacije morao da napustim posao)
1500e ali pre 4 godine, sada ne znam koliko je. Sto se takvih aktivnosti kazem, neces moci ajd da kazem 2 nedelje... Za neke kontaktne i malo gublje sportove ces duze da cekas, a za druge aktivnosti ne toliko.
Pozdrav svima,prosle godine sam mislio uraditi operaciju ali me je stara odgovorila od toga(kao nema potrebe),nakon toga sam isao u teretanu i jos vise je to doslo do izarazaja odlucio sam otici na operaciju, sledece nedelje trebam zakazati.Imam podrsku stare ali ne i starog(ne znam kako bih ga ubijedio,mada zakonski mi ne treba njegov pristanak).Brinu me ožiljci, koliko su vidljivi ,koliko neko treba biti udaljen od mene da bi to pimjetio,da li su izrazeniji nakon suncanja,postoji li nacin da u potpunosti zarastu.Koliko dugo se ne smije izlagati suncu nakon operacije i koliko traje period oporavka(odnosno ležanja u kuci i bolnici,kad se moze normalno kretati)i poslije koliko se moze ici na bazen i ako mogu oni koji su imali operaciju da mi na pp posalju slike prije i poslije.izvinite zbog ovoliko pitanja,hvala u naprijed.
Pozdrav! Evo da se i ja javim..sumnjam da imam ginekomastiju, mada opet, s druge strane nisam siguran. Gojazniji sam ali opet, gledajuci ljude oko sebe koji su takodje debeli vidim da njima sve ide u stomak i to mi je ajde da kazem ok, ali kod mene ide i u grudi. Da ne pricam dobro poznatu pricu o sramoti nosenja majica, ne idenja po bazenima i tako tome. Sve me to prati ceo zivot.. Mene zanima da li se iz testa iz krvi na nesto moze utvrditi prisutnost ginekomastije? Ili se mora ici kod lekara? Pazite kada je mene blam da se i pred tim covekom/zenom skinem da bi pogledali, sta da vam kazem....
Ne...
Ajmo redom, ginekomastija se dijagnostikuje pregledom od strane doktora, moze da se pomogne i ultrazvukom. Kada se utvrdi postojanje ginekomastije trazi se uzrok iste. To moze da bude problem sa hormonima, da li ima problema sa hormonima se proverava analizama iz krvi. Ako postoji problem hormonske prirode bitno je da se on leci (uzrok), tada sama ginekomastija postaje posledica toga...
Ako nema problema sa hormonima ili nevim drugim , onda je nepoznat uzrok kao vecini na ovom forumu i tada se problem veoma uspesno resava operacijom.